|
|
28.09.2020., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Bask kaže:
1. Tko je gFlores da nekome određuje tko je i što je?
2. Valjda se svatko ima pravo izjašnjavati kako želi, pa i Rakitić.
3. Teoretski, recimo da si u pravu, i da je Rakitić Švicarac koji je nastupao za Hrvatsku. Gdje je tu problem? I zašto ti to smeta?
|
1. Možda sam član Stožera pa sam se malo previše uživio u ulogu određivanja
2. Naravno da ima, što se mene tiče može se izjašnjavati ko Klingonac. Poanta je bila da ga je otac vjerojatno usmjerio i zbog njega je odabrao Hrvatsku. Da mu je starog bolio qrac za sve to skupa mali bi igrao za Švicarsku.
3. Ne smeta mi, ako je mogla igrati ona pijandura od Sammira mogu igrati i Eskimi. Inače sam u načelu protiv toga da stranci igraju za reprezentacije bilo koje zemlje, ali me nitko ništa ne pita. Inače Basku kako Atletico Bilbao ovih dana stoji sa primanjem stranaca u ekipu ?! 
|
|
|
28.09.2020., 11:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
gFlores kaže:
Inače sam u načelu protiv toga da stranci igraju za reprezentacije bilo koje zemlje
|
Kakve ovo veze ima s Rakitićem?
Quote:
gFlores kaže:
Inače Basku kako Atletico Bilbao ovih dana stoji sa primanjem stranaca u ekipu ?! 
|
Bask je Bask, gdje god da se rodi, kao što je i Hrvat Hrvat, gdje god da se rodi. Ako netko ima genetsku ili kulturološku pripadnost nekom narodu, oduzimanje prava na isto temeljem mjesta rođenja bi bila diskriminacija.
Naravno, rođenjem i odrastanjem u nekoj kulturi različitoj od one iz koje potječu roditelji, može doći do prihvaćanja tog identiteta u potpunosti i to je svakako pravo pojedinca.
Tako je eto Rakitić odabrao Hrvatsku jer se osjećao Hrvatom barem jednako kao Švicarcem. A primjerice Ibrahimović je odabrao Švedsku jer je eto pravi pravcati Šveđanin. Naturalizacija je druga tema, ali ako ćemo o Sammiru, nisam baš siguran da ga nije i koji gen odavde pogodio...
|
|
|
28.09.2020., 12:38
|
|
100% za Baskiju
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
gFlores kaže:
1. Možda sam član Stožera pa sam se malo previše uživio u ulogu određivanja
2. Naravno da ima, što se mene tiče može se izjašnjavati ko Klingonac. Poanta je bila da ga je otac vjerojatno usmjerio i zbog njega je odabrao Hrvatsku. Da mu je starog bolio qrac za sve to skupa mali bi igrao za Švicarsku.
3. Ne smeta mi, ako je mogla igrati ona pijandura od Sammira mogu igrati i Eskimi. Inače sam u načelu protiv toga da stranci igraju za reprezentacije bilo koje zemlje, ali me nitko ništa ne pita. Inače Basku kako Atletico Bilbao ovih dana stoji sa primanjem stranaca u ekipu ?! 
|
1. Sve je jasno
2. Pa da, ništa nije čudno oko toga.
3. FIFA ima jasna pravila tko može igrati za neku reprezentaciju, ako nije rođen u toj državi:
A) Jedan od roditelja mu mora biti rođen u toj državi.
B) Jedan djed ili baka moraju biti rođeni u toj državi.
C) Ako nema takvih rodbinskih veza, igrač mora igrati najmanje 5 godina u toj državi da bi mu FIFA priznala pravo igranja za tu reprezentaciju.
Što se tiče kluba iz Bilbaa, prvo te moram ispraviti što se tiče imena kluba. Nije Atletico Bilbao, nego Athletic Bilbao. Nije isto. Politika kluba je i dalje više-manje ista. Za klub mogu igrati Baski, igrači baskijskog porijekla (ponekad) te igrači koju nisu Baski, ali rođeni su na području Baskije. Znači za Athletic su igrali Lizarazu i Laporte koji su Baski iz francuskog dijela Baskije, bio je onaj stoper iz Venecuele koji je baskijskog porijekla ili Inaki Williams i Kenan Kodro koji su rođeni u Baskiji.
Ima cijeli članak o tome na vikipediji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Athlet...signing_policy
|
28.09.2020., 18:29
|
|
To sam što jesam!
Registracija: Jan 2015.
|
I, šta mislite, kome će Dalić aktivirati pretpoziv, nakon ozlijede Rebića - Oršiću, ili Lovriću? Iako, ako gledamo kako je to napravio zadnji put, prije će biti da se dvoumi između Škorića i L.Kalinića 
|
29.09.2020., 08:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2019.
|
Lovrić ima jeben slobodnjak, takvog igrača nemamo, ja bi volio njega i Bočkaja u 16, trebaju ljudi koji znaju zabit gol. Napad posložit za Kramu, Vlašića i Brekala, vezu nek drže Modrić i Broz, Pašaliću i Kovačiću 20-ak minuta.
|
29.09.2020., 10:18
|
|
Mia san Mia
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
Bask kaže:
1. Sve je jasno
2. Pa da, ništa nije čudno oko toga.
3. FIFA ima jasna pravila tko može igrati za neku reprezentaciju, ako nije rođen u toj državi:
A) Jedan od roditelja mu mora biti rođen u toj državi.
B) Jedan djed ili baka moraju biti rođeni u toj državi.
C) Ako nema takvih rodbinskih veza, igrač mora igrati najmanje 5 godina u toj državi da bi mu FIFA priznala pravo igranja za tu reprezentaciju.
Što se tiče kluba iz Bilbaa, prvo te moram ispraviti što se tiče imena kluba. Nije Atletico Bilbao, nego Athletic Bilbao. Nije isto. Politika kluba je i dalje više-manje ista. Za klub mogu igrati Baski, igrači baskijskog porijekla (ponekad) te igrači koju nisu Baski, ali rođeni su na području Baskije. Znači za Athletic su igrali Lizarazu i Laporte koji su Baski iz francuskog dijela Baskije, bio je onaj stoper iz Venecuele koji je baskijskog porijekla ili Inaki Williams i Kenan Kodro koji su rođeni u Baskiji.
Ima cijeli članak o tome na vikipediji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Athlet...signing_policy
|
Fernando Amorebieta molim lijepo mladicu 
A ne vjerujem da je venezulijanac, vec prepostavljam da mu je stari neki kurac, mozda vojnik pa je roden dolje ili tako nesto (mozda nema ovo veze sa vezom), ali on inace nema veze sa Venezuelom osim mjesta rodjenja. Oba roditelja su mu Baski, a sada zasto nije igrao za Spain. Moguce je da nebi imao mjesta u ekipi, a moguce da nije zelio igrati za njih ili mozda oboje pomalo. Ko ce ga znati 
|
29.09.2020., 21:18
|
|
100% za Baskiju
|
Quote:
Ndreca kaže:
Fernando Amorebieta molim lijepo mladicu 
A ne vjerujem da je venezulijanac, vec prepostavljam da mu je stari neki kurac, mozda vojnik pa je roden dolje ili tako nesto (mozda nema ovo veze sa vezom), ali on inace nema veze sa Venezuelom osim mjesta rodjenja. Oba roditelja su mu Baski, a sada zasto nije igrao za Spain. Moguce je da nebi imao mjesta u ekipi, a moguce da nije zelio igrati za njih ili mozda oboje pomalo. Ko ce ga znati 
|
Da, Amorebieta, Nisam se mogao sjetiti imena, a bio sam lijen da guglam. Hvala na dopuni i ispravku. 
Znam da je rođen u Venecueli, a odrastao je u Baskiji, ali ne znam koja je priča iza toga, kako i zbog čega su mu starci bili u Venecueli kada se rodio.
edit, evo iz jednog članka.
Quote:
Fernando Amorebieta was born on 29 March 1985 in Cantaura, State of Anzoátegui (Venezuela) since his parents, both natives of Iurreta (Vizcaya), moved for work reasons to America and Venezuela. At two years of age, Fernando and the family returned to Iurreta and he did not return to Venezuela until he was 22.
|
http://www.famorebieta.com/en/bio.html
|
29.09.2020., 21:23
|
|
Mia san Mia
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
Bask kaže:
Da, Amorebieta, Nisam se mogao sjetiti imena, a bio sam lijen da guglam. Hvala na dopuni i ispravku. 
Znam da je rođen u Venecueli, a odrastao je u Baskiji, ali ne znam koja je priča iza toga, kako i zbog čega su mu starci bili u Venecueli kada se rodio.
|
Np  ivo:
E to ne znam ni ja, ali mislim da nema neke prevelike veze sa Venezuelom, kao sto sam rekao već, a i jako rano se vratio u Španiju.
Znam ga zbog fulhama najviše 
|
01.10.2020., 19:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Dogodilo se upravo ono što sam prije nekoliko mjeseci i predvidio da će se dogoditi. UEFA će dozvoliti navijače na Ligi nacija u listopadu, do 30% kapaciteta stadiona. Bravo HNS, jako pametno je bilo staviti ovakve utakmice na poluzatvorenu ruševinu.
|
|
|
01.10.2020., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Ček, zašto je Vrsaljko opet van stroja? Kuga, kolera, trudnoća, krajnici, umnjaci, glavobolja u rukama i nogama?
Hoće li on više igrati profesionalni nogomet?
|
01.10.2020., 20:46
|
|
100% za Baskiju
|
Quote:
JollyRoger13 kaže:
Ček, zašto je Vrsaljko opet van stroja? Kuga, kolera, trudnoća, krajnici, umnjaci, glavobolja u rukama i nogama?
Hoće li on više igrati profesionalni nogomet?
|
Nije baš tema za šalu. Stalno ima problema s koljenom. Cijelo SP u Rusiji je igrao načet, spominju se priče da ga nisu baš najbolje liječili u Atleticu. Da, upitno je hoće li dalje moći igrati vrhunski nogomet.
|
01.10.2020., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Nakon što se oporavio od operacije je dobio infekciju prilikom vađenja šavova, pa koronavirus itd. To sve shvaćam, ali zadnju utakmicu nije igrao zbog nekakve ozljede mišića (ako je vjerovati rezultati.com). Je li to povezano s prethodnom ozljedom ili nešto novo? Ozbiljno pitam.
|
01.10.2020., 21:39
|
|
100% za Baskiju
|
Quote:
JollyRoger13 kaže:
Nakon što se oporavio od operacije je dobio infekciju prilikom vađenja šavova, pa koronavirus itd. To sve shvaćam, ali zadnju utakmicu nije igrao zbog nekakve ozljede mišića (ako je vjerovati rezultati.com). Je li to povezano s prethodnom ozljedom ili nešto novo? Ozbiljno pitam.
|
Quote:
Jose Gimenez is recovering from coronavirus and will miss the game, along with Víctor Mollejo and Sime Vrsaljko who have been left out for technical reasons.
|
https://www.marca.com/en/football/sp...5018b458f.html
Ne znam, to moraš pitati nekog navijača Atletica koji detaljno prati situaciju.
|
07.10.2020., 13:51
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Sastav za Švicu:
Quote:
Sluga - Jedvaj, Uremović, Ćaleta-Car, Melnjak - Badelj, Kovačić - Brekalo, Pašalić, Oršić - Budimir
Klupa: Livaković, Grbić, Lovren, Vida, D. Bradarić, Barišić, Modrić, Brozović, Vlašić, Rog, Kramarić, Perišić, Petković, Čolak
Nedostaju. Vrsaljko, Rebić (ozljede)
|
I opet Kramarić na klupi. E moj Daliću...
|
|
|
07.10.2020., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
S ovim sastavom jasno se vidi kolko je opet neko podcjenio Švicarce. Bit ce da nastavljamo di smo stali 
|
|
|
07.10.2020., 19:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Kramarić je isproban i zna se koliko može i što može
ovo je utakmica za isprobavanje novih igrača, nek pošalje tako pa da vidimo
|
|
|
07.10.2020., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Bojim se da od silnog sprobavanja nikad ozbiljna momcad nastat nece.
|
|
|
07.10.2020., 20:20
|
|
Trinaesti Apostol
Registracija: Sep 2015.
|
Preneozbiljna postava za Švicarsku je ovo. Možemo se samo nadat da su dogovorili neki remi ili da će ovih 11 bit željno dokazivanja ili da će Švicarci podbacit.
|
|
|
07.10.2020., 20:34
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
Stipiću, pa daj govori nešto, objasni, ukaži, ovo ono. Što je on to rekao uopće dosada?
|
07.10.2020., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Badelj i Kovačić imaju smisla skupa. Jedino što nismo vidjeli (a trebali bismo) je dvošpicna formacija. Kramarić + bilo tko od: Rebić, Petković, Budimir.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:55.
|
|
|
|