|
|
04.01.2023., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2003.
|
Quote:
lukarak kaže:
Nisam ziher da se novcanice koje uplatis izdaju dalje.
|
Ima i takvih.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
|
|
|
04.01.2023., 19:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Po kojem smo mi kriterijumu u euro zoni a bogatije drzave clanice od nas nisu ? ( madjarska ceska svedska poljska nisu). Svicarska nije niti u EU niti u eurozoni
|
|
|
04.01.2023., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2018.
|
Quote:
akcija1 kaže:
Po kojem smo mi kriterijumu u euro zoni a bogatije drzave clanice od nas nisu ? ( madjarska ceska svedska poljska nisu). Svicarska nije niti u EU niti u eurozoni
|
Zaboravio si i Danska (nema euro), Island (nije EU), Norveska (nije EU). Sve su to anti-europske zaostale zemlje.
|
|
|
04.01.2023., 21:01
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
|
|
|
04.01.2023., 21:12
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Opet kao banke ništa krive nisu, a ljudima pos aparati naplaćivali lupam 10 kuna, umjesto 10 eura/75 kuna. I svi screenshotovi ekrana korisnika - Zaba. Ali ne, nije Zaba kriva..
|
|
|
04.01.2023., 21:19
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Dobro, ovdje stvarno nisu, to je SEPA terećenje, banka naplati koliko piše u nalogu, ne zna ona koliko stvarno treba biti.
|
|
|
04.01.2023., 21:28
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
diabolica kaže:
insajderska
dolazi majstor sa 1000 kn, plaća račun 173 kune, a blajganica mu mrtva hladna prvo razbije soma kuna 5 x 200, i onda mu uzme 200 kn i vrati resto u eurima plus onih 4 x 200
kraljica
al nevjerojatni su svi dolaze sa 100 ojra, plaćati račune od 10 ojra i veli mi insajder jučer 30 komada po 100 ojra, gle to je bivših 22 000 kn prometa, kaj smo mi ovdje mjenjačnica, odite u finu stanite u red i čekajte nek vam usitne
|
Da, iako mi se čini da, kao i uvijek, nastradaju normalni, oni koji ne histeriziraju i drame. Danas u dućanu (tommy), platim kešom, blagajnica zaokruži na manje, bilo je mislim 4,08, dao 10 ona vratila 6 eur. Kćer dobila od none 10eur, otišla u tedija kupiti neku igračkicu, daje 10 eur, ova joj vraća kusur u kunama.
|
|
|
04.01.2023., 21:33
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Spar je to najbolje riješio, oni kune uopće ne stavljaju u kasu, pa ni ne postoji mogućnost da ti vrate u kunama.
|
|
|
04.01.2023., 21:37
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
akcija1 kaže:
|
Generalno najbogatije europske zemlje nisu clanice eurozone jer znaju da, iako bi imali kratkorocnih i srednjorocnih koristi, dugorocno moze biti stetno (a ne mora, ali nikad ne reci nikad).
Svicarska, Norveska, Danska isto tako spada medu to 5 bogatijih europskih zemalja, a ne koriste euro, a Svicarska i Norveska su odbile i EU.
Sve te gluposti da smo mi jako euro orijentirana zemlja i neformalno vec puno koristimo euro, pa da zato treba i sve sluzbeno je jedan od najglupljih argumenata koje cujem. A jos gluplji su oni koji kmece jer gube 0.3% na konverziji. A eto sad je inflacija otisla gore jos kojih 5%, bolje je ocito 5% nego 0.3% na konverziji.
A kad inflacija padne u Njemackoj (vec pada), a kod nas ode u nebesa, necemo moci dizat kamatne stope jer jbg nije na nama, pa cemo jos imat visoku inflaciju godinama koje slijede.
|
|
|
04.01.2023., 21:48
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
jura1001 kaže:
Generalno najbogatije europske zemlje nisu clanice eurozone jer znaju da, iako bi imali kratkorocnih i srednjorocnih koristi, dugorocno moze biti stetno (a ne mora, ali nikad ne reci nikad).
Svicarska, Norveska, Danska isto tako spada medu to 5 bogatijih europskih zemalja, a ne koriste euro, a Svicarska i Norveska su odbile i EU.
Sve te gluposti da smo mi jako euro orijentirana zemlja i neformalno vec puno koristimo euro, pa da zato treba i sve sluzbeno je jedan od najglupljih argumenata koje cujem. A jos gluplji su oni koji kmece jer gube 0.3% na konverziji. A eto sad je inflacija otisla gore jos kojih 5%, bolje je ocito 5% nego 0.3% na konverziji.
A kad inflacija padne u Njemackoj (vec pada), a kod nas ode u nebesa, necemo moci dizat kamatne stope jer jbg nije na nama, pa cemo jos imat visoku inflaciju godinama koje slijede.
|
Danska je prilikom pristupanja ispregovarala da ne mora uvezi euro. Ona je jedina. Svedska to nije ispregovarala, ali je uvodenje eura zaustavljeno nakon sto je isto palo na referendumu ( preko 50% gradana je glasalo protiv uvodenja eura). Nakon toga uvodenje eura nije na dnevnom redu.
Ceska, Madarska i Poljska su takoder stopirale uvodenje eura.
Ceska nastoji ispregovarati izuzece poput Danske.
|
|
|
04.01.2023., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Realno nemoraš nikada ispregovarati izuzeće jer ne postoji rok u kojem moraš uvesti euro.
Nama je realno svejedno, jer nesjećam se kada smo upotrijebili monetarnu politiku osim više manje fiksiranja kune za euro.
|
|
|
04.01.2023., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Zato što postoji “kvaka” da nikad ne uđeš u ETM-2 pa samim time ne ispunjavaš maastrichske kriterije, iako si dužan uvesti euro (osim Danske). Kurvanjska posla, ali što ćeš, tamo davnih 90-tih nitko nije ni slutio da netko ne bi želio zajedničku valutu. Nadam se da će pronaći neki način za prisilu tih kusur zemalja, od kojih je zapravo Švedska jedina ozbiljna.
|
|
|
04.01.2023., 22:57
|
|
I'm The Man
Registracija: Apr 2008.
|
Za stabilnu vlastitu valutu nije dovoljno imati samo jako gospodarstvo, treba svojom valutom i znati upravljati.
Najbolji dokaz tome je Turska, unatoc jakoj proizvođačkoj privredi, u zadnjim 12 godina im je valuta izgubila vrijednost 500%, u 1 mj 2010 g Euro je vrijedio oko 4 turske Lire a danas (12 godina kasnije) jedan Euro vrijedi 20 turskih lira, ne vjerujem da su place i standard platili toliki pad domace valute.
Velike vecina Hrvata ustvari nema pojma koliko nam pozitivnog donosi uvođenje Eura.
|
04.01.2023., 23:04
|
|
adm1n1$trat1fka4€v€r
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
Mephisto kaže:
Spar je to najbolje riješio, oni kune uopće ne stavljaju u kasu, pa ni ne postoji mogućnost da ti vrate u kunama.
|
Kud stavljaju zaprimljene kune?
Quote:
MaliZeleni10 kaže:
Velike vecina Hrvata ustvari nema pojma koliko nam pozitivnog donosi uvođenje Eura.
|
Možeš li navesti neke primjere.
|
|
|
04.01.2023., 23:10
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
Da, iako smo već desetljećima usko vezani uz euro tj. kredite smo vezali uz euro pa bi promjena tečaja bila pogubna, uz to nemamo proizvodnju jer smo premaleni, nismo tehnološki napredni niti imamo neku drugu komparativnu prednost tako da nema neke koristi od poticanja proizvodnje rušenjem tečaja.
|
|
|
04.01.2023., 23:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2018.
|
Nije niti Hrvatska ispunjavala kriterije tj. udio dugo u odnosu na BDP ne smije biti viši od 60. Nego je ušla na temelju neke retardirane - kao postoji dobra volja da se smanji javni dug pa eto može
Jebem ja onog tko donese pravila i kretirije, a onda odmahne rukom i kaže postoji dobra volja. Ili ispunjavaš kriterije ili ne.
|
|
|
04.01.2023., 23:23
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
|
Quote:
esqella kaže:
Kud stavljaju zaprimljene kune?
|
Imaju nekakvu kao kantu s prorezom.
|
|
|
04.01.2023., 23:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Ne znam ja vidim da po ova 4 dana nista ne ide na dobro. Sve je otislo preko noci , jedino sto se tocno zaokruzuje je placa.
Bojim se da ovo ljeto necu uspjeti otici na more u vlastitoj zemlji i da ce od eura u HR profitirati jedino nasi gastajbajteri kada dodju ovdje da trose
|
|
|
05.01.2023., 00:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
MaliZeleni10 kaže:
Najbolji dokaz tome je Turska, unatoc jakoj proizvođačkoj privredi, u zadnjim 12 godina im je valuta izgubila vrijednost 500%
|
Eto rezultata kad svatko misli da moze pisati o cemu nema pojma. Tako smo naucili da netko moze izgubiti cak 500% svoje vrijednosti.
Kad imas 100 kn i izgubis 40%, ostalo ti je vrijednost 60 kn, kad izgubis 100%, onda si na nuli, istina, mozes ici i u minus, ali kako bi to vrijednost nacionalne valute isla u minus moram priznati da ne znam.
Ali Mali Zeleni ce nas pouciti.
|
|
|
05.01.2023., 00:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
jura1001 kaže:
|
Tako je, uvrijezene lazi koje se ponavljaju.
Problem sa konverzijom EURA je toliko bitan za PROSJECNOG Hrvata otprilike kao kada ce se pojaviti prve visibabe.
Jedno 167. stvar po vaznosti PROSJECNOG Hrvata.
Znam da ce me gastici sa teme napasti, ali onaj tko je otisao zivjeti VAN Hrvatske i nije bas ogledni primjer.
Ako je pak tu i tamo koristenje mozdanih vijuga i preracunavanje necega u nesto (primjerice cijena kvadrata stana kojeg valjda kupujemo svakodnevno ili kupovanje na stranim web shopovima) toliko opterecenje za domace mozgove, onda niti ne zasluzujemo da osim sto smo najdeblja nacija budemo i najgluplja
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:30.
|
|
|
|