|
|
28.05.2013., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
satnik kaže:
U glazbenom smislu i ubrzavanju ritma, Maranatha mi je postala sve draža i draža. Odlična lead gitara i bas i žestok uvod u dva navrata (prvi i zadnji refren)
Što ga više slušam, mijenjam mišljenje, bolji je i kvalitetniji od BJUH, koji je do sad bio najoriginalniji i kvalitetniji hrvatski album, po mom mišljenju, naravno  .
I ovako je glavom i ramenima, daleko najveći u Hrvatskoj, u svakom pogledu. 
|
Ne, ne, "Bilo jednom..." mu je magnum opus, daleko najbolji album. Barem meni. 
|
|
|
29.05.2013., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Ma moli mala je najbolji album
|
|
|
30.05.2013., 00:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
|
31.05.2013., 16:53
|
|
Moje sunce
Registracija: Mar 2009.
|
EKSKLUZIVNO! Intervju s Thompsonom
Marko Perković Thompson dao je svoj prvi veliki intervju Velimiru Bujancu, uredniku emisije Bujica, na Mreži TV! Intervju u trajanju od sat vremena Mreža objavljuje u ponedjeljak 3. lipnja u 21. sat. Osim o novome albumu „ORA ET LABORA“ Thompson je otkrio i detalje vezane uz spektakularni koncert koji 30. lipnja priprema na splitskom Poljudu. Posve otvoreno, prvi put u karijeri, progovorio je i o svojim političkim stavovima: o ćirilici u Vukovaru, presudi Hrvatima iz BiH, građanskoj inicijativi „U ime obitelji“, crnoj boji, Drugom svjetskom ratu, sudskim procesima i zabranama!
Ponedjeljak, 3. lipnja u 21 sat
|
31.05.2013., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
Artois kaže:
EKSKLUZIVNO! Intervju s Thompsonom
Marko Perković Thompson dao je svoj prvi veliki intervju Velimiru Bujancu, uredniku emisije Bujica, na Mreži TV! Intervju u trajanju od sat vremena Mreža objavljuje u ponedjeljak 3. lipnja u 21. sat. Osim o novome albumu „ORA ET LABORA“ Thompson je otkrio i detalje vezane uz spektakularni koncert koji 30. lipnja priprema na splitskom Poljudu. Posve otvoreno, prvi put u karijeri, progovorio je i o svojim političkim stavovima: o ćirilici u Vukovaru, presudi Hrvatima iz BiH, građanskoj inicijativi „U ime obitelji“, crnoj boji, Drugom svjetskom ratu, sudskim procesima i zabranama!
Ponedjeljak, 3. lipnja u 21 sat
|
Ajde nadam se da što više ljudi gleda pa da im situacija oko ovog glazbenika bude malo jasnija.
|
|
|
31.05.2013., 19:02
|
|
Daleki plač
Registracija: Jan 2012.
|
marko me ugodno iznenadio ovim albumom ora et labora,slušam ga svaki dan
pogotovo dobrodošli,nema predaje,samo je ljubav tajna dvaju svjetova.
najbolji pjevač ne u državi nego cjelom svjetu,skida kajlu svim srbima preko
cjele hrvatske.
ovo mi je najbolji album od marka 
|
|
|
31.05.2013., 19:05
|
|
Daleki plač
|
u pjesmi na početku onaj govor da se vežu crnim vragom i ne samo crnim nego
i žutim,respekt 
|
|
|
02.06.2013., 10:27
|
|
Nutella
Registracija: Dec 2010.
|
Marko je kralj.
|
02.06.2013., 14:29
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2006.
|
netko je spomenuo da mu album na prvu i nije djelovao kao nešto... i takva je bila i moja reakcija
prva misao tijekom prvoga preslušavanja bila mi je
o ne, ovo nije dovoljno bijesno, nije dovoljno snažno
druga misao mi je bilo, da mi tako fale one gitare i njihova sola sa bilo jednom u hrvatskoj
treća misao mi je bila da su pjesme duge bez razloga, bez ritma i tempa
četvrta misao bila mi je, da je nightwish u stvari bezvezan
.................................................. ........................................
sada, nakon x preslušavanja, moram reć da sam u krivu
ovo je fakin visoka umjetnost, zrela, ozbiljna, uzvišena, ovo bi, da smo u 19. stoljeću, i da ne postoji jezična barijera, bilo nešto što bi se izvodilo zajedno s beethovenom
i ne mogu zapravo vjerovat ni koliko je sam album ambiciozan, ni da nešto ovako postoji u hrvatskoj glazbi
ne znam kako će album bit općenito prihvaćen, brijem da će, ako i bude, bit slušan samo zato jer je thompsonov, no ovo je vrh vrhova
put u raj (go figure) i bog i hrvati, a album slušam svaki dan 
|
|
|
02.06.2013., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
|
I meni je sve bolji i bolji sa svakim slušanjem, vrlo visoka kvaliteta zvuka i aranžmana. Za ostatak hrvatske estrade ovo je znanstvena fantastika, glavom i ramenima najkvalitetniji bend u povijesti ove zemlje 
|
|
|
02.06.2013., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Slažem se sa prethodna dva posta.
Na prvu mi nije djelovao nešto jako posebno, ali što ga više slušam sve mi je bolji.  Ali ostajem pri tome da mi je Bilo Jednom U Hrvatskoj ipak za nijansu bolji.
|
|
|
02.06.2013., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Osim pjesme Sokolov krik, koja se čak i može nazvati fillerom, iako je vrhunska kvaliteta u glazbenom smislu i jako komplicirana stvar, niti jedna pjesma na ovom albumu nije filler niti je jednostavna ili manje zahtjevna. Zato mi je ovaj album draži od BJUH, jednostavno ništa na albumu nije rađeno preko one stvari i samo da se popuni kvota za album. Čak i Uvijek vjerni tebi je dobio novi oblik glazbe i vokala, žešči je zvuk u refrenima i u breaku (počinje sa..sjeti se slavnih dana...)  Zvuči neusporedivo bolje.
Thompson je kralj, album je sam vrh, ne bi ga se posramili ni najveći na svjetskoj sceni 
|
|
|
04.06.2013., 08:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Ok, slušam MPT-a i drag mi je pjevač, al' ovoliki hvalospjevi  Nije on toliko dobar ljudi, nego je samo drugačiji od ostatka naše estrade, koja je većinom fokusirana na zabavnu muziku, i koja i nije baš nekakva referenca za kvalitetu muzike(iako i sam slušam takvu glazbu  ). I dalje mi je BJUH za ovaj album pojam, previše patetiziranja i forsiranja nekakvog gothic, Nightwish stila po mom ukusu  Ali zato, Samo je ljubav tajna dvaju svijetova može biti referenca za rock balade u Hrvatskoj a i šire. 
|
04.06.2013., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
ok, napravija san pauzu 10 dana i nisan pušta nijednu pismu. do prije 3 dana. sad san u elementu, opet mi se prominija redoslijed top pisama, bez problema album mogu vrtit 5 uri dnevno. ovo je bolest. poljud! 
Nema Predaje: http://www.youtube.com/watch?v=TQeTZTNlDm0
Zadnje uređivanje tigric : 04.06.2013. at 12:59.
|
|
|
05.06.2013., 00:21
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Kao prvo, slušam reklame na radiju, najavljuju Poljud kao " rock spektakl".
Odlična stvar, jedan jako ohrabrujuć detalj.
Ako ste gledali Bujicu, bio je prikazan kratak pregled glazbenika koji bi trebali odraditi Poljud, zajedno sa Markom.
Gitara Ivan Ivanković, 1988 godište.
Klavijature Duje Ivić, 1984 godište.
Bubnjevi Ivica Bilić, 1980 godište.
Bas Tiho Orlić, 1979 godište.
Svi mladi, i svi dugokosi.  Osim Tihe. 
I svi rokeri/heavy metalci.
Jedva čekam Poljud.
Makar...radije bih slušao Keksa, Šomena, Tomislava Mandarića, Fedora Boića.
Ali svejedno, prvo dečkima treba dati šansu, a nakon Poljuda ćemo dati i sud.
|
05.06.2013., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
|
I to što kažeš, u ovom sastavu i s tako zahtjevnim pjesmama u repertoaru, imaju velik zadatak ispred sebe na punom Poljudu.
Ali mislim da će to odratiti kao i album, znači vrhunska produkcija. Živi bili pa vidjeli.
|
|
|
05.06.2013., 20:08
|
|
Daleki plač
|
pink floyd-wish you were here je slično kao samo je ljubav tajna dvaju svjetova.
netko bi rekao da je thompson malo kopirao,ja ne mislim jer je tekst markov
a muzika bolja i drukčija od floyda,neki su ga na youtubeu pogrdno nazivali
plagijat,stavim ih kako ono mamić kaže nabijem na k***
|
|
|
06.06.2013., 08:28
|
|
the wind pisser
Registracija: Sep 2004.
|
Quote:
zabogi kaže:
...muzika bolja i drukčija od floyda...
|
Ovo je zbilja izjava za anale. Ali više me ne iznenadjuje, jer netko je par stranica unazad izjavio slično i za Beethovena.
To se dogadja kad Thompson i Mamić postanu uzori.
Ljudi moji, ako ne možete skroz (da se i mozak oslobodi), izvucite barem uši iz guzice.
|
06.06.2013., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Zašto ne bi Thompson bio uzor nekome? Bolje da je on uzor mladima nego kojekakve spodobe na estradi poput Mile Kekina, Damira Urbana, tamo nekih polu-narodnjaka i ostalih prosječnih glazbenika i seratora na Porinu i po festivalima.
A produkcija ovog albuma je objektivno bolja nego Pink Floyd-a prije 40 godina, ako izvučeš uši iz guzice i ti ćeš to primijetiti 
|
|
|
06.06.2013., 10:52
|
|
The Greatest
Registracija: Feb 2003.
|
Ma kakav Pink Floyd, Thompson je objektivno bolji i od Beatlesa! I glazbeno i produkcijski. 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:13.
|
|
|
|