Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2023., 18:25   #1041
Chick-fil-A, poznati konzervativni lanac brze hrane, čiji su restorani zatvoreni nedjeljom a vlasnici korporacije veliki kršćanski vjernici, je pred bojkotom konzervativnih potrošača jer su promijenili politiku prema wokeu i počeli s DEI...

Meni se ionako njihova klopa nikad nije sviđala. Imam dva takva restorana u okolici.
Sale Nagy is offline  
Old 31.05.2023., 23:15   #1042
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Pri tom se podrazumijeva da su "jaki ljudi" = agresivci, nasilnici, ratnici, osvajači, alfa mužjaci.

Oni koji osvajaju, razaraju i tlače.
pojam "strong men" tebi ima takvo značenje?
zanimljivo i znakovito.. doduše, možda te muči što nije inkluzivan termin.. pa si ubaci "person" ili tako nešto umjesto man/men

Quote:
A ne, recimo, skromni radnici koji svojim radom stvaraju dobra i obilje za sve.
..a takvih je sve manje u ovom sve-progresivnijem zapadnom svijetu koji zapravo skromne radnike koji stvaraju dobra i obilje mora uvoziti obzirom na negativnu demografsku sliku, pa je opet "parola" točna.
sykorian is offline  
Old 03.06.2023., 19:30   #1043
Koliko god bio loš po velikom broju stvari, Trump ipak ima nos za političke stvari.

Ovo je pogodio 100% - Ne sviđa mi se termin woke

Woke nebulozan i bezopasan pojam koji je tu da se ne bi koristili pojmovi kao sodomy i antiwhite. Istu namjenu je prije imao pojam CRT, koji je sad ispao iz uporabe.
Old 03.06.2023., 21:35   #1044
Los Angeles, California. Prosvjedi i neredi vezani za Pride program u školi (elementary school, pandan osnovnoj školi u Hrvatskoj).

Link na video s vijesti.
Sale Nagy is offline  
Old 03.06.2023., 21:44   #1045
Quote:
sykorian kaže: Pogledaj post
..a takvih je sve manje u ovom sve-progresivnijem zapadnom svijetu koji zapravo skromne radnike koji stvaraju dobra i obilje mora uvoziti obzirom na negativnu demografsku sliku, pa je opet "parola" točna.
Zato što više nije društveno vrijedan rad, već je vrijedan isključivo novac koji se za njega dobija. Odnosno, nije bitno što radiš, već koliko naplaćuješ. Na vrhu socijalne ljestvice nisu skromni radnici već vlasnici velike kuće, dva nova automobila i jahte.

Takvo smo drušvo stvorili .......
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is offline  
Old 03.06.2023., 23:31   #1046
Quote:
Apemant kaže: Pogledaj post
Da, teško je tvrditi da je Džingis-kan (kao 'jak' muškarac) stvorio 'dobra vremena'. Ne bi se baš reklo...
Ne znam zašto se pojmu "jak muškarac" automatski pripisuje fizička snaga i nasilje.

Ukratko, jak muškarac je muško koje se maknulo od majke i sposoban je kreirati svoj život. To je čovjek na kojeg se možeš osloniti i koji ne bježi od rješavanja problema. I tek na kraju, ako se ugrozi njegove bližnje, primjenjuje se sila za odbijanje nasilnika.

Recimo da Rusija krene u invaziju na Europu. Baš me zanima tko bi branio EU. Prilično sam siguran da bi ovi sa duginim zastava pobjegli glavom bez obzira
Old 04.06.2023., 14:22   #1047
a ako misdzenderas americku jedinicu, vjerojatno ces 20 posto izbaciti iz stroja. mozes ih desetkovati bez ispaljenog metka.
somied is offline  
Old 04.06.2023., 14:22   #1048
Quote:
Davorček kaže: Pogledaj post
Probali su u jednom Zg privatnom vrtiću i došao je 1 (jedan) djed djeteta inače branitelj sa PTSP i to je bilo dovoljno da ovi sa duginim zastavicama pobjegnu i nikad se ne vrate tamo ovo je balkan tu budeš dobio batine nebudu mirno prosvjedovali
Imali su i Amerikanci zafrknutih likova, bez brige, od kauboja do veterana raznih ratova. Mi za njima kasnimo otprilike 20 god. Evo sad za koji dan će paradiranje s duginim bojama u Zg. Prije 20 godina to bi bilo nezamislivo. Danas su svi na to pristali. Ide se mic po mic.

Otpor tome ne može biti individualan već samo kolektivan. A ni taj otpor nije moguć dok kao kolektiv ne promijenimo meta ideje i narative. U ideološkom okviru postojećeg režima nadiranje pederastije je nezaustavljivo.
Old 04.06.2023., 14:38   #1049
Quote:
Zmajefski kaže: Pogledaj post

Prije 20 godina to bi bilo nezamislivo. Danas su svi na to pristali. Ide se mic po mic.
Možeš li mi objasniti zašto bi meni trebali smetati homoseksualci i njihove parade?
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is offline  
Old 04.06.2023., 15:42   #1050
LGB su sasvim u redu. Kod njih se radi o odabirima seksualnih, ljubavnih i životnih partnera bez da se ide u mijenjanja spola medicinskim zahtjevima, forsiranja drugih da ih vide kao spol koji nisu bili rodom te forsiranja djece predškolske i školske dobi u često nepotrebne medicinske zahvate promjena spola. Zaslužuju sva ljudska prava i dostojanstvo kao svi drugi ljudi.

I T su sasvim u redu dok god ne forsiraju druge na to da se njihova prava moraju poštivati nauštrb prava drugih te regrutiraju djecu u T svijet kroz medicinske promjene tijela. Tu prelaze svaku granicu racionalnosti i morala.

Već lijep dio LGB ekipe vidi da im dio T ekipe (ne svi) radi protiv interesa, također i protiv interesa društva u cjelini.

Ovdje za primjer imamo video s javnog TV kanala iz V. Britanije gdje se razgovara o LGB vs. T sukobu, pravima i problemima. Sva 4 gosta su iz LGBTQ+ svijeta ali 2 gosta vide probleme s T oko prava žena, forsiranja ideologije na malu djecu itd.
Sale Nagy is offline  
Old 04.06.2023., 15:53   #1051
Quote:
Pri tom se podrazumijeva da su "jaki ljudi" = agresivci, nasilnici, ratnici, osvajači, alfa mužjaci.

Oni koji osvajaju, razaraju i tlače.

A ne, recimo, skromni radnici koji svojim radom stvaraju dobra i obilje za sve.

Regresivci vole takve parole.
Ne, ne podrazumijeva se to.

Ovo što ti pišeš je samo uvid u tvoje fantazije.

Kao i obično nema veze sa stvarnošću, činjenicama, filozofskim mislima iza citata, niti je na ikakav način moguće povezati gluposti koje pišeš sa upisom na kojim odgovaraš.
Osim što isti koristiš za plasiranje uvreda i ljepljenja etiketa.

Uzrok tomu je to što si intelektualno podkapacitiran da mogao shvatiti, a nemaš akademsku širinu za razumjeti, čak ni na fundamentalnom nivou, ono što citat predstavlja.

Jbg, to ti je tako.
Možeš nastavit s fantazijma, vrijeđanjima i ljepljenjem etiketa.

Malo edukacije.

Quote:
Strong men create good times, intends that people who are tough-minded and physically able create good, easy times because they are capable, hardworking, and responsible enough for their own prosperity so that life becomes good as a result.
Quote:
Do hard times make you stronger?
Psychologists say traumatic events can make you stronger physically and mentally. Research shows people who lived through post-traumatic growth report positive changes in their relationships with others, a better appreciation of life, and new possibilities in life. There's a benefit to overcoming adversity.
Ima još, ali znaš ono, Sizif, itd.
noname23 is offline  
Old 04.06.2023., 19:40   #1052
Quote:
Sale Nagy kaže: Pogledaj post
Los Angeles, California. Prosvjedi i neredi vezani za Pride program u školi (elementary school, pandan osnovnoj školi u Hrvatskoj).

Link na video s vijesti.

Baš ovaj event nisam vidio ali postoje mnogi drugi koji prođu prikriveni i ne završe u medijima ali intomse rapidno mijenja svijet postaje svjestan potencijalne opasnosti koja dolazi sa tom agendom... Svako sa imalo mozga može primjetiti da je to neodrživo, korporacije gube mase novaca, poduzeca doslovno propadaju, utjecajni političari gube položaje zbog toga diljem svijeta....
Old 05.06.2023., 09:51   #1053
Quote:
)Ankh( kaže: Pogledaj post
Baš ovaj event nisam vidio ali postoje mnogi drugi koji prođu prikriveni i ne završe u medijima ali intomse rapidno mijenja svijet postaje svjestan potencijalne opasnosti koja dolazi sa tom agendom... Svako sa imalo mozga može primjetiti da je to neodrživo, korporacije gube mase novaca, poduzeca doslovno propadaju, utjecajni političari gube položaje zbog toga diljem svijeta....
Svi su oni zamjenjivi.
Problem je da masu njih pristaje na igru dok god misle da će od toga imati koristi.
Postoje i "eko" i "woke" scoreovi za kompanije. I one rade sve da se uklope i budu što bolje po tim pitanjima, kako bi imali pristup financiranju.
Drugim riječima "nepoznat netko" usmjeravanjem novčanih tokova usmjerava društvenu aktivnost tih kompanija.
doc_1 is offline  
Old 05.06.2023., 10:27   #1054
Quote:
Sale Nagy kaže: Pogledaj post
LGB su sasvim u redu. Kod njih se radi o odabirima seksualnih, ljubavnih i životnih partnera bez da se ide u mijenjanja spola medicinskim zahtjevima, forsiranja drugih da ih vide kao spol koji nisu bili rodom te forsiranja djece predškolske i školske dobi u često nepotrebne medicinske zahvate promjena spola. Zaslužuju sva ljudska prava i dostojanstvo kao svi drugi ljudi.

I T su sasvim u redu dok god ne forsiraju druge na to da se njihova prava moraju poštivati nauštrb prava drugih te regrutiraju djecu u T svijet kroz medicinske promjene tijela. Tu prelaze svaku granicu racionalnosti i morala.

Već lijep dio LGB ekipe vidi da im dio T ekipe (ne svi) radi protiv interesa, također i protiv interesa društva u cjelini.

Ovdje za primjer imamo video s javnog TV kanala iz V. Britanije gdje se razgovara o LGB vs. T sukobu, pravima i problemima. Sva 4 gosta su iz LGBTQ+ svijeta ali 2 gosta vide probleme s T oko prava žena, forsiranja ideologije na malu djecu itd.
Slažem se, a istaknuo sam ono što mi se čini posebno opasnim.
Transrodnost i "gender dysphoria" bi sve češće mogli biti maska za shizofreniju i niz drugih duševnih bolesti u ranom stadiju.

Pomoć i prava mjera i način uključivanja psihički bolesnih ljudi još nije nađena, a "afirmativni pristup transrodnosti" , pogotovo kod mladih, donijet će nove probleme.
cestar is online now  
Old 05.06.2023., 13:13   #1055
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Transrodnost i "gender dysphoria" bi sve češće mogli biti maska za shizofreniju i niz drugih duševnih bolesti u ranom stadiju.

Pomoć i prava mjera i način uključivanja psihički bolesnih ljudi još nije nađena, a "afirmativni pristup transrodnosti" , pogotovo kod mladih, donijet će nove probleme.
U civiliziranim državama postoje stručnajci koji, prvo završe 4 godine fakulteta a onda se godinama specijaliziraju, da bi imali pravo odrediti tko je psihički zdrav, a tko nije i treba ga liječiti.

U nedemokratskim društvima masa, obični građani, pojedinci određuju tko je pishički bolestan i psihičke bolesnike trpaju u ludnice - zatvore.

Koga zanima više ima primjer iz 50. godina 20. stoljeća kada su mnoge kemijski kastrirali a i radili gore stvari.

Tako da, nemoj se ljutiti Cestaru, ali mislim da je ovaj tvoj post za ban.

Koliko znam ti nisi ni psiholog ni psihijatar i nemaš pravo određivati tko je psihički bolesna osoba.
mravac8 is offline  
Old 05.06.2023., 14:01   #1056
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
U civiliziranim državama postoje stručnajci koji, prvo završe 4 godine fakulteta a onda se godinama specijaliziraju, da bi imali pravo odrediti tko je psihički zdrav, a tko nije i treba ga liječiti.

U nedemokratskim društvima masa, obični građani, pojedinci određuju tko je pishički bolestan i psihičke bolesnike trpaju u ludnice - zatvore.

Koga zanima više ima primjer iz 50. godina 20. stoljeća kada su mnoge kemijski kastrirali a i radili gore stvari.

Tako da, nemoj se ljutiti Cestaru, ali mislim da je ovaj tvoj post za ban.

Koliko znam ti nisi ni psiholog ni psihijatar i nemaš pravo određivati tko je psihički bolesna osoba.
Nisam rekao da su trans osobe samim tim što jesu psihički bolesnici.
Niti za koga pojedinačno ili za grupu ljudi ne bih to tvrdio... nikad.
Naveo sam nešto drugo, a da psiholozi, psihijatri i koji god stručnjaci mogu biti izloženi raznim vrstama pritisaka i da ih je bilo ranije i sada... to se može dokumentirati.
cestar is online now  
Old 05.06.2023., 14:38   #1057
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Nisi ni psihihatar ni psiholog pa nisi mjerodavan da tvrdiš da su transrodnost i gender dysphoria maska za šizofreniju i ostalo.

Je li ti sada jasno?

Ne možeš tvrditi da je trasnrodnost maska za šizofreniju, ne možeš trasnrodne osobe proglasiti šizofreničarima.
mravac8 is offline  
Old 05.06.2023., 14:53   #1059
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
I do relativno nedavno su takvi "liječili" homoseksualce.

Psihologija je kilava struka.
ZloPrase is offline  
Old 05.06.2023., 15:55   #1060
Quote:
ZloPrase kaže: Pogledaj post
I do relativno nedavno su takvi "liječili" homoseksualce.

Psihologija je kilava struka.
Imaš li dokaz za prvu rečenicu kojom u drugoj rečenici vrijeđaš granu društvene znanosti?
Što bi po tvome trebao biti kriterij? Možda "biskup/svećenik je tako rekao u propovijedi" ili "ja to odokativno"?

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:26.