|
|
12.10.2020., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Sommer Kind kaže:
Svatko sad moze nadodat svoje misljenje o FRA ali ono kljucno je izravno rec i priznat da mi trenutno nismo u stanju (nebitno iz kojih razloga jel) dobit ekipu poput njih. Mozda za 3-4 godine budemo al sutra nikako!
|
bekovi moraju štimat i imamo ih - s povratkom vrsaljka i razvojem bradarića otići će i francuzi napokon u tri lijepe materine.... 
|
|
|
12.10.2020., 20:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Quote:
hilderik kaže:
bekovi moraju štimat i imamo ih - s povratkom vrsaljka i razvojem bradarića otići će i francuzi napokon u tri lijepe materine.... 
|
A gle reko sam, dok nama bekovi postanu standardni, pa se ekipa uigra na jedan kvalitetan nivo da se nosimo sa najjacima nema sumnje nikakve. A voljeli bi cijela HR ne samo Dalic sutra vidit nase sa plusom golova nakon 90min samo to su snovi a nikako realnost. FRA ide 100% na pobjedu protiv nas i treba racunat najjace kalibre trikolora, a za to je nas "rigips" u obrani preslab 
|
|
|
12.10.2020., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
runaway88 kaže:
Francuzi će doći na red, kad tad
prije toga moramo standardizirati momčad, bez lutanja, znati tko su ta 23-24 igrača koja će činit reprezentaciju, koji su kvalitetom naši najjači igrači, bez obzira na godine, standardizirati igru, znati što i kako igrati i protiv kog, imati u planu uvijek 2-3 formacije koje možemo bez problema odigrat, a ne jednu pa glavom u zid ako nas protivnik pročita
ako ne ide jedna, onda će druga, nemre nitko bit spreman na 2-3 formacije
tek onda na red dolaze Francuzi
|
Oni imaju bar 40 vrhunskih igraca. I proizvedu ih svakih 5-10 godina.
To kad-tad jr malo vjerojatno.
Nekada im Malouda, Govou, Dugarry, Carriere, Laurent Robert nisu bili u prvom sastavu. U nekoj drugoj momcadi bi bili standard.
Sad neki novi vrhunski: Eduardo Camavinga, Matteo Guendouzi, Dayot Upamecano
To je kao i u rukometu. "Kad se umirove Omeyer, Gilles, Narcisse, Anquetil, Abalo, Karabatic, bit ce lakse". I onda dodju novi vrhunski.
PSG je drasticno povecao kvalitetu ostalih klubova: Rennes, Lille, Montpellier, Monaco, St. Etienne, Nice, Bordeaux, Marseille, Lyon...klubovi slicne kvalitete.
Koliko Francuska ima vrhunskih, koje uopce ne zovu, sto zbog sukoba s Deschampsom: Benzema, Payet...oni su objektivno izvan forme, no dosta za 7 bodova. Podsjeca na EURO 2004. Prosjecna igra, fijasko 2002, opet skupili 7 bodova u skupini sa ENG, CRO, SUI. Moze Hrvatska tu i tamo pobijediti, ali rijetko. Portugal, Francuska, Skotska, Spanjolska, Engleska, Mexico, Kolumbija, Brazil im cesto ne leze, kao Njem, Ita, Srednja, Istocna Europa.
Hrvatska losa u prekidima, Kovacic ne moze naprijed puno, Vlasic nije neki kapacitet. Nije prosao u Evertonu. Svi bi radije igrali u ENG, SPA, NJEM, ITA da mogu, ne u RUS, TUR...Brekalo, Pasalic bolji dosta.
Obrana dosta losa: stoperi, lijevi bekovi. Igra padne poslije 45 min. Zamjene lose.
Vjerojatno Kovacic, Badelj budu zadnji vezni, Modric ispred njih, Perisic lijevo, Brekalo desno, Petkovic vrh u formaciji 4-2-3-1
To s Francuskom nije ni derby uopce. Score sa Engleskom 3-2-5.
Prica o super igri protiv najboljih ne stoji bas. Svicarska nije u formi uopce.
Hrvatska bi najradije igrala u B ligi, 4 pobjede, 1 remi i 1 poraz. 
Pa su omalovazavali Ligu Nacija. Kad zaredaju jace momcadi, Hrvatska malo tu moze: ENG, BEL, FRA, SPA, POR, NIZ.
Realno, ocekujem poraz protiv FRA. Uz ostanak u A Ligi.
|
|
|
13.10.2020., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
To što se mi stavljamo uopće u isti kontekst s reprezentacijom države koja crpi potencijalne reprezentativce iz bazena od pola milijarde ljudi naspram naših 5 milijuna (nategnuto s dijasporom). Dakle bazen veći sto puta. Da ne govorim o bogatstvu nacije i sportskoj infrastrukturi, ali i tradiciji jer Francuska nije Kina nego je prvenstveno nogometna zemlja ako pričamo o sportu.
To je ravno čudu i treba biti ponosan na dečke. Do finala 2018 smo mi praktički odigrali jednu cijelu utakmicu viška. Da nije bilo onog nesretnog penala vjerujem da bi ih okrenuli. Ono nas je taman mentalno ubilo i više nije bilo rezervi, jednostavno su se potrošili.
Bit će zanimljivo sutra, budući da smo odigrali već 2 utakmice u tjedan dana. U svakom slučaju nemamo puno pritiska, uzmemo li bod napravili smo ogroman posao.
|
|
|
13.10.2020., 11:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SunForYou kaže:
To što se mi stavljamo uopće u isti kontekst s reprezentacijom države koja crpi potencijalne reprezentativce iz bazena od pola milijarde ljudi naspram naših 5 milijuna (nategnuto s dijasporom). Dakle bazen veći sto puta. Da ne govorim o bogatstvu nacije i sportskoj infrastrukturi, ali i tradiciji jer Francuska nije Kina nego je prvenstveno nogometna zemlja ako pričamo o sportu.
To je ravno čudu i treba biti ponosan na dečke. Do finala 2018 smo mi praktički odigrali jednu cijelu utakmicu viška. Da nije bilo onog nesretnog penala vjerujem da bi ih okrenuli. Ono nas je taman mentalno ubilo i više nije bilo rezervi, jednostavno su se potrošili.
Bit će zanimljivo sutra, budući da smo odigrali već 2 utakmice u tjedan dana. U svakom slučaju nemamo puno pritiska, uzmemo li bod napravili smo ogroman posao.
|
Pa to sto smo mi do finala odigrali tekmu vise samo govori o manjku klase i kvalitete da se posao obavi u 90min - budimo realni!
Sad opet najteza utakmica nam je zadnja i nema boga da iscupamo bod kad su francuzi kompletni. Ako dobijemo samo 3 umjesto 4 komada puno smo napravili jer Ukrajina je dobila 7.
Mi nismo za usporedbe sa FRA ni u snu, pogotovo ne sada nakon smjene generacija.
|
|
|
13.10.2020., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Na SP, budimo realni, pomazio nas je i ždrijeb. Da smo išli do finala francuskim putem (Urugvaj, Argentina, Belgija) bilo bi puno puno teže stići. Usudio bih se reći da finala ne bismo vidjeli.
A što se tiče usporedbi s Francuskom, slažem se, niti ih može niti treba biti. Pa ipak sportski je nastojati pobijediti i velika je stvar ukoliko se to dogodi.
Recimo, malo ljudi je kod nas svjesno da Hrvatska nikad nije izgubila od Italije u nogometu. Iako su Talijani sad u najslabijem periodu u povijesti, ta činjenica je nevjerojatna. Samo probajte reći Talijanu "javi se kad nas napokon pobijedite"  . Počnu nešto bahato mahati i derati se ali iznutra se čuje krckanje lomljenja duha  .
E sad s Francuzima je obrnuto i zapravo večeras nije bitno kako će završiti. Ta pobjeda mora doći jednom kad bude zaista bitno.
|
|
|
13.10.2020., 12:20
|
|
online all the time!
Registracija: Jul 2006.
|
Jel ima negdje prijenosa tekme?
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
|
13.10.2020., 12:22
|
|
pickozder
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
nautautor kaže:
E sad s Francuzima je obrnuto i zapravo večeras nije bitno kako će završiti. Ta pobjeda mora doći jednom kad bude zaista bitno.
|
kako veceras?
|
|
13.10.2020., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
Tudumsson kaže:
kako veceras?
|
Sutra, lapsus
|
|
|
13.10.2020., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Sommer Kind kaže:
Svatko sad moze nadodat svoje misljenje o FRA ali ono kljucno je izravno rec i priznat da mi trenutno nismo u stanju (nebitno iz kojih razloga jel) dobit ekipu poput njih. Mozda za 3-4 godine budemo al sutra nikako!
|
U pravu si ali si fulao sport.
U nogometu je stvarno sve moguće, i puno lošiji protivnik može dobiti boljega.
Ako Francuzi sutra ne uđu na 100% nego "lako ćemo" dobivamo !
Ako sudac bude sudio za Hrvatsku kao što je za Francusku u finalu SP dobit ćemo.
Ako Francuzi ne budu imali sreće, a mi budemo, dobit ćemo ! Npr. pogode 3 stative a mi iz jednog kornera napucamo stativu pa njihovog golmana u glavu pa u gol.
|
|
|
13.10.2020., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gFlores kaže:
U pravu si ali si fulao sport.
U nogometu je stvarno sve moguće, i puno lošiji protivnik može dobiti boljega.
Ako Francuzi sutra ne uđu na 100% nego "lako ćemo" dobivamo !
Ako sudac bude sudio za Hrvatsku kao što je za Francusku u finalu SP dobit ćemo.
Ako Francuzi ne budu imali sreće, a mi budemo, dobit ćemo ! Npr. pogode 3 stative a mi iz jednog kornera napucamo stativu pa njihovog golmana u glavu pa u gol.
|
Šanse za srecu postoje naravno, mi smo tu sportsku srecu jel imali u Rusiji. Francuze zanima samo prvo mjesto u skupini i nema bas smisla ulazit sa stavom lako cemo a osim toga istrcat ce sigurno i u najjacem sastavu da u prvih 45min rijese tekmu pa onda finisiraju rutinski.
|
|
|
13.10.2020., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Sommer Kind kaže:
Šanse za srecu postoje naravno, mi smo tu sportsku srecu jel imali u Rusiji. Francuze zanima samo prvo mjesto u skupini i nema bas smisla ulazit sa stavom lako cemo a osim toga istrcat ce sigurno i u najjacem sastavu da u prvih 45min rijese tekmu pa onda finisiraju rutinski.
|
zato ih sutra treba dobiti pod svaku cijenu - možda su najbolji na svijetu, ali nisu daleko od nas i to se može dobiti - ako ništa, po meni imamo jači vezni red kad smo kompletni, a veza je srce nogometa.....
ono što je nama problem s francuzima je razlika u fizičkoj spremi - tu uvijek izgubimo jer su ovi jaki ko konji - zato mi se sviđa opcija s bradarićem i barišićem na lijevoj strani (što u drugoj situaciji ne bih favorizirao), a uremović i perišić desno - tu se žrtvuje nešto kreativnosti, ali ćemo dobit na čvrstoći i brzini - a ujedno im moramo osakatit ta krila, zatvorit ih i prigušit i onda će francuzi ući u problem - e tada bi kvaliteta naše veze trebala donijeti pobjedu - ako budu mogli pratit tempo svih 90 minuta...... 
|
|
|
13.10.2020., 15:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
hilderik kaže:
zato ih sutra treba dobiti pod svaku cijenu - možda su najbolji na svijetu, ali nisu daleko od nas i to se može dobiti - ako ništa, po meni imamo jači vezni red kad smo kompletni, a veza je srce nogometa.....
ono što je nama problem s francuzima je razlika u fizičkoj spremi - tu uvijek izgubimo jer su ovi jaki ko konji - zato mi se sviđa opcija s bradarićem i barišićem na lijevoj strani (što u drugoj situaciji ne bih favorizirao), a uremović i perišić desno - tu se žrtvuje nešto kreativnosti, ali ćemo dobit na čvrstoći i brzini - a ujedno im moramo osakatit ta krila, zatvorit ih i prigušit i onda će francuzi ući u problem - e tada bi kvaliteta naše veze trebala donijeti pobjedu - ako budu mogli pratit tempo svih 90 minuta...... 
|
Ti imas nepresusiv izvor kreatvnih ideja kako dobit francuze, prvake svijeta koji su trenutno na vrhunskoj formi s vrhunskim igracima. Ja mislim a to ce se sutra i 99% ispostavit da mi njih dobit ne mozemo bez puno srece il da oni imaju los dan svi po redu. A za to je sansa ipak 1% ako i tolko. Ti si preoptimistican, budi realan nasi mladi igraci zaostaju za onim 17to godisnjim sto je bas protiv nas debitirao jbt u Parizu.
Realno je da oni nama mogu dat 4-5 komada bez frke, al ak dobimo 3 bit ce super jer onda smo dobili samo 3 komada od najjace postave trikolora. A mi njima ne mozemo dat 3 gola bez recimo penala nekog. 3:1 realan rezultat sutra za francuze.
|
|
|
13.10.2020., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sommer Kind kaže:
Ti imas nepresusiv izvor kreatvnih ideja kako dobit francuze, prvake svijeta koji su trenutno na vrhunskoj formi s vrhunskim igracima. Ja mislim a to ce se sutra i 99% ispostavit da mi njih dobit ne mozemo bez puno srece il da oni imaju los dan svi po redu. A za to je sansa ipak 1% ako i tolko. Ti si preoptimistican, budi realan nasi mladi igraci zaostaju za onim 17to godisnjim sto je bas protiv nas debitirao jbt u Parizu.
Realno je da oni nama mogu dat 4-5 komada bez frke, al ak dobimo 3 bit ce super jer onda smo dobili samo 3 komada od najjace postave trikolora. A mi njima ne mozemo dat 3 gola bez recimo penala nekog. 3:1 realan rezultat sutra za francuze.
|
Precjenjuješ Francuze i to debelo. Dovoljno je da malo uđu preko qrca u utakmicu a hoće, jer je sve to skupa neko bezvezno nepotrebno natjecanje i utakmica koja se odigrava na nekom raspadnutom stadionu u nekoj pripizdini od države. Realno su oni bolji 1 razike od nas, ali da se tako određuje rezultat ne bi se trebalo niti igrati. Realno je i Argentina sa Messijem bolja ekipa od nas pa su izgubili 3:0. I Liverpool je bolji od Aston Ville bar za 2 komada pa su izgubili 7:2.
Odrasti ...
|
|
|
13.10.2020., 15:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gFlores kaže:
Precjenjuješ Francuze i to debelo. Dovoljno je da malo uđu preko qrca u utakmicu a hoće, jer je sve to skupa neko bezvezno nepotrebno natjecanje i utakmica koja se odigrava na nekom raspadnutom stadionu u nekoj pripizdini od države. Realno su oni bolji 1 razike od nas, ali da se tako određuje rezultat ne bi se trebalo niti igrati. Realno je i Argentina sa Messijem bolja ekipa od nas pa su izgubili 3:0. I Liverpool je bolji od Aston Ville bar za 2 komada pa su izgubili 7:2.
Odrasti ...
|
E moji strucnjaci neka ste vi objektivni, pa mi jebote ne mozemo dat 3 gola Svicarskoj a kamoli Francuskoj. Azerbajđanu nismo u stanju 3 gola dat eeeee, Tunisu, Gruziji, da ne nabrajam dalje. To su kvartovske ekipe prema nasim "zvijezdama". Ukrajina popila 7 komada od Francuza. A svim nabrojenim ekipama bi Francuzi dali i vise od 7 golova.
Cujemo se sutra pa da vidimo ko ce od vas imat i kakve izgovore  nemojte zaboravit 3. tekma u manje od 7 dana i to jos nateza  (a mi jedva 60min drzimo visok nivo kad je sve optimalno)
|
|
|
13.10.2020., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
|
|
|
14.10.2020., 09:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Zaboravih, i Galatasaray je na papiru bolji 5 komada od Hajduka pa su nas na puste muke dobili sa 2 razlike 
|
|
|
14.10.2020., 11:16
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2018.
|
Vida ispred Cara?! Ovaj fkt nema pojma o pojmu. S ovakvom obranom, ne bi me iznenadio ukrajinski deja vu.
|
|
|
14.10.2020., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Liga nacija je prava stvar da nam se otvore oči, a to je da u Europi postoji barem 10 zemalja koje nas jedu za doručak. Tek sada, kada konstantno igramo s ekipama iz vrha svjetskog nogometa, možemo vidjeti koliko su naši uspjesi veliki... i splet okolonosti... kolika je uloga zdrijeba na velikim natjecanjima, koliko puta smo se guzali s drugorazrednim ekipama dok su se veliki klali međusobno, ovo je realnost: netjecanje po kvalitetnim skupinama.
U prvoj jakosnoj skupini mi se zapravo natječemo s 4. po snazi u skupini i borimo za opstanak, sve ostalo je lucky punch. Možemo dobiti najjače ako se potrefi da su nam svi najbolji na raspolaganju, da protivnik kalkulira i da smo motivirani do neba. Još imamo sreću da nam je reprezentacija zapravo izlog profi igrača za hvatanje povoljnijeg ugovora, dok su protivnici uglavnom zbrinuti.
Tako je i s Francuskom večeras: ako odigramo na maksimumu, malo nas pomazi sreća, a franci budu osrednji može bit nešto, a prije će bit: imali smo šansu, a na kraju je sve krenulo nizbrdo i rezultat nije realan...
|
|
|
14.10.2020., 12:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve što mi ovdje govorimo je trla baba lan, postoji lijepo u matematici područja koje se zovu teorija vjerojatnosti, stohastička matematika, diskretna vjerojatnost i tako dalje. Dakle, puno veći umovi od mene i vas (ali ja sam bar položio sve te ispite na faksu) koji se bave s time na svjetskoj razini su izračunali da je otprilike vjerojatnost da Hrvatska dobije 27.5%, remi 27.5%, pobjeda Francuske 45%.
E sad ako vi mislite da puno bolje procjenjujete vjerojatnost sportskih događaja od njih pravac kladionica i za godinu dana ćete imati više para od Tedeskija i Todorića zajedno. Dakle, naravno da će Francuska prije dobiti ovu tekmu nego Hrvatska ali bogami nije situacija takva da za pobjedu Hrvatske treba neko svjetsko čudo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:39.
|
|
|
|