Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Moda

Moda Za one koji žele biti u trendu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.03.2025., 16:52   #1001
Quote:
khideg kaže: Pogledaj post
kužim to, al evo primjer, želim oglasiti djecji romobil.. on je duži od 60cm..dakle u paketomat ne stane nikako.. mogu odabrati te kg.. odaberem 20kg, kao max... on i dalje kupcima nudi kupnju..poštarina je nekih 3e... ali i dalje nudi box now kao opciju preuzimanja... pa to ne stane.. ne znam što s tim i kako.
Pa neces moci poslati. Sta vinted zna koliko je nesto dugo i siroko, o tome ti trebas voditi racuna. Isto kao sto neces odabrati mali pretinac ako saljes nesto vece jer jednostavno nece stati. Isto tako neces slati romobil ako je duzi od maksimalne duzine pretinca.
royal blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 18:43   #1002
Još mu objašnjavaš zašto ne može poslati nešto veće od pretinca .
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 18:49   #1003
Vinted slanje poštom

Pozdrav svima,
Registrirala sam se na Vinted,no mislila sam da mogu izabrati samo slanje poštom budući da Box nov nemam uopće u blizini. U postavkama računa pokušala sam isključiti opciju slanja Box now no ne daje mi tu mogućnost uopće da mjenjam. Neka cura iz Poljske kupila je od mene i traži slanje Boxom. Znate li dali se igdje može isključiti Box da mi je možda promaklo ili je to jednostavno tako? Ima li načina da pošaljem poštom u Poljsku ili da jednostavno odustanem od aplikacije,barem što se tiče prodaje? Hvala na odgovoru
PetraPan is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 19:50   #1004
Mislim da ne mozes iskljuciti ni postu ni boxnow. Bar ja ne mogu. Ides na settings pa postage.
royal blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 20:49   #1005
Pozdrav svima!
Koliko se u prosjeku čeka povrat novaca na karticu?

Hvala ��
Cae Fae is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 23:42   #1006
Quote:
royal blue kaže: Pogledaj post
Mislim da ne mozes iskljuciti ni postu ni boxnow. Bar ja ne mogu. Ides na settings pa postage.
Da, ne može se isključiti.I ja sam htjela HP isključiti.

Ako netko nema opciju slanja preko BOX NOW jer mu je daleko ili bilo što slično, ja bi rekla neka ne oglašava na Vintedu.
Kao prvo, sigurna sam da će prodaja ići loše, osim ako se radi o jako skupim stvarima koje će prodavač prodavati jako jeftino.
Drugo, ako stavi ili u profil ili u svaki oglas da šalje samo preko HP - bar pola njih neće to niti pročitati. A onda će nastati beskrajni upiti zašto ovo, zašto ono...
Treće, skuplje je, zato se ljudi odlučuju na BOX NOW.

Od desetaka prodanih artikala ravno jednom do sad sam slala preko HP. U Hrvatsku.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 13:22   #1007
Quote:
Wallflower kaže: Pogledaj post
Nedavno je u Vinted grupi na fejsu neka cura pisala savjete o uspješnijoj prodaji.
Neki su savjeti bili na mjestu, ali većina je bila točno ono što mrzim kod prodavača.

Npr. savjetovala je da se javiš nekomu kad ti lajka artikl i da mu napišeš - šaljem odmah danas, slobodno kupujte.
Mene tako napasni prodavači odmah odbiju.

Zatim - uz svaku kupnju šalje poklon.
Ne znam za druge, ali meni je to baš odbojno. Ne trebam tuđe smeće na koje nisam ni računala da će mi pasti na skrb.

Što se opcije "na odmoru" tiče, mislim da time pauziraš samo prodaju. Tj. Vinted ne pokazuje tvoje predmete te je samim time prodaja nemoguća. Kupovati možeš uvijek.
Pozdrav
Ja uvijek stavim nešto kao poklon. Ono što je za smeće , ne šaljem. Ako toj osobi ne treba, nadam se da će i ta osoba poslati nekom i da će jednom doći u prave ruke.
rukica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 13:29   #1008
Quote:
khideg kaže: Pogledaj post
jako spustiti? pa koji je smisao toga...

za odjeću u smislu traženja konkretne stvari nije konkurencija ali prodati nešto na vintedu je ravno nemogućem.. govorim o prodati nešto za neke novce.. pokloniti stvari mogu i preko njuškala... imao sam 2-3 hlače od zare, dječje, jedva prodao za 1 eur..stajale mjesecima... stvari koje nisu neka poznatija marka.. tipa kik pepco.. nitko niti ne gleda iako stoje za 1eur već više od pola godine... jednosavno robu je nemoguće prodati..

uglavnom prodajem ili robu ili igračke od klinaca... plišance... 90% stvari mi je na 1eur... nitko ne kupuje ništa. prodam tu i tamo nešto.. ne kažem.. ali to je zanemarivo..

prodaja od 1eur.. za mene nije prodaja... pa preko njuškala sam znao prodavati papuče od klinaca.. ili tenisice koje su kao nove za 5-7eur... na vintedu, ne mogu za njih tražiti ni 3eur. .. ako dobijem 1 eur.. mogu biti sretan.. a to su skečers ili slično. koje koštaju po 50-60e nove. ne kužim.
Probajte neke stvari staviti i na facebook. Nadam se da će netko kupiti neke stvari.
rukica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 17:27   #1009
Quote:
Lambodara1976 kaže: Pogledaj post
Prodaja na vintedu je manja od 10%..

Sejvao sam preko 1000 proizvoda, prodano ih je 81 što je 8%..

To vam govori zašto nemate prodaje, svi bi prodavali - nitko ne kupuje..

Pogotovo ako nemate robe za stalno stavljanje novog u prodaju, algoritam vas pojede..

Mnogi se pitaju što se dešava kad kupac pošalje upit sa cijenom, vi prihvatite, a on ne kupi i zašto se to dešava..

Ako ste vi prodavač, svi ostali kupci vide vašu prodajnu cijenu koju ste stavili na oglas, to što je možda onaj prvi kupac trebao kupiti po manjoj cijeni je samo interno između vas dvoje..

A zašto ljudi pošalju ponudu pa ne kupe?

Osobno kupujem na veliko, ajmo reći knjige na primjer..

Znam da ću sutra ili prekosutra imati 100 eura za trošiti..

Kupujem isključivo od osoba koje imaju min 10-tak knjiga koje su mi zanimljive, cijene uvijek rušim na 40% i pošaljem more ponuda..

I kako ljudi reagiraju, tako ja trošim..

Imate ljude kojima knjige stoje pola godine i ne daju 10% popusta..

Jedna mi je na knjigu od 6 eura kad sam ju sejvao stavila 20 centi popusta..

I ja sad odem u tražilicu da mi izlista cijene i ponude te konkretne knjige..

Jedna nudi tu knjigu za euro

Druga za euro i po..

Treća za 3..

A ova moja za 6 sa 20 centi popusta 🫣

Masa vas je alergična kad netko traži popust..

Pogotovo 40%

Ne razumijete da je to jednostavno stanje ponude i potražnje..

Nema tu "već je jeftino i on me sad ruši za još 40% pa sad netko mora imati emociju prema vama..

Ja kupujem..

I tražim sebi najpovoljnije..

Realno, uopće ne razmišljam o tebi niti o stvarnoj vrijednosti proizvoda..

Vi imate olymp / Galileo košulje nove sa etiketom za par eura (a u trgovini dođe bar 50) bukvalno i ja ću te opet rušiti za 40%..

Ti ne pristsnš, ja odem kod drugoga..

Zar ti doista misliš da se ja sad uznemiravam zbog tvojih osjećaja
imam u omiljenima par stotina artikala, prodaje se oko 5-10% svakih 2 dana kad preletim, sto ne znaci apsolutno nista koliki je postotak prodaje jer su artikli iz 20tak razlicitih podrucja (od hlaca i majica do tepiha minu za kupaonu i lampi npr)

cak i da stavis 200 artikala iz iste grupe proizvoda i onda ides proucavat i gledat svaki dan koliko se proda, nis ne znaci jer - velicina, boja, marka itd
onda ovisno koje je godisnje doba, da li je artikal trenutno "hit", da li je iz 5 najprodavanijih marki (tipa zara, mango itd)

ako stavim nove hlace zara na prodaju i hlace pepco isto nove, slican model - zarine su se prodale po oglasenoj cijeni, ove iz pepca isle na jos 30% (povrh one snizene) i to je tako
knjige se prodaju za bagatelu jer se ljudi zele rijesiti da im bzvz ne stoje na policama, skroz normalno je dobit popust

evo npr nove knjige 15-29€ u knjizari, ista takva nova, nije ni prolistana 5-9€ na vintedu

naletila sam par puta na prodavaca koji prodaje za 1 ili 2€ nesto i kad to kupis, nece poslati jer "mu se ne isplati"
taj dio ne kuzim; sam formiras cijenu.valjda nema smisla prodavat nesto po cijeni pakiranja (plus jos utroseno vrijeme za otic do boxa ili poste)
anna518 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2025., 19:40   #1010
Jel proradilo na kraju HP slanje s paketomata ili moram u poštu?
Old 31.03.2025., 20:01   #1011
Quote:
Mar kaže: Pogledaj post
Jel proradilo na kraju HP slanje s paketomata ili moram u poštu?
Ma uvijek radi, ali postoje dva ali:
- ali moraš pričekati pol sata, sat, dva, da se ti na webu pošte pokaže da je kreiran nalog
- ali kupca mora naručiti na poštanski ured/paketomat jer nije moguće slanje na kućnu adresu (ali to je sad gotovo uvijek jer su dosta digli narudžbu na adresu).

mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 13:49   #1012
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Ma uvijek radi, ali postoje dva ali:
- ali moraš pričekati pol sata, sat, dva, da se ti na webu pošte pokaže da je kreiran nalog
- ali kupca mora naručiti na poštanski ured/paketomat jer nije moguće slanje na kućnu adresu (ali to je sad gotovo uvijek jer su dosta digli narudžbu na adresu).

Top, hvala
Old 01.04.2025., 14:51   #1013
Je li netko primijetio da se više ne može nuditi cijena na vintedu, da kao potencijalni kupac ponudim nižu od postavljene? Nez jesu li premjestili tu opciju ili ju maknuli
Kurkuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 14:59   #1014
Em sam u nedjelju kupila nešto po nižoj cijeni, em su od mene danas kupili po ponuđenoj nižoj cijeni .

A imaš opciju "kupi odmah" ili samo "pitaj prodavača"?
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 15:05   #1015
Samo pitaj prodavača. I uvijek mi je do sad ispod cijene kad otvorim kao onaj razgovor bilo pošalji ponudu. Sad to uopće ne mogu naći
Kurkuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 15:50   #1016
Quote:
Kurkuma kaže: Pogledaj post
Samo pitaj prodavača. I uvijek mi je do sad ispod cijene kad otvorim kao onaj razgovor bilo pošalji ponudu. Sad to uopće ne mogu naći
Danas ne radi Kupi odmah i Pošalji ponudu prema poljskim članovima. Prodaja je blokirana, ne zna se zašto.
sanyam is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 15:56   #1017
Nisu nas valjda i s Poljskom odvojili?

HR prodavačima normalno stoji Kupi odmah i Pošalji ponudu.
mishevi is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 16:12   #1018
Ako na vintedu ostanemo bez Poljske, mogu ga slobodno i zatvoriti.

Jos meni cudno kako nitko ne stavlja u omiljene ili salje ponude iz Poljske a jucer je bilo puno omiljenih i ponuda za neke artikle.
Ap500S is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 16:32   #1019
Kaaaaj? Tek sad necu nista prodat..

Jel to razlog zašto su Poljaci u zadnje vrijeme dosta slali niže ponude i ispitivali može li se poslati što prije?
Old 01.04.2025., 16:36   #1020
Po meni malo nepravedno od Vinteda isto sto nije obavijestio korisnike o tim promjenama.
Ap500S is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:51.