Natrag   Forum.hr > Društvo > Aktualno

Aktualno
Podforumi: AI - Umjetna inteligencija

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2025., 22:41   #1001
Quote:
Winter Snake kaže: Pogledaj post
Valjda organizator.
Nisam iz Zagreba.
Doša si zajebavat
Old 31.05.2025., 23:24   #1002
Quote:
Mr. White kaže: Pogledaj post
A što ako se poklopi vodeni val pa se izlije Sava iz korita?
Vodeni val pocetkom srpnja?

Quote:
Ploha uz Savu bi bila idealna jer je hipodrom preko puta...36 000 automobila.
Eto, poprilicno big deal. Nije dovoljno za sve, ali sigurno bi pomoglo.

Quote:
BTW. Zašto još nitko nije spomenuo sajmište Jakuševec koje može primiti nekoliko tisuća vozila? Čekaju da se Grad sam sjeti?
Spomenuli smo.

Ni jedan organizator koncerata nije organizirao parkinge, nego je to na teret posjetitelja i javno dostupne infrastrukture. Kad budu veci koncerti bude uvijek problema. To se desava vec sa koncertima u Areni. Kod ovakvih mega koncerata, biti ce mega problema. Od parkinga, kojeg nema, preko smjestaja, kojeg isto nema toliko koliko se cini da ce ljudi doci, osim ako svaki stan u Zagrebu ne primi jednog posjetitelja da spava u vreci u hodniku ili na kauchu u dnevnoj sobi. Preko toga da vjerojatno nece biti ni dovoljno Toi-Toi montaznih zahoda, pa ce ljudi obavljati sta treba hmm, na neprikladnim mjestima. Bit ce svakakvih scena.

Problem hipodroma je da nema dobru vezu javnog prometa. Razlog da se veliki koncerti obicno odrzavaju na nogometnim stadionima je da se tamo moze stici sa svih strana grada javnim prijevozom. Na hipodrom ne vode nikakve tracnice, pogotovo ne vlakovi.
JoKra is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 00:32   #1003
Quote:
JoKra kaže: Pogledaj post

Eto, poprilicno big deal. Nije dovoljno za sve, ali sigurno bi pomoglo.

Spomenuli smo.

Ni jedan organizator koncerata nije organizirao parkinge, nego je to na teret posjetitelja i javno dostupne infrastrukture. Kad budu veci koncerti bude uvijek problema. To se desava vec sa koncertima u Areni. Kod ovakvih mega koncerata, biti ce mega problema. Od parkinga, kojeg nema, preko smjestaja, kojeg isto nema toliko koliko se cini da ce ljudi doci, osim ako svaki stan u Zagrebu ne primi jednog posjetitelja da spava u vreci u hodniku ili na kauchu u dnevnoj sobi. Preko toga da vjerojatno nece biti ni dovoljno Toi-Toi montaznih zahoda, pa ce ljudi obavljati sta treba hmm, na neprikladnim mjestima. Bit ce svakakvih scena.

Problem hipodroma je da nema dobru vezu javnog prometa. Razlog da se veliki koncerti obicno odrzavaju na nogometnim stadionima je da se tamo moze stici sa svih strana grada javnim prijevozom. Na hipodrom ne vode nikakve tracnice, pogotovo ne vlakovi.
Tranvaj je 500 metara od hipodroma , glavni kolodvor možda 5 km pješke i jedno 5-6 autobusnih linija
Old 01.06.2025., 01:07   #1004
Quote:
JoKra kaže: Pogledaj post
Tako je i Delator mislio

Potop zagrebačkog projekta ljeto na Savi
https://www.vecernji.hr/zagreb/potop...a-savi-1322871

Nakon ovakvog navlaživanja treba par tjedana kako bi se podloga isušila za koje vrijeme trava podivlja pa treba sve to pokositi što obično rade tjednima

Imamo sve učestalije poplave uzvodno:
https://rimeteo.com/velike-poplave-u...je-197-zivota/

Ne mora se niti Sava izlijati, dovoljne su jače oluje s obilnim oborinama pa da je ta livada out za ovu ideju koji tjedan:
https://net.hr/webcafe/svastara/anal...1-0242ac120066
https://www.index.hr/mobile/tag/6511...orderby=latest

Može tresnuti ali ne mora, kada bi se nekim čudom tamo zbilja planiralo parkiranje (neće), koja je alternativa ako se tri dana prije istoči obilna kiša?
Mr. White is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 09:43   #1005
maloprije sam čuo da se razmatra West Gate i neko našodrano zemljište pored WG, gdje su održavani koncerti, kao moguće parkiralište za jedan dio posjetitelja s kojega bi ljudi onda autobusima dolazili do hipodroma. Oni imaju oko 8000 označenih parkirnih mjesta i još cca toliko može se parkirati na tom nekom zemljištu pored WG. isti čovjek kaže mi da nema šanse da policija dozvoli ljudima koji idu na koncert ulazak u grad bliže od cca bolnice u Blatu, jer bi to bio opasan krkljanac.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:00   #1006
Ma i ovak će biti krkljanac, što god organizirali. Jedino me tješi što sam u to vrijeme na morenu i uživam.
Po meni je jedino razumno to odmah sad stavit na neka 3,4 dana i gotovo.
A najruzmnije bi bilo da je u startu izabrao Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i bok.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:00   #1007
Volio bih vidjeti kako će to prakticirati prema pravom Hrvatu koji jednostavno mora parkirati max. 10 metara od pozornice.
Mr. White is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:02   #1008
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Ma i ovak će biti krkljanac, što god organizirali. Jedino me tješi što sam u to vrijeme na morenu i uživam.
Po meni je jedino razumno to odmah sad stavit na neka 3,4 dana i gotovo.
A najruzmnije bi bilo da je u startu izabrao Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i bok.
velike su stvari na kocki. treba imati više publike od Prijovićke. to je to. ništa više, ništa manje. to kaj sva ekipa s Prijovićke ide i Tomcona, o tome ćemo drugom prilikom
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:04   #1009
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
maloprije sam čuo da se razmatra West Gate i neko našodrano zemljište pored WG, gdje su održavani koncerti, kao moguće parkiralište za jedan dio posjetitelja s kojega bi ljudi onda autobusima dolazili do hipodroma. Oni imaju oko 8000 označenih parkirnih mjesta i još cca toliko može se parkirati na tom nekom zemljištu pored WG. isti čovjek kaže mi da nema šanse da policija dozvoli ljudima koji idu na koncert ulazak u grad bliže od cca bolnice u Blatu, jer bi to bio opasan krkljanac.
A autobusi lete po nebu ..udarni turistički vikend dakle obilaznica prema lučkom blokirana . Bolonja sretno s time ...
Old 01.06.2025., 10:26   #1010
Quote:
velike su stvari na kocki. treba imati više publike od Prijovićke. to je to. ništa više, ništa manje. to kaj sva ekipa s Prijovićke ide i Tomcona, o tome ćemo drugom prilikom
Pod prijetnjom smrti ne bih znala navesti jednu njezinu pjesmu. Znam samo da je Brenina snaha.
Ali Prijovićka je tu pomamu riješila s 5 Arena i dodatno mislim Split i Osijek. Kao profić. Nikakvih problema i tu joj skidam kapu. Sve ostalo je izazivanje vraga i biti će problema u svim segmentima.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:32   #1011
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
A autobusi lete po nebu ..udarni turistički vikend dakle obilaznica prema lučkom blokirana . Bolonja sretno s time ...
ja sam samo prenio ono što sam čuo. možda fanovi mogu izgraditi sjevernu obilaznicu, pa da se rastereti ova postojeća
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:37   #1012
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
Ja sam spomenu.o jakuševac za parkiranje neki dan ...ili ti Hrelić ...može se i maršalka iskoristiti...kao i oteretni kanal Sava - Odra ali to je kad bi grad i država bili organizatori ...ovako bu snađi se druže i naravno kolaps ....
Pa i na Trg bana Jelačića stane 5000 automobila, na Dolac tisuću ,ne treba taj dan biti plac !
Parkinge šoping centara zatvoriti za posjetitelje koncerta sa kupljenom kartom.
Pa na ĉelu MUP-a imamo dr. sc. Božinovića, što bi tu moglo poći po zlu....
buc2 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 12:05   #1013
Ekipa pokazuje tipične manire svete krave, za njih pravila ne vrijede. Kakvi elaborati, propisi ili kultura, i zakoni fizike su za njih goli k...
Illana is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 16:33   #1014
Quote:
Naravno, oranizirati autobusne linije o trošku organizatora i nek dovlače ljude do Hipodroma. Samo teško je pretpostaviti tko dolazi u grad na koncert, a tko ne...

Uglavnom, radi megalomanije taj dan u Zagrebu se sprema potpuni kolaps, neće se moći živiti, fuj... Postoji JBN razlog zašto se ne rade koncerti sa više od 70ak tisuća ljudi, ali ne sad će "tonson" pokazat svima koliko ih ima... Odvratno...

Bundek zakupiti NI GOVORA! Ne samo radi Thompsona, nego bilo kome ikada... jedne godine je neki festival kuruza elektronske glazbe na Jarunu uzeo skoro pola prostora, ukljucujuci i biciklisticke / pjesacke staze, plaze. Mi bicikliramo, stoji ograda i ne puštaju da nastavimo, bilo je barem 20-30 nadrkanih ljudi koji su jasno negodovali kako je moguće da se javni, rekreacijski prostor ovako uzurpira. I kao šlag na torti, debili su nakrcali neki otvoreni autobus sa nekim jako lošim, glasnim razglasom i vozali ga u krug prolazeći kraj djece sa valjda 110dB treštanjem što je za klince itekako opasno po sluh, a i za odrasle. Odvratno... Svi smo pisali žalbe gradskoj upravi i mislim da im više nikada nisu dozvolili da to naprave.
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 16:39   #1015
Quote:
Zašto bi west gate Dao svoj parking Koji im je kapital jer evo kupci tu parkiraju nekome drugome.
Jedino ako evo naplate ili ako misle da taj dan neće inače dođi nitko kupiti nešto jer du svi na hipodromu I bolje da ljudi tu parkiraju u 12 sati I barem do 12:30 nešto kupe I potroše pa makar im auto još stalo do 2:00 ujutro tu, jer neki se neće ranije uspjeti vratiti sa hipodroma.
Old 01.06.2025., 16:41   #1016
Quote:
Tomislav B kaže: Pogledaj post
Thompson i ljudi iza njega postižu željeni politički efekt pa kako god da ispadne.

Koncert se održi i sve prođe - super: "Eto koliko nas ima, neka pati koga smeta"

Koncert se ne održi iz tko zna kojih razloga, na primjer, MUP ne da dozvolu: "Zabranjeni pjevač, Hvatskom vladaju jugostrukture... eto, jugokomunjare ne daju, ali bit ćemo još jači... u boj, u boj."

Ne dao bog da se nešto dogodi na koncertu, stampedo ili slično, sumnje nema: "Sabotaža! Komunjare i UDB-a i Jugoslaveni rovare protiv Hrvata, braćo, zar ste zaspali na straži?"

Koncert se pretvori u fijasko radi organizacijskih propusta- krive su lijeve strukture na vlasti u Zagrebu koje su učinile sve da koncert propadne...

Radi tog razloga i nije dobio dozvolu prije lokalnih izbora jer bi se 100% na tom terenu za konje arlaukalo protiv Tomaševića... Ovako, radite što hoćete, džaba ste krečili, za par sati će Zagreb jasno dati do znanja da ne nasjeda na idiotske priče i bajke o nekim komunistima i ostalim bakračima...

Quote:
MrsGahan kaže: Pogledaj post
Zašto bi west gate Dao svoj parking Koji im je kapital jer evo kupci tu parkiraju nekome drugome.
Jedino ako evo naplate ili ako misle da taj dan neće inače dođi nitko kupiti nešto jer du svi na hipodromu I bolje da ljudi tu parkiraju u 12 sati I barem do 12:30 nešto kupe I potroše pa makar im auto još stalo do 2:00 ujutro tu, jer neki se neće ranije uspjeti vratiti sa hipodroma.
Pa ako će WG dati svoj parking sigurno ga neće dati besplatno, sigurno ga neće dati ni za male pare nego će to naplatiti, blago rečeno, masno...
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 16:48   #1017
Quote:
Mislim da se radi o rentanju, ako bude, ne o ustupanju parkinga. Ne znam sto kažu u wg, moja info da se to razmatra kao opcija je stigla iz krugova bliskih organizatoru
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 16:55   #1018
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post
Radi tog razloga i nije dobio dozvolu prije lokalnih izbora jer bi se 100% na tom terenu za konje arlaukalo protiv Tomaševića... Ovako, radite što hoćete, džaba ste krečili, za par sati će Zagreb jasno dati do znanja da ne nasjeda na idiotske priče i bajke o nekim komunistima i ostalim bakračima...

Prestanite s tom mantrom da je tražio za održavanje koncerta datum koji je u vrijeme lokalnih izbora. Isprva je tražio 6.6., a kao alternativne datume ponudio je 30.5. i 13.6. Dva od tri datuma su poslije lokalnih izbora. Jedino je 30.5. prije drugog kruga lokalnih izbora.
SuperSportski is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 17:08   #1019
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Pod prijetnjom smrti ne bih znala navesti jednu njezinu pjesmu. Znam samo da je Brenina snaha.
Ali Prijovićka je tu pomamu riješila s 5 Arena i dodatno mislim Split i Osijek. Kao profić. Nikakvih problema i tu joj skidam kapu. Sve ostalo je izazivanje vraga i biti će problema u svim segmentima.
Pa evo mogao bi mpt prodati 10 Arena ali ne na naćin da pocima 4-5 mjeseci unaprijed tek planirati koncerte.

Evo za Sasu maticu je objavljeno 30.01.25 da će 05.12. i 07.12.2025 biti u areni.

Hari Mata Hari je 14.03.2026 u areni Zagreb koncert najavljen 16.03.2025..

Tu govorimo o već potpisanim ugovorima te početkom prodaje . Ako hoćeš 10-20 dana redom arenu van ljeta unajmiti to moraš planirati oko godine unaprijed. A evo thompson je 14.02. Još inzistirao tvrdoglavo na terminu za svetog antu da bi 15.02. Pristao na termin 05.07. Znaci neki 4,5 mjeseca ranije.

Možeš danas kupiti ulaznice za Hari Mata Hari 15.03.26 u areni ili Eros ramazottia 28.04.26 U areni ali ne za thompsona 05.08.25 u sinju.

I evo dosta sigurno imaju organizatori za hara Mata Hari I erosa opcije za još jedan dan ako bi se rasprodali karte dosta rano a evo mpt valjda nema za Sinj. Jer evo dugoročno planiranje ne postoji kod njih i riješilo bi unaprijed probleme koje znaci ne bi uopće bilo i koje se tada ne bi moglo koristi u svoju korist, kao "ne daju nam hipodrom za svetog antu a taj dan je slobodan".

Zamislimo samo da je umjesto 28.03.25 Krenula prodaja za koncert 05.07.25 taj termin bio 13.06.2026. Što je isto subota i koji bi se možda tada mogao uskladiti sa konjskim trkama Koji tada nisu još zakazani za 2026.
I vidi čuda prodaš 140.000 ulaznica za koji dan i odlučiš se na vrijeme da ćeš napraviti još jedan koncert 14.06.26 Pa još jedan 20.06.26 Itd.

Ali tko to planira koncerte više od godinu unaprijed to samo rade ljudi koji mogu puniti najveće stadione ili veće....

Ako je tako važan sveti ante Koji je ovu godinu petak i ovo godinu nije moguće ga dobiti.... Zasto se nije potrudilo dobiti termin 13.06.26 subota ili 13.06.27 nedilja?
Old 01.06.2025., 17:13   #1020
Quote:
WestGate je inače pust i ovo im je dobra prilika za ugrabiti dio kolača.
Mr. White is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:13.