Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.10.2020., 09:03   #1021
Sve probleme stvara pametan čovjek, pas je vrsta i takav je kakav je. Nove spoznaje mudraca da je dobro imati psa s papirima, redovito ga voditi na preglede, hraniti zdravom i skupom hranom su malo žešće gluposti.
Psa želimo imati zbog njega ili zbog sebe, to su bitne razlike.
Tražili smo psa koji nije ni prvi ni posljednji, pronašli u oglasniku bigl, muški star godinu dana na poklon. Pošto je bigl u toj dobi istraživač, vole bježati od ljudi koji nisu pažljivi prema njemu, napravili smo test.
Dolaskom u dvorište bivšeg skrbnika, bigl je radosno krenuo prema nepoznatim ljudima, taj njegov osjećaj i podjela ljudi na dobre i loše je presudan. Uskočio je u auto kao da je želio reći, vodite me odavde, tu mi nije dobro. Znali smo da je nezadovoljan bez obzira što je imao skupu ogrlicu i posudicu s skupom hranom. Bio je dosta velik za svoju dob, procjena je bila da će biti malo veći kad odraste što se pokazalo ispravno. Danas ima 7 i pol godina i 16-17 kg. Raduje se svim ljudima, pogotovo onima koji brinu o njemu, uživa u svom životu što je i bio cilj onih koji će brinuti o njemu.
Raspoznaje ljude koji su dobri i loši i ponaša se drugačije prema različitim ljudima. Svakodnevno cestom jednim automobilom upravljaju dvije osoba,
jednoga osjeti na 200 metara i najavi njegov dolazak lavežom, drugog ne doživljava. Ako taj drugi navrati u dvorište do nas, rado se igra s istim.
Pas traži zaštitu i pažnju čovjeka, kada ima te uvjete, on je sretan i zadovoljan, svojim ponašanjem koje korigira kroz vrijeme vrati tu ljubav čovjeku, sreća je obostrana.
Suživot s psom kojem se želi dobro je moguć, većina pasa živi kod čovjeka zbog nekog interesa čovjeka, to nije prirodan odnos, posljedice osjetimo svakodnevno svi.
pzec is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2020., 14:12   #1022
Pozdrav ljudi, nadam se da me nećete osuđivati radi posta. Naime imam dva čistokrvna korgija već skoro 3 godine sa svim pripadajućim papirima, jedan je kupljen u Litvi, jedan u Rusiji. I ove godine su nam se spojili i puf evo čekamo leglo. Problem je što uopće nismo planirali imati štence i nismo pravili niti uzgojne dozvole niti išli na natjecanja za ocjenu. Znači čisto naši kućni ljubimci.. Postoji li način da dobijemo papire za te malce koji se budu izlegli ili piši kući propalo? Oba moja korgija dolaze iz provjerenih uzgajivačnica i potpuno su zdravi. Što mi je činiti? Biti ću osuđena kao štancer ili ilegalni uzgajivac, a stvarno to nisam

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
Old 13.10.2020., 16:52   #1023
Quote:
gianduia kaže: Pogledaj post
Pozdrav ljudi, nadam se da me nećete osuđivati radi posta. Naime imam dva čistokrvna korgija već skoro 3 godine sa svim pripadajućim papirima, jedan je kupljen u Litvi, jedan u Rusiji. I ove godine su nam se spojili i puf evo čekamo leglo. Problem je što uopće nismo planirali imati štence i nismo pravili niti uzgojne dozvole niti išli na natjecanja za ocjenu. Znači čisto naši kućni ljubimci.. Postoji li način da dobijemo papire za te malce koji se budu izlegli ili piši kući propalo? Oba moja korgija dolaze iz provjerenih uzgajivačnica i potpuno su zdravi. Što mi je činiti? Biti ću osuđena kao štancer ili ilegalni uzgajivac, a stvarno to nisam
Mislim da ne postoji način da štenci dobiju rodovnik, no o tome će ti najpouzdanije odgovoriti u HKS-u.

Bez zamjerke, ali ako ne želiš biti štancer ili ilegalni uzgajivač - moram, nažalost, reći da te u našoj zemlji gdje nema ni reda ni zakona nitko neće osuditi - bilo bi fer te štence ne prodavati, nego ih pokloniti odgovornim vlasnicima, uz ugovor o udomljenju u kojemu ćeš navesti kako nemaju rodovnik, nisu za rasplod te ih treba u odgovarajućoj dobi kastrirati.

Govorim sa svojeg gledišta i smatram da je ono ispravno. Imam čistokrvnu labradoricu za koju sam mislila napraviti uzgojnu i pariti je jer je super pas, ali nisam dospjela - sad je već i prestara za prvo leglo i prije godinu dana preboljela je piro: da joj se "zalome" štenci , što se ja trudim da se ne dogodi, bome bi išla na abortus pa ma koliko to zvučalo nehumano. A, sad, ti kako hoćeš.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2020., 23:04   #1024
Ovo leglo prodaš bez rodovnica, a za dalje razmisliš o registraciji ili kontracepciji.
amaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2020., 08:31   #1025
Ili čim prije pod hitno na uzgojni pregled i nadati se da neće biti problema.
amaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2020., 08:42   #1026
Quote:
amaric kaže: Pogledaj post
Ili čim prije pod hitno na uzgojni pregled i nadati se da neće biti problema.
A prije toga treba nostrificirati Export rodovnik.
Jesse James is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2020., 12:08   #1027
To sam sve planirala napraviti, muškog ću odvesti da to riješimo, al s obzirom da je curka sada trudna mislim da će me s njom lagano poslati od kud sam i došla. Al mogla bi probati pa ako prođe prođe. U svakom slučaju abortus mi ne dolazi u obzir, i da ne prodam te štence, poklonila bi ih ili ostavila sebi. To će biti jedno jako lijepo leglo, jer su i mama i tata divni psi što fizički što karakterno. Srećom živimo u velikoj kući i imamo okućnice pa možemo to sve podnijeti.

Old 14.10.2020., 18:15   #1028
Quote:
To sam sve planirala napraviti, muškog ću odvesti da to riješimo, al s obzirom da je curka sada trudna mislim da će me s njom lagano poslati od kud sam i došla. Al mogla bi probati pa ako prođe prođe. U svakom slučaju abortus mi ne dolazi u obzir, i da ne prodam te štence, poklonila bi ih ili ostavila sebi. To će biti jedno jako lijepo leglo, jer su i mama i tata divni psi što fizički što karakterno. Srećom živimo u velikoj kući i imamo okućnice pa možemo to sve podnijeti.
Da, šteta što je tako ispalo. No ništa ne košta pitati. Korgija nema baš puno kod nas, možda ti i progledaju kroz prste. Inače, znam za slučaj - druga je pasmina u pitanju - gdje se ženka sparila onako usput pa je vlasnica dala napraviti abortus, a vet je to prijavio HKS-u i žena je na dvije godina dobila zabranu da pari kuju, bez obzira na uzgojnu dozvolu.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2020., 19:10   #1029
Bit će da mu se nešto zamjerila (vlasnica veterinaru).
amaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2020., 23:38   #1030
Quote:

A zovi hks i vidi možeš li šta riješiti.
Korgiji su rijetka pasmina i leglo ode doslovno odmah, samo ćeš vrlo vjerovatno ostati obilježena kao štancer, ako ne riješiš papire.
marinnn is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2022., 11:53   #1031
Za uzgajivače.

Znalo se od početka da će, bar što se tiče pasa, a za ulične se mačke ionako malotko brine, novi Zakon o zaštiti životinja plus Izmjene i dopune uvelike pridonijeti neodgovornom uzgoju. Taj zakon sada više nije nov, nego je star već pet godina, no ipak je donesen pravilnik o uzgoju kućnih ljubimaca. Koji ih, ako ja dobro čitam, ipak izuzima iz poljoprivrednog uzgoja. Samo je pitanje tko će to kontrolirati.

Pravilnik o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji

Prodaja se u čl. 2, t. 8 definira kao " komercijalna prodaja ili bilo koji drugi oblik prijenosa vlasništva kućnog ljubimca, uključujući i poklanjanje bez komercijalnog učinka".
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 01:51   #1032
Uzgajivač Snježana Brajdić iz Karlovca

Pozdrav svima.

Molim vas ako netko ima više informacija o uzgajivaču pasa - Snježana Brajdić iz Karlovca.

Na Njuškalu ima oglas za zlatne i Biewer Yorkie, a budući da bi htjeli kupiti zlatnog ili Biewer Yorkshire Terriera, molio bih vas za pomoć ukoliko netko ima više informacija o uzgajivaču.

Zahvaljujem unaprijed.
Lp
Li-Čan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 19:53   #1033
Bok,evo ovako
Zlatni jorkiji ne postoje,to je kod njih greška,a također ni biwer jorkiji niau priznata pasmina .
Uzgajivač zlatnih jorkija može biti samo štancer,može biti uzgajivač biwera ali svim pravim ljubiteljima jorkija se diže kosa na glavi na njihov spomen.
S obzirom da uzgajivačica uzgaja boju koja nigdje nije dozvoljena a to je zlatnu bilo bi najbolje da izbjegnete kupnju jer taj pas nema rodovnik osim mozda lažiran ili od nekog izmišljenog saveza

Kada tražite jorkija ,tražite da ima zdravstvene testove na patele,srce po mogucnosti pra-prcd test i slično kako bi znali da ste dobili zdravog psa.
Od srca vam preporucam uzgajivačnicu pod imenom" The Best Models " i vlasnicu Laticu Far Smojever.Ima jedne od najboljih Jorkica u Evropi

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk
Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2024., 06:37   #1034
Zahvaljujem Vam na odgovoru!!
Li-Čan is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 20:35   #1035
Pozdrav,
molim provjerenu info u kojoj uzgajivacnici nabaviti peseka toy pudlu ali za kucnog ljubimca, iskljucivo za obitelj doma. Ne treba nam za izlozbe i sl. I koliku cijenu mogu ocekivati?
Hvala
m@rty is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2025., 00:11   #1036
Imaš na stranici kinološkog saveza popis legla i lijepo pogledaj te ih upitaj vezano leglo ako ce uskoro imati leglo ili znaju da netko ima.
Cijenenocekuj od 1500-3000e.
Ne šedi da nebi morao potrosit to kod veterinara
Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:45.