Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.02.2021., 15:18   #1021
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
dobili ste tri paketa?
Ne znam koliko točno, ali ih je bilo više unutar jednog većeg pakiranja. Mislim 2 manja. Kažem, ja redovno koristim te vrećice. 1x tjedno jednu žutu i 1-2 za biootpad, a još ih imam iz te prethodne pošiljke. Sada smo dobili samo jednan paketić.
Cepin40 is offline  
Old 02.02.2021., 15:36   #1022
Mi isto nismo dobili te vrećice jako dugo.
Ove za biootpad ne koristimo jer nam u kantu ionako prolaznici ubacuju svašta pa to više i nije biootpad, a vrećica se raspadne nakon par sati u stanu i to smrdi. Žao mi je da je tako. Odvajamo samo plastiku i papir.
ballena is offline  
Old 09.02.2021., 15:20   #1023
Nadam se da imaju još žutih vrećica za podijeliti jer ako nemaju, nove nećemo dobiti prije ljeta.

Tko će se sve javiti na natječaj, trebalo bi biti poznato 10. ožujka, kada će se otvoriti pristigle ponude.
Novost je u smanjenju veličine vrećica za biootpad, ali i nabavci 120-litarskih vreća za plastičnu ambalažu.
Zašto se odlučilo nabaviti i vreće od 120 litara za plastiku te kome su one namijenjene i zbog čega se išlo na očito manju zapreminu ekovrećica, upitali smo u Holdingu i Gradu, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...vosti-20210209
farfan is offline  
Old 09.02.2021., 15:40   #1024
Vjerujem da su na vrijeme raspisali natječaj?
Ne bi se bunio da mi daju veće vrećice za plastiku. Realno, plastike ima hrpu u kućanstvu. Kad ideš po gradu (pogotovo gdje su kuće), zaista ima puno žutih vrećica i uvijek su svima do kraja napunjene.

Btw. podržavam da ostanu boje kako je sada, nema smisla gluparije sada raditi kad su ljudi naučili.
mezzzzzo is online now  
Old 09.02.2021., 16:10   #1025
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Vjerujem da su na vrijeme raspisali natječaj?
Ne bi se bunio da mi daju veće vrećice za plastiku. Realno, plastike ima hrpu u kućanstvu. Kad ideš po gradu (pogotovo gdje su kuće), zaista ima puno žutih vrećica i uvijek su svima do kraja napunjene.

Btw. podržavam da ostanu boje kako je sada, nema smisla gluparije sada raditi kad su ljudi naučili.
A ja se ne bih bunila da to sve odvoze jednom tjedno, a ne svaka dva tjedna.

I da, u početku su vrećice za plastiku bile čvršće.
Salammbo is offline  
Old 09.02.2021., 16:37   #1026
Mi vec neko vrijeme nemamo vise tih njihovih zutih, ali pokupe oni i ako su "obicne" zute bez onih natpisa.. pa eto, probajte, samo sto se rijetko nadju tako velike.

A za biootpad imate u Konzumu ili Dm-u.
Ja cesto stavljam u obican skarnicl ili papirnatu vrecicu.. pise da se moze. A da se ne usmrdi tu istu vrecicu drzim u skrinji i stavljam van u kantu na dan odvoza. Tako sam preko ljeta, sad kad je hladnije i ranije.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Old 09.02.2021., 17:29   #1027
ne treba biti zuta vreca za plastiku, bitno je da je to baceno u kontejner za plastiku
Old 09.02.2021., 19:34   #1028
Ne bacamo mi u kontenjere.. nego stavimo zute vrece ispred ograde na cesti pa oni pokupe.

Old 10.02.2021., 09:22   #1029
Pa naravno, kontejneri za plastiku više ne postoje po gradu. Ne znam ako je ostao neki u nekoj selendri.
Meni se čini da su ove 120 litarske vreće prevelike. Pa to je ogromno kad napuniš do vrha.
farfan is offline  
Old 10.02.2021., 10:18   #1030
Žute vreće i ne treba bacati u kontejnere. Ali ljudi redovno to rade pa su zato stalno zatrpani i kad dođeš s (običnom) vrečicom plastike nema mjesta.
Old 10.02.2021., 10:27   #1031
trebali bi dati vise vrecica za plastiku i cesce odnositi.
mi dobili jucer nove, to cemo potrositi u dva mejseca i onda nista do 6. mjeseca od vrecica
Old 10.02.2021., 10:33   #1032
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Pa naravno, kontejneri za plastiku više ne postoje po gradu. Ne znam ako je ostao neki u nekoj selendri.
Bas gledam u dva komada, zapad ZG.
Andrej is offline  
Old 10.02.2021., 11:27   #1033
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
Ne bacamo mi u kontenjere.. nego stavimo zute vrece ispred ograde na cesti pa oni pokupe.

Tako je i kod nas. Kad nam nestane njihovih žutih vrećica, stavljamo bilo koje žute i uredno ih odnose. A vjerujem da bi odnijeli da su bilo koje boje samo da se vidi kroz njih da je unutra plastika/metal.
Salammbo is offline  
Old 10.02.2021., 11:30   #1034
Ja redovito stavim vreću pseće hrane, koja je velika i čvrsta (ona od 15 kila hrane), napunim je plastikom i stavim među žute vreće i svaki put bez greške je uzmu

Kao i sve ostalo, i to isto užasno ovisi o dobroj volji osobe koja radi taj posao. Neki su skloni pametovanju i kompliicranju, nekima je svejedno, neki žele biti friendly i "uslužni"...
Old 10.02.2021., 11:35   #1035
I mi u kvartu imamo 6 kontejnera za plastiku na maloj udaljenosti, samo nisu svima pred nosom, pa je ljudima teško prošetati par minuta. Ja redovno prošećem pa u kontejnere bacim velika pakiranja od deterdženta i sl. što mi zauzima previše mjesta u vrećici.

Također, ti kontejneri se prazne češće od 1x u 2 tjedna.
Cepin40 is offline  
Old 10.02.2021., 12:55   #1036
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
kaj? na savici ih uredno i dalje imaš, i ove na kotačima klasične plastične i one više kvadratne fiksne.
e sad, jedino ak je savica selendra , ondak ok.
DeeJay Dee is offline  
Old 10.02.2021., 17:55   #1037
Quote:
Cepin40 kaže: Pogledaj post
I mi u kvartu imamo 6 kontejnera za plastiku na maloj udaljenosti, samo nisu svima pred nosom, pa je ljudima teško prošetati par minuta. Ja redovno prošećem pa u kontejnere bacim velika pakiranja od deterdženta i sl. što mi zauzima previše mjesta u vrećici.

Također, ti kontejneri se prazne češće od 1x u 2 tjedna.
Mi isto imamo i kontejner i onaj žuti otok u ulici. Treba malo prosetati.
Mislim da bi svi trebali bacati te vreće u kontejnere jer je užasno kada ih ljudi ostave kraj komunalnog otpada pa ih beskućnici potrgaju u potrazi za bocama i onda je smeće po ulici.
Escoba is offline  
Old 10.02.2021., 21:17   #1038
Quote:
Escoba kaže: Pogledaj post
Mi isto imamo i kontejner i onaj žuti otok u ulici. Treba malo prosetati.
Mislim da bi svi trebali bacati te vreće u kontejnere jer je užasno kada ih ljudi ostave kraj komunalnog otpada pa ih beskućnici potrgaju u potrazi za bocama i onda je smeće po ulici.
Da. Kod nas je ok, odnosno skoro svi imamo smetlarnike pod kljucem pa nema tog razvlacenja po kvartu.
Jedino neki nikako da skuze sa se zute vrecice ne stavljaju pored fixnih zutih kontejnera s rupama jer to uopce ne odvoze isti kamioni u istim terminima. Ali kod nas u kvartu se dosta sredilo u zadnjih godinu dana.
Cepin40 is offline  
Old 11.02.2021., 09:28   #1039
OK, moja greška kod nas su makli sve kontejnere za plastiku, tu mislim na one s velikim otvorom koje prazni obični kamion. Oni veliki koje diže kran su mi ionako bezveze jer ne možeš baciti vreću ili nešto tipa 5l boce od deterdženta, kanister, gajbu i slično.
Ali baš se tu na temi pisalo da su po kvartovima nestali ti žuti kontejneri, osim po reciklažnim. Mislio sam da je onda to po cijelom gradu tako.
farfan is offline  
Old 11.02.2021., 09:37   #1040
Mi smo u početku odvajali sve. I onda smo zaključili da smo si iz stana napravili smetlarnik a to ne želimo.

Biootpad više ne odvajamo, to ide u miješani otpad. Te vrećice procure i smrde, a uostalom kante na cesti su uvijek pune svega i svačega jer ljude boli briga tako da to uopće više na kraju nije biootpad.

Papir odvajamo, plastiku selektivno.
Odvajamo samo plastiku koja je relativno čista, znači od kozmetike, deterdženata, omekšivača...
Ostalo što je masno i od mliječnih proizvoda ne jer se upljesnivi i smrdi, a da ću trošiti vodu i prati smeće - to neću.

Ima tamo u Holdingu puno njih koji dobivaju dobre debele plaće za svoj "rad" pa neka ih opravdaju i osmisle načine, ja bome ne budem radio za njih
p555 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:59.