Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
08.04.2023., 09:45
|
|
Neheksadecimalna osoba
Registracija: Feb 2006.
|
Osma...
Epizoda, nažalost, ima ono šta najviše mrzim u Zvjezdanim stazama, ono šta predstavlja apsolutnu negaciju humanosti koju bi serija (barem prije ovih novih ZS) trebala propagirati.
Vadic prijeti ubijanjem ako se Jack ne pojavi na mostu. Picard i Crusherica mu zabranjuju da se preda i Vadic ubije poručnicu T'Veen. Neće, naravno zatući Sedmu ili Shawa. Kad se sve razriješi i naši junaci preuzmu Titan, o ubijenoj poručnici niti riječi. Nema simboličnog pogreba, nema Jackova, Picardova ili Crushericina kajanja, isprike ili opravdanja, nema ni ljutog Shawa. Stradalo je na Titanu i više ljudi, vidimo ih po hodnicima mrtve, pa se postavlja retoričko pitanje, hoće li se serija pozabaviti katastrofalno izvedenom zamkom ili će sve ostati na tome da je to moralo biti tako, da popune priču, daju Raffi i Worfu bezvezni posao oslobađanja Rikera i Troi i da se na neki efektni način riješe Vadic.
Šta se tiče Jacka, ne, ni u osmoj epizodi ne doznajemo ništa.
A Data/Lore... Iako mi je drago da je Data na neki simbolički način vratio Loreu, ne sviđa mi se kako Brent Spiner preglumljava Lorea, a sad će i Datu.
Bilo ih je lijepo sve vidjeti za stolom, ali kako to nije njihov brod, a praktički ga vode, čovjek se pita kakva je korist od Sedme i već suvišnog Shawa.
|
|
|
08.04.2023., 09:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
Caeruleus kaže:
Ljudi na TrekBBS forumu nisu normalni. Vole Kurtzmana i Discovery više od života a mrze klasične ST fanove. Šta je tim ljudima ccc.
|
Haha.. Epski..
Doduse kakve se rasprave dns u svijetu moraju vodit, ovo je sasvim normalno.
|
08.04.2023., 10:05
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Caeruleus kaže:
Ljudi na TrekBBS forumu nisu normalni. Vole Kurtzmana i Discovery više od života a mrze klasične ST fanove. Šta je tim ljudima ccc.
|
U to sam se i osobno uvjerio, ima već godina. Odmetnuta ekipa A$$brams & Kurtzman apologeta koji pljuju po svemu što je klasični Trek (neki bi rekli i Bermanov Trek), koji je postojao desetljećima prije ovog Kurcmanovog komercijalnog dreka, a čak pljuju i po tvorcu Staza, Geneu Roddenberryju, unatoč činjenici da bez tog Treka i bez tog tvorca ni njihov idolizirani trash uopće ne bi postojao. Apsurdan način iskazivanja fanovskog sentimenta. Njih tamo smatram više "anti-fanovima", budući da se i ovaj "Trek" (od 2009. pa naovamo) može smatrati anti-Trek, iako se nova serija SNW donekle pokazala iskupljujućom.
|
|
|
08.04.2023., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Mr. Beam kaže:
U to sam se i osobno uvjerio, ima već godina. Odmetnuta ekipa A$$brams & Kurtzman apologeta koji pljuju po svemu što je klasični Trek (neki bi rekli i Bermanov Trek), koji je postojao desetljećima prije ovog Kurcmanovog komercijalnog dreka, a čak pljuju i po tvorcu Staza, Geneu Roddenberryju, unatoč činjenici da bez tog Treka i bez tog tvorca ni njihov idolizirani trash uopće ne bi postojao. Apsurdan način iskazivanja fanovskog sentimenta. Njih tamo smatram više "anti-fanovima", budući da se i ovaj "Trek" (od 2009. pa naovamo) može smatrati anti-Trek, iako se nova serija SNW donekle pokazala iskupljujućom.
|
Baš se raspravljao s jednom članicom koja me indirektno prozvala homofomom i šovinistom jer ne volim Tilly, Adiru i Graya iz Discoveryja. Najiritantniji likovi ikad.
I sad ja njoj podastirem dokaz da debelu većinu fanova ne zanima ovaj projekt Star Trek: Starfleet Academy jer će se radnja događati u 32. stoljeću i jer će to biti spin-off Discoveryja. Objašnjavam joj da ljude zanima ono što zovemo stadašnjost 25. stoljeće i likovi Voyagera, TNG-a i DS9. Da ih zanima Titan i ta ekipa. Bruku komentara na službenoj stranici Star Treka na fb i ig gdje se velika većina žali zbog 32. stoljeća i DIS spin-offa. I sada ja to njoj šaljem, našao 6-7 isječaka najznačajnijih komentara. Ona meni kaže kao "samo tih 7 ljudi je protiv? velik broj" u ironičnom smislu ne shvatajući da joj neću stotine komentara staviti. Govorim joj izađi iz te hermetičke posude u koju si se zabila pogledaj malo šta ljudi misle o Discoveryju, redizajnu Klingonaca i ostalim nenormalnim idejama Alexa Kurtzmana.
Njen odgovor je "da je ne zanimaju ti fanovi i ništa van foruma".
Ljudi poput nje baš imaju problema u glavi vidi se. Strašno.
|
|
|
12.04.2023., 02:35
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
12.04.2023., 13:31
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
jel ima negdje popis serija, jer ih je sad ko mrava pa se teško snaći, lakše je sa filmovima
znači imamo (kako je snimano):
1. ST
2. ST TNG
3. ST DS9
4. ST VOY
5. ST ENT
i do tud sam gledal na HTV
i sad planiram gledati (skinuti) i ostale, pa molim popis, hvala
|
|
|
12.04.2023., 14:40
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
6. ST DISCOVERY
7. ST PICARD
8. ST STRANGE NEW WORLDS
Crtići nisu nabrojani. Ustvari, ovdje ti je sve: List of Star Trek television series
|
|
|
12.04.2023., 16:26
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Ord Mantel kaže:
|
puno ti hvala 
|
|
|
14.04.2023., 00:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2016.
|
Tek sad gledam drugu sezonu, jel mogu nastavit snimat sa Picardom kao generalom koji osvaja galaksiju 
|
14.04.2023., 12:11
|
|
uz čašu ja provodim dane
Registracija: May 2007.
|
Pogledao sam 9. epizodu i moram priznati da sam uzivao, bilo je zanimljivo. Sa druge strane nekako mi smeta da su opet uveli skoro sve TNG likove, sto su glavni negativci Borg i Dominion skupa. Kao da su bacili sve sto su imali u ovu sezonu nadajuci se da ce popraviti dojam ocajne 2. sezone.
Vidljiv je veliki napredak u odnosu na proslu sezonu ali i dalje tu ima budalastina koje nerviraju. Pozitivna strana je sto u ovoj epizodi skoro da i nema Raffi, ona je najiritantniji lik. Zao mi je sto su se ovako rijesili Shawa, on mi je imao potencijal za puno jacu ulogu i draze bi mi bilo da je on ostao na neki nacin.
Samo se nadam da u finalu sezone nece biti neka budalastina tipa da Kirk ili Q uskrsnu odnekud i da se sve rijesi pucetanjem prsta ili nekom slicnom pizdarijom.
Ok, vjerojatno ce mali od Picarda sjebati Borg ali volio bih da me iznenade..
|
14.04.2023., 12:14
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
babarej kaže:
... Zao mi je sto su se ovako rijesili Shawa, on mi je imao potencijal za puno jacu ulogu i draze bi mi bilo da je on ostao na neki nacin.
..
|
Word. Napokon netko originalan i zanimljiv a izgleda da je samo popunjavao stolicu za kapetanicu Hansen
|
|
|
14.04.2023., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Nemojte misliti da oni Shawa neće vratiti u život ako im to bude u interesu za Star Trek Legacy. Vidjeli smo trenutak kada mu je stalo srce, ali zaboravljate da je xBorg Seven kraj njega i da mu može upumpati borgovske nanosonde i pokrenut mu srce. Sve se završilo s tom scenom, a mi pojma nemamo šta se dešavalo poslije.
|
|
|
14.04.2023., 20:24
|
|
uz čašu ja provodim dane
Registracija: May 2007.
|
Nazalost to je istina a ja ne voilm takve preokrete, to su mi jeftini trikovi.
|
15.04.2023., 00:08
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
popus kaže:
|
Temba, his arms wide.
Quote:
popus kaže:
Jesu u novom Picardu razradili komunikaciju sa Tamarijancima?
|
Kiteo. Their eyes closed!
Quote:
popus kaže:
Ili je to prekompleksno za scenariste.
|
Shaka. When the walls fell.
|
|
|
15.04.2023., 11:00
|
|
Okajava grijehe
|
|
|
|
15.04.2023., 13:05
|
|
Klingon Chancelor
Registracija: Jun 2004.
|
Na USS Cerritosu (Lower Decks) sluzbuje prvi Tamarijanac u Floti, porucnik Kayshon.
|
15.04.2023., 15:39
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
popus kaže:
|
Darmok & Jalad at Tanagra. Picard & Dathon at El-Adrel.
|
|
|
15.04.2023., 21:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
Quote:
Mr. Beam kaže:
Darmok & Jalad at Tanagra. Picard & Dathon at El-Adrel.
|
Upravo je to ono što najviše intrigira:
https://m.youtube.com/watch?v=ANtl3b...bGFpbnM%3D
Dali je kapetan Daton zapisao svoj i Picardov identitet u knjižicu - kapetanov dnevnik?
Oni nemaju koncept identiteta. Nemaju prvo lice jednine i množine.
Kako je prvi časnik uspio identificirati Picarda i svog kapetana?
Ili tek nakon smrti kod Tamarijanaca dobivaš identitet?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:38.
|
|
|
|