Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2024., 22:32   #1061
Quote:
-bonjovi4ever- kaže: Pogledaj post
Pozdrav. S obzirom da s time nemamo nikakvog iskustva, ostavljam i ovdje upit.
Trebali bismo dvije vanjske HD 1080p nadzorne kamere, koje snimaju 360 stupnjeva, ali moraju biti žičane (znači ne one koje su striktno WiFi). Malo sam guglao ponudu i cijene takvih kamera, ali kreću se oko stotinjak eura i više.
Je li moguće negdje jeftinije ih nabaviti, odnosno znate li gdje mi se mogle što povoljnije nabaviti?
realna cijena za nesto da valja je barem cca 100e

moja topla preporuka za Reolink
tamonekilevi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2024., 00:09   #1062
Digitalna špijunka

Pozz, može preporuka za neku kvalitetnu kameru za vrata umjesto špijunke ? Ako ima sa detekcijom osoba, prikaz na mobitelu i ako postoji da sa vanjske strane vrata izgleda što vjernije običnoj špijunki. Cijena je manje bitna. Lp
Hrvoje-P is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2024., 18:28   #1063
Pozdrav,
Zanima me videonadzor sa 4 ip kamere. Gledao sam hikvision.
Trebao bi biti bullet kamre posto idu van ma neki garazu oko koje bi htio vidjeti sto se dogada i da me alarmira ukoliko bi neko hodao uokolo itd. Htio bi da se jasno vidi lice covjeka ma cca 10-15 metara.
ulozio bi cca 600-800e.

koja je razilika izmedu ip i obicne kamere.
Hvala ako mi neko mozem nesto za preporuciti.
gogic3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2024., 13:13   #1064
Quote:
Hrvoje-P kaže: Pogledaj post
Pozz, može preporuka za neku kvalitetnu kameru za vrata umjesto špijunke ? Ako ima sa detekcijom osoba, prikaz na mobitelu i ako postoji da sa vanjske strane vrata izgleda što vjernije običnoj špijunki. Cijena je manje bitna. Lp
Ja sam stavio Xiaomi digitalno zvono koje ima integriranu kameru. Radi putem Android app i javlja kada je netko ispred kuće ili u prolazu. Uz kameru potreban je internet i Xiaomi hub. Sve zajedno cca 120 eura bilo...

Poslano sa mog M2101K6G koristeći Tapatalk
GreyEye is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2024., 14:08   #1065
Molim pomoć !
Imam kameru DVC CCD kameru tip DVC-CAM SC 204 LX 490196.
Što je sve potrebno od pribora i kako spojiti s laptop-om za gledanje bez snimanja.
Na kameri ima samo kabel za napajanje 220v i video OUT.
Niko85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2024., 16:52   #1066
Quote:
Niko85 kaže: Pogledaj post
Molim pomoć !

Imam kameru DVC CCD kameru tip DVC-CAM SC 204 LX 490196.

Što je sve potrebno od pribora i kako spojiti s laptop-om za gledanje bez snimanja.

Na kameri ima samo kabel za napajanje 220v i video OUT.
VGA?

Sent from my motorola edge 20 using Tapatalk
GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2024., 11:04   #1067
Quote:
GuardianOTB kaže: Pogledaj post
. Vodi računa kada sam postavljas kamere da ti ta snimka ne vrijedi na sudu
Kad ovo pročitam odmah me protjera na wc, čisto napisano da ovce idu i plate sustav 1000 eur umjesto da sami kupe i slože. Kakav dokaz na sudu, nismo u Americi. Tebi treba samo dokaz da je određena osoba tu bila, odnosno da se bolje vide detalji tko je, s kojim vozilom, itd. kako bi policija otkrila počinitelje, sve ostalo su gluposti, radim u tom polju, znam što govorim.
mrki69tua is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2024., 17:13   #1068
Quote:
mrki69tua kaže: Pogledaj post
Kad ovo pročitam odmah me protjera na wc, čisto napisano da ovce idu i plate sustav 1000 eur umjesto da sami kupe i slože. Kakav dokaz na sudu, nismo u Americi. Tebi treba samo dokaz da je određena osoba tu bila, odnosno da se bolje vide detalji tko je, s kojim vozilom, itd. kako bi policija otkrila počinitelje, sve ostalo su gluposti, radim u tom polju, znam što govorim.
Imam iskustva od ljudi kojima se to dogodilo... Jbga. Je li naše sudstvo radi kako koji grad.... Vjerojatno.

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2024., 15:08   #1069
Pozdrav svima,

za kuću u izgradnji sam projektantu rekao da stavi na određenim pozicijama kablove za IP kamere te pozicije za senzore pokreta, centralu i vanjsku sirenu.

obzirom da ne mislim preplaćivati nekome da mi dođe i montira alarmni sustav, imate li neku preporuku koji bi mogao kupiti a da je žičani?

izuzev kamera, ovo sve što vidim na Amazonu nije loše ali je bežično a zaista mi se neda gnjavit s baterijama.
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2024., 16:03   #1070
Quote:
DaKid kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima,

za kuću u izgradnji sam projektantu rekao da stavi na određenim pozicijama kablove za IP kamere te pozicije za senzore pokreta, centralu i vanjsku sirenu.

obzirom da ne mislim preplaćivati nekome da mi dođe i montira alarmni sustav, imate li neku preporuku koji bi mogao kupiti a da je žičani?

izuzev kamera, ovo sve što vidim na Amazonu nije loše ali je bežično a zaista mi se neda gnjavit s baterijama.
Ajax Fibra - možda jedino što možeš sam pustiti .

Satel, DSC, Jablatron, Paradox.. sve zahtjevaju malo naprednije znanje programiranja..

Ne vidim problem plaćanja nekome tko zna i razumije. Pa stavljas protuprovalni sustav.. nekako amaterski se igrati s tim mi je malo... Ne znam.. neozbiljno. Platiti ćeš 1000€ sustav (bubam), a još 100 za programirati puštanje u rad ti je puno?

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2024., 21:28   #1071
ok, da. hvala.

Očito sam podcjenio posao koji je potreban. Vjerojatno neću ni postaviti alarm onda jer ionako ne vidim preveliku korist od njega.

Iako mi nije jasno da postoje bežićna jednostavna rješenja koja se sama programiraju ali isto takvo nešto žičano - ne postoji.
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2024., 21:51   #1072
Quote:
ok, da. hvala.

Očito sam podcjenio posao koji je potreban. Vjerojatno neću ni postaviti alarm onda jer ionako ne vidim preveliku korist od njega.

Iako mi nije jasno da postoje bežićna jednostavna rješenja koja se sama programiraju ali isto takvo nešto žičano - ne postoji.
Zbog sigurnosti je važno da nešto nije prejednostavno da ga prosječni idiot lopov ne može tek tako probiti. Također vodite računa da je protuprovala jako kompleksna jer osim kuća/stanova i sl, glavnina je vezano za velike, većinom industrijske, objekte gdje ima jako puno dodatnih potreba i zakonitosti.

Meni je provala i video komplementarno. Što će ti VN kada je netko dobro maskiran, ali kada samonapajajuća sirena sa 113dB krene tuliti, probuditi će i mrtve. Da ne spominjem da s pravim protuprovalnim sustavom se možeš povezati s kakvim Centralnim dojavnim centrom koji u roku 30min šalje patrolu na lokaciju...

Nije to baš samo bzvz. Ja imam Ajax bežični kao provalu te sam preko njega spojio i 2 kamere preko ONVIF-a

Ajax rula

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2024., 12:18   #1073
ok ali evo neki dan u kvartu prolazio, svira vanjska sirena, nikog nije briga. bio je dan pa svi misle: vjerojatno se greškom upalilo. Živim vani i ovdje ljudi gledaju svoja posla i sumnjam da bi neko došao i reagirao odmah da čuje sirenu. A da plaćam mjesečno nekog u "centrali" zaista nema smisla.

Ja doma ne držim ništa vrijedno tako da mi nema što ukrasti ali je više da od svih kuća u nizu ne odabere moju jer ima kamere i vidi sirenu na fasadi.

taj Ajax mi je nudila neka firma za protuprovalnu zaštitu. Koliko ti baterije traju? pogotovo me zanima za vanjsku sirenu.
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2024., 22:38   #1074
Quote:
ok ali evo neki dan u kvartu prolazio, svira vanjska sirena, nikog nije briga. bio je dan pa svi misle: vjerojatno se greškom upalilo. Živim vani i ovdje ljudi gledaju svoja posla i sumnjam da bi neko došao i reagirao odmah da čuje sirenu. A da plaćam mjesečno nekog u "centrali" zaista nema smisla.

Ja doma ne držim ništa vrijedno tako da mi nema što ukrasti ali je više da od svih kuća u nizu ne odabere moju jer ima kamere i vidi sirenu na fasadi.

taj Ajax mi je nudila neka firma za protuprovalnu zaštitu. Koliko ti baterije traju? pogotovo me zanima za vanjsku sirenu.
3 do 5god.. zavisno koji uređaj, blizina Hub-a (centrale), koliko često pinga komunikacija uređaja i Hub-a itd.

Evo magnet na vratima mi je 4 god i još traje.. 1x cr123a baterija.
Vanjska (StreetSiren) postavljena isti dan . 4xcr123a, baterija malo slabija, ali još ne treba mijenjati.

Evo i kalkulator, ima Ajax svašta na stranicama.

https://ajax.systems/tools/battery-life-calculator/

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 03:20   #1075
Quote:
Sad si me nasmijal jer si me sjetil jedne stare gluposti ima tome već preko 20 godina...
Frend nikad nije imal provalu u kući, onda je videl u Metrou ili Bauhausu nisam više ziher neke glupave lažne kamere, ono neki šrot jeftilen koji na prvu izgleda kao prava kamera a ono prazna kutija u kojoj nema ništ...
I tak postavi on to po fasadi pun kufer tih pizdarija od lažnih kamera jer kao lopovi će se usrat kad vide kamere...

I vidi vraga nakon toga u roku mjesec dana po prvi put ima provalu, a ukrali nisu ništ jer realno nisu imali ni kaj ukrast, no napravili su štetu kod samog provaljivanja...
Na kraju mu murija kaže "pa provalili su kod vas najvjerojatnije zato što jedini u ulici imate kamere pa su valjda mislili da se tu ima nekaj za ukrast"

Poanta...
Jebeš sustav koji nije složen kak se spada i koji ne funkcionira kak se spada, takav bolje da nemaš jer samo izazivaš i imaš šase najebat baš zbog njega...
Ako već slažeš videonadzor i alarm onda to složi kak se spada ili nemoj slagat uopće.
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2024., 16:05   #1076
Znalci pitanje -
jedna kamera (cctv hikvision 2k) poludila, na ogradi na kojoj nema nista prikazuje pokret i zbog toga snima konstantno. Druga kamera dijelom vidi istu ogradu, nema problema.
Morao sam smanjiti osjetljivost na 40, ali to je preslaba osjetljivost.
Očiatio kameru, resetirao dvr (i kameru uključ/isključ) ne pomaže.
Ideja?
TomyCroSound is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2024., 21:04   #1077
Quote:
TomyCroSound kaže: Pogledaj post
Znalci pitanje -
jedna kamera (cctv hikvision 2k) poludila, na ogradi na kojoj nema nista prikazuje pokret i zbog toga snima konstantno. Druga kamera dijelom vidi istu ogradu, nema problema.
Morao sam smanjiti osjetljivost na 40, ali to je preslaba osjetljivost.
Očiatio kameru, resetirao dvr (i kameru uključ/isključ) ne pomaže.
Ideja?
Koja kamera? Točan model?

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2024., 21:11   #1078
Quote:
Koja kamera? Točan model?

Hikvision DS-2CE57H0T-VPITF
TomyCroSound is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 21:22   #1079
Quote:
TomyCroSound kaže: Pogledaj post
Hikvision DS-2CE57H0T-VPITF
Analogija... Nema analitiku.. znači analitika na snimaču.. ids-72xx koji točno?

GuardianOTB is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 21:26   #1080
Quote:
Analogija... Nema analitiku.. znači analitika na snimaču.. ids-72xx koji točno?

7204.

Misliš da bi se možda isto događalo da na njen kanal u dvr stavim drugu kameru?
TomyCroSound is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:13.