Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.04.2025., 14:42   #1001
Bojim se da ništa od toga.
Malo moja nivelir masa ima takvu površinsku čvrstoću da dugo traje.
Praktički su sve napravljene da budu ispod nečeg (keramike,parketa, vinila itd..)

Ako ideš na nešto tako, koštati će puno jako...

Epoxy pod trazi isto veliku i skupu pripremu da mi bio kako treba.

Koliko visine imaš? Mislim da ti je ljepilo+keramika najpovoljnije sta možeš proci.

Jos ako ti nije do estetike nego pobereš nekom neki stari dizajn plocice ili različite dizajne....

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Old 17.04.2025., 17:23   #1002
Pa nije nesto bitan izgled, visine nema previse ali plocice bi stale samo bi prvi red morao dobro zastitit jer ce ih auto slomit. S obzirom da radim sam, htio sam nesto jednostavnije, postavit plocice je jednostavno ali treba dosta truda

A da sa nekim reparaturnim betonom samo popravim grubost pa prefarbam bojom za beton jel moze tako?
Astral07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 21:32   #1003
Imao mi je prijatelj pločice u garaži. Nakon jedne jače kiše je završio u suprotnom zidu. A opet drugi je imao autopraonicu u podrumu kuće (one izumrle, gdje ručno peru, a nisu detaling) i kod njega nikad problema. Pa sad, očito je do izbora pločica i postavljanja.

Pozdrav od veselog čuvara pakla
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 23:40   #1004
Quote:
Astral07 kaže: Pogledaj post
Pa nije nesto bitan izgled, visine nema previse ali plocice bi stale samo bi prvi red morao dobro zastitit jer ce ih auto slomit. S obzirom da radim sam, htio sam nesto jednostavnije, postavit plocice je jednostavno ali treba dosta truda

A da sa nekim reparaturnim betonom samo popravim grubost pa prefarbam bojom za beton jel moze tako?
Zašto misliš da bi prvi red se slomio?
Imaš neku stepenicu na ulazu pa misliš na rub?

Uzmeš mali format gres plocice 30x30 ili 30x60, staviš širu fugu i miran si. Obidi par dućana, vidi imaju li šta za baciti... da im je ostalo po par m2 i da ti daju za male novce.

Reparaturni mortovi moraju imati veliku kompresijsku snagu, barem 45Mpa a takvi su skupi. Oko 33€ vreca od 25kg Moraš napraviti barem 2cm sa odličnom vezom staro novo.. a potrosnja 19kg/m2 za 1cm visine
Postoje takvi koji se skoro samoniveliraju,
U njih se inače stavljaju čelična vlakna ali bis morao izrezati one koji bi virili da ne izbusi gumu... Nisu to materijali za uradi sam varijantu.
Mijesaju se u miješalici za beton, mikser za ljepilo to ne može okrenuti...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Old 18.04.2025., 08:11   #1005
Da, malo je povisen ulaz, moze auto bez problema proci ali ajmo rec da je "stepenica". Znaci plocice ipak radije nego petljanje sa betonom...ok thanks
Astral07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2025., 16:45   #1006
lilita
Post obrisan. Isti post na dvije teme!
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:32.