Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.11.2021., 09:54   #1001
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
kolera se širi pijenjem zaražene vode i jedenjem morskih plodova i izmetom zaraženih... u trajvanu nemreju širiti koleru, osim ako svoj izmet ne maljaju prsima po štangama i sjedalicama. recimo, onaj rektalni rudar koji naizmjence čoha rit i miluje se po licu i nosu, e on bi mogel širiti koleru po tramvajima
..ali bolest širiš zrakom...
minime0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 09:55   #1002
Quote:
pilif12 kaže: Pogledaj post
Dakle ipak se zalaže za obavezno negdje.Trenutno imamo najbolje rješenje.Tko se želi cijepit može,tko ne želi, može ali se onda testiraj
Ne vidim kako imamo najbolje rješenje kad cijepljeni mogu prenositi zarazu, a netestirani mogu slobodno prolaziti ugroženim dijelovima sustava.

Ovo insinuiranje "obvezno testiranje negdje" je krajnje maliciozno i graniči već s ideološkim sljepilom. Neće biti spriječeno širenje zaraze ako tjeraš radnika u naplatnim kućicama u HAC-u na testiranje, a cijepljena spremačica ti prenese zarazu u staračkom domu jer ima dozvolu za hodanje.
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 09:59   #1003
Ali ja se ne želim testirati,kako ćeš me natjerati?
pilif12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 10:15   #1004
Quote:
minime0 kaže: Pogledaj post
..ali bolest se širiš zrakom...
ne kolera.
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 10:21   #1005
Cijepite se

Ne znam što će vam Most. Bio je jednom na prijestolju pa ga je HDZ izbacio prvom prilikom koliko su sposobni. Ne znam da li je itko gledao RTL Direkt jučer. Raspudička ništa pametnog ne priča. Njoj je sad kao bitno da treba slušati narod. Ona ovo koristi samo za samopromociju. I vi ste za mOST.
Da naglasim da nisam niti za HDZ.
Mr-Whatever is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 10:32   #1006
malo m znači porušeni most?
pilif12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 10:59   #1007
Quote:
Cetiri prsta kaže: Pogledaj post
Selektivno si izvukao izjave gđe. Selak Raspudić da bi odgovaralo tvojem narativu.
Gospođa Selak Raspudić se jučer prilično pogubila - između ostalog, nekoliko se puta vraćala na priču o nepravdi po kojoj profesori moraju imati potvrdu, a studenti ne.

Kao prvo, nepravda se lako riješi obveznom potvrdom i za studente. Kao drugo, upravo je njezin Filozofski fakultet uveo obveznu potvrdu i za studente.
Lord Byron is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:02   #1008
Da, mislim da nije to kod Mosta dobro definiriano i što oni konkretno žele. Moramo biti realni tko god dođe umjesto Plenkovića biti će neki vid restrikcija.

zato ljudi moraju nekako to više spontano odbijati a ne da imamo političara koji će to tko zna u kojem smjeru odvesti.

Problem tih testova što nisu besplatni, to stvara tihi bunt u narodu.
Pythonhim is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:09   #1009
Quote:
Pythonhim kaže: Pogledaj post
Da, mislim da nije to kod Mosta dobro definiriano i što oni konkretno žele. Moramo biti realni tko god dođe umjesto Plenkovića biti će neki vid restrikcija.

zato ljudi moraju nekako to više spontano odbijati a ne da imamo političara koji će to tko zna u kojem smjeru odvesti.
HDZ ti je idući pobjednik na izborima sigurno. Nije da sam pobornik HDZ-a, ali dajte, pa sve ostale stranke nisu za ništa. Krenuvši od Domovinskog pokreta preko mosta pa do SDP-a. I tko onda ostaje.
Mr-Whatever is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:21   #1010
Quote:
Mr-Whatever kaže: Pogledaj post
HDZ ti je idući pobjednik na izborima sigurno. Nije da sam pobornik HDZ-a, ali dajte, pa sve ostale stranke nisu za ništa. Krenuvši od Domovinskog pokreta preko mosta pa do SDP-a. I tko onda ostaje.
Nema zato što je Hrvatska u dubokom kriminalu. Svi šute i svima odgovara takvo stanje.
Pythonhim is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:23   #1011
Quote:
Mr-Whatever kaže: Pogledaj post
Cijepite se

Ne znam što će vam Most. Bio je jednom na prijestolju pa ga je HDZ izbacio prvom prilikom koliko su sposobni. Ne znam da li je itko gledao RTL Direkt jučer. Raspudička ništa pametnog ne priča. Njoj je sad kao bitno da treba slušati narod. Ona ovo koristi samo za samopromociju. I vi ste za mOST.
Da naglasim da nisam niti za HDZ.
Sa ovakvim vođenjem pandemije, nama ni procijepljenost od 90% neće pomoći ...
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:30   #1012
Quote:
pilif12 kaže: Pogledaj post
Dakle ipak se zalaže za obavezno negdje.Trenutno imamo najbolje rješenje.Tko se želi cijepit može,tko ne želi, može ali se onda testiraj
Najbolje po čemu?
Cijepljenje ne znači ništa što se tiče širenja zaraze sa ovim cjepivima, bar ne nakon par mjeseci nakon cijepljenja.
Da bi to imalo smisla trebali bi se cijepiti 3x godišnje.
Sa trajanjem potvrde na 12 mjeseci, s time da možeš biti potvrđeno pozitivan i dalje imati potvrdu, ovo je nakaradno do boli ...
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:32   #1013
...eno most bi vam uveo obavezno cijepljenje...
minime0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:38   #1014
A da?
To je neš novo ili ?
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:41   #1015
Quote:
MaliMravac kaže: Pogledaj post
A da?

To je neš novo ili ?
..čitaj intervju s onom iz mosta, kako se zove... bila je valjda u rtl direktnu... ima nešto na jutarnjem..
minime0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:44   #1016
Ako već pišeš tako neš .. daj link i stavi dio teksta .. a ne ovak.
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:46   #1017
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Gospođa Selak Raspudić se jučer prilično pogubila - između ostalog, nekoliko se puta vraćala na priču o nepravdi po kojoj profesori moraju imati potvrdu, a studenti ne.

Kao prvo, nepravda se lako riješi obveznom potvrdom i za studente. Kao drugo, upravo je njezin Filozofski fakultet uveo obveznu potvrdu i za studente.
Ne vidim kako bi trebala braniti nelogičnu odluku kojom se sugerira da u skupini ljudi samo jedna mora biti testirana.

Ponavljam, nije poanta u testiranju, nego nesvrhovitom testiranju.
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:51   #1018
Tu imamo dvije stvari:
1. U slučaju izvanredne situacije, mora se moći na kratko smanjiti slobode ljudi u svrhu većeg dobra.
2. Kako spriječiti broj 1. za zlopotrebu

Prijedlog za referendum
Da li ste za to da svaka odrasla MORA posjedovati vatreno oružje?
Izuzetak su psihički bolesnici !

MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 11:51   #1019
Quote:
MaliMravac kaže: Pogledaj post
Ako već pišeš tako neš .. daj link i stavi dio teksta .. a ne ovak.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...isiku-15123560
minime0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2021., 12:02   #1020
Obavezno se spominje samo ovdje:

U zemlji u kojoj cijepljenje nije obavezno, protudemokratski je vršiti indirektnu prisilu na njega bez da se preuzima odgovornost, istaknula je Selak Raspudić.
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:38.