Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Ostali oblici investiranja

Ostali oblici investiranja Ja ne radim za novac. Novac radi za mene.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.12.2024., 20:17   #1061
Quote:
cibi7 kaže: Pogledaj post
Uf,meni su baš super ovi na samo 3 mjeseca,ono čekati godinu dana mi je puno. Nisam nikad tako ulagala pa bi mogla probati,što je s porezom nakon?
Trezorci su izuzeti poreza na dohodak od kapitala, ono što ti isplate je tvoje.

https://www.rif.hr/porezni-tretman-u...zorske-zapise/
milena 37 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2024., 10:43   #1062
ZABA preko m zabe max 40 000 eur se moze uplatiti
Za viši limit nazovite 01/3789 785 ili posjetite poslovnicu Banke.

Trezorci i obveznice RH su izuzeti od poreza samo i iskljuci o ako se drze do dospijeca.
Ako se prijevremeno prodaju tada se ide preko brokera i mora se platiti porez
akcija1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2024., 12:50   #1063
jel itko ima(o) ovakvu situaciju

nudi mi za reinvestiranje sa 2 zapisa, onaj iz proslog mjeseca i ovaj koji sad istice

ali uplaceni su sa razlicitih bank. racuna

valjda se ovo nece zakomplicirati, npr. da moram mjenjati racun u skdd ili prebacivati s jedne banke na drugu

znam da se moze samo jedan zapis uplatiti...
tomes is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 12:38   #1064
Planiram uplatit preko e-riznice jer je fizički u FINI naknada za iznad 10.000€ 10-ak €.
Jel ima tko da je uplacivao preko Zabe,koliko bi mi oni uzeli za cca 15.000€?

I da,država svako malo u zadnje 2 godine izdaje obveznice ili trezorce,ima li neki način da nam dolazi obavijest na mail ili neku app kad "izbace" nove...jer par puta sam kasno skužila,a u početku tek kad su krenuli bi čula na Dnevniku o tome,ali sam još bila nepovjerljiva prema takvoj vrsti ulaganja. Pa se pitam kako da popratim sva ta buduca "izbacivanja"
tt_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 12:58   #1065
Pretplati se tu na temu na forumu pa ćeš znati na vrijeme.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 13:34   #1066
Quote:
tt_girl kaže: Pogledaj post
Planiram uplatit preko e-riznice jer je fizički u FINI naknada za iznad 10.000€ 10-ak €.
Jel ima tko da je uplacivao preko Zabe,koliko bi mi oni uzeli za cca 15.000€?

I da,država svako malo u zadnje 2 godine izdaje obveznice ili trezorce,ima li neki način da nam dolazi obavijest na mail ili neku app kad "izbace" nove...jer par puta sam kasno skužila,a u početku tek kad su krenuli bi čula na Dnevniku o tome,ali sam još bila nepovjerljiva prema takvoj vrsti ulaganja. Pa se pitam kako da popratim sva ta buduca "izbacivanja"
nije toliko tesko predvidjeti kad su (nova) izdanja, drzava/ministar zvoni na sva zvona po svim novinama i financijskim vijestima

https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/j...-izdavanja/190

link za trezorce, kalendar izdavanja ali za 2024
vjerojatno ce iza nove god izaci kalendar za 2025

zaba naknada ovisno o paketu usluga, inace je oko 0.30 EUR u velikoj vecini banaka bez obzira za uplacenu kolicinu

kad uplatis trezorac, vidis na ponudi (e-riznica) kad istjece (npr. 3 mj, 1 god) i po tome se ravnas
tomes is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 21:41   #1067
Da li netko zna kako mogu reinvestirati osobe koje nemaju e-građane/e-riznicu? Konkretno, mama ima nekoliko paketa, i sad bi reinvestirala to što ima, i dodala još 2 - sve skupa manje od 10.000. Nema e-građane, ne služi se sa net bankarstvom, zadnji put je uplatila u fini. Da li sad opet ide u finu, pa oni "vide" ono što već ima uloženo, i kod njih nadoplati razliku, ili je to nemoguće?
milena 37 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 22:18   #1068
Da, može i u Fini.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 12:17   #1069
Jel ja dobro kužim da je po 1 trezorcu zarada 7,67 €?
Znači ja sa 15 trezoaraca zaradim punih 115€
cibi7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 12:27   #1070
Quote:
Tako je. Točnije 115,05
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 17:06   #1071
Quote:
Pa koliko si mislio? To je 3% godišnje.
seventh-son is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 17:08   #1072
"Narodni" trezorski zapisi

… i to na 91 dan.
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 13:49   #1073
Jučer je ECB smanjila Deposit facility rate sa 3,25%, na 3%, tako da ako ne bude jos jedno smanjenje u međuvremenu (u što sumnjam), idući trezorci ce biti po kamati 2,9%.
Iako ih već sada inflacija jede.
Donjones is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:30   #1074
mail da nije evidentirana uplata

Napravio sam uplatu na t.zapise međutim naknadno sam dobio mail:

"Izvješćujemo Vas da do ovog trenutka nije zaprimljen potpuni iznos uplate za Vašu ponudu za vrijednosne papire, sukladno navedenom u instrukcijama za plaćanje u Potvrdi o zaprimljenoj ponudi."

Placeno je preko QR code-a i nekoliko puta sam provjeravao brojeve. Zvao banku koja kaze da je nalog proveden.

Zna li netko gdje se zapravo u ovo fazi dok ne budu jos uvijek zapisi vidljivi na SKDD-u, da se potvrdi primitak uplate.

Hvala.
piko2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:36   #1075
Kad si izvršio uplatu i kad si dobio ovu obavijest?
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:40   #1076
Quote:
piko2 kaže: Pogledaj post
Napravio sam uplatu na t.zapise međutim naknadno sam dobio mail:

"Izvješćujemo Vas da do ovog trenutka nije zaprimljen potpuni iznos uplate za Vašu ponudu za vrijednosne papire, sukladno navedenom u instrukcijama za plaćanje u Potvrdi o zaprimljenoj ponudi."

Placeno je preko QR code-a i nekoliko puta sam provjeravao brojeve. Zvao banku koja kaze da je nalog proveden.

Zna li netko gdje se zapravo u ovo fazi dok ne budu jos uvijek zapisi vidljivi na SKDD-u, da se potvrdi primitak uplate.

Hvala.
Isti mail sam dobila i ja, to šalju automatski. Ja sam zadala nalog za plaćanje 16.12. Jer do tada se i može platiti.
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:44   #1077
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Kad si izvršio uplatu i kad si dobio ovu obavijest?
Upisao sam sinoc oko 23:40 a uplatio također sinoc tj točnije danas u 00:15h.
Mail je stigao danas u 14:00h.
piko2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:46   #1078
Quote:
Upisao sam sinoc oko 23:40 a uplatio također sinoc tj točnije danas u 00:15h.

Mail je stigao danas u 14:00h.
I meni je stigao mail iza 14.

Ja sam upisala ponudu u srijedu, ali izvršit ću plaćanje tek u ponedjeljak, ne dam im pare ranije.

A tu poruku su ko zna kad kreirali, negdje sredinom tjedna pa sad svima šalju ko nespašeni.

Ne brine me to uopće.
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 16:51   #1079
Quote:
Daisy28 kaže: Pogledaj post
I meni je stigao mail iza 14.

Ja sam upisala ponudu u srijedu, ali izvršit ću plaćanje tek u ponedjeljak, ne dam im pare ranije.

A tu poruku su ko zna kad kreirali, negdje sredinom tjedna pa sad svima šalju ko nespašeni.

Ne brine me to uopće.
Za vaš slučaj je sve jasno jer uplatu niste do sada izvršili pa ako je mail i došao je za očekivati kao jedan vid podsjetnika.

Međutim ja sam izvršio uplatu, ali očito nije evidentirana do trenutka kad su mi poslali mail.
Pa bi volio znat gdje se može potvrditi primitak uplate.

Navodno u pon na https://mfin.gov.hr/ kontakt broj se moze dobiti neka informacija.
Lp
piko2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2024., 17:03   #1080
Quote:
Za vaš slučaj je sve jasno jer uplatu niste do sada izvršili pa ako je mail i došao je za očekivati kao jedan vid podsjetnika.

Međutim ja sam izvršio uplatu, ali očito nije evidentirana do trenutka kad su mi poslali mail.
Pa bi volio znat gdje se može potvrditi primitak uplate.

Navodno u pon na https://mfin.gov.hr/ kontakt broj se moze dobiti neka informacija.
Lp
Ako ste uplatu izvršili danas, ona se evidentira i knjiži tek idućeg radnog dana, tako to inače ide.

Iz banke su vam rekli da je nalog prošao, tako da je to sve ok.

Bez brige i panike.
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:41.