Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.09.2018., 23:58   #1001
Quote:
Bezveze kaže: Pogledaj post
Tesko ces za manje, Zagreb-Pariz. Mic po mic je i CA poskupila, npr. sad let bez prtljage (novo uvedena opcija) kosta kao prije s prtljagom, a i vise.

Jedino ako ne zelis neke sulude opcije, cega bas i nema previse u ozujku.
Hvala, kupljeno.
Maja32 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2018., 14:36   #1002
Quote:
genius_one kaže: Pogledaj post
neisplativo. dok dodje do tamo (do venezie) i natrag, bit ce joj skuplje neg da kartu kupi kad bude na akciji (bilo ih je i za manje od 130€), za let iz zagreba
trenutno karta (za taj period) kosta oko 140€. sigurno ce biti akcija kad ce biti i 119€
Do Venezije se može relativno jeftino, i puno komotnije, doći GoOpti prijevozom. Imam i kod za popust, ako treba
čokolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2018., 20:51   #1003
Bokić forumaši, mene zanimaju akcije Air Franca. Da li te akciju budu za neki određeni mjesec u godini ili je akcija za bilo koji datum koji izaberem. Vidim da bi me tri povratne karte kupljene godinu dana unaprijed za nas troje izašle tisuću kuna jeftinije. Pa sad ne znam trebam li sada kupiti kartu jer me zanimaju samo karte sa ljeto sljedeće godine. I koliki ti popusti uopće budu? Polazak bi bilo lijepo da bude iz Zagreba, no može i iz Splita pa nakon Pariza odmah produžimo do nekog našeg otoka. Oprostite ako sam zakomplicirala nemam baš nikakvog iskustva sa nebeskim pticama :-) :-) :-)
Old 13.09.2018., 15:45   #1004
Ako ti je povratna oko 120 EURa, tesko da ces jeftinije. Kakva je cijena godinu unaprijed, mozda bude za neku akciju. Nedavno je bila akcija, mozda jos traje, pa pogledaj koji su mjeseci u igri. Vjerojatno, ne ljetni.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2018., 22:54   #1005
Quote:
bubi13 kaže: Pogledaj post
Bokić forumaši, mene zanimaju akcije Air Franca. Da li te akciju budu za neki određeni mjesec u godini ili je akcija za bilo koji datum koji izaberem. Vidim da bi me tri povratne karte kupljene godinu dana unaprijed za nas troje izašle tisuću kuna jeftinije. Pa sad ne znam trebam li sada kupiti kartu jer me zanimaju samo karte sa ljeto sljedeće godine. I koliki ti popusti uopće budu? Polazak bi bilo lijepo da bude iz Zagreba, no može i iz Splita pa nakon Pariza odmah produžimo do nekog našeg otoka. Oprostite ako sam zakomplicirala nemam baš nikakvog iskustva sa nebeskim pticama :-) :-) :-)
Preporučam ti google flights za praćenje cijene karte, uneseš u tražilicu svoju relaciju i svoje datume, odabereš kojom od ponuđenih kompanija želiš putovati i klikneš na gumb da dobivaš putem maila obavijesti o promjeni cijene karte.. Koristim to od ove godine i nikad me nije iznevjerilo
IxFx is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2018., 09:46   #1006
Pomoću ovih pet savjeta uhvatit ćete let iz snova po cijeni malo boljeg ručka

Često slušamo kako je netko ulovio let od Venecije do Barcelone za manje od 20 eura, iz Budimpešte do Maroka neki su putovali po cijeni manjoj od autobusne karte od Zagreba do mađarske prijestolnice... Ako ste među onima koji žele uhvatiti dobru priliku, a imate osjećaj da vas uvijek nekako mimoiđe, donosimo nekoliko savjeta uz koje ne možete pogriješiti i prije ili poslije na svoju ćete destinaciju iz snova otputovati po cijeni malo boljeg ručka.

1. Fleksibilnost

Kao što će vam svaki strastveni putnik reći, ako želite proći jeftino, prvo ulovite kartu, a onda prema njoj tražite godišnji odmor i bukirajte smještaj. Jedan je od najkorisnijih alata opcija "cheapest month" na stranici Skyscannera: odaberete odredište i servis vam traži karte u najpovoljnijem mjesecu u narednih godinu dana. Možda ćete umjesto u lipnju putovati u ožujku, umjesto od subote do subote možda ćete putovati od srijede do utorka, ali ćete putovati neusporedivo jeftinije.

2. Pozor, akcija

Redovne aviokompanije poput Croatia Airlinesa, Turkish Airlinesa, Air Francea nekoliko puta godišnje spuste cijenu limitiranog broja karata za više odredišta. Povežite se s profilima tih tvrtki na društvenim mrežama, unaprijed se raspitajte kad su obično te akcije i pripremite se na "najbrži prst". S obzirom na to da se radi o direktnim letovima iz hrvatskih gradova, bez putovanja do Budimpešte, Venecije ili Beograda, cijene od 100 do 130 eura za brojne europske destinacije i više su nego povoljne.

3. Proširite pretragu

Sa zagrebačkog aerodroma "low cost" kompanije gotovo da i ne lete, ali potegnete li samo do Zadra, Pule ili Osijeka izbor jeftinih letova bit će veći, a ako u tražilicu aviokompanije unesete Budimpeštu, Veneciju, Ljubljanu ili Beograd, izbor jeftinih letova višestruko će se povećati. No, vodite računa o tome da i put do zračne luke košta, pa i tu stavku uvrstite u svoju konačnu računicu!

4. Planirajte unaprijed

Koristite Google Flights ili aplikaciju Hopper koji prate kretanje cijena i javljaju vam kad se za željeno odredište pojavi neka dobra prilika. Svakako izbjegnite "last minute planiranje" - karte treba kupovati najmanje tri tjedna, a idealno i nekoliko mjeseci prije leta ako želite postići najbolju cijenu.

5. Budite lukavi

Iskusni putnici dobro znaju da su najskuplja putovanja vikendom i kad je povratak za okruglih sedam dana. Stranica Kayak, specijalizirana za pretragu letova, nedavno je napravila istraživanje koje je pokazalo da je petak najjeftiniji dan za putovanje, bilo da se radi o međunarodnim letovima ili onim unutar jedne zemlje. Najskuplji je dan za odlazak ponedjeljak, koji je pak najjeftiniji za povratak. Prema nekim istraživanjima, najjeftinije je putovati zimi (osim u vrijeme blagdana), a najviše sreće u svojoj potrazi za povoljnim letovima ipak ćete imati nedjeljom. I za kraj, kad pretražujete letove, nakon surfanja obrišite kolačiće i "cache". Po njima aviokompanije vide da ste već tražili navedeni let i znaju (odnosno njihov algoritam zna) da ste stvarno zainteresirani i da je veća šansa da ćete kupiti kartu premda bila i nešto skuplja.

https://novac.jutarnji.hr/novcanik/p...rucka/7895823/
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2018., 09:49   #1007

Isplativi transferi do zračnih luka u obližnjim državama

Jedna od najvećih i najčešćih zamki prilikom kupnje jeftinih avionskih karata jest činjenica da se u velikoj većini slučajeva radi o letovima koji ne idu iz Zagreba ili neke druge hrvatske avionske luke, nego iz neke od susjednih zemalja. I sama sam prije otprilike dvije godine bila "žrtva" tog trika, pa mi se pri planiranju puta u Portugal 1200 kuna za kartu iz Zagreba do Lisabona činilo daleko previše dok sam zaključila da je 100 eura za avionsku kartu od Milana do Lisabona sasvim pristojna cijena. I bila je, dok nisam shvatila da put do Milana također nije besplatan te da na avion mogu stići isključivo ako prespavam u Italiji, što je bio dodatan (nemali) trošak. Da vam se ove kardinalne (ali i početničke) greške ne bi dogodile, u nastavku donosimo kalkulacije za sve načine na koje se može stići do obližnjih aerodroma.

LJUBLJANA

AUTOBUS - Put s ljubljanskog aerodroma definitivno je najisplativiji od svih susjednih aerodroma, što je logično jer je i najbliži. Autobusna karta za Ljubljanu iz Zagreba kreće se u rasponu od 80 do 90 kuna, a od autobusnog kolodvora do aerodroma može se doći gradskim autobusom koji košta dodatna 4 eura. Dakle, trošak puta autobusom nešto je viši od 100 kuna, a cijeli transfer u prosjeku bi trebao trajati oko tri sata.

VLAK - Na ovoj su relaciji uvjeti puta busom i vlakom prilično slični, osim što je vlak nešto jeftiniji - karta košta devet eura.

BlaBlaCar - Ova u posljednje vrijeme sve popularnija stranica doista nudi širok spektar mogućnosti, a jedina joj je mana što, ako put planirate dosta unaprijed, ne možete biti sigurni da će netko ići na destinaciju koja je vama potrebna baš taj dan. Ipak, ako govorimo konkretno o relaciji Zagreb - Ljubljana, teško se dogodi dan u kojem nitko ne objavi svoju ponudu jer se radi o frekventnoj i nevelikoj udaljenosti. Cijene idu od 40 do maksimalno 70 kuna, a dobra je stvar što postoji mogućnost da svojeg vozača, ako se sprijateljite, pitate da vas direktno ostavi na zračnoj luci. Ako ne, opet se možete iz centra zaputiti do aviona javnim prijevozom.

GoOpti - Radi se o stranici zanimljiva koncepta, koja je zamišljena kao mjesto na kojem se može naći prijevoz direktno do aerodroma. Ipak, isplativa je većinom samo ako je u nju uključeno više osoba, a jeftinija je ako se rezervira dovoljno unaprijed. Na primjer, put od Zagreba do ljubljanskog aerodroma idući bi tjedan za jednu osobu koštao minimalno 139 eura, ali kad bi na put išlo šest ljudi, svatko bi morao dati 25 eura, što je sasvim pristojna cijena kad se u obzir uzme činjenica da takav bus svoje putnike ostavi baš tamo gdje moraju čekati drugi avion.

BEČ

AUTOBUS - Karta košta od 140 do 150 kuna, a put uglavnom traje oko pet sati. S autobusnog kolodvora u Beču do aerodroma se za 15-ak minuta može doći podzemnom željeznicom, za koju karta košta oko dva eura.

VLAK - Na stranicama HŽ-a nema ponude koja povezuje Zagreb i Beč prugom. Vlakom se može u Njemačku i Švicarsku, ali u Austriju ne.

BlaBlaCar - Na relaciji s Bečom već je rjeđe moguće naći nekoga tko putuje direktno u grad, tako da je najbolje ne pouzdati se u potpunosti u ovu opciju. Ipak, kolegica je jednom prilikom ulovila prijevoz za Zagreb - Beč s brzim i ljubaznim vozačem za samo 120 kuna po osobi, pa se isplati baciti pogled. Sama aplikacija predlaže opciju puta do Ljubljane, pa od tamo do Beča.

GoOpti - Za šest ljudi cijena je oko 58 eura po osobi. Dakako, ako se putovanje planira ranije, veća je vjerojatnost da ćete uloviti dobru cijenu.

MILANO

AUTOBUS - Croatia bus vozi po cijeni od 360 kuna na ovoj relaciji, a put traje oko 8 sati. Veću ponudu termina ima FlixBus, a kod njih cijene kreću već od, na primjer, 218 kuna, ali se penju također do više od 300. Flix, pak, ponekad do Milana vozi i po 14 sati jer obilazi, kako se kaže, svako selo putem do odredišta. Nakon dolaska u Milano, do aerodroma se ide vlakom koji se plaća dodatnih 10 eura.

VLAK - Jedina je opcija vlak do Trsta za 18 eura, pa prelazak na bus ili raspitivanje o lokalnim linijama, koje ne bi trebale biti skuplje od 10 do 15 eura. Na relaciji Zagreb - Trst putuje se oko pet sati.

BlaBlaCar - Slično kao i s Bečom, nešto je rjeđe da se nađe ovakav prijevoz. Kad ga ima, plaća se oko 200 kuna, a sretnija opcija za polazak od Zagreba je možda, na primjer, Rijeka.

GoOpti - Oko 100 eura po osobi za šest ljudi.

BEOGRAD

AUTOBUS - Za put od pet i pol sati platit ćete 230 kuna. Prijevoznik: Niš-ekspres. Aerodrom je 18 km udaljen od centra grada, a može se otići busom, koji košta 300 dinara, ili prilično prihvatljivim taksijem.

VLAK - Slično vrijeme puta autobusom trebalo bi biti i ono s vlakom, ali u ovom slučaju gotovo je zagarantirano da će se nešto zakomplicirati. Čekanje na granici ili čekanje vlaka prilikom presjedanja gotovo su neizbježni kad se putuje na ovoj relaciji. Cijene su oko 200 kuna, a zanimljiva opcija za mlade su i party vlakovi kojih ima sve više, a koji uključuju šank i DJ-eve u vagonima.

BlaBlaCar - Vjerojatno najisplativija opcija - put u jednom smjeru većinom je oko 125 kuna, a svaki dan postoji višestruki izbor termina.

GoOpti - 50 eura.

Važna stavka: Naveli smo okvirne cijene i ponude za različite vrste prijevoza, ali ono što može dodatno zakomplicirati i poskupiti putovanje jest vrijeme polaska, primjerice autobusa ili vlaka. Nakon dugog puta može vam se dogoditi da morate prenoćiti u gradu iz kojeg letite ili da satima čekate na aerodromu. Ista je stvar na povratku s putovanja: ako avion slijeće u trenutku kad nema više linija za hrvatske gradove, morate u trošak ukalkulirati dodatnu noć smještaja. Zato se često prijevozi kao što je GoOpti isplate čak i ako su malo skuplji jer vas vozači skupljaju na aerodromu i čekaju baš vaš let.

manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2018., 10:27   #1008
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
[B]Važna stavka: Naveli smo okvirne cijene i ponude za različite vrste prijevoza, ali ono što može dodatno zakomplicirati i poskupiti putovanje jest vrijeme polaska, primjerice autobusa ili vlaka. Nakon dugog puta može vam se dogoditi da morate prenoćiti u gradu iz kojeg letite ili da satima čekate na aerodromu. Ista je stvar na povratku s putovanja: ako avion slijeće u trenutku kad nema više linija za hrvatske gradove, morate u trošak ukalkulirati dodatnu noć smještaja. Zato se često prijevozi kao što je GoOpti isplate čak i ako su malo skuplji jer vas vozači skupljaju na aerodromu i čekaju baš vaš let.

To sve ispada kao lov na rekorde a ne stvaran život. Trošiti dodatne dane godišnjeg na put, smještaj jer nema prijevoza, dugotrajna čekanja...
Old 03.10.2018., 11:25   #1009
tako se i meni cini.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2018., 13:13   #1010
Pozdrav ekipa,

tražim si let za Bangkok iz zg za kraj veljače, našao sam letove i sve, e sad imam u opciji kupiti karte preko tri servisa, Aviokarte.hr, aviokarte.com.hr i avio.hr.

Ima tko kakva isustva koji je najpouzdaniji? Razlika je cca 350 kn između pojedinih.

Tnx
Old 11.10.2018., 17:39   #1011
savjet je da potrazis karte preko skyscannera, sigurno ces proci jeftinije
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 16:42   #1012
Lijepo molim pomoć-gdje da nadjem najjeftiniju povratnu kartu za let Zagreb-Mancester i to u vremenu otprilike 26.12.pa da se vratim u Zagreb do 8.ili 9.1.
Nisam nikad letila avionom pa mi treba vaša pomoć. Hvala vam puno.I jos jedno pitanje-da li studenti imaju kakav popust??
Hvala svima
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 17:31   #1013
najjeftinije je oko 1300kn, 26.12.-08.01.
doduse, gledam preko mobitela pa nemam pregled po datumima (mozda bi se dalo proci i jeftinije ako se odaberu neki drugi, bliski datumi). samo sto let traje i traje (1. presjedanje)
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 18:04   #1014
Quote:
najjeftinije je oko 1300kn, 26.12.-08.01.
doduse, gledam preko mobitela pa nemam pregled po datumima (mozda bi se dalo proci i jeftinije ako se odaberu neki drugi, bliski datumi). samo sto let traje i traje (1. presjedanje)
Hvala ti puno,puno.Datumi nisu bitni.Bitno mi je da idem iza Božića i da se vratim do 10.1.Molim te pomozi gdje da nadjem najpovoljniji let.Ako je cijena za povratnu kartu 1300 kuna to mi je prihvatljivo.Molim te pomozi apsolutnoj neznalici.Hvala puno
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 19:27   #1015
odi na stranici skyscanner.net i tamo upisi polaziste i odrediste i odaberi prikaz cijelog mjeseca pa onda odaberi datume koji imaju najpovoljniji let (prvo za let iz Zagreba pa onda za let u Zagreb). odaberes jednog putnika.
izbacit ce ti listu letovana odabrane datume i najjeftiniju cijenu za taj let (kartese mogu kupitipreko raznih agencija ili kod sam prijevoznika pa otud i razlicite cijene). meni je za datume 26.12. i 8.1. izbacio da je najpovoljniji let KLM-a s jednim presjedanjem, a ukupno trajanje letova s presjedanjem je oko 7 sati, ako se ne varam. to je dosta, al je zato cijena niza.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 20:33   #1016
Quote:
odi na stranici skyscanner.net i tamo upisi polaziste i odrediste i odaberi prikaz cijelog mjeseca pa onda odaberi datume koji imaju najpovoljniji let (prvo za let iz Zagreba pa onda za let u Zagreb). odaberes jednog putnika.
izbacit ce ti listu letovana odabrane datume i najjeftiniju cijenu za taj let (kartese mogu kupitipreko raznih agencija ili kod sam prijevoznika pa otud i razlicite cijene). meni je za datume 26.12. i 8.1. izbacio da je najpovoljniji let KLM-a s jednim presjedanjem, a ukupno trajanje letova s presjedanjem je oko 7 sati, ako se ne varam. to je dosta, al je zato cijena niza.
Hvala ti.Našla stranicu.Molim te napisi mj kako mogu platiti,preko kojih agencija??Ja bi voljela otići u neku agenciju,platiti i uzeti kartu.Ne volim plaćati preko interneta.Jel moguće u zg otići u agenciju i molim te napiši mi koju.Platila bi odmah jer nemam nikakvih kartica i još pitanje dal je u cijeni i prtljaga i koliko mogu nositi??Imam samo jedan kofer i ruksak.Takodjer pitanje koliko moram ranije doći na aerodrom i kakva je procedura u zg,a kakva kod presjedanja.Znam da ti je sigurno ovo smijesno ali meni je to prvi put da letim avionom.Hvala ti puno
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 21:05   #1017
Quote:
hepiskroz kaže: Pogledaj post
Hvala ti.Našla stranicu.Molim te napisi mj kako mogu platiti,preko kojih agencija??Ja bi voljela otići u neku agenciju,platiti i uzeti kartu.Ne volim plaćati preko interneta.Jel moguće u zg otići u agenciju i molim te napiši mi koju.Platila bi odmah jer nemam nikakvih kartica i još pitanje dal je u cijeni i prtljaga i koliko mogu nositi??Imam samo jedan kofer i ruksak.Takodjer pitanje koliko moram ranije doći na aerodrom i kakva je procedura u zg,a kakva kod presjedanja.Znam da ti je sigurno ovo smijesno ali meni je to prvi put da letim avionom.Hvala ti puno
kad sam napisao agencije, mislio sam na online agencije.
tu cijenu koju si dobila preko skyscannera neces dobit nigdje gdje mozes fizicki doci i platiti na licu mjesta gotovinom. tu cijenu mozes dobiti samo ako kartu platis online, a za to ti treba kartica. ako je nemas, onda nemas drugog izbora nego otici u poslovnicu avioprijevoznika (npr. croatia airlinesa ili neku drugu) i tamo kupiti karte. to ce te sigurno kostat dosta vise. e sad, da li je u cijeni prtljaga, ovisi o vrsti karte koju kupujes. uglavnom je u cijeni rucna prtljaga (svaki avioprijevoznik ima svoju politiku pa to moras pitat/procitat kad kupujes kartu).

inace, za medjunarodne letove, preporukaje doci 2 sata prije polijetanja iako je, uglavnom, dosta i sat, sat i pol (pricam za Zg aerodrom). kod presjedanja moras s dolaznog gatea doci do odlaznog (ponekad to znaci i prolazak kroz kontrole pa i kroz granicnu kontrolu). a za to treba malo vremena.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 21:23   #1018
Quote:
kad sam napisao agencije, mislio sam na online agencije.
tu cijenu koju si dobila preko skyscannera neces dobit nigdje gdje mozes fizicki doci i platiti na licu mjesta gotovinom. tu cijenu mozes dobiti samo ako kartu platis online, a za to ti treba kartica. ako je nemas, onda nemas drugog izbora nego otici u poslovnicu avioprijevoznika (npr. croatia airlinesa ili neku drugu) i tamo kupiti karte. to ce te sigurno kostat dosta vise. e sad, da li je u cijeni prtljaga, ovisi o vrsti karte koju kupujes. uglavnom je u cijeni rucna prtljaga (svaki avioprijevoznik ima svoju politiku pa to moras pitat/procitat kad kupujes kartu).

inace, za medjunarodne letove, preporukaje doci 2 sata prije polijetanja iako je, uglavnom, dosta i sat, sat i pol (pricam za Zg aerodrom). kod presjedanja moras s dolaznog gatea doci do odlaznog (ponekad to znaci i prolazak kroz kontrole pa i kroz granicnu kontrolu). a za to treba malo vremena.
Uf tog me i bilo strah ali postoji opcija da frendu dam novce,a on mi uplati diners karticom al gdje ??gdje da plati? I kako onda stigne karta??na mail ili kako?Bože dragi pa ja pojma nemam.Sva svoja putovanja uvijek bi uplatila u agenciji tipa Atlas,Spektar....ja njima novce,oni meni kartu i sretan put i sad sam posve izgubljeni slučaj
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2018., 23:10   #1019
Quote:
Uf tog me i bilo strah ali postoji opcija da frendu dam novce,a on mi uplati diners karticom al gdje ??gdje da plati? I kako onda stigne karta??na mail ili kako?Bože dragi pa ja pojma nemam.Sva svoja putovanja uvijek bi uplatila u agenciji tipa Atlas,Spektar....ja njima novce,oni meni kartu i sretan put i sad sam posve izgubljeni slučaj
Quote:
mozes tako. ti njemu novce, a on tebi kartu kupi pomocu kartice. preko skyscannera nadjes kartu koja ti odgovara (datum i vrijeme polaska, za pojedini datum imas velik izbor pa pogledaj sto ti odgovara cijenom, vremenom polaska za oba smjera i trajanjem samog leta), procitas uvjete (npr. sto je od prtljage ukljuceno u cijenu), odaberes to sto ti odgovara, skyscanner ti pokaze preko kojih online agencija (ili preko same aviokompanije) mozes kupiti kartu i po kojoj cijeni (ako je preko aviokompanije samo malo skuplje, ja bi uzeo preko aviokompanije), odaberes sto ti odgovara (agencija ili aviokompanija) i onda te prebaci na stranicu te agencije ili aviokompanije. tu upises svoje podatke (ime i prezime bez nasih slova, umjesto č upises c itd), broj osobne/putovnice, odaberes dodatnu prtljagu (ako ti nije dovoljno ono sto je ukljuceno u cijenu) i, kad sve popunis, odaberes placanje. onda te trazi broj kartice i sve ostalo (pazi da web adresa stranice preko koje upisujes podatke pocinje s https, obavezno je ovo s na kraju!!) i potvrdis placanje. negdje si upisala mail pa ce ti karta doci na mail. pazi, to nije karta s kojom ulazis u avion, to je zapravo potvrda da si platila kartu za taj let. dan, dva (ovisi o kompaniji) prije leta moras obaviti check in (preko interneta ili mobitela), a taj check in mozes obaviti i na samom aerodromu s tim da za neke kompanije tamo to nije besplatno (pretpostavljam da nije besplatno samo za kompanije tipa ryanair koji stede na svemu, tj. sve zivo naplacuju). kad obavis check in, dobije pravu kartu tj. boarding pass s kojim prolazis kontrole i ulazis u avion. na tom passu ti pise koje je tvoje sjedalo (ako ga nisi odabrala prilikom kupnje karte, al to se uglavnom tada naplacuje). boarding pass moze biti papirnati (ako check in obavis na aerodromu ilu doma pa ga isprintas) ili moze biti elektronski (imas ga na mobitelu, npr. na mailu ili nekoj aplikaciji). ukoliko je elektronaki, svuda ces morat pokazivat mobitel, tj. taj elektronski pass pa pazi da ti se ne isprazni baterija prije nego se ukrcas u avion.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2018., 07:54   #1020
Samo jedna generalna napomena, prije kupovine karte provjeriti uvjete i načine plaćanja kada kartu kupuje osoba koja ne leti. Neke kompanije znaju tražiti na uvid karticu kojom je kupljena karta, neke se zadovoljavaju kopijom u boji, neke rade dodatne provjere...
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:13.