|
|
06.12.2019., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
satir_ kaže:
A kako sitno izgleda površina Queenslanda u odnosu na ukupnu površinu planete zemlje. Naseljenost kopna Zemlje je oko 0,02 stanovnika po kvadratnom kilometru.
|
U prostoriji u kojoj sad ovo pišem može nas komotno stati 20 ljudi stojećki, pa ipak...
|
06.12.2019., 21:52
|
|
Doajen lihtenštajnistike
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Pravi Život kaže:
Nisu pješčane oluje jedini problem koji zahvatio Planetu jer znanstvenici rekoše da će klimatske promjene za sobom povući još više potresa, razornih potresa po Zemlji.
|
Nadajmo se da griješiš.
Mislim da je bolje da ne dajemo svoj doprinos globalnom zastrašivanju već da napravimo nešto konkretno za dobrobit svih, ako možemo.
A svatko uvijek može učiniti barem nešto...
|
06.12.2019., 22:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Ibrahim-Pr kaže:
Nadajmo se da griješiš.
Mislim da je bolje da ne dajemo svoj doprinos globalnom zastrašivanju već da napravimo nešto konkretno za dobrobit svih, ako možemo.
A svatko uvijek može učiniti barem nešto...
|
Nadaš li se da su prognozama pogriješili znanstvenici prije koji tjedan pri okupljanju Međunarodnog kongresa po pitanju klimatskih promjena?
Ne, nisu se okupili za bezveze. Više im je nego jasna prijetnja Planeti.
|
|
|
07.12.2019., 08:49
|
|
Doajen lihtenštajnistike
Registracija: Oct 2010.
|
Ako kažem da su klimatske promjene svima vidljive, vjerojatno će mi reći da moje zapažanje nije relevantno. 
Međutim, tu su i zapažanja milijuna ljudi...
Ali ima i druga strana medalje; velik postotak znanstvenika smatra da je ovaj topli period samo jedan od ciklusa koji se smjenjuju i koji su normalna pojava kroz stoljeća i tisućljeća. Prema njima, ubrzo nas čeka vrlo hladan ciklus, po nekima i novo ledeno doba.
Nitko ne može znati što će biti, niti ima smisla ikog uvjeravati u nešto jer ionako će vidjeti oni koji će biti živi.
A tada će sigurno i znanost to potvrditi.
|
07.12.2019., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ibrahim-Pr kaže:
|
Dakako da jesu milijuni ljudi zapazili korak prema naprijed a odaslat porukom vrhuške koja osmišljeno pronalazi načine eko resursa, primjerice prekooceanski brodovi na solarnu energiju, i još puno toga a sličnog.
Dal da budemo skeptični ili da pomislimo da to oni zbilja ozbiljno? 
|
|
|
07.12.2019., 18:22
|
|
registrirani
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Pravi Život kaže:
Dakako da jesu milijuni ljudi zapazili korak prema naprijed...
|
U redu, priličan broj ljudi je zapazio korak prema naprijed ( nešto pozitivno, ili pak nešto negativno)... nema sad veze je li " korak prema naprijed" dobro ili loše po čovječanstvo, ako su klimatske promjene u pitanju...
Quote:
... a odaslat porukom vrhuške...
|
Quote:
... koja osmišljeno pronalazi načine eko resursa, primjerice prekooceanski brodovi na solarnu energiju, i još puno toga a sličnog. ...
|
U redu...
Quote:
... Dal da budemo skeptični ili da pomislimo da to oni zbilja ozbiljno?
|
Ako želiš odgovor, probaj ono " a odaslat porukom vrhuške" napisati drugim riječima (možeš isto svojim riječima, samo neka budu pod nešto manje strogom copyright zaštitom)
|
|
|
07.12.2019., 18:23
|
|
AUTOBANIRAN
Registracija: Apr 2006.
Lokacija: Lutalica u potrazi za istinom i pravdom- nepopravljivi optimist
|
Ako me moja kristalna kugla ne laze, cekaju nas Bozic i Nova Godina 
Ponosan sam, da je moj kompletni post „vrijedan” 100 bodova, bio odbrana nevine Djece od tih politicara, koji ne donose zakone u prilog dobra Djece, nego njih samih, tj da im takvi zakoni generiraju dodatne glasove na izborima.
|
|
|
07.12.2019., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adelon kaže:
U redu, priličan broj ljudi je zapazio korak prema naprijed (nešto pozitivno, ili pak nešto negativno)... nema sad veze je li "korak prema naprijed" dobro ili loše po čovječanstvo, ako su klimatske promjene u pitanju...
|
?
Hoćeš reći da su znanstvenici svojim idejama zakasnili ko kako je zakasnio i zadnji voz?
|
|
|
07.12.2019., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Benny kaže:
Ako me moja kristalna kugla ne laze, cekaju nas Bozic i Nova Godina 
|
Nda, proslaviti jer nikad se ne zna možda je poslijednji.
Znaš za "sjednimo i jedimo i pijmo jer sutra ćemo umrijeti"...
|
|
|
07.12.2019., 18:33
|
|
AUTOBANIRAN
|
Mislim da je trenutno klimatsko otopljenje, prirodan nacin za jos "prirodnijim" razlicitim oporezivanjem nevinih/naivnih* ljudi, kao i crpnji ostalih oblika koristi od istog
*- nepotrebno prekriziti
Quote:
Pravi Život kaže:
Nda, proslaviti jer nikad se ne zna možda je poslijednji.
|
Nista od toga
Nisam toliko dugo placao za mirovinu, da me se je prije nje rijese 
Ponosan sam, da je moj kompletni post „vrijedan” 100 bodova, bio odbrana nevine Djece od tih politicara, koji ne donose zakone u prilog dobra Djece, nego njih samih, tj da im takvi zakoni generiraju dodatne glasove na izborima.
|
|
|
07.12.2019., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Benny kaže:
*- nepotrebno prekriziti

|
uzeto na znanje
|
|
|
07.12.2019., 18:55
|
|
registrirani
|
Quote:
Pravi Život kaže:
? Hoćeš reći da su znanstvenici svojim idejama zakasnili ko kako je zakasnio i zadnji voz?
|
Tamo sam htio reći da mi je tvoja rečenica " ... a odaslat porukom vrhuške..." potpuno nejasna - pogotovo u onom kontekstu.
|
|
|
07.12.2019., 18:59
|
|
AUTOBANIRAN
|
Quote:
Pravi Život kaže:
uzeto na znanje
|
Bolje pod razmatranje/diskusiju, jer nisam "Bog" 
|
|
|
07.12.2019., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adelon kaže:
Tamo sam htio reći da mi je tvoja rečenica "... a odaslat porukom vrhuške..." potpuno nejasna - pogotovo u onom kontekstu.
|
U kojem onom kontekstu?, pa svi znaju šta znači "vrhuška" (vladari svijeta).
A rekli su, poraditi će se na ekologiji. Reklo bi se i njih je briga, jer ako brigu ne pokažu planetarci će zaključiti za sve al baš sve nevolje na svijetu skrivila je "vrhuška".
Kontaš, ne.
|
|
|
07.12.2019., 22:40
|
|
registrirani
|
Quote:
Pravi Život kaže:
Kontaš, ne. ...
|
Nope, ne kontam (pa koliko god želio reći "Aha, hvala! Sad kontam").
Quote:
... U kojem onom kontekstu?, pa svi znaju šta znači "vrhuška" (vladari svijeta). ...
|
Znam i ja što bi ta riječ približno trebala značiti. No, glede značenja "vrhuškot", "vrhušćemzch" i sličnih riječi, opet ne bih bio toliko siguran.
 u kombinaciji riječi " ... a odaslat porukom vrhuške..." mi ne treba pojašnjenje što znače pojedinačne riječi, već, što pobogu te tri riječi znače kao cjelina (tj., koja je posluka porata njima).
Quote:
... A rekli su, poraditi će se na ekologiji. Reklo bi se i njih je briga, jer ako brigu ne pokažu planetarci će zaključiti za sve al baš sve nevolje na svijetu skrivila je "vrhuška". ...
|
Vrhuška je rekla/obećala da će proraditi na ekologiji. Može se reći da vrhuški nije svejedno, jer ako (vrhuška) ne bi pokazala brigu, onda bi planetarci ("ekolozi?") zaključili da je "sve to" zakrivila vrhuška?
Ako mi je ovo gore uspjelo dešifrirati, ti samo drugim riječima (ali nešto manje svojim) formuliraj taj dio:
" ... a odaslat porukom vrhuške..."...
Pogotovo ono " odaslat porukom" (poslano je nešto sa strane vrhuške, putem/u obliku/ poruke?)...
|
|
|
07.12.2019., 23:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adelon kaže:
Vrhuška je rekla/obećala da će proraditi na ekologiji.
|
Dal ti reči i obećati svrstavaš pod isto? Ako da, onda nisi skontao vrhušku.
https://www.youtube.com/watch?v=0gY7O7Rxoz0
Jesi čuo?, autor veli ništa mi ne znamo.
|
|
|
08.12.2019., 00:07
|
|
registrirani
|
Quote:
Pravi Život kaže:
... Jesi čuo?, autor veli ništa mi ne znamo.
|
Pa ni ne znamo.
Na Potjeri (kviz) ni Arktik ne vode pod kontinent  ... Nula bodova, odnosno ništa od 3500 kuna. Bolje da je natjecatelj odmah rekao " dalje"...
(A sad dosta. Odi se naspati... da na kraju i ti ne završiš k'o Gnu)
|
|
|
08.12.2019., 04:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
Ibrahim-Pr kaže:
Ako kažem da su klimatske promjene svima vidljive, vjerojatno će mi reći da moje zapažanje nije relevantno. 
Ali ima i druga strana medalje; velik postotak znanstvenika smatra da je ovaj topli period samo jedan od ciklusa koji se smjenjuju i koji su normalna pojava kroz stoljeća i tisućljeća. Prema njima, ubrzo nas čeka vrlo hladan ciklus, po nekima i novo ledeno doba.
|
Vjerovatno se svi sjecaju da su prije bile hladnije zime a i ljeta nisu bila tako vruca i kada bi dosao hladniji period to bi bilo dobro ali ledeno doba nikako. Citao sam i ja da neki tvrde da ce doci novo ledeno doba ali tko zna jel to istina..kako sada stvari izgledaju, ne lici bas na to..
Quote:
Pravi Život kaže:
|
Hehe, zgodno..nisam znao za ovu pjesmu.
|
08.12.2019., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
GnuUjnineStrine kaže:
Vjerovatno se svi sjecaju da su prije bile hladnije zime a i ljeta nisu bila tako vruca i kada bi dosao hladniji period to bi bilo dobro ali ledeno doba nikako. Citao sam i ja da neki tvrde da ce doci novo ledeno doba ali tko zna jel to istina..kako sada stvari izgledaju, ne lici bas na to..
Hehe, zgodno..nisam znao za ovu pjesmu.
|
drago mi je znati da ti se svidio song
Što se pak klime tiče... rekoše prije ledenog doba je pala kometa s neba koja je pokosila dinosaure. Time onda, po nekim teoretičarima vatra u stvari pridonosi ledu. I tko da ih zna o čemu to pričaju kada ni sami sebe ne razumiju.
Realnost : https://www.youtube.com/watch?v=PRLk6bklHFE
istovremeno se bore sa čak 150 požara, prestrašno...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:20.
|
|
|
|