Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.01.2015., 13:55   #1061
Quote:
Grazia kaže: Pogledaj post
ne izmisljaj.
Imas sve podatke na internetu o tome. Ne mozes DIP ubijediti da izmislja.
sejšelka is offline  
Old 05.01.2015., 13:59   #1062
Quote:
antifan kaže: Pogledaj post
ni manje ni više nego "glorificira"? objektivno, bila je to blago pozitivna ocjena. ali naravno da kujundžić, na primjer, nikad ne bi izjavio tako nešto. koliko je ono dobio glasova?

hrvatska je takva kakva jest i da bi tu dobio izbore, moraš taktizirat i pravit kompromise.

Ono za Mesića joj je bila strašna greška. Stipe Mesić je upravo sramotio Hrvatsku po svijetu, a ona umjesto da je tu činjenicu upakirala i narodu prezentirala propuste Mesićevske politike i istaknula kako bi ona radila da je bila na njegovom mjestu, Kolinda ga je pohvalila po pitanju na kojem je Mesić sistematski uništavao Hrvatsku.

Katastrofalna pogreška. Nadam se da će je ispraviti u idućim nastupima kao što je ispravila pogrešku da bi pozvala Nikolića na inaguraciju.

Istina se može lijepo upakirati tako da nikome ne našteti. Ona je s tom svojom izjavom naštetila samo sebi jer potencijalo može izgubiti svoje birače dok u isto vrijeme neće osvojiti birače tog nekog centra o kojem govorite.
Kolindica is offline  
Old 05.01.2015., 14:01   #1063
Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
ma to on (oni) sigurno misle na predsjednika u odlasku koji sramoti sebe i zemlju koja ga je postavila kad blebece o ustaskoj guji u njedrima te iste zemlje. niti jedan drugi primjer mi ne pada na pamet kaj se tice govora mrznje.
ni meni, zato i kazem.

zakljucak: razbacivanje nekim bezveznim generalizacijama ili ocitim izmisljotinama je OK, a kad se pita nesto konkretno -- muk i promaja.
Grazia is offline  
Old 05.01.2015., 14:03   #1064
Quote:
sejšelka kaže: Pogledaj post
Imas sve podatke na internetu o tome. Ne mozes DIP ubijediti da izmislja.
ti si napisala da tamo gdje zivis 'zovu na telefon'. u smislu tebe netko zvao na telefon i prisiljavao da glasas za nekoga koga ne zelis.

Quote:
Ja sam u jednom malom lijepom gradu na samom jugu gdje se vrši neviđeni pritisak na glasače telefonski i na sve druge načine da glasuju za Kolindu
da li te zvao netko i forsirao (quote: 'stvarao nevidjeni pritisk' lool) da glasas za Kolindu ili ne onda?
Grazia is offline  
Old 05.01.2015., 14:06   #1065
Quote:
Kolindica kaže: Pogledaj post
Ono za Mesića joj je bila strašna greška. Stipe Mesić je upravo sramotio Hrvatsku po svijetu, a ona umjesto da je tu činjenicu upakirala i narodu prezentirala propuste Mesićevske politike i istaknula kako bi ona radila da je bila na njegovom mjestu, Kolinda ga je pohvalila po pitanju na kojem je Mesić sistematski uništavao Hrvatsku.

Katastrofalna pogreška. Nadam se da će je ispraviti u idućim nastupima kao što je ispravila pogrešku da bi pozvala Nikolića na inaguraciju.

Istina se može lijepo upakirati tako da nikome ne našteti. Ona je s tom svojom izjavom naštetila samo sebi jer potencijalo može izgubiti svoje birače dok u isto vrijeme neće osvojiti birače tog nekog centra o kojem govorite.
katastrofalna pogreska? dvaput izabranog predsjednika, legalno i legitimno od strane hrvatskog naroda - pohvaliti neke segmente njegovih mandata je pogreska, ah taj narod koji grijesi
Old 05.01.2015., 14:08   #1066
Quote:
'govor mrznje' iz 90tih vise ne prolazi? huh?

nesto konkretno je receno, a vi nacionalne/vjerske manjine to tumacite kao 'govor mrznje' ili sto tocno mislis?
Očito više ne prolazi kad se za ovakva pritimitvna blebetanja po facebooku, vaša kandidatkinja mora jadna stalno ograđivati.
Old 05.01.2015., 14:10   #1067
Quote:

mislim da nisi u pravu. oni koji su odlučili dati glas KGK neće promijeniti mišljenje zbog par izjava. takvi vjerojatno i ne prate previše vijesti do drugog kruga. (nisam gledala prvo sučeljavanje, ali mi je gušt čitati kako je razmontirala IJ na rtl-u. )
cilj "neutralnih" izjava je privući neodlučne koji nisu izašli na birališta u prvom krugu i one koji su glasali za Kujundžića i Sinčića (kojih je 23 % a to je puno).
kem is offline  
Old 05.01.2015., 14:11   #1068
Quote:
ti si napisala da tamo gdje zivis 'zovu na telefon'. u smislu tebe netko zvao na telefon i prisiljavao da glasas za nekoga koga ne zelis.

da li te zvao netko i forsirao (quote: 'stvarao nevidjeni pritisk' lool) da glasas za Kolindu ili ne onda?
To im je tradicija postalo u tom gradu
sejšelka is offline  
Old 05.01.2015., 14:15   #1069
Quote:
To im je tradicija postalo u tom gradu
naravno da nije i da netko ipak laze ili barata sa rekla-kazala informacijama.
Grazia is offline  
Old 05.01.2015., 14:15   #1070
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Očito više ne prolazi kad se za ovakva pritimitvna blebetanja po facebooku, vaša kandidatkinja mora jadna stalno ograđivati.
Bar se ograđuje od svojih primitivaca.
Za razliku od Josipovića koji šuti o onom psiho psihijatru koji žali da se 1945. nije pobilo više klasnih neprijatelja i o Rakaru i KKK.
Ljevica može mrzit, antifašistička mržnja je progresivna.

Pljuc, Željac.

a sejšelki - daj odustani od blamaže, nit si iz Hrvatske, a još manje s krajnjeg juga.
će da izazove, ubijediti...
previše je u tebe srbizama za jednu autentičnu stanovnicu DNŽ.
Ako uopće znaš što je DNŽ.
Samwell Tarly is offline  
Old 05.01.2015., 14:18   #1071
Quote:
S druge strane, za kulturnu i civilizacijsku nedoraslost pa čak i zazivanja događanja sa smrtnim ishodom (MIG i Čavoglave) koji pršte iz izjava onih koji podržavaju sadašnjeg predsjednika, on se nije ispričao.

Netko bi pomislio da takvo nešto zdušno podržava.
Katsumoto K is offline  
Old 05.01.2015., 14:19   #1072
Pogrešna je ta Kolindina izjava jer ona ne smije birače privlačiti hvaljenjem osobe koja utjelovljuje svu onu politiku zbog koje birači hoće upravo Kolindu za predsjednicu kako bi se riješili te politike.

Cilj je privući i Kujundžićeve birače, zadržati postojeće i privući nove. Ona s tom izjavom nije ispunila prva dva cilja (tu je možda izgubila neke birače koji su mislili izaći i dati joj glas), a upitno je i je li ispunila ovaj treći (najvjerojatnije nije).

Mogla je dati izjavu s kojom ne bi odbila niti jednog svog birača desnice, a dobiti ove iz centra samo da je više istaknula i navela kako bi ona bolje promovirala Hrvatsku u tim okolnostima.

Umjesto da je hvalila Mesića, trebala je hvaliti sebe i svoju politiku koju bi kreirala za uspjeh Hrvatske u međunarodnim vodama.
Kolindica is offline  
Old 05.01.2015., 14:23   #1073
Quote:
naravno da nije i da netko ipak laze ili barata sa rekla-kazala informacijama.
Ideš na to da se izdam tko sam i što? Ne mogu,žao mi je jer i ovdje ima tipova poput onoga iz Šestanovca a i vaš Vaso nije cvjećka i mogu glavu izgubiti kako ste počeli sa otvorenim prijetnjama.
sejšelka is offline  
Old 05.01.2015., 14:23   #1074
Quote:
Dakako, IJ se ne mora ograđivati niti od velezidajničkih radnji, niti vrijeđanja koje on osobno izgovara o neistomišljenicima 'luđaci, bolesnici', o sekszismima prema KGK 'upravalja, lutka na koncu, ima slike nema tona' pa tako niti vrijeđanja od njegove partije (zadnje od strane premijera) ne predstavljaju, eto ništa. Hapšenja za plakate, đizis. Navikli smo na ovakvo zlostavljanje u ex kazamatu. Jednio mi nije jasno zašto dopuštamo da nas ovakvi i dalje zlostavljaju.
Old 05.01.2015., 14:24   #1075
Quote:
a valjda zato sto neki sitnicavi zlonamjernici to stalno spominju. (onda kad ne komentioraju frizuru joj ili make-up LOL).

pa eto sigurna sam da ces se i sam sloziiti da je fakat bezveze sve skupa...
Grazia is offline  
Old 05.01.2015., 14:28   #1076
Quote:
Ideš na to da se izdam tko sam i što? Ne mogu,žao mi je jer i ovdje ima tipova poput onoga iz Šestanovca a i vaš Vaso nije cvjećka i mogu glavu izgubiti kako ste počeli sa otvorenim prijetnjama.
tebi netko otvoreno prijetio ovdje?

aha, mora da je I to istina
Grazia is offline  
Old 05.01.2015., 14:37   #1077
Quote:
nas vaso? aha, mislis milijan. kako neki hitaju drugoj opciji nabacit sprski nadimak, a silno ih smeta kad se njihove stvarne etnicke srbe naziva stvarnim etnickim srbima. tko ce vise te cetverostruke kriterije pratiti, ima li neki prirucnik?
Old 05.01.2015., 14:39   #1078
Quote:
IscoAlarcon kaže: Pogledaj post
Nicim ta zena nije zasluzila moj glas.

Dobit ce ga iskljucivo zbog razloga sto na drugoj strani stoji najgori moguci jugofilni sljam u posljednjih 25 godina.
Otprilike to i ja mislim nakon sinoćnjeg duela. Glasam za Kolindu, ali samo zato jer je Josipović regijunaš i Jugoslaven.

Od Kolinde jedino očekujem pomoć u okončanju - jednom i za sva vremena - ostataka pro-jugoslavenskog diskursa u hrvatskoj politici. Ako to uradi, zajedno sa Karamarkovim HDZ-eom, to će biti veliko dostignuće - bez obzira na cijenu koja će biti plaćena. I za koju uopće ne sumnjam da će biti užasno skupa - HDZ-eovci imaju taj običaj jako skupo naplaćivati svoje usluge

.

Zadnje uređivanje PowerLock : 05.01.2015. at 14:47.
PowerLock is offline  
Old 05.01.2015., 14:43   #1079
Quote:
Pogrešna je ta Kolindina izjava jer ona ne smije birače privlačiti hvaljenjem osobe koja utjelovljuje svu onu politiku zbog koje birači hoće upravo Kolindu za predsjednicu kako bi se riješili te politike.

Cilj je privući i Kujundžićeve birače, zadržati postojeće i privući nove. Ona s tom izjavom nije ispunila prva dva cilja (tu je možda izgubila neke birače koji su mislili izaći i dati joj glas), a upitno je i je li ispunila ovaj treći (najvjerojatnije nije).

Mogla je dati izjavu s kojom ne bi odbila niti jednog svog birača desnice, a dobiti ove iz centra samo da je više istaknula i navela kako bi ona bolje promovirala Hrvatsku u tim okolnostima.

Umjesto da je hvalila Mesića, trebala je hvaliti sebe i svoju politiku koju bi kreirala za uspjeh Hrvatske u međunarodnim vodama.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...lijevo-i-desno

Quote:
Na koncu, zadnje ali ne i najmanje bitno – kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović je dobar kandidat, najbolji kojega je HDZ mogao iznjedriti za ovu funkciju što u velikoj mjeri ima protokolarni karakter: ima iskustvo u NATO-u i vanjskoj politici, što je velik i važan dio ustavnih ovlasti predsjednika Republike, i uz to govori pet-šest jezika. Isto tako, i najvažnije, Kolinda je dovoljno ideološki umjerena da k sebi privuče dio glasova »običnog« centra, pogotovo onih birača koji su možda čak i glasali za SDP i Kukuriku savez 2011. godine, a sada su toliko razočarani da su spremni glasati za HDZ-ovog kandidata samo promjene radi. Kolinda u kampanji zapravo nije dala niti jedan pogrešan odgovor na škakljiva ideološka pitanja – ni o antifašizmu, ni o Titu, ni o pobačaju nije odgovarala ekstremno ili desničarski, nije spominjala jugofile, ni Jugoslavene, i s obzirom da se pokazalo da Kolinda Grabar-Kitarović barem u retorici nije isto što i Tomislav Karamarko, na tu je kartu HDZ na ovim izborima u prvom krugu dobio barem pet posto glasova više od očekivanog. To su bili oni birači koji su do kraja kampanje bili neodlučni, a na kraju su ipak izašli na izbore u želji da mijenjaju lošu aktualnu politiku. I upravo oni čine onu razliku iz anketa koje su za Josipovića predviđale mnogo bolji skor u prvom krugu. Birači ipak znaju da u drugom krugu imaju priliku čak i promijeniti svoju odluku, te su u prvom krugu mogli glasati »ležernije« – upravo zato u izbornoj noći je Zoran Milanović odigrao na kartu polarizacije »ili mi ili oni«, jer 11. siječnja više neće igrati detalji već podjela na lijevo i desno u najplošnijem obliku.

A sve to, samo je uvod u drugi krug izbora koji će ovoga puta doista biti, kako analitičari obično kažu, posve nova utrka, s novom retorikom kandidata i s potpuno novom distribucijom glasova. Najvažnije je zapravo pitanje kako će se završiti fenomen Ivana Vilibora Sinčića i njegovih nevjerojatnih 16 posto glasova, a nije manje zanimljivo ni gdje će šest posto glasova Milana Kujundžića na kraju završiti. Iako su u HDZ-u sigurni da su to njihovi glasovi, jer su desni glasovi, čini se da ništa nije sasvim jednostavno. Prema tumačenjima upućenih iz SDP-a, dobar dio njegovih glasova čine glasovi HDSSB-a, a oni ne samo da nikada više ne glasaju za HDZ nego imaju i tihi pakt sa SDP-om u zadnje vrijeme, što se dalo vidjeti već u nekoliko navrata i u Saboru i van njega, tako da u SDP-u računaju da bi već tu mogli »nabrati« 1-2 posto više za Josipovića u prvom krugu. To su disciplinirani birači koji će sigurno izaći na birališta, a u SDP-u ih sve više tretiraju kao regionalnu, a sve manje kao ekstremno desnu glavaševsku stranku, posebno otkako su dobili novo mlađe vodstvo. U Slavoniji, smatraju, to bi mogli postati dijelom glasovi Ive Josipovića.
Tihana Tomičić, najveći fan SDPa u Novom Listu (a to nije mala stvar ) je dobro ocrtala neke stvari.
KGK upravo jer ne radikalizira retorikom uzima glasove neodlučnih i ideološki indiferentnih birača koji najčešće ne glasaju ZA nego PROTIV.

A dobro je opisala i glavašoide, oni jesu u paktu sa SDPom.
Od ustavnih promjena koje bi spasile Perkovića i Mustača su naprasno odustali kad su vidjeli da ako budu išli s tim dalje da će im stranka puknut. A očito su sabotirali i Kujundžića na njihovom lenu u Osječko baranjskoj.
Neće oni još dugo.
Samwell Tarly is offline  
Old 05.01.2015., 14:44   #1080
Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
nas vaso? aha, mislis milijan. kako neki hitaju drugoj opciji nabacit sprski nadimak, a silno ih smeta kad se njihove stvarne etnicke srbe naziva stvarnim etnickim srbima. tko ce vise te cetverostruke kriterije pratiti, ima li neki prirucnik?

da, jer

tko je 'vaso'?

i wth smo mi ?

HDZ politicari, Kolindini glasachi, svi drugi diskutanti etc etc.

sorry, ali nigdje veze s vezom izgleda - u svoj toj retorici.
Grazia is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:37.