Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2020., 12:22   #10441
Dugoročno je očito plan zamijeniti Modrića duplim pivotom Brozović-Kovačić i ispred njih Vlašić.

Like-for-like zamjena za Modrića je najbliža u Kovačiću, ako uzmemo da je Modrić zadnji vezni čija je glavna uloga probiti drugu liniju protivničkog presinga i prenijeti loptu do zadnje trećine.

Mateu je tek 26 godina, pitanje je samo ima li to u "glavi" da povede momčad. Sve drugo je tu, od fizičkih, motoričkih i tehničkih elemenata.

Mislim da će nam pomoći i Ćaleta-Car u toj post-Modrić fazi. S Vidom imali bi ogromnih problema pri iznošenju lopte, Ćaleta-Car ima tu dugu loptu i pas s kojim možemo lakše izlaziti, a Šutalo i Gvardiol su isto takav tip igrača koji će dugoročno zamijeniti Lovrena.
SunForYou is offline  
Old 12.10.2020., 12:50   #10442
Modrića nitko ne može zamijeniti, eventualno da ga kloniramo i pomladimo desetak godina. Naravno možda ga i malo uljepšati da ne straši ljude po mraku ali to nije toliko bitno.

Takvi igrači se rađaju jednom u stoljeću, i to je to. Igrali smo dobar nogomet i prije Modrića, igrat ćemo i poslije. Otto Barić je u Portugalu igrao bez ijednog poštenog veznog igrača pa smo remizirali sa Francuskom i Švicarskom a i bili bolji od njih.

Uvijek Ćaleta može nabijati precizne lopte na Petkovića pa se ti brani protiv toga. A i djeluje kao puno bolja taktika nego onom bezveznjaku Kovačiću dati da ti vodi igru.
gFlores is offline  
Old 12.10.2020., 13:44   #10443
Quote:
gFlores kaže: Pogledaj post
Takvi igrači se rađaju jednom u stoljeću, i to je to. Igrali smo dobar nogomet i prije Modrića, igrat ćemo i poslije. Otto Barić je u Portugalu igrao bez ijednog poštenog veznog igrača pa smo remizirali sa Francuskom i Švicarskom a i bili bolji od njih.

Uvijek Ćaleta može nabijati precizne lopte na Petkovića pa se ti brani protiv toga. A i djeluje kao puno bolja taktika nego onom bezveznjaku Kovačiću dati da ti vodi igru.
Fyi Modrić se rodio u istom stoljeću kao i Prosinečki, Skoblar, Vukas,... da ne nabrajam. Ne znam koja si generacija ali mnogima se i za neke igrače prije Modrića činilo da su nezamjenjivi, pa su zamijenjeni, između ostalih i Modrićem.

Ono što pak nijedna naša generacija ne pamti jest da se plješće likovima poput Ćalete i Petkovića.
nautautor is offline  
Old 12.10.2020., 14:06   #10444
Quote:
SunForYou kaže: Pogledaj post
Dobrano smo pomladili ekipu, a još na priliku čekaju Šutalo, Majer, Pongračić, Gvardiol, Ivanušec, Moro, Bašić, Bistrović, Grbić, Sosa, Kulenović kao igrači koji bi se mogli probiti. Praktički cijela momčad.
Od takvih po obicaju samo jedan izbori standardno mjesto u repki.

Neznam kakve sam nekad sve slusao hvalospijeve o Ilicevicu, Halilovicu, Coricu itd., uvijek jedno 10 na toj "listi buducnosti" zbog kojih kao nemamo brige. A cak i od ovih jacih talenta ili "talenta desetljeca" koji vani donekle i uspiju, jedva postanu nositelji u repki (Kranjcar, Kovacic..., mada je Kranjcar jos i puno dao u repki).

Vjerujem u igraca tek (u smislu jake reprezentacije), kad zauzima standardno mjesto u klubu gornje polovice u ligi petice, ili kad je jedan od najboljih u jednoj od liga odmah iza (Rusija, Portugal, Nizozemska itd.). I Brekalo na primjer nije to, iako se dobro uklapa u repku i zasad zasluzeno ima standardno mjesto (posto se drvosjek Rebic ozljedio), ali Brekalo jos nije neki nadprosjecni igrac i neznam da li ce biti. Kao sto na primjer i kod Sose u VfB-u jos ne vidim razloga za nadu.

Od jake sredine Broz-Modric-Rakitic, na koju se oslanja odn. oslonila nasa sadasnja jakost, samo vidim jednog novog igraca koji ce tu uskociti bez gubitka na kvaliteti, a to je Vlasic. Ni za Perisica, Mandzukica i Vrsaljka ne vidim adekvatnu zamjenu (Pjaca je imao taj potencijal prije ozljeda) - mozda Kramaric, po kvaliteti sigurno, ali je tesko izkemijati rolu za njega.

A za Modrica tesko da ce biti zamjene, takvog imamo jednom u 50 godina. Kovacic bi trebao biti taj u sredini, ali nikako da mu krene... Inace, ni novog Srnu na vidiku - ma strasna je bila ova generacija (naravno jos joj dugo nije kraj, neki su tek 27-28).
C. F. Gauss is offline  
Old 12.10.2020., 14:15   #10445
Quote:
nautautor kaže: Pogledaj post
Fyi Modrić se rodio u istom stoljeću kao i Prosinečki, Skoblar, Vukas,... da ne nabrajam. Ne znam koja si generacija ali mnogima se i za neke igrače prije Modrića činilo da su nezamjenjivi, pa su zamijenjeni, između ostalih i Modrićem.
Mislim da nitko od njih nije klasa Modrića, OK neki su bili jako blizu ali nitko vjerojatno nije imao takav utjecaj na samu igru kao što ima Modrić. Najveća je greška svih izbornika što pokušavaju bez Modrića igrati kao da je on na terenu. Dakle, zamijene Modrića sa Kovačićem ili nekim drugim mediokritetom i potpuno istu taktiku/igru guraju. I onda se čude ko cigo bijelom kruhu kad ne ide ?!

Quote:
nautautor kaže: Pogledaj post
Ono što pak nijedna naša generacija ne pamti jest da se plješće likovima poput Ćalete i Petkovića.
A uvijek se pljeskalo nekim budalašima, inače to su sve prosječni igrači koji ne čine nikakvu razliku na terenu. Takve igrače imaju sve reprezentacije, i budemo li se oslanjali na Petkoviće i Ćalete u budućnost biti ćemo u rangu Slovačke/Danske/Češke u najboljem slučaju.
gFlores is offline  
Old 12.10.2020., 14:23   #10446
Quote:
gFlores kaže: Pogledaj post
Modrića nitko ne može zamijeniti, eventualno da ga kloniramo i pomladimo desetak godina. Naravno možda ga i malo uljepšati da ne straši ljude po mraku ali to nije toliko bitno.

Potpuno je pogrešno razmišljanje pokušavati pronaći igrača identičnog Modriću po stilu, ulozi u ekipi... dolaze novi igrači, s novim karakteristikama i treba sastav i igru prilagođavati onome s čime raspolažeš, a ne pokušavati beskonačno imitirati bolju prošlost.

Dalić ima problem u samome sebi: ima kapacitet posložiti inicijalno nešto modificirani sastav s kojim ulazi u utakmicu, ali nema kapacitet raditi dalje na tome tijekom utakmice, kada se protivnik adaptira na tu inicijalnu postavu. To se fino vidilo jučer, kada su se šveđani na poluvremenu malo skockali, on je praktično nastavio po istome.
Ako se tome doda da uvijek kronično kasni s izmjenama, odnosno na nema sposobnost predviđanja razvoja situacije na terenu pa da intervenira s izmjenama i tako pojača pritisak na terenu, ili na neki način izmjeni priča, on konstantno tek reagira na promjene protivnika, i to tek kad su toliko očite da nam to predstavlja ozbiljan problem, drugim riječima kada totalno visimo, on krene zatvarati rupe.
Izbornik bi trebao imati sposobnost predviđanja mogućih scenarija i djelovanja proaktivno, doziranja snage igračima po ulogama, izmjene težišta igre... on samo bolno kaska kada se stvari počnu razvijati nepovoljno za nas.
Zato imamo šokantne padove, posljedično se cijela ekipa raspada i pretjerano troši u pokušajima da se pokriju slabe karike.

Što se tiče lijevog beka, situacija nam se nakon utakmice sa švicarcima nije ni milimetra promijenila, i Melnjak i Bradarić su puno slabiji u defanzivnim ulogama, u prijateljskoj je to zamaskirano jer su obojica igrala praktično udvojenog beka-krilo, i prilično disciplinirano odrađivali zajednički defanzivne zadatke, a nisu nas švicarci i naročito pritiskali po toj strani više...Kada je jedan od njih nazad, a naprijed Perišić/Rebić, ovi krilni znatno padaju u drugim dijelu i više im ne pomažu koliko treba, pa obojica vise...

U napadu trenutno isturiti samog Petkovića bi bio promašaj, lik je totalno van forme, bolji bi bio Budimir, ako igra nekakvog light Mandžu, samo ne znam koliki kapacitet za izdržati takvu utakmicu...
električni_zec is offline  
Old 12.10.2020., 14:41   #10447
Dalić stvarno radi budalu od sebe, smijat ce mu se cijela planeta. Frajer izjavio: Htio bih da pobjedimo Francuze i dat ce mo sve od sebe. Izgubili smo zadnja dva susreta a nismo bili losiji.

Kak nisi losiji jbt a primis 4 gola?!
Sommer Kind is offline  
Old 12.10.2020., 15:35   #10448
Quote:
električni_zec kaže: Pogledaj post

Što se tiče lijevog beka, situacija nam se nakon utakmice sa švicarcima nije ni milimetra promijenila, i Melnjak i Bradarić su puno slabiji u defanzivnim ulogama, u prijateljskoj je to zamaskirano jer su obojica igrala praktično udvojenog beka-krilo, i prilično disciplinirano odrađivali zajednički defanzivne zadatke, a nisu nas švicarci i naročito pritiskali po toj strani više...Kada je jedan od njih nazad, a naprijed Perišić/Rebić, ovi krilni znatno padaju u drugim dijelu i više im ne pomažu koliko treba, pa obojica vise...
Ne bih se slozio, obojica su odradili poprilicno dobar posao, pogotovo kada se uzme u obzir koliko su cesto zavrsavali u 2 ili cak 3 na 1 situacijama.

Uglavnom obrana je individualno, po meni, bila dobra, ali totalno neuigrana, sto ni nije cudo s obzirom na sva eksperimentiranja.
bistabil is offline  
Old 12.10.2020., 15:41   #10449
Quote:

Ne znam što Dalić uopće prtlja po tom lijevom beku, već godinu dana mi je to misterij. Imaš standardnog lijevog beka u 2. ekipi francuske lige, koji k tome ima 20 godina i vjerojatno će tu poziciju pokrivati minimalno 10 godina.

Quote:
U napadu trenutno isturiti samog Petkovića bi bio promašaj, lik je totalno van forme, bolji bi bio Budimir, ako igra nekakvog light Mandžu, samo ne znam koliki kapacitet za izdržati takvu utakmicu...
Za igrati mantinelu i presing ne trebaš biti u formi, pitanje je samo da li ta glavata budala ima volje i snage trčati.
gFlores is offline  
Old 12.10.2020., 16:58   #10450
Quote:
Sommer Kind kaže: Pogledaj post
Kak nisi losiji jbt a primis 4 gola?!
U obadvije utakmice su imali poklonjen gol.
C. F. Gauss is offline  
Old 12.10.2020., 17:09   #10451
Quote:
C. F. Gauss kaže: Pogledaj post
A jbt, jedan gol a sta sa ostalima??
Sommer Kind is offline  
Old 12.10.2020., 17:12   #10452
Quote:
šteta za broza, kovačić će morati jako dobro odigrati, ali on to defanzivno može odigrati bez većih problema.......

vrijeme je da skinemo i te francuze, imam dobar predosjećaj, nadam se da me ne vara.....
hilderik is offline  
Old 12.10.2020., 17:13   #10453
Quote:
kad ti s tim jednim pobjegnu, onda se možeš jebat.....
hilderik is offline  
Old 12.10.2020., 17:21   #10454
Quote:
hilderik kaže: Pogledaj post
kad ti s tim jednim pobjegnu, onda se možeš jebat.....
Pa nebi se slozio, nije da mi njima kao ne mozemo zabit gol. Dali smo im samo duplo manje, samo je stvar u tome da nasa obrana nema kvalitetu za takve ofenzivce kakvi su u FRA. Suludo je sa ovom mladom repkom i pomislit na pobjedu protiv njih. Da smo isti ko na mundijalu bila bi druga prica.
Sommer Kind is offline  
Old 12.10.2020., 17:33   #10455
Quote:
Pa i mi njima dali 4. Nije tu bilo neke velike razlike u kvaliteti igre, tu smo negdje ofanzivno, rekao bi da smo nesto bolji u kreaciji i kontroli sredine, ali oni stabilni u obrani, gdje smo mi klimavi. To je dovoljno da pobjede sa +1, uz poklon suca sa +2.

Kod standarda a i opcenito smo toliko nestabilni, da ponekad dozivimo katastrofe kao onih davno protiv Engleske, pa nedavno od Spanjolske ili Portugala (kakve ove velike nacije de facto nikad), pogotovo kad uz kronicnu defanzivnu nestabilnost fali neki vazni defanzivni igrac odn. kad se proba nesto novo.

Nebi me cudilo da ih tucemo 2-1, ali bez Broza i sa eksperimentalnim lijevim bekom (donekle i desnim), nebi me ni cudilo da nas potope 4-0. Jer ruku na srce, vec smo dva puta odigrali al pari s njima, sumnjam da imamo kapacitet to izvesti i treci put - oni imaju vise nego dovoljno igraca da ovaj put malo prilagode postavu i taktiku vec od pocetka.
C. F. Gauss is offline  
Old 12.10.2020., 17:55   #10456
Quote:
Pa i mi njima dali 4. Nije tu bilo neke velike razlike u kvaliteti igre, tu smo negdje ofanzivno, rekao bi da smo nesto bolji u kreaciji i kontroli sredine, ali oni stabilni u obrani, gdje smo mi klimavi. To je dovoljno da pobjede sa +1, uz poklon suca sa +2.

Kod standarda a i opcenito smo toliko nestabilni, da ponekad dozivimo katastrofe kao onih davno protiv Engleske, pa nedavno od Spanjolske ili Portugala (kakve ove velike nacije de facto nikad), pogotovo kad uz kronicnu defanzivnu nestabilnost fali neki vazni defanzivni igrac odn. kad se proba nesto novo.

Nebi me cudilo da ih tucemo 2-1, ali bez Broza i sa eksperimentalnim lijevim bekom (donekle i desnim), nebi me ni cudilo da nas potope 4-0. Jer ruku na srce, vec smo dva puta odigrali al pari s njima, sumnjam da imamo kapacitet to izvesti i treci put - oni imaju vise nego dovoljno igraca da ovaj put malo prilagode postavu i taktiku vec od pocetka.
Mi se sa FRA nosit ne mozemo, Mbappe je igrac za kojeg mi rjesenja nemamo. No nije samo on na terenu, tu su i ostali jel. Vidli smo kako su nase mlade majmuncice izvesali Griezmann i ekipa. Mi eventualno njihovu B ekipu mozemo dobit, A nikako!
Sommer Kind is offline  
Old 12.10.2020., 18:25   #10457
Francuzi će doći na red, kad tad

prije toga moramo standardizirati momčad, bez lutanja, znati tko su ta 23-24 igrača koja će činit reprezentaciju, koji su kvalitetom naši najjači igrači, bez obzira na godine, standardizirati igru, znati što i kako igrati i protiv kog, imati u planu uvijek 2-3 formacije koje možemo bez problema odigrat, a ne jednu pa glavom u zid ako nas protivnik pročita

ako ne ide jedna, onda će druga, nemre nitko bit spreman na 2-3 formacije

tek onda na red dolaze Francuzi
runaway88 is offline  
Old 12.10.2020., 18:28   #10458
Quote:
bistabil kaže: Pogledaj post
Ne bih se slozio, obojica su odradili poprilicno dobar posao, pogotovo kada se uzme u obzir koliko su cesto zavrsavali u 2 ili cak 3 na 1 situacijama.
Mi imamo mentalitet po kojem je svaka pojedinačna predstava čudo koje će vječno trajati, do naredne prilike kada se to isto čudo strpomizdi u katastrofu.

Naravno da je to izgledalo "impresivno" kada se utakmica pretvorila u dominaciju u drugom poluvremenu, mi ih silovali po njihovom desnom boku, na kojem im je debitirao mladac, još opterećen kartonom. Dvojac Melnjak/Bradarić zapravo nije bio testiran "pod punim opterećenjem".
I naravno da Bradarić ima praktično cijelu karijeru ispred sebe da se realizira u kvalitetnog beka, međutim to trenutno nije, a pogotovo na reprezentativnoj razini. Tu se pita nešto i protivnika, a i ostale suigrače, treba imati razrađene mehanizme sa susjednim igračima, a nama se upravo dogodila smjena generacija.

Quote:
Mi se sa FRA nosit ne mozemo, Mbappe je igrac za kojeg mi rjesenja nemamo. No nije samo on na terenu, tu su i ostali jel. Vidli smo kako su nase mlade majmuncice izvesali Griezmann i ekipa. Mi eventualno njihovu B ekipu mozemo dobit, A nikako!
Ako u zatvoru gologuz stalno skupljaš sapun s poda, velika je šansa da će te netko naguziti.
Tako je stvar i s francuzima: kada gledaš rezultat, onda je to razbijanje. Na kraju i jest bilo, rezultatski i malo nerealno...
Međutim kada gledaš utakmicu po fazama kako se razvijala, možeš uočiti kada je to prevagnulo na koju stranu i s kojim događajima se podudaralo: je li to pad nekog igrača, nepravovremena zamjena, drugačija taktika, na koju nisi odgovorio...
Slažem se da francuzi jesu jači, ali nisu toliko jači koliko su stabilniji, njihova igra nije podložna tolikim oscilacijama koliko je naša. Me ne možemo povezati dva poluvremena iste utakmice u ujednačenoj kvaliteti.
Mi nemamo tolike rezerve koje oni imaju, tek ako cijela momčad odigra očekivano po svim pozicijama i Dalić pravovremeno poprati promjene s klupe, mogli bismo odigrati vrlo ravnopravnu utakmicu. S tim da bi to njima bio "jedan dan u uredu", utakmice koju igraju vrlo često, a nama izdanje za pamćenje.
Mislim da bi Dalić to trebao prepustiti nekome drugome, on je izvukao maksimum od senatora koji su bili dovoljno autoriteti sami po sebi na terenu i on im je bio samo najbliži navijač i motivator..
Sada treba potpuno dizajnirati novu obranu, preživjeti tranziciju u vezi (Modrić vidljivo kopni i u samo jednom poluvremenu) i postaviti igru prema novom materijalu koji imamo...
električni_zec is offline  
Old 12.10.2020., 18:34   #10459
Quote:
Mi imamo mentalitet po kojem je svaka pojedinačna predstava čudo koje će vječno trajati, do naredne prilike kada se to isto čudo strpomizdi u katastrofu.

Naravno da je to izgledalo "impresivno" kada se utakmica pretvorila u dominaciju u drugom poluvremenu, mi ih silovali po njihovom desnom boku, na kojem im je debitirao mladac, još opterećen kartonom. Dvojac Melnjak/Bradarić zapravo nije bio testiran "pod punim opterećenjem".

I naravno da Bradarić ima praktično cijelu karijeru ispred sebe da se realizira u kvalitetnog beka, međutim to trenutno nije, a pogotovo na reprezentativnoj razini. Tu se pita nešto i protivnika, a i ostale suigrače, treba imati razrađene mehanizme sa susjednim igračima, a nama se upravo dogodila smjena generacija.

Ako u zatvoru gologuz stalno skupljaš sapun s poda, velika je šansa da će te netko naguziti.

Tako je stvar i s francuzima: kada gledaš rezultat, onda je to razbijanje. Na kraju i jest bilo, rezultatski i malo nerealno...

Međutim kada gledaš utakmicu po fazama kako se razvijala, možeš uočiti kada je to prevagnulo na koju stranu i s kojim događajima se podudaralo: je li to pad nekog igrača, nepravovremena zamjena, drugačija taktika, na koju nisi odgovorio...

Slažem se da francuzi jesu jači, ali nisu toliko jači koliko su stabilniji, njihova igra nije podložna tolikim oscilacijama koliko je naša. Me ne možemo povezati dva poluvremena iste utakmice u ujednačenoj kvaliteti.

Mi nemamo tolike rezerve koje oni imaju, tek ako cijela momčad odigra očekivano po svim pozicijama i Dalić pravovremeno poprati promjene s klupe, mogli bismo odigrati vrlo ravnopravnu utakmicu. S tim da bi to njima bio "jedan dan u uredu", utakmice koju igraju vrlo često, a nama izdanje za pamćenje.

Mislim da bi Dalić to trebao prepustiti nekome drugome, on je izvukao maksimum od senatora koji su bili dovoljno autoriteti sami po sebi na terenu i on im je bio samo najbliži navijač i motivator..

Sada treba potpuno dizajnirati novu obranu, preživjeti tranziciju u vezi (Modrić vidljivo kopni i u samo jednom poluvremenu) i postaviti igru prema novom materijalu koji imamo...
Svatko sad moze nadodat svoje misljenje o FRA ali ono kljucno je izravno rec i priznat da mi trenutno nismo u stanju (nebitno iz kojih razloga jel) dobit ekipu poput njih. Mozda za 3-4 godine budemo al sutra nikako!
Sommer Kind is offline  
Old 12.10.2020., 19:05   #10460
Samo da esam Vlašića, nakon Modrića najbolji igrač u nas.

Ako on ne vrijedi 100 milja evra, ne vrijedi onda nitko.
Mr. Jigsaw is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:13.