Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
04.02.2017., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
TincH kaže:
Da, nasa tuna ide u Japan 
A mi jedemo onu iz Tajvana
Pa to ti je i najbolje, tako sam i ja zadnji put, doslovce izmiksala malo slatkog vrhnja, unutra malo kupina, malina, jagoda, vanilije i deri.
Ionako su slag i voce najbolji dio svakog kolaca 
|
mene cak i mikser mrzi vaditi.. 
|
|
|
04.02.2017., 22:46
|
|
.
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
vinicka kaže:
a dodala si ovsene mekinje?
......
|
Probala i sa i bez.
Probala one pizza podloge s karfiolom.
I odustala
Đipsa i gargamiš rade peciva. U to se nisam upustala jer nemam sve namirnice, mogu bez toga ali da imam onda bi pozderala
Kaj se kolaca tice niti jedan nije tak dobar ko sama cokolada.
Rece ona nako kaj je jucer pojela kremsnitu od bùce 
|
04.02.2017., 22:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
jel ima neki blog low carb-low fat 
kod mene ne pali high fat jer sam malih kalorijskih potreba i u 2-3 zalogaja već dođem do limita a oči vole volumen a i zubi vole neki rad
osim lonca zelenjave (neke polu juhe/variva/na lešo) ili salate ne znam čime bih se popunila 
|
|
|
04.02.2017., 22:47
|
|
Korisnica
Registracija: May 2007.
|
Quote:
vinicka kaže:
|
E stvarno si HC
Quote:
Nico Tyne kaže:
evo još jedna s previše vremena  pročitala sam sve. od prvog do zadnjeg posta…nitko od mojih nije na LCHF-u, pa mi je bio apsolutni užitak čitati na forumu vaše savjete, ideje, iskustva
Kad sam krenula na LCHF (pred skoro godinu i pol) plan je bio probati mjesec dana  Nakon tjedan dana probni rok se produžio na neodređeno
Prezadovoljna sam!
Apetit imam pod kontrolom.
Centimetri su otišli i nisu se vratili.
Ciklus mi je uredan po prvi put u životu (bez pilule) i bez PMS-a.
Moja hedonistička priroda je namirena.
Uživam. A i moj mačak omasti brk 
|
Bas mi je super citati ovo za ciklus.
Meni je i sad vise-manje uredan, ali i dalje imam cistice na jajnicima plus jos neke sitne smetnje.
Nadam se da ce ih low carb konacno otjerati.
A i moja macka ce profitirati od toliko piletine i ribe, to 100%, uvijek se ogrebe za komadic kad je to za jelo, a sad ce biti svaki dan 
|
|
|
04.02.2017., 22:50
|
|
.
|
Lchf je tak dobar za ciklus da vas ne zeli napustit.
To ja na svoj racun 
|
04.02.2017., 22:51
|
|
Korisnica
|
Quote:
leonidas27 kaže:
kod mene ne pali high fat jer sam malih kalorijskih potreba i u 2-3 zalogaja već dođem do limita a oči vole volumen a i zubi vole neki rad
osim lonca zelenjave (neke polu juhe/variva/na lešo) ili salate ne znam čime bih se popunila 
|
O ovome sam i ja razmisljala, ali to ti nije moguce.
Jer se carb i fat kompenziraju medjusobno.
Jedino da jedes samo proteine ko na Dukanu, ali i oni se nakon neke kolicine pretvaraju u glukozu, tak da...
Moj plan je kao sto rekoh zadrzati neke low fat varijante (bijelo meso, posni sir, pa makar i pod cijenu nesto vise UH), ali ne bjezati od ulja.
Ali ne sad polijevati sve uljem, vec ono normalno ispeci u tavici na zlicici ulja, ili staviti zlicu ulja u salatu, ono, normalno. Pa cemo vidjeti. Zapravo skoro da i nece biti razlike od neke fitness prehrane osim sto cu izbaciti sve te zobene, integralna peciva, prosa, rize, i dodati ove zle stvari tipa maslac, ponekad i neki komad prsuta. I nikako jesti samo bjelanjke jajeta, to mi je oduvijek bilo pretuzno
Btw kuzim te za kcal potrebe, ni moje nisu velike i to je bas zeznuto 
Zadnje uređivanje TincH : 04.02.2017. at 23:03.
|
|
|
04.02.2017., 22:51
|
|
Korisnica
|
Quote:
polly kaže:
To ja na svoj racun 
|
A neka samo, ionako sam se u ranoj mladosti izgnjavila time sto nije htio dolaziti  Pa cemo se u kasnijim godinama maloi vise druziti da nadoknadimo 
|
|
|
04.02.2017., 22:55
|
|
.
|
Quote:
leonidas27 kaže:
|
Meni je vecina poslovnih obroka neko leso povrce i meso.
Prokuham na par minuta i dobro ocijedim. Meso narezem na ficleke i poprzim u woku. Ubacim povrce i jos malo poprzim i etogac. 10 min posla.
Ili kuhana jaja s malo vrhnja i spekom + paredajz i krastavci
|
04.02.2017., 22:56
|
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
polly kaže:
To ja na svoj racun 
|

kakve su to kremšnite od buče?
tinch, ja ti zadnjih dana pravim tak fini doručak- salatu od tvrdo kuhanih jaja, vrhnja, kis. krastavaca, cherry rajčica, paprike i poprženog hrskavog špeka.  veli mm da je 100x bolje od francuske.
|
|
|
04.02.2017., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
TincH kaže:
Jedino da jedes samo proteine ko na Dukanu, ali i oni se nakon neke kolicine pretvaraju u glukozu, tak da...
Moj plan je kao sto rekoh zadrzati neke low fat varijante (bijelo meso, posni sir, pa makar i pod cijenu nesto vise UH), ali ne bjezati od ulja.
Ali ne sad polijevati sve uljem, vec ono normalno ispeci u tavici na zlicici ulja, ili staviti zlicu ulja u salatu, ono, normalno. Pa cemo vidjeti.
|
Ne zaboravite ni maslac...mast...jaja...slaninicu..U te corbice i variva kada se stavi kasika maslaca sasvim je druga prica.. 
|
|
|
04.02.2017., 22:57
|
|
Korisnica
|
Quote:
gargamišamel kaže:

tinch, ja ti zadnjih dana pravim tak fini doručak- salatu od tvrdo kuhanih jaja, vrhnja, kis. krastavaca, cherry rajčica, paprike i poprženog hrskavog špeka.  veli mm da je 100x bolje od francuske.
|
Ovo isto zvuci ko nekaj za nosit na posao.
MOze li se pripremiti vecer prije?
|
|
|
04.02.2017., 22:58
|
|
Korisnica
|
Quote:
vinicka kaže:
Ne zaboravite ni maslac...mast...jaja...slaninicu..U te corbice i variva kada se stavi kasika maslaca sasvim je druga prica.. 
|
Bez brige, imam kanticu masti 
Maslac kupim ponekad, otkrila sam da je Premium maslac iz Interspara dobiven pasterizacijom i nema dodataka, i stvarno je odlicnog okusa.
|
|
|
04.02.2017., 22:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gargamišamel kaže:
|
ovo bogovski zvuci..pomera se na prvo mesto liste u planu za iducu nedelju..i super za posao.. 
|
|
|
04.02.2017., 22:59
|
|
.
|
Quote:
gargamišamel kaže:

....
|
Jos mi samo zelatina fali
Veganske i imaju milion uh po komadu
Inace su jako fine
Al jebi ga 
|
04.02.2017., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
TincH kaže:
Bez brige, imam kanticu masti 
Maslac kupim ponekad, otkrila sam da je Premium maslac iz Interspara dobiven pasterizacijom i nema dodataka, i stvarno je odlicnog okusa.
|
Ja nemam Interspar..ali smo letos u Puli u Konzumu mislim kupovali neki fenomenalni maslac Irski (jos od grass fed cows)..Kod mene ga nema.. 
|
|
|
04.02.2017., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
TincH kaže:
Ali ne sad polijevati sve uljem, vec ono normalno ispeci u tavici na zlicici ulja, ili staviti zlicu ulja u salatu, ono, normalno. Pa cemo vidjeti.
Btw kuzim te za kcal potrebe, ni moje nisu velike i to je bas zeznuto 
|
nikad nisam voljela vježbanje pa mi teško uspjeva da deficit napravim dodatnom aktivnošću - mislim stvarno, ima puno boljih načina za potrošiti 2-3 sata života svaki dan  od tamo nekog znojenja
mislim da ja nemam više od 30 kg mišićne mase i ničemu mi ne služi više od 50 g proteina; ako bih ugljikohidrate limitirala na 50, nikako onda ne mogu biti na low fat  osim ako 40g nije low 
|
|
|
04.02.2017., 23:05
|
|
Korisnica
|
Quote:
leonidas27 kaže:
nikad nisam voljela vježbanje pa mi teško uspjeva da deficit napravim dodatnom aktivnošću - mislim stvarno, ima puno boljih načina za potrošiti 2-3 sata života svaki dan  od tamo nekog znojenja
mislim da ja nemam više od 30 kg mišićne mase i ničemu mi ne služi više od 50 g proteina; ako bih ugljikohidrate limitirala na 50, nikako onda ne mogu biti na low fat  osim ako 40g nije low 
|
A umjereno vjezbanje ako je kardio ne trosi puno... Od 300-500 kcal prosjecno, pa ako su ti potrebe oko 1300, nije to bas neki raj za trpanje hranom 
Malo je bolje raditi s utezima, to ima afterburn, brzi je metabolizam poslije.. Ili citav dan skakutati okolo ko sumanut 
Al da, brzo se dodje do tih nekih 1600 kcal.
Ja si kuham guste juhe, od izmiksanog povrca najcesce karfiol i brokula. To me bas dobro zasiti.
|
|
|
04.02.2017., 23:11
|
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
TincH kaže:
Ovo isto zvuci ko nekaj za nosit na posao.
MOze li se pripremiti vecer prije?
|
sigurno može jer sve su to namirnice koje mogu stajati u frižideru. mm je jednom nosio na posao, ali je bilo pripremljeno to jutro.
|
|
|
04.02.2017., 23:12
|
|
Korisnica
|
Quote:
gargamišamel kaže:
sigurno može jer sve su to namirnice koje mogu stajati u frižideru. mm je jednom nosio na posao, ali je bilo pripremljeno to jutro.
|
Ma da ja bi to navecer da ne moram krmeljava ujutro. Ideja je super, javim dojmove.
|
|
|
05.02.2017., 02:23
|
|
-dum spiro spero-
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
vinicka kaže:
|
Ja nemam mikser
Tinch, celer radim jednako kao sto bi peceni krumpir: ogulim i rezem na tanke ploske, ubacim u zdjelu s uljem, zacinim i pecem na 170 nekih 20 minuta, dok nije mekan i to je to.
Fini mi je. I ona rutabaga je super zamjena za 'peceni krumpir'
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:53.
|
|
|
|