Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.10.2018., 22:16   #1041
Quote:
genius_one kaže: Pogledaj post
nitko ti ne moze reci da li ces osjetit neugodne turbulencije. nesto sigurno budes, a koliko i kako neugodne, to ovisi o vremenskim prilikama. ako bude oblacno, avion ce se tresti dok prolazi kroz oblake (dok se penje). isto tako, moze se dogoditi da propadne koji metar. da to bude jako negodno, vrijeme bi moralo biti bas lose. da budem iskren, ne sjecam se da je ijednom avion propao dok sam letio Europom (dogodilo mi se na letu za SAD).

nemoj se bojati. avioni su najsigurnija prevozna sredstva i manja je sansa da ti se nesto dogodi dok letis nego dok se vozis u autu.
Ajme hvala ti puno.Zaista ne znam kako da ti se odužim.Možda na nekom drugom forumu ja tebi pomognem
Inače nisam baš totalno bez iskustva.Prije nekoliko godina letila sam na Lučkom u nekom malom dvosjedu (izgledao je ko fićo sa krilima) i bila oduševljena pogledom na Zagreb i Samobor .Ovo je ipak drugačije al znam da će biti super.Hvala i svako dobro ti želim i svima ostalima.
S obzirom da je let u 12.mjesecu sigurno ću još imati pitanja )
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2018., 10:12   #1042
tu smo da si pomognemo

let ovim vecim avionom je sigurno ugodniji. budes vidjela. mozda ce ti biti neobicno dok ubrzava pistom i polijece (dobro ubrzanje, osjeti se i to dosta), al meni je to zanimljivo.

ako budes imala jos neko pitanje, slobodno pitaj...
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2018., 20:33   #1043
pomozite mi.. gdje su najbolje šanse da ću ubost jeftini let do londona? može rijeka, ljubljana, trst , pula.. sve što gledam su cifre od 50-80 eura i ne dam toliko jer znam da znaju biti i po 20, a sad ne mogu nigdje naći...
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2018., 20:53   #1044
tesko da ce ti let za 20€ (jedan smjer, povratak ce vjerojatno biti skuplji) u konacnici biti jeftiniji od npr. povratne karte ZAG-LHR za 600 i nesto kn. osim ak nisi iz Zagreba pa ti je do Trsta blize nego do Zg-a. racunaj kartu do tog aeridrima pa kartu od aerodroma do Londona (vjerojatno skuplja od LHR do grada). pa onda povratak.
ako ti je 600-tinjak kn previse za povratnu kartu, onda budes tam bila gladna i zedna (osim ak ne ides k nekom tko tam zivi). uglavnom, prije nego kupis tu jeftinu kartu, pogledaj koliko bi te ukupno kostao put od tvog stana/kuce do Londona i natrag. ljudi zaborave ne troskove prijevoza do/od aerodroma...
tebi vjerojatno treba Ryanair, a tu je Zadar No. 1 u Hr, ak se ne varam...
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2018., 21:10   #1045
Quote:
tesko da ce ti let za 20€ (jedan smjer, povratak ce vjerojatno biti skuplji) u konacnici biti jeftiniji od npr. povratne karte ZAG-LHR za 600 i nesto kn. osim ak nisi iz Zagreba pa ti je do Trsta blize nego do Zg-a. racunaj kartu do tog aeridrima pa kartu od aerodroma do Londona (vjerojatno skuplja od LHR do grada). pa onda povratak.
ako ti je 600-tinjak kn previse za povratnu kartu, onda budes tam bila gladna i zedna (osim ak ne ides k nekom tko tam zivi). uglavnom, prije nego kupis tu jeftinu kartu, pogledaj koliko bi te ukupno kostao put od tvog stana/kuce do Londona i natrag. ljudi zaborave ne troskove prijevoza do/od aerodroma...
tebi vjerojatno treba Ryanair, a tu je Zadar No. 1 u Hr, ak se ne varam...
sve mi je jasno što govoriš, al tamo i nazad da mi uleti za 50 eura po osobi je odlično, jer za sad nalazim samo 50-120 eura u jednom smjeru što je previše. blizu mi je ljubljana, trst, pula.. pa čak bi i do venecije potegnula.
al ko za inat, ne mogu naći ništa povoljno narednih 9 mj
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2018., 21:48   #1046
ja sam uzeo let ZG-LHR, povratna karta za 600-tinjak kn. pogledaj preko skyscannera za 3. mjesec
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2018., 16:13   #1047
Koliko kosta check in na aerodromu, gledam na stranici od wizzair, jel moguce da je 30€? To mi je bas puno. Jel se taj boarding pass bas mora isprintati ili se moze pokazati na mobu(android)?
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2018., 20:00   #1048
Nasla odgovor
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2018., 20:26   #1049
Quote:
charlizeos kaže: Pogledaj post
Nasla odgovor
i koji je odgovor? da znamo i mi drugi?
extreme is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2018., 22:43   #1050
https://www.skyscanner.net/transport...=false#results

Bok ekipa 😀

planiram sa curom do new yorka i nasao sam kartu za 206eura povratna pa me zanima da li je moguce da je takva cijena??

I sta jos mogu ocekivati za platiti? osim prtljage,veliki kofer necu nositi.

Hvala!!
luka0409sk is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2018., 09:39   #1051
Quote:
luka0409sk kaže: Pogledaj post
https://www.skyscanner.net/transport...=false#results

Bok ekipa

planiram sa curom do new yorka i nasao sam kartu za 206eura povratna pa me zanima da li je moguce da je takva cijena??

I sta jos mogu ocekivati za platiti? osim prtljage,veliki kofer necu nositi.

Hvala!!

Valjda si vec kupio jer se cijena mijenja iz sekunde u sekunudu.

Trenutno je bila 240 EUR minimum.

Sta bi trebao platiti? Put do Beca i parking. Ili evetualno prijevoz ...
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2018., 16:00   #1052
Ima li tko savjet za jetine karte do praga iz Zagreba. Temrin putovanja koji mi odgovara je od 26.11 pa do tamo 6.12. bio ih 3 noci. Ovo sto sam ja uspio naci je sve sa presjedanjem oko 1500 kn.
Nasao sma preko Pariza za 1079 najbolju opciju.
zadar19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2018., 19:34   #1053
Quote:
tu smo da si pomognemo

let ovim vecim avionom je sigurno ugodniji. budes vidjela. mozda ce ti biti neobicno dok ubrzava pistom i polijece (dobro ubrzanje, osjeti se i to dosta), al meni je to zanimljivo.

ako budes imala jos neko pitanje, slobodno pitaj...
Evo me opet frende moj
Karta kupljena,potvrda stigla na mail i ja sva hepi i sad tu čitam da se čekiranje karte još dodatno plaća? !!???Zar stvarno?? Jel se plaća i u zg i kad idem natrag????
I zar po karte moram do aerodroma par dana prije ili je dovoljno mail pokazati na aerodromu 2 sata prije polaska????
I da ,letim Lufthansom i piše da mi je drink and snack uračunat u cijenu .Jel to kava i kikiriki ili nešto drugo???
Hvala ti što činiš dobro djelo i pomažes kompletnoj neznalici
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2018., 21:03   #1054
Quote:
hepiskroz kaže: Pogledaj post
Evo me opet frende moj
Karta kupljena,potvrda stigla na mail i ja sva hepi i sad tu čitam da se čekiranje karte još dodatno plaća? !!???Zar stvarno?? Jel se plaća i u zg i kad idem natrag????
I zar po karte moram do aerodroma par dana prije ili je dovoljno mail pokazati na aerodromu 2 sata prije polaska????
I da ,letim Lufthansom i piše da mi je drink and snack uračunat u cijenu .Jel to kava i kikiriki ili nešto drugo???
Hvala ti što činiš dobro djelo i pomažes kompletnoj neznalici
chekiranje se ne bi smjelo dodatno placati. napravi check in 24 sata prije leta. mozes preko kompjutera. isprintaj boarding pass i to pokazes gdje god treba (to ti je karta). check in mozes napravit i na aerodromu, na salteru (koliko ja znam, Lufthansa to ne naplacuje, bar nisu meni).
drink and snack znaci (vjerojatno) nekakav mali sendvic i casa soka/vode.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2018., 05:55   #1055
Quote:
chekiranje se ne bi smjelo dodatno placati. napravi check in 24 sata prije leta. mozes preko kompjutera. isprintaj boarding pass i to pokazes gdje god treba (to ti je karta). check in mozes napravit i na aerodromu, na salteru (koliko ja znam, Lufthansa to ne naplacuje, bar nisu meni).
drink and snack znaci (vjerojatno) nekakav mali sendvic i casa soka/vode.
E vidiš taj dio ne kužim.Gdje prek interneta???Uzela sam kartu preko Eurowingsa,izabrala let,platila ,dobila potvrdu na mail ali ne vidim gdje se čekira.Drugo pitanje ako to obavim na aerodromu znači da moram klipsat do aerodroma dan ranije ili mogu 2 sata prije leta??Naime let mi je u 6 i 25 ujutro pa sam mislila već u 4 ujutro bit na aerodromu.Jel ima kakva agencija Lufthanse u centru grada da mi je bliže ako ipak moram 24 sata prije podići karte.Sorry al vidiš da meni treba sve nacrtati da shvatim ).
Sendvič i voda su mi skroz ok.Teško da od uzbudjenja bi i mogla više pojest.
E da i pitanje -imam plaćenu ručnu prtljagu do 8 kg.Sve ću reducirat da mi stane u sportsku torbu ali ja volim cukat svoj ruksak sa sobom pa jel mogu i njega sa par sitnica umjesto ženske torbice i dal onda zajedno moraju imati do 8 kg ili se ruksak uopće ne važe??
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2018., 12:37   #1056
Quote:
E vidiš taj dio ne kužim.Gdje prek interneta???Uzela sam kartu preko Eurowingsa,izabrala let,platila ,dobila potvrdu na mail ali ne vidim gdje se čekira.
Na webu Eurowingsa tamo gdje piše Check in, najranije 72 h prije leta.
Quote:
Drugo pitanje ako to obavim na aerodromu znači da moram klipsat do aerodroma dan ranije ili mogu 2 sata prije leta????
Na aerodromu se ne možeš chekirati dan prije nego 2 h prije leta odnosno kada otvore šalter.
Quote:
Jel ima kakva agencija Lufthanse u centru grada da mi je bliže ako ipak moram 24 sata prije podići karte.?
Karte imaš a check in se ne radi u agencijama.
Old 22.10.2018., 12:39   #1057
Quote:
E vidiš taj dio ne kužim.Gdje prek interneta???Uzela sam kartu preko Eurowingsa,izabrala let,platila ,dobila potvrdu na mail ali ne vidim gdje se čekira.Drugo pitanje ako to obavim na aerodromu znači da moram klipsat do aerodroma dan ranije ili mogu 2 sata prije leta??Naime let mi je u 6 i 25 ujutro pa sam mislila već u 4 ujutro bit na aerodromu.Jel ima kakva agencija Lufthanse u centru grada da mi je bliže ako ipak moram 24 sata prije podići karte.Sorry al vidiš da meni treba sve nacrtati da shvatim ).
E da i pitanje -imam plaćenu ručnu prtljagu do 8 kg.Sve ću reducirat da mi stane u sportsku torbu ali ja volim cukat svoj ruksak sa sobom pa jel mogu i njega sa par sitnica umjesto ženske torbice i dal onda zajedno moraju imati do 8 kg ili se ruksak uopće ne važe??
Quote:
aha, eurowings. onda je moguce da se checkiranje na aerodromu dodatno placa.
koji mobitel imas? ako imas neki android, skini njihovu (eurowings) aplikaciju i preko nje obavi chekiranje. vidim da se to moze obavit i 72 sata prije leta. ili, ako ti nije problem platit, chekiranje obavis na aerodromu. dovoljno je da dodjes 2 sata prije i to obavis.
sto se tice hrane.. lufthansa daje sendvice (istina, nisu nesto).. ne znam za eurowings.. uglavnom, izdrzat ces. nije to interkontinentalan let.

sto od prtljage smijes ponijeti i koje su dimenzije kofera/torbi, ne znam.. pogledaj na njihovoj stranici. neki imaju ogranicenje u smislu zbroja stranica kofera/torbe, a neki max. dozvoljene dimenzije kofera (pa u tom slucaju vrlo vjerojatno tvoja sportska torba ne odgovara dimenzijama).
tezina za rucnu prtljagu se odnosi na sve sto nosis. npr, kod nekih su dozvoljena 2 kom rucne prtljage (kofer + torba/rusak za laptop, max. odredjene dimenzije), ali ukupna tezina ne moze biti 2x8kg nego 8kg. mozda neke kompanije imaju i drugacija pravila. pogledaj kako je za eurowings
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2018., 13:32   #1058
neno1966 i genius_one hvala puno.Evo pronašla na stranici eurowingsa gdje se čekira karta aleluja aleluja
Hvala Vam na pomoći. Još kojih desetak pitanja i sve ću znati
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2018., 13:52   #1059

jos malo pa ces i ti dijelit savjete
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2018., 14:06   #1060
Quote:

jos malo pa ces i ti dijelit savjete
Hahah jedva čekam
hepiskroz is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:39.