Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.08.2009., 17:33   #1061
Samo da napomenem da mi je stara NA HITNOJ čekala od 9 sati ujutro do 21 sat u Novoj bolnici, i onda kad je došla u 21 sat na red su joj izgubili nalaze pa nisu mogli ništa napraviti.

Baš me zanima koliko njima ljudi na hitnoj tako umre na hodniku. Ja mislim puno više nego što to žele priznati.
MalaPlavaLajava is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2009., 18:00   #1062
šta potencijalno opasni madeži mogu biti samo oni iznad površine kože ili mogu biti i oni koji su na razini kože?
caterina is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2009., 19:15   #1063
Quote:
caterina kaže: Pogledaj post
šta potencijalno opasni madeži mogu biti samo oni iznad površine kože ili mogu biti i oni koji su na razini kože?
naravno da i oni u razini koze mogu biti opasni. madezi su to opasniji sto su veci. vazno je uociti promjene u boji i/ili obliku, primjetiti javlja li se svrbez, krvarenje ili bilo kakve neuobicajene promjene madeza. dakle, nije bitno da li je u razini koze ili iznad povrsine koze, vazno je da se ne mijenja
Old 18.08.2009., 20:39   #1064
Quote:
tina88 kaže: Pogledaj post
Hvala na preporuci ali stvar je u tome što sam ja od svoje doktorice opće medicine udaljena 300km i to će tako još biti nekih mjesec, dva. Zato i pitam za privatnika jer u bolnicu bez uputnice vjerovatno ne mogu, ne?
Da na žalost bez uputnice ne možeš ali možeš se sad naručiti telefonom ionako se čeka oko mjesec dana, pa onda na dan pregleda donjeti uputnicu.
something is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2009., 20:41   #1065
Quote:
MalaPlavaLajava kaže: Pogledaj post
Ok, ja bih sad probala na Rebru, kako ste preporučili.
Jel mi treba uputnica za kirurgiju?

Danas sam, npr., došla s uputnicom za kirurga, primio me kirurg, s tim da me sestra fakala zašto nemam uputnicu od dermatologa, a ne od osobnog liječnika. Zar nije svejedno tko me upućuje?

Ili moram ići trošiti vrijeme i novce HZZO-u, tako da ću prvo ići dermatologu, koji će me onda uputiti kirurgu?

Koja smo mi sjebana država. Nitko ne bi riješio problem, svi bi samo slali nekom drugom...

Ja sam tražila uputnicu od svoje dr. opće prakse, na uputnicu je napisala da je za plastičnu kirurgiju, naručila sam se bez problema na Rebru, jer tamo dr. pogleda i tada odluči je li nešto za zahvat ili nije.
something is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2009., 20:45   #1066
Quote:
A najbolji mi je bio kirurg danas, a to vam je naraslo ove godine? Ne, debilu, s tim sam se rodila pa sam sad u 35-toj došla k tebi.
Pa može neki madež egzistirati bez promjena od djetinjstva pa u odrasloj dobi "podivlja", na taj način on određuje je li nešto za zahvat ili nije i koliko je hitno.
Bez panike, samo mirno
something is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 13:39   #1067
izbjeljivanje i depigmentizacija madeža

pozdrav!

svake godine od sunca mi nastaju male tamne točkice koji s godinama tamne i postaju vidljive. a pošto sam blijede puti, rado bi ih se riješila i izbijelila ih. jel to moguće kako kremama, laserom ili ičim? jel ima tko sličnih iskustava?

također imam jedan veći madež na licu, lagano ispupčen i njega mi rado uklonila ili barem izbijelila do boje kože da ne bude toliko vidljiv. jel se to može?

hvala unaprijed
doglover is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 17:26   #1068
Nisam u panici, hvala na brizi :-) Jer da jesam ne bih čekala 6 mjeseci doma :-)
Frajer je kreten i točka. Ja sam s vrata rekla da je MADEŽ U ZADNJE VRIJEME POČEO RASTI, da mi KRVARI i da me brine. Da ga je pogledao kako spada točno bi vidio gdje je bio PRIJE MADEZ, a koliko je sada oko njega NEPRAVILNA fleka. Mislim, test ABCD (ako si čuo za to?) u potpunosti je zadovoljen. Jedino što on hoće pare
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 17:26   #1069
Something, hvala ti :-) Budem se ja preselila na Rebro, pa ćemo to tamo riješiti.
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 19:24   #1070
Quote:
Nisam u panici, hvala na brizi :-) Jer da jesam ne bih čekala 6 mjeseci doma :-)
Frajer je kreten i točka. Ja sam s vrata rekla da je MADEŽ U ZADNJE VRIJEME POČEO RASTI, da mi KRVARI i da me brine. Da ga je pogledao kako spada točno bi vidio gdje je bio PRIJE MADEZ, a koliko je sada oko njega NEPRAVILNA fleka. Mislim, test ABCD (ako si čuo za to?) u potpunosti je zadovoljen. Jedino što on hoće pare
ako krvari onda je to indikacija za hitan zahvat. Ne želim te plašiti ali prije dosta godina mom tati je prokrvario madež koji je imao od djetinstva, stalno je odgađao odlazak kirurgu i ispostavilo se da je u pitanju melanom (a svatko zna da se sa tim ne igra ako se hoće živjeti). Na svu sreću kirurg je uspio sve izrezati prije nego što se metastazirao i sad normalno živi.
something is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 20:12   #1071
da,nije to bas za zezat
Old 19.08.2009., 20:39   #1072
Hvala na brizi, bas ste dragi. Ma, i ja to konačno shvatila pa sam se zato i pokrenula, inače ne bih...nadam se da budemo još sve to riješili na vrijeme..ako se nastavi širiti idem private po hitnoj proceduri, za sad mislm da stignem po redovnoj :-) TXXXXXXXXXXXXXXX
Odgovori s citatom
Old 19.08.2009., 23:08   #1073
Quote:
Hvala na brizi, bas ste dragi. Ma, i ja to konačno shvatila pa sam se zato i pokrenula, inače ne bih...nadam se da budemo još sve to riješili na vrijeme..ako se nastavi širiti idem private po hitnoj proceduri, za sad mislm da stignem po redovnoj :-) TXXXXXXXXXXXXXXX
a curo svaka ti cast!! ja sam totalni hipohondar.. meni da se takvo sta dogadja ja bih odavno vec prosla sve pretrage
mislim da sirenje madeza i krvarenje nije za "standardnu" proceduru vec da bi te tvoj lijecnik opce prakse trebao sa HITNOM UPUTNICOM poslat dermatologu!!! a i ako nece.. pregled kod dermatologa kosta 150-300kn sto mislim da uopce nije puno kad je rijec o zdravlju
pa ti vidi....
Old 25.08.2009., 01:21   #1074
Htio bih pod hitno ici skidat madež jer se širi i asimetričan je, ali ne znam kako da to izvedem. Bio sam u dubravi na pregledu kod dermatologice i rekla je "da, atipičan je dobro ga pratite" ja sam pito jel to njoj nije za biopsiju ona je rekla da nije (nabijem ju). Mogu od svog dr-a dobit uputnicu za kirurga ili drugo mišljenje ali šta ce mi drugo mišljenje ako opet tođem nekom teletu koje ce mi reci "da, vrlo opasno izgleda ali necemo vadit".

Mogu uzet za kirurgiju uputnicu ali ne znam gdje bi mogo doc na red u roku od par dana (ne želim se zajebavat i trošit vrijeme jer mi madež izgleda opasno). Zvao sam rebro i na plasticnoj kirurgiji su mi rekli 2 mj se ceka. Na sajtu sv. Duha piše da na uputnici treba pisat da je za analizu a takvu uputnicu ne mogu dobit. Zvao sam plasticnu kirurgiju u dubravi i žena mi nije znala rec kolko cu cekat - rekla je dugo.

Sutra cu zvat kirurgiju opcu u Dubravi i na Rebru, Sestre Milosrdnice, zvat cu institut da pitam jel mogu doc na skidanje s uputnicom a da mi ne kažu "ne, mi mislimo da to nije za skidanje" i da pošalju to što skinu na analizu.

Kakva je situacija s privatnicima, jel se kod njih dugo ceka?

Nacito sam se dosta o ovim stvarima i ima puno studija koje pokazuju koliko je teško doktorima koji su specializirani za te stvari i ono baš top doktori diagnosticirati točno. Može im se dogodit da fulaju melanom i kažu ne treba skidat. A te studije su rađene, kao što sam reko, sa odličnim doktorima. Možete mislit kakva je situacija sa Štefom koji je završio medicinsku prije 10 g i nije otvorio znanstveni casopis od tada. Zato, educirajte se vi ili doktor neckate oko biopsije bolje rezat nego ne.
ototot is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 13:11   #1075
Još nešto, koji privatnik ima najniže cijene odstranjivanja (pod uvjetom, naravno, da ih šalje na analizu)? Kolko se ceka kod privatnika na skidanje - znaci ako dodjem samo na skidanje bez pregleda? Koliko ste cekali vi koji ste bili na pregledu kod njih?

Zadnje uređivanje ototot : 25.08.2009. at 13:31.
ototot is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 15:40   #1076
Zašto više ne mogu editirati post???

Još nešto sam zaboravio - koliko se placa i ceka kod plasticara (i šalju li oni na analizu)?
ototot is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 15:53   #1077
kod privatnika dođeš odmah na red, nemam pojma koliko košta i mora ga slati na analizu - svi se šalju i to je obavezno...
ali zašto bi plaćao kad možeš skinuti madež preko HZZO-a? 2 mjeseca nije puno, neće ti se u tih 2 mj ništa dogoditi. gdje se uopće nalazi madež?
rose123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 20:24   #1078
Ako se madež počeo povećavati vrijeme je za akciju ali bez panike
Ako ne krvari nije hitno, a 2 mjeseca jako brzo prođu. Ja sam bila na Rebru kod plastičara, jako sam zadovoljna, imala sam 2 nepravilna crno-smeđa madeža koji su se povećali u roku 6 mjeseci (naravno da sam paničarila), ali na kraju se ispostavilo da su samo madeži i nije ništa opasno. Na stranici ispred sam već rekla koga i gdje preporučam. Kod privatnika isto nije garantirano da ćeš doći brzo na red, a i mislim da je bolje u bolnici jer oni te stvari rade na svakodnevnoj bazi.
something is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 22:06   #1079
Quote:
rose123 kaže: Pogledaj post
mora ga slati na analizu - svi se šalju i to je obavezno...
Cak i kod privatnog plasticara? Jesi sigurna?

Odlucio sam ici kod privatnog plasticara, pa ako neko ima neke prepouke (i ako znate cijene) recite.

Melanom može izgledati kao madež mjesecima i godinama prije nego se pocne širiti a ja ne znam kada se moj poceo širiti - možda se širi vec mjesecima, do prije 2 tjedna nisam znao ništa o melanomu pa nisam pregeldao madeže. Zato mi je strka i frka
ototot is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2009., 23:02   #1080
da, mora ga poslati na analizu čak i ako je privatnik. Za preporuku na žalost ne znam nikoga... ali evo ti popis privatnika koji to rade (našla na netu): popis

i ne brini toliko, stvarno je mala vjerojatnost da je to išta opasno, pogotovo ako si mlad
rose123 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:56.