|
|
11.10.2017., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
_MK_ kaže:
Za to postoji sanitetski prijevoz. Nazoveš, naručiš, dođu po tebe i odvedu te. I onda te kasnije vrate natrag.
Znate kako znam? Pa tako lijepo, imao sam slučaj karcinoma u familiji i hrpetinu kemoterapija
Nije se išlo autom u bolnicu.
Nikada.
Nijednom.
|
Nadam se da su tvoji bili u malo boljem stanju i da su prezivjeli bolest.
Kod mene nije bilo tako. Islo se svakodnevno na zracenje.
Sanitestkim prijevozom bi bilo neizvedivo, to se u bolnici ceka satima... (mozda ne uvijek, ali uglavnom) a osoba nije mogla ni sjediti, ni stajati duze vrijeme, kao niti hodati.
Za sto imamo auto ako ne bas za takve slucajeve kada su od koristi nemocnima?
Do grada na kavu ili u soping mogu i tramvajem...pustiti tesko bolesnu osobu da se sama (jer vjerojatno ne pustaju pratnju u kombi) bakce putem i tamo u bolnici, a nije fizicki sposobna za tako nesto... 
|
11.10.2017., 11:55
|
|
Zbrljando
Registracija: Apr 2010.
|
@ _MK
Gdje ti živiš? U Švedskoj možda? Ajde probaj sanitet dobiti u Zaboku, Ogulinu, Petrijevcima, Ludbregu itd. I npr. za zračenja kojih zna biti po tridesetak i to dan za danom nebuš nigdje dobil sanitet osim ak si u terminalnoj fazi. Al onda ne buš dobil ni zračenje
|
|
|
11.10.2017., 12:07
|
|
Četverotrećinaš
Registracija: Jul 2010.
|
Ne, bio je smrtni slučaj. Bilo je i kemoterapija, i zračenja, i pregleda, i kontrola, i svega. Kad se moglo fizički, išlo se javnim prijevozom. Kad se baš i nije moglo, onda se išlo javnim prijevozom i taksijem tih zadnjih parsto metara (začudo, taksisti su to često odradili besplatno, ili za pet kuna). Kad se nije moglo uopće do javnog prijevoza, onda se išlo taksijem. Suprotno forumskoj "šahisti su vnago" mantri, i to je par puta bilo potpuno besplatno. Na kraju se išlo sanitetskim prijevozom (u kojeg može i pratnja).
Ali se nije išlo automobilom. Jer automobil nema što raditi u krugu bolnice KOJA NA MANJE OD KILOMETAR UDALJENOSTI IMA POLAZIŠTE AUTOBUSA, OGROMAN PARKING I TAKSI STAJALIŠTE, a smještena je na lokaciji jebenih gužvetina i svaki, ali SVAKI automobil koji ide u tom smjeru jebe vozila hitne i sanitetskog prijevoza u zdrav mozak i sprečava bolesne ljude da stignu u bolnicu čim prije. O buci, zagađenju zraka i maltretiranju pacijenata cjelodnevnim prometom da ne pričamo.
Doduše, osobno smatram da bi u ovakvim slučajevima teže bolesnih pacijenata bilo moralno opravdano dopustiti dolazak automobilom (pokojnik je bio protiv toga pa nije htio), no kad netko zdrav ide na Rebro autom isključivo iz vlastite obijesti i lijenosti, to bih objesio za jaja javno na Trgu.
|
|
|
11.10.2017., 12:17
|
|
Zbrljando
|
Ne znam po kog vraga bi netko zdrav išao u bolnicu
|
|
|
11.10.2017., 12:26
|
|
Četverotrećinaš
|
Ide se u posjetu pacijentima, ide se na preglede i kontrole, itd.
Vjerojatno 98-99% svih ulazaka u bolnicu (bilo koju) čine zdravi ljudi.
|
|
|
11.10.2017., 12:30
|
|
Zbrljando
|
Posjete su van radnog vremena većine ambulanti, a zdrav nejdeš na.pregled ili kontrolu.
|
|
|
11.10.2017., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
_MK_ kaže:
Vjerojatno 98-99% svih ulazaka u bolnicu (bilo koju) čine zdravi ljudi.
|
Ti radio analizu i istraživanje, pa znaš?
Si ti svjestan činjenice da postoje ljudi koji si ne mogu priuštiti taksije, sanitetske prijevoze i slično? Pa ih (evo kao u mom slučaju) voze prijatelji?
Znaš da postoje i drugi gradovi osim Zagreba, da ljudi žive u drugim gradovima osim Zagreba?
Jesi svjestan činjenice da to što ti zagovaraš NE POSTOJI APSOLUTNO NIGDJE na svijetu?
Svugdje u svijetu, svaka bolnica ima isplaniranu (katkad nedostatno) prometnu infrastrukturu koja uključuje i kapacitete za parkiranje?
Htjedoh u onom ranijem postu napisati da si ograničen k'o balkon. Ali vidim da si ipak puno bliže onoj da si "ograničen k'o lavor".
|
|
|
11.10.2017., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
i, za razliku od prometne signalizacije, ovo sve doista nije u domeni Zagrebačkih cesta.
|
|
|
11.10.2017., 12:36
|
|
Četverotrećinaš
|
Posjete su u principu cijeli dan (odjeli imaju vremena, nitko ih se ne pridržava, nikoga nije briga), a zdrav ideš i na preglede i na kontrole. Ili misliš da si "bolestan" ako ideš dermatologu ili raditi spermiogram?
Ne da mi se više.
Nije vam baš jasno, ali dobro, postat će vam jasno jednog dana.
I to najvjerojatnije kad baš bude jako velika hića i jako bitno stići na Rebro ili Jordanovac u medicinskom vozilu.
|
|
|
11.10.2017., 12:40
|
|
Zbrljando
|
Zakaj onda nema nikog pametnog ko ti da jednostavno zabrani promet prema bolnicama. Pa da moja supruga, 90℅ invalid, oboljela od raka ide 40 puta u 2 mjeseca javnim prijevozom iz Zagorja na rebro.
|
|
|
11.10.2017., 12:46
|
|
Zbrljando
|
Btw, mene osobno više brinu glavonošci koji bjesomučno bauljaju Zagrebom obavljajući vrlo važne poslove za mutave gazde koji nisu u stanju organizirati dvije nacrtane ovce, a kamoli spojit dvije vožnje do dvije lokacije udaljene 50m u jednu.
|
|
|
11.10.2017., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
_MK_ kaže:
Ne, bio je smrtni slučaj. Bilo je i kemoterapija, i zračenja, i pregleda, i kontrola, i svega. Kad se moglo fizički, išlo se javnim prijevozom. Kad se baš i nije moglo, onda se išlo javnim prijevozom i taksijem tih zadnjih parsto metara (začudo, taksisti su to često odradili besplatno, ili za pet kuna). Kad se nije moglo uopće do javnog prijevoza, onda se išlo taksijem. Suprotno forumskoj "šahisti su vnago" mantri, i to je par puta bilo potpuno besplatno. Na kraju se išlo sanitetskim prijevozom (u kojeg može i pratnja).
|
Kad netko jedva od vrata stana dodje do auta, opcija javnog prijevoza nije opcija. Nije autobusna stanica ispred kuce, mnogima je problem doci do nje. Cak i onima koji nisu na samrti.
Taxi je praktican, tim vise sto moze tamo gdje auto ne moze, ali svakodnevno ici gore-dole, isto nije bas opcija, za vecinu.
Quote:
Ali se nije išlo automobilom. Jer automobil nema što raditi u krugu bolnice KOJA NA MANJE OD KILOMETAR UDALJENOSTI IMA POLAZIŠTE AUTOBUSA, OGROMAN PARKING I TAKSI STAJALIŠTE,
|
Mi smo isli, bilo je neophodno, iako ti mislis da nismo smjeli/trebali.
Quote:
Doduše, osobno smatram da bi u ovakvim slučajevima teže bolesnih pacijenata bilo moralno opravdano dopustiti dolazak automobilom (pokojnik je bio protiv toga pa nije htio), no kad netko zdrav ide na Rebro autom isključivo iz vlastite obijesti i lijenosti, to bih objesio za jaja javno na Trgu.
|
Ipak? Makar nema sto tamo raditi? Aj ok...
Prilaz bolnicama i parking je opceniti problem....recimo Klaićeva, pa Trauma. Dovezes covjeka sa slomljenom nogom, nemas gdje ni stati da ga ostavis sto blize.
Kako to adekvatno rijesiti...nemam pojma, nemoguca misija, vjerojatno. Ali da bi moglo biti bolje, valjda bi.
Mene isto tako nerviraju oni koji obavljaju vazan posao ...tipa kupnja cigareta u kiosku ili sl., a auto ostave nasred ceste, a parking mjesta okolo ko u prici.
Ili oni koji to rade u ulici (dostava i sl.) a moze se sparkirati sa strane.
Zadnje uređivanje kajpa : 11.10.2017. at 13:31.
|
|
|
11.10.2017., 15:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
uzadnjicas kaže:
i, za razliku od prometne signalizacije, ovo sve doista nije u domeni Zagrebačkih cesta.
|
Nego ...... koga?
|
|
11.10.2017., 15:31
|
|
Netko iz mase
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
_MK_ kaže:
Meni i dalje nije jasno zašto ljudi smatraju da apsolutno svuda moraju biti u stanju doći automobilom, i to najbolje cca dva metra od ulaza u željeni objekt.
Automobili nemaju što raditi u užem krugu bolnice. Nijedne.
|
Nije ti jasno jer nisi bio u situaciji.
Mene je pola godine kičma boljela tako da nisam na nogama mogao biti duže od 2 minute. Išao po svim doktorima, uključujući i gore. Dal' razumiješ zašto sam morao doći autom do bolnice?
Quote:
Muljuzator kaže:
Pital te bum za mišljenje kad te bude, ne daj Bože, trebalo dopeljat gore na zračenje, kemoterapiju, koronarografiju ili sl.
|
Upravo to
Quote:
_MK_ kaže:
Za to postoji sanitetski prijevoz. Nazoveš, naručiš, dođu po tebe i odvedu te. I onda te kasnije vrate natrag.
.
|
Postoji, naravno. Sad malo prouči za što se koristi prije nego nastaviš s glupostima.
Quote:
_MK_ kaže:
Ne da mi se više.
.
|
Hvala ocu, dovoljno ti svi ukazuju da si omašio komplet fudbal.
|
|
|
11.10.2017., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Jedino je rješenje da se bolnice maknu sa lokacija u centru grada. Kad je Rebro građeno to je bila vukojebina na kraju grada (samo za info nevjernim tomama - za vrijeme NDH-azije Lašćina je bila SELO POKRAJ ZAGREBA). Kad je Nova bolnica građena to je bila vukojebina IZNAD grada .... to što se grad u međuvremenu raširio ko germa ...a jebi ga.
Ono u Blatu nećemo završit jer je to fuj komunističko nasljeđe SRH.
|
|
11.10.2017., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
CDRW kaže:
Nego ...... koga?
|
nije vrag da misliš da tvrtka koja asfaltira i krpa ceste odlučuje o tome hoće li se do neke gradske bolnice smjeti prići autom ili ne?
pa oni sami ne mogu zabiti jedan prometni znak - iako im postavljanje prometnih znakova JEST u opisu djelatnosti. ne, za sve im treba naredba odozgo --> http://www.zagreb.hr/gradski-ured-za...adnju-grad/829
a oni pak neće napraviti NIŠTA što im ne naredi gazda.
|
|
|
11.10.2017., 20:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
_MK_ kaže:
Jer automobil nema što raditi u krugu bolnice KOJA NA MANJE OD KILOMETAR UDALJENOSTI IMA POLAZIŠTE AUTOBUSA, OGROMAN PARKING I TAKSI STAJALIŠTE, a smještena je na lokaciji jebenih gužvetina i svaki, ali SVAKI automobil koji ide u tom smjeru jebe vozila hitne i sanitetskog prijevoza u zdrav mozak i sprečava bolesne ljude da stignu u bolnicu čim prije. O buci, zagađenju zraka i maltretiranju pacijenata cjelodnevnim prometom da ne pričamo.
|
Prvo boldano se odnosi na minijaturni parking kod stadiona koji nije dovoljan niti za posjetitelje zoo-a a kamoli KBC-a
Drugo boldano se odnosi na to da sada pričaš, blago rečeno, bedastoče.
Ja sam ležao na u toj bolnici i nikada mi nikaj od navedenoga nije smetalo.
Nisi na odmoru nego u bolnici i ako ti je promet (koji se u bolničkim sobama i ne čuje) naj veči problem onda nisi niti bolestan
Quote:
uzadnjicas kaže:
nije vrag da misliš da tvrtka koja asfaltira i krpa ceste odlučuje o tome hoće li se do neke gradske bolnice smjeti prići autom ili ne?
pa oni sami ne mogu zabiti jedan prometni znak - iako im postavljanje prometnih znakova JEST u opisu djelatnosti. ne, za sve im treba naredba odozgo --> http://www.zagreb.hr/gradski-ured-za...adnju-grad/829
a oni pak neće napraviti NIŠTA što im ne naredi gazda.
|
Ako i nisu odgovorni, znajo tko je odgovoran. Bilo bi poželjno da upit/zahtjev/ustanovljeni problem proslijede na nadležnu službu i podnosiocu prijave odgovore što su poduzeli.
|
|
|
11.10.2017., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Prigorecc kaže:
...
Ako i nisu odgovorni, znajo tko je odgovoran. Bilo bi poželjno da upit/zahtjev/ustanovljeni problem proslijede na nadležnu službu i podnosiocu prijave odgovore što su poduzeli.
|
jelda, čovjek bi normalno očekivao tako nešto, umjesto "Prometnu, turističku i sve ostale vrste signalizacija ne određuju Zagrebačke ceste." i ništa više i nikakve druge upute ili reakcije, nikakvog proslijeđivanja na drugu, nadležnu adresu, a niti nekog efekta na terenu.
|
|
|
11.10.2017., 21:09
|
|
Cenzurirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Ajde se vratite na ceste 
|
11.10.2017., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Na žalost može im biti. Zaštičeniji su od ličkih medvjeda.
Kako cdrv veli, glasali smo pa nam je sada tak kak je.
Ogorčenost sustavom se ne odnosi (samo) na radnike nego na one koji su sustav tako postavili.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:35.
|
|
|
|