|
|
08.12.2013., 18:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Nakon Budimpešte idem sa prijateljima u Milano, pa imam par pitanja vezana uz putovanje.
Što pogledati na putu Zagreb-Milano (Venecija,Verona,Padova?) što najbolje za otic pogledat.
Kakve su cijene hrane i pica tamo, kakvi su ljudi (znaju li engleski) i kakvo je gostoprimstvo opcenito?
Može link za neki jeftin hotel, restoran i nesto slicno molim vas. Hvala puno.
|
|
|
08.12.2013., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
što te zanima? o tome ovisi tvoj izbor, jer regija zaista svašta nudi. kad putuješ? koliko dana imaš na raspolaganju? jesi li već bio u Veneciji? što očekuješ?
od ovog što si nabrojao, sve je odlično, redoslijed po atraktivnosti je onako kako si napisao. Vicenza je također lijepa, Lago di Garda je atraktivno područje (možda uspavano zimi), Gardaland je omiljeni zabavni park.
Talijani puno ulažu u turizam i ja sam u Venetu imala vrlo ugodna iskustva. odlična hrana, organiziraju se vrhunske izložbe i oko njih razni popratni programi, restoranska ponuda s lokalnim specijalitetima. engleski se koristi, ugostitelji su vrlo gostoljubivi.
ako je riječ samo o jednodnevnom proputovanju s jednim zaustavljanjem, preporučila bih Veronu. čini mi se najatraktivnijim gradom za provesti nekoliko sati (iako je to premalo za sve što grad nudi), Venecija je možda kompliciranija za doći do nje.
|
|
|
08.12.2013., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Lizzie M kaže:
što te zanima? o tome ovisi tvoj izbor, jer regija zaista svašta nudi. kad putuješ? koliko dana imaš na raspolaganju? jesi li već bio u Veneciji? što očekuješ?
od ovog što si nabrojao, sve je odlično, redoslijed po atraktivnosti je onako kako si napisao. Vicenza je također lijepa, Lago di Garda je atraktivno područje (možda uspavano zimi), Gardaland je omiljeni zabavni park.
Talijani puno ulažu u turizam i ja sam u Venetu imala vrlo ugodna iskustva. odlična hrana, organiziraju se vrhunske izložbe i oko njih razni popratni programi, restoranska ponuda s lokalnim specijalitetima. engleski se koristi, ugostitelji su vrlo gostoljubivi.
ako je riječ samo o jednodnevnom proputovanju s jednim zaustavljanjem, preporučila bih Veronu. čini mi se najatraktivnijim gradom za provesti nekoliko sati (iako je to premalo za sve što grad nudi), Venecija je možda kompliciranija za doći do nje.
|
3 Dana, oko stare godine pa do 2.1
Zanima me što više lokacija za slikanje, dobro jelo i pice, dobru zabavu, naravno vidjeti i poznate znamenitosti.
|
|
|
08.12.2013., 20:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Venecija - obilje kulture, previše za nabrojati
Verona - rimska arena, pitoreskni srednjovjekovni trgovi, nekoliko izvrsnih crkvi (ulaz se plaća ali vrijedi), gradski toranj na koje se može popeti, rijeka Adige i nekoliko atraktivnih mostova, legenda o Romeu i Giulietti, Castelvecchio s muzejem, Giardino Giusti
Vicenza - atraktivne Palladijeve zgrade, Basilica Palladiana gdje se organiziraju izložbe, Teatro Olimpico
Padova - svetište sv. Ante Padovanskog, Capella degli Scrovegni s Giottovim freskama, zgrada sveučilišta Palazzo del Bo s Galileovom katedrom, najstariji botanički vrt
ovo sve što sam nabrojala sam obišla, izbor je, što se tiče kulture, zaista velik.
malo se igraj s google image i izaberi što te najviše privlači. mislim da bi kombinacija Verone i obilaska Lago di Garda bila dobra kombinacija što se tiče fotkanja. ili jednostavno tri dana u Veneciji (ići na Burano i Murano).
|
|
|
10.01.2014., 17:13
|
|
šokac
Registracija: Apr 2004.
|
pozdrav narode.
ima ko kakvih informacija o cijeama u bariju? od nedjelje do četvrtka sam tamo, a imam samo noćenja s doručcima pa me zanima kakve su cijene hrane po gradu...
|
10.01.2014., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Cijene u restoranima nesto nize nego kod nas ili su iste cijene, ovisi di ides. Imas i dosta zalogajnica sa dobrom klopom, imaju i odlicne pekarske proizvode..i probaj sladoled.pice, kava je jeftinija nego u centru zg. Usput, u bariju mozes obaviti odlican soping. Grad je lijep, ima se sto vidjeti, uzivaj, ja sam tamo bila ovo ljeto  imat ces vremena slobodno ili? Jer ima se sto vidjeti u okolici.
|
|
|
10.01.2014., 20:38
|
|
šokac
Registracija: Apr 2004.
|
iskreno, nemam pojma. idem s frendom koji je invalid, i još par ljudi iz društva distrofičara, posjetiti neku invalidsku zadrugu njihovu to je sve što znam. al pretpostavljam da će biti vremena i za šetnju
sviđa mi se ovo s cijenama, jer smo dobili fine dnevice, od kojih bi pola trebalo biti i više nego dovoljno za potrebe, a ostalo po volji 
|
29.01.2014., 19:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Jel bio netko? gledam i maštam na ovo,stvarno prekrasno,ali prilično skupo
http://www.adler-toscana.com/en/?PHP...e4sbtgt3gt66v4
Taj mi se toskanski kraj jako sviđa,vjerojatno se ima što vidjeti,je li bolje npr.ići sada ili najesen?proljeće i ljeto isključeni. I što je must see u okolici,neke preporuke?
|
|
|
29.01.2014., 19:43
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
Vidi temu Toscana.
|
15.02.2014., 13:43
|
|
Vila
Registracija: May 2012.
|
Planiramo road trip po Italiji do Rima. Mislili smo ići u 8. mj (od 3.8.) pa tjedan dana. Ali smo se sjetili da oni imaju ferogosto (ili tako nekako)? Što to znači? Da ne rade nikakve turističke atrakcije, ili kratko rade?
Ili bolje da probamo ugurati u 7. mjesecu put ?
|
|
|
15.02.2014., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
|
sve turističke atrakcije normalno rade, pogotovo javne. ljeto je glavna sezona, naravno da će tada raditi. može samo biti restorana i nekih trgovina koji su zatvoreni jer su gazde otišli na odmor i manje je domaćih po gradu (pa viđaš uglavnom druge turiste). ali recimo prošle godine su mediji javljali da su mnogi poduzetnici i vlasnici lokala ostali kući jer je kriza pa si ni oni ne mogu priuštiti odlazak na godišnji.
|
|
|
16.02.2014., 18:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
aliceocean kaže:
Planiramo road trip po Italiji do Rima. Mislili smo ići u 8. mj (od 3.8.) pa tjedan dana. Ali smo se sjetili da oni imaju ferogosto (ili tako nekako)? Što to znači? Da ne rade nikakve turističke atrakcije, ili kratko rade?
Ili bolje da probamo ugurati u 7. mjesecu put ?
|
To za tebe kao putnika u automobilu znači da možeš očekivat kilometarske kolone na autoputu; za tebe kao turistu znači da možeš očekivat skuplji smještaj, a za tebe kao osobi kojoj se nedajBože pokvari auto ili ju zaboli zub znači da možeš očekivati da puno pružatelja takvih usluga ne radi jer su na go... Inače sve ko i obično. Ja da biram išla bi rađe u sedom mjesecu.
|
|
|
12.03.2014., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2012.
|
Planiram u 4. mjesecu 2 noćenja na Lago di Garda i u povratku 2 noćenja u Veneciji.Zanima me koji je grad najbolji za odsjest na Lago di Garda?Sirmione,Bardolino,Garda,Torbole,Riva del Garda? Sjeverni dio jezera nas više privlači zbog ljepše prirode,a navodno je i dobro za hodati od Torbole do Riva del Garda (a hodati volimo).
|
|
|
12.03.2014., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
madmat kaže:
Planiram u 4. mjesecu 2 noćenja na Lago di Garda i u povratku 2 noćenja u Veneciji.Zanima me koji je grad najbolji za odsjest na Lago di Garda?Sirmione,Bardolino,Garda,Torbole,Riva del Garda? Sjeverni dio jezera nas više privlači zbog ljepše prirode,a navodno je i dobro za hodati od Torbole do Riva del Garda (a hodati volimo).
|
Nedavno sam autom obišao cijelo jezero i sjeverni dio mi je definitivno ljepši.Onaj sami vrh i Riva su me oduševili,pa poslije oni tuneli kad se spuštaš zapadnom stranom...ma divota.
Riva del Garda mi je najljepši gradić.Onaj trg sa tornjem i lukom...pa tek one planine u pozadini.....Ja bi Rivu 
|
|
|
12.03.2014., 21:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Riva ti je onda najbolja za odsjesti ako volis prirodu. Grad je lijep, priroda prekrasna..Svakako probaj otici i do Monte Baldo zicarom iz Malcesine.
A preporucila bih svakako obilazak Sirmione, Limone sul Garda, Riva, Malcesine, Bardolino, Garda..iako sam ja bila tjedan dana na Lago di garda i obisla svako mjesto i svako mjesto je tamo lijepo i u svakom mjestu stvarno imas sto vidjeti
Mozes sve obici u 2 dana autom..da ste cijeli dan u djiru autom oko jezera, napravite krug oko jezera. Puni krug oko jezera je oko 150 km.
|
|
|
12.03.2014., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Riva ti je onda najbolja za odsjesti ako volis prirodu. Grad je lijep, priroda prekrasna..Svakako probaj otici i do Monte Baldo zicarom iz Malcesine.
A preporucila bih svakako obilazak Sirmione, Limone sul Garda, Riva, Malcesine, Bardolino, Garda..iako sam ja bila tjedan dana na Lago di garda i obisla svako mjesto i svako mjesto je tamo lijepo i u svakom mjestu stvarno imas sto vidjeti
Mozes sve obici u 2 dana autom..da ste cijeli dan u djiru autom oko jezera, napravite krug oko jezera. Puni krug oko jezera je oko 150 km.
|
Si snimila onu rudarsku kapelicu na brdu iznad Rive?  Ja prvu noć pošto sam ćorav mislio da to puni mjesec svijetli 
|
|
|
25.03.2014., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
ima li tko iskustva s trazenjem smjestaja/cijenama u algheru? nasla sam povoljne karte iz trsta za lipanj pa razmisljam da odem na tjedan dana 
|
|
|
26.03.2014., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Alghero je popularna i ne baš jeftina destinacija.
Iako je grad skroz fora,po meni,šteta je usidriti se u Algheru (ili bilo gdje drugdje) na 7 dana jer je Sardinija (obala pogotovo) superfantastična.Razmisli o najmu auta.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=14917
|
|
|
31.03.2014., 18:33
|
|
lady
Registracija: Mar 2006.
|
Je li netko od vas bio u Italiji sa autom? Ono, uzduž-poprijeko prošli? Neki savjet i iskustva?
ako slučajno ima upis, samo me usmjerite na stranicu na ovoj temi
tnx
|
|
|
31.03.2014., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Sjev. Italiju negdje do Lago di Garda sam prosla autom i juznu Italiju (Apulija i Basilicata) sam prosla skuterom (vlastitim), dosta toga smo prosli (ovo sto spominjem autom i skuterom), ostalo od Italije sto sam vidjela- vlakom, busom..
Sto te zanima tocno?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:48.
|
|
|
|