Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.03.2017., 15:58   #1001
Quote:
rib@ kaže: Pogledaj post
Mislim da za njih piše da su za brtve i kožu, a prvo mi pada na pamet dodavanje rupa na remenu za hlače
dobro ti pada na pamet, plus rupe za zakovice za kozu i sl.
Old 13.03.2017., 16:52   #1002
Quote:
Mislim da za njih piše da su za brtve i kožu, a prvo mi pada na pamet dodavanje rupa na remenu za hlače
Kako i gornji post kaze, dobro mislis. Ostali su ti za pravljenje drvenih cepova, za pravljenje pilot rupa gdje se ujedno pravi rupa za upustanje vijka koji nema na sebi nareznicu za samoupustanje, i treci su ti za pravljenje okruglih rupa (najcesce se koristi kod pravljenja rupa za sarke na korpusu elementa a moze se takodjer koristiti za rupe kod upustanja gedora vijaka koji zahtjevaju veci prostor oko samog vijka zbog debljine stijenke same gedore). Lp.
President is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2017., 16:58   #1003
Quote:
To su samo "poklopci" koji se lijepe - link
Ok, fala.

Jebeš to.
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2017., 19:43   #1004
[QUOTE=President;62952223]A ovako kad se predje sa drvocidom ili kemocidom i na kraju lazurnim premazom.
Koja je točno lazura u igri na ovoj slici? A ono prije farbanja, kak je ispalo tak svjetlo? Kod mene hrastovina vuče na crvenkasto ili ja to dosta ne pobrusim.

Kad sam lani obnavljala nešto na dvorištu, uzela sam Sadolin extra trešnju jer nam je i na kući sve nekako u tom tonu. Kad danas gledam malo mi je žao jer mislim da je pretamno.

Na ove stupove mislim staviti Beltop da mi ispadne slično kao što su mi ispala vrata za garažu jer je sve u istoj ravnini.

Hvala na svim savjetima. I da, definitivno, najbolje rezultate daje lamel disk. Danas sam uzela u Bauhausu neke Craft-nešto, plavi, 40. Mislim da je s cirkonijem. Nije loš. Moram si nabaviti još par komada.

Koji su još dobri diskovi i gdje ih ima za kupiti?

Zadnje uređivanje Majstor : 13.03.2017. at 20:11. Reason: Prevelike slike!!
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2017., 21:08   #1005
Smile

Ono je bila jelova gradja na slici. Jelovina je prirodno svjetlija od hrasta. Kemocid, za razliku od drvocida, daje jos tamniju nijansu drveta. Sadolin je odličan izbor, ako ne i najbolji. Osobno ga korisim. Istina da je najskuplji, ali si zato mirna 4-5 godina za razliku od drugih gje je poželjni svakih 2-3 godine. Iako opet sve ovisi o tome čemu je drvo izloženo.
Lamelirane diskove možeš nabaviti u bilo kojem većem centru. Cijena im nije mala (oko 17 kn se kreće prosjek za noname diskove 125 mm) tako da je ova akcija u Lidlu dosta povoljna. Ima i varijanta sa 150 mm ali za to ti treba veca flexa i mislim da za posao koji radis nije pogodna jer bi ti lagano ruka otpala
Ono što bi ti preporučio kod Sadolina jeste da prvo ideš sa clasic varijantom jer se više upija u drvo nego extra. Tek nakon toga opali extra radi sjaja i bolje zaštite od vanjskih utjecaja.
I da, što je disk grublji, to je tamnija nijansa kod bojanja i obratno.
Malo smo skrenuli s teme, al se nadam da se admini neće ljutiti. Sve je to vezano jedno s drugim.
President is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2017., 21:23   #1006
Možeš probati s fiber diskovima na gumenom tanjuru montiranim na fleksericu - moja iskustva su vrlo pozitivna: brzo skida, ali je potrebno paziti da se lijepo povezuju potezi. Najbolje mi se pokazalo držati je pod malim kutem prema površini i povlačiti dugim potezima u smjeru vlakana. Predložio bih granulaciju 60 ili čak 40 i eventualnu dodatnu obradu finijim. Zapunjeni disk se može više puta počistiti mesinganom četkom.
3007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 01:03   #1007
Quote:
President kaže: Pogledaj post
Ono je bila jelova gradja na slici. Jelovina je prirodno svjetlija od hrasta. Kemocid, za razliku od drvocida, daje jos tamniju nijansu drveta. Sadolin je odličan izbor, ako ne i najbolji. Osobno ga korisim. Istina da je najskuplji, ali si zato mirna 4-5 godina za razliku od drugih gje je poželjni svakih 2-3 godine. Iako opet sve ovisi o tome čemu je drvo izloženo.
Lamelirane diskove možeš nabaviti u bilo kojem većem centru. Cijena im nije mala (oko 17 kn se kreće prosjek za noname diskove 125 mm) tako da je ova akcija u Lidlu dosta povoljna.
Aaaa, jelovina... Lako s tim. Svi uzorci lazura koji se nalaze po dućanima zapravo prikazuju boju kakva ispada na jelovini, a ako promijeniš drvo dobiješ skroz nešto drugo. Na slici je sve farbano istom lazurom, ali su stupovi i ruke stari hrastovi, a letvice su nova jelovina.

Ja sve staro mažem s BellocidomPlus.
Sadolin se sada zna naći na akciji. U Pevecu je npr. 70 /220 kn. I u Bauhausu je snižen, sve nijanse osim trešnje. A negdje je mala kantica i 95 kn. Beltop mi je super, a dobro je i sve što sam probala iz Lužana.

Znam gdje se prodaju lamelni diskovi, ali zanimalo me koji su dobri. Boschovi su mi npr. katastrofa. Keramički Scorpio su dobri. Sad postoje i jako učinkoviti Lukasovi s drugačijim rasporedom lamela. Ne znam gdje ih sada ima, Lukasove diskove je držao Schachermayer.

Ove iz Lidla mogu probati ako ih bude. Tko zna čiji su zapravo.

P.S. I koji Sadolin je na onoj slici?
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 01:23   #1008
Slika.koja je ostala prikazuje gredu koja jos nije premazana. Slika koju.mi je admin uklonio prikazivala je jelovinu tretiranu dva puta sa Sadolinom clasic i jedan puta sa Sadolinom extra, ona i boji bora.
President is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 01:31   #1009
Quote:
3007 kaže: Pogledaj post
Možeš probati s fiber diskovima na gumenom tanjuru montiranim na fleksericu - moja iskustva su vrlo pozitivna: brzo skida, ali je potrebno paziti da se lijepo povezuju potezi. Najbolje mi se pokazalo držati je pod malim kutem prema površini i povlačiti dugim potezima u smjeru vlakana. Predložio bih granulaciju 60 ili čak 40 i eventualnu dodatnu obradu finijim. Zapunjeni disk se može više puta počistiti mesinganom četkom.
Fiber disk je dobar alat ali za potpuno ravne grede. Ne i za
profiliranu tesanu gradju koja uz to ima jos puno neobradjenog iverja. Desit ce se to da ce se vanjski rub brusnog papira brzo potrositi, a ako kojim slucajem zapne za malo jace iverje, i pokidati. Da ne govorim da se zna pokidati i cicak odnosno sama guma ispod. Lp.
President is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 09:22   #1010
[QUOTE=anita;62957179]
Quote:
President kaže: Pogledaj post
A ovako kad se predje sa drvocidom ili kemocidom i na kraju lazurnim premazom.
Koja je točno lazura u igri na ovoj slici? A ono prije farbanja, kak je ispalo tak svjetlo? Kod mene hrastovina vuče na crvenkasto ili ja to dosta ne pobrusim.

Kad sam lani obnavljala nešto na dvorištu, uzela sam Sadolin extra trešnju jer nam je i na kući sve nekako u tom tonu. Kad danas gledam malo mi je žao jer mislim da je pretamno.

Na ove stupove mislim staviti Beltop da mi ispadne slično kao što su mi ispala vrata za garažu jer je sve u istoj ravnini.

http://i63.tinypic.com/2lm9zcm.jpg

Hvala na svim savjetima. I da, definitivno, najbolje rezultate daje lamel disk. Danas sam uzela u Bauhausu neke Craft-nešto, plavi, 40. Mislim da je s cirkonijem. Nije loš. Moram si nabaviti još par komada.

Koji su još dobri diskovi i gdje ih ima za kupiti?
igrom slucaja, sutra bi u lidlu trebalo biti lameriranih diskova za kutne brusilice, koliko su dobrio ne znam.

Ujedno nas to lijepo vraca na temu "Parkside alati", a o detaljima bojanja gradje mozda se dalje moze nastaviti u temi koja se vec bavi time.

Zadnje uređivanje Majstor : 14.03.2017. at 22:21. Reason: Slika u link
Arash's friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 12:41   #1011
Da, da, može se pobrisati sve što ne spada u temu.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 21:08   #1012
Trebam napraviti kanal u zidu/žbuci za provuć neki kabel. Imam kutnu brusilicu bez regulacije brzine i kad radim s dijamantnom pločom 125 to praši k'o ludo. Jel bi bilo što bolje s Parkside brusilicom koja ima regulaciju vrtnje, da se ploča slabije vrti?

Ista stvar za brušenje drveta npr. lepezastim pločama, pomaže li što regulacija vrtnje na Parkside brusilici?
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2017., 21:42   #1013
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Trebam napraviti kanal u zidu/žbuci za provuć neki kabel. Imam kutnu brusilicu bez regulacije brzine i kad radim s dijamantnom pločom 125 to praši k'o ludo. Jel bi bilo što bolje s Parkside brusilicom koja ima regulaciju vrtnje, da se ploča slabije vrti?

Ista stvar za brušenje drveta npr. lepezastim pločama, pomaže li što regulacija vrtnje na Parkside brusilici?
Bilo da se brzo ili sporo vrti i dalje će se prašiti, treba ti ovo i usisavač koji ćeš preštekati na taj dodatak.

http://www.tena-g.hr/slike/194044-1.jpg

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...PG2StXETMZe3pQ

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 07:52   #1014
Nekako mi se činilo da dok režem kad je isključena (kad se disk zaustavlja) da reže jednako dobro, a gotovo da i ne praši .

Ne znam gdje ovakav adapter kupiti i kako ga pripasati. Bauhaus možda?

Zanimljivo što se tiče Parksidea, evo cijena od sutra u HR i SLO

Ručna brusilica HR 149kn - SLO 133kn
Kutna brusilica HR 249kn - SLO 185kn
Električna blanja HR 333kn - SLO 222kn
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 08:28   #1015
Štitnik poput onoga na prvoj slici sam si davno napravil i zrezal s njim šliceve po cijeloj kući.bez dobrog usisavača zaboravi priču.
S manjom brzinom se ploča manje grije i relativno bolje reže, ali do neke granice.
Ak to moraš delati u namještenom prostoru -nemoj.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 08:32   #1016
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post

Zanimljivo što se tiče Parksidea, evo cijena od sutra u HR i SLO

Ručna brusilica HR 149kn - SLO 133kn
Kutna brusilica HR 249kn - SLO 185kn
Električna blanja HR 333kn - SLO 222kn
Razlika u PDV-u, na ručnoj brusilici. Na ostale 2 stvari, marže
Mi smo svjetski prvaci u maržama.
Old 15.03.2017., 09:43   #1017
Jel onda bolja ideja oštemati kanal za kabel pa makar bilo više gipsanja? Imam onu Parkside sds idarnu, nije neka zvijer, pa neću valda sve uništit
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 10:05   #1018
Pozdrav,
jel ovo na kraju po vašem mišljenju valja ili ne? (za kućnu upotrebu)

http://www.lidl.hr/hr/2635.htm?actio...etail&id=48774
vkshiri is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 10:21   #1019
Valja. Bolja je ona s 18V (20V), ali i ova je OK.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2017., 17:48   #1020
Da li je ijedna od tih dviju bušilica ima baterijsku kompatibilnost sa ostalim parkside alatima?
sub0 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:49.