Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi

Ostali sportovi Svi ostali sportovi
Podforumi: Borilački sportovi, Rukomet

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.09.2022., 21:06   #1001
Quote:
KGW kaže: Pogledaj post
Gledam turinir u Fischer random šahu, i vidim da Gary Kasparov nastupa pod našom zastavom... Otkad to?
Pa odavno je dobio naše državljanstvo, Milanovic ga je spasio od Putina. Stara vijest.
Odgovori s citatom
Old 16.09.2022., 08:31   #1002
Vratio sam se malo rapidu na chess.com i vidim da se srozao po igri svojih protivnika. Rejting 1800, a igra katastrofa. Pružaju otpor, ali recimo otvaranja su vrlo opskurna, kao i sposobnosti u završnici. Eto, mala digresija.
Old 19.09.2022., 15:40   #1003
Šahisti opet zaspali!?
Prati li netko Julius Baer generation cup? Navodno se danas sastaju "prijatelji" - Carlsen i
Niemann?
Astronom 3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2022., 22:31   #1004
Quote:
Astronom 3 kaže: Pogledaj post
Šahisti opet zaspali!?
Prati li netko Julius Baer generation cup? Navodno se danas sastaju "prijatelji" - Carlsen i
Niemann?
Da odgovorim sam sebi. Opet senzacija!!
Carlsen i Niemann remizirali su nakon 1. poteza! Dakle, 1. d4 Sf6. 2. c4 i remi. Izgleda da je
Magnus ponudio remi a Hans kao bijeli prihvatio. Internet opet bruji!
Astronom 3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2022., 23:25   #1005
Quote:
Astronom 3 kaže: Pogledaj post
Da odgovorim sam sebi. Opet senzacija!!
Carlsen i Niemann remizirali su nakon 1. poteza! Dakle, 1. d4 Sf6. 2. c4 i remi. Izgleda da je
Magnus ponudio remi a Hans kao bijeli prihvatio. Internet opet bruji!
Ne.
Carlsen je predao.
Old 19.09.2022., 23:44   #1006
auu koji kaos
rampart is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2022., 01:25   #1007
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Ne.
Carlsen je predao.
Da, Carlsen se "osvetio" Niemannu, ovaj put namjernom
predajom u 2. potezu. Ocito mu se one nesahovske
kockice nisu najbolje poslozile u glavi. Steta da tu ne
postoji pravilo kao na chess.comu - ne mozes predati
prije 10. poteza.
Nadam se da nece potpuno krenuti putem Bobija Fisera!
CanesVenatici is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2022., 10:43   #1008
Evo partije koju sam za pločom crnim figurama odigrao s prijateljem. (Pisali smo poteze.)

1. e4 e5 2. Nc3 Nc6 3. Bc4 Nf6 4. d3 h6 5. f4 exf4 6. Bxf4 Bb4 7. Ne2 d5 8. exd5 Nxd5 9. Bxd5 Qxd5 10. a3 Bxc3+ 11. bxc3 Bh3 12. Bxc7 Kd7 13. Nf4 Rae8+ 14. Kf2 Qf5 15. Qf3 Bg4 16. Qd5+ Qxd5 0-1

https://lichess.org/BYXDzmkv

Inače nemam nikakvo znanje Bečke partije pa se nisam najbolje otvorio, ali partija je eto zgodna minijatura.
Old 20.09.2022., 12:28   #1009
Kao prvo, izvinjavam se na pogrešnoj informaciji koju sam prenio bez provjere.
Teorije zavjere nemaju limit. Danas čitam o "analnim kuglicama" koje vibracijom upozoravaju Niemanna na važan potez.
Mislim da autor(i) te teorije ima(ju) iste u glavi. Svaki potez na tom nivou je važan a ne vidim kako prenesti informaciju o točnom potezu. Valjda kuglica ispisuje šahovsku notaciju
u gu......Jadnik bi jedino mogao dobiti proljev.
Astronom 3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2022., 13:09   #1010
To s kuglicama je nečija zajebancija koju su mediji dalje prenijeli kao vijest.
Titivillus is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2022., 21:40   #1011
Evo, cijena sata s FIDE majstorom iznosi 15€. Pitao me za cilj i rekao sam da je to dostići rejting od 2000, što je rekao da vjeruje da mogu postići, no da sve ovisi od mog uloženog vremena. Cvitan je, prolazeći pored matne pozicije, viknuo mome kolegi u klubu da rješava taktiku, završnice i studije. To je upravo ono što treba raditi kako bi se postao jak šahist.

E sada, sve zavisi hoću li upecati neku stipendiju ili ne.
Old 22.09.2022., 00:39   #1012
Najnovija izjava Carlsena:
"I have to say I am very impressed by Niemann's play and I think his mentor Maxim Dlugy must have been doing a great job"

Dlugy je bio Hansov trener i takoder je bio diskvalificiran na Chess.com-u radi varanja.

Sad nema vise nikakve sumnje da Carlsen Niemana optuzuje za varanje (ako je ikad postojala sumnja).

Uz to Hikaru onako potiho se cudi masi poteza koje Nieman vuce. Kao, to nisu potezi koje vuce covjek. I zaista, neki fakat nisu.
Old 23.09.2022., 00:57   #1013
magnus je obecao vise informacija nakon ovog turnira, no i dalje ne vidim kako je to izvedivo ako nema dokaze za varanje (a optuzba za varanje jedina je stvar o kojoj se tu radi jer nema sanse da je bilo koji drugi razlog u igri). bilo sto izreceno bez dokaza moze imat uzasne posljedice i za igrace i za sah na toj razini opcenito. bas me zanima kako ce se ovo rasplesti
Old 25.09.2022., 02:31   #1014
https://lichess.org/study/MTQ6R3Is/a9CryPFa 0-1

https://lichess.org/study/HhvIf4bs/Xj1bJXBm 1-0

Ima tu materijala, huh?
Old 25.09.2022., 08:02   #1015
u ovoj se drugoj protivnik prebrzo raspao
Old 25.09.2022., 10:11   #1016
Quote:
Eng3lthal kaže: Pogledaj post
u ovoj se drugoj protivnik prebrzo raspao
Poklonjenom konju se ne gleda u zube.

Imao je kreativnu ideju, no obranio sam se i kaznio njezine mane.
Old 25.09.2022., 19:18   #1017
sad mi se i u blitzu dogodilo sto i u rapidu. odjednom kao da mi se mozak skulirao i priviknuo na to vrijeme od 3 minute po igracu pa sam skocio za manje od mjesec dana za nekih 250 bodova i presao bez muke svoj najbolji rezultat koji je stajao godinu i pol sigurno

i dalje odbijam uciti bilo kakvu teoriju jer me zanima plafon ovako bez ikakve pomoci. kad vidim da nema smisla vise, uzet cu koju knjigu u ruke ili bar pomocu racunala uciti
Old 25.09.2022., 19:35   #1018
Quote:
Eng3lthal kaže: Pogledaj post
sad mi se i u blitzu dogodilo sto i u rapidu. odjednom kao da mi se mozak skulirao i priviknuo na to vrijeme od 3 minute po igracu pa sam skocio za manje od mjesec dana za nekih 250 bodova i presao bez muke svoj najbolji rezultat koji je stajao godinu i pol sigurno

i dalje odbijam uciti bilo kakvu teoriju jer me zanima plafon ovako bez ikakve pomoci. kad vidim da nema smisla vise, uzet cu koju knjigu u ruke ili bar pomocu racunala uciti
Samo se usporavaš, a i htio-nehtio pokupiš nešto gledajući videe.
Old 27.09.2022., 16:36   #1019
https://youtu.be/qjtbXxA8Fcc

Sukus ... Hans Niemean Tamo negdje 2020 je u prosjeku po procjeni enginea bolje igrao nego Fischer kad je imao 20 pobjeda za redom protiv najjacih igraca svijeta.
I malo mu se precesto dogodi da odigra partije preko 40 poteza sa 100% preciznosti.
Old 28.09.2022., 01:21   #1020
Ko mu i kako dojavi potez? Priča se da ima neki uređaj u rektumu Sumnjiv je po ovom, po nekim drugim mjerenjima igra mu je dosta stabilna, kad pobjeđuje bolje od sebe često oni sami igraju loše.

https://youtu.be/MO6FothVL58

Npr protiv Carlsena ključni potezi nisu bili top preporuke mašine i Carlsen je igro lošije neg inače.
jojo jojić is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:45.