Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.02.2015., 20:02   #11141
HDZ, bivša stranka Kolinde Grabar Kitarović, kupio je internetsku domenu Predsjednica.hr. Za očekivati je da će upravo na ovoj adresi biti službene stranice ureda nove hrvatske predsjednice. Ovu domenu HDZ je zakupio krajem prošle godine.

Ured predsjednika u vrijeme stolovanja Ive Josipovića i Stipe Mesića koristio je internetsku domenu Predsjednik.hr, čiji vlasnik je Ured predsjednika RH. Što će sada biti sa stranicom, za sada nije poznato.
Old 15.02.2015., 20:02   #11142
Quote:
zenodor kaže: Pogledaj post
"Sama inauguracija prošla je kako već takve stvari i prolaze. Golemi, superteatralni cirkus kojim mala i siromašna država otkriva svoje komplekse i operetne sanjarije o velebnim krunidbama uz koje se barem jedno nedjeljno podne može osjećati strašno važno i ozbiljno. Svi znamo kako već idu scenariji takvih priredbi. Napirlitani baletani iz one garde koju je izmislio FT ponosno stoje uz povijesne postrojbe dok im kaputići vijore na vjetru, pleh-glazba svira koračnice, doajeni glumačkog mainstreama izvikuju riječi himne i domoljubne poezije kao da su užasno ljuti na publiku, a pokoja nježna duša u publici od ganuća plače uz intoniranje himne", piše Tportal o inauguraciji predsjednice Grabar-Kitarović:

http://www.tportal.hr/magazin/tv/369...zemaljaca.html
koja sprdnja od teksta, autorice i web stranice :klap:
frch is offline  
Old 15.02.2015., 20:04   #11143
Quote:
Revenger20 kaže: Pogledaj post
Naravno. Kolinda ima povijesnu priliku nas mentalno udaljiti sa Balkana. Kada već politički ne možemo u svemu biti samostalni.
Pa to je i najvaznije od svega. METALNO nas osloboditi balkana, izbaciti ovu balkanštinu iz glave mnogih Hrvata. Izbaciti taj balkanski mentalitet i obrazac ponasanja. Ugledati se ponovno na Austriju, Madjarsku, Cesku, Slovacku, Poljsku, pa i Sloveniju. Balkan sto prije zaboraviti i ostaviti iza sebe. Duboko se nadam da je sa "balkanskim dijelom hrvatske povijesti" zavrseno za sva vremena.
John_Wayne is offline  
Old 15.02.2015., 20:08   #11144
Forumaši, ne znam da li ste primjetili, ali razgovorom o 1918. godini i Austro-Ugarskoj ste off topic na ovoj temi.
FranKrsto is offline  
Old 15.02.2015., 20:09   #11145
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post
Zvijezda dana je definitivno Aleksandar Vučić, rekli bi neupućeni ljudi čitajući Večernji.hr. Prva vijest je razgovor Vučića i Kolinde.
Cijeli program oko dobrosusjedskih odnosa, neke pretjerane tolerancije. Onog bradatog četnika je trebalo nabiti van RH.
Kojiro Izawa is offline  
Old 15.02.2015., 20:14   #11146
Neka patu.
Pene79trator is offline  
Old 15.02.2015., 20:17   #11147
Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
ma dajte zaboravite te spike o prvoj jugi, 1918 i slicno - da je tito 1945 dopustio demokraciju i otvorio (pa makar i tu sugavu) jugoslaviju svijetu, danas bi bili u rangu austrije, ceske, italije. ali nije, drzao nas je u toj prciji u kojoj maloprije spomenuti budo loncar nekidan sjedi na semaforu pored mene u mercedes amg 6,2, sam u autu, za volanom. pitam ja vas odakle jednom jugo diplomati lova za auto od milijun konja. bratsvo i jedinstvo? aha, mos mislit. proslo svrseno vrijeme, uz malo sree necemo jos jednom zaboraviti i kenjati o oprostu i pomirenju kako bi se kriminalni sljam izvukao istrage i zatvora.

Možda bi bili u rangu austrije, češke, italije

možda i ne bi
možda bi vrlo brzo došlo do novog rata
onda
danas spominješ češku i rang
zaboravljaš kako je bilo u Čehoslovačkoj? svih tih godina, točnije desetljeća
osim toga, mi nismo Česi
nismo ni austrijanci - koji poštivaju red
a i Italija nije danas baš neka super država i njihova ekonomija

a prije svega toga
nitko od nas nije živio u to vrijeme
mnogi si vrlo teško uopće mogu predočiti kako je bilo tada
nakon rata
kada ničega nije bilo
kada su bila dva petogodišnja plana za obnovu zemlje, bonovi točkice i sve ostalo
koju demokraciju bi tada provodio?
popričaj/te malo sa ljudima iz tog doba - ako su vam bake, djedovi i prabake i pradjedovi još živi
a što se tiče Juge u to vrijeme je bila kontrola firmi I "managera"
I nije ju država mogla rasprodati samo tako - da je netko i htio kupiti

U vrijeme kada sam ja počela raditi još uvijek su bili Zborovi radnika gdje su radnici bili obaviještavani o tome što se zbiva i imali pravo odluke.

U to vrijeme su bili radnički savjeti gdje direktor nije mogao sam donijeti štetnu odluku za firmu. Uvijek je postojala neka "budala" koja je postavljala pitanja i tražila objašnjenje.
U to vrijeme, za prodaju dijela firme moralo je ići na referendum.
Došla je Hrvatska. Umjesto generalnog direktora nazvano je Predsjednik Uprave.
Koji je samostalno firmu od 7000 ljudi slistio na 1200. U nekoliko "optimizacija", "outsourcinga" - svaki put se to drugačije zvalo.
Prodao odmarališta a koja su nekoliko godina prije toga tri puta "slali" na referendum i tri puta je referendum pao. Jer, odmarališta nisu rentabilna. Zanimljivo je da onome tko ih je kupio - jesu. I rade.
Rasprodao većinu firme unutar HR i zadnje, glavni dio prodao strancima.

A ovo , Budo lončar i skupi auto?
Možemo otvoriti novu temu samo za takve upise. Tko ima koji auto i otkuda mu novci za to.
Old 15.02.2015., 20:18   #11148
Quote:
FranKrsto kaže: Pogledaj post
Forumaši, ne znam da li ste primjetili, ali razgovorom o 1918. godini i Austro-Ugarskoj ste off topic na ovoj temi.
Da, izvolite se lijepo se vratiti u Jugoslaviju.
the edge is offline  
Old 15.02.2015., 20:18   #11149
Quote:
Revenger20 kaže: Pogledaj post
Naravno. Kolinda ima povijesnu priliku nas mentalno udaljiti sa Balkana. Kada već politički ne možemo u svemu biti samostalni.

Revenger20, nije ti ovo film "Men in Black" gdje agenti imaju onu stvar koja briše memoriju.

Pogledaj što nam mladež sluša. To nije klasična glazba niti rock niti reggae.

Kulturna jugosfera je presnažna.

Prije bi SDP potrenuo preodgoj mladeži nego HDZ, u čijim utvrdama su turbofolk zvijezde iz regiona dobrodošli gosti.

https://www.youtube.com/watch?v=z_DHQJBPlaw - Prisjetimo se.
DJTcro is offline  
Old 15.02.2015., 20:20   #11150
Quote:
the edge kaže: Pogledaj post
Da, izvolite se lijepo se vratiti u Jugoslaviju.
pa kaj ne idemo u Evropu?
Old 15.02.2015., 20:21   #11151
Quote:

Revenger20, nije ti ovo film "Men in Black" gdje agenti imaju onu stvar koja briše memoriju.

Prije bi SDP potrenuo preodgoj mladeži nego HDZ, u čijim utvrdama su turbofolk zvijezde iz regiona dobrodošli gosti.
Pa zato smo i rekli, danas nazalost zive u Hrvatskoj generacije koje su rodjene i odgojene u razdoblju balkanske zajednice, a u medijima prevladavaju vijesti iz Srbije.
Treba nam jedno 50 godina potpunog odmaka od Balkana, i opet cemo imati srednjoeuropski mentalitet i generacije odgojene na europskim civilizacijskim tekovinama.
John_Wayne is offline  
Old 15.02.2015., 20:23   #11152
Quote:
John_Wayne kaže: Pogledaj post
Pa zato smo i rekli, danas nazalost zive u Hrvatskoj generacije koje su rodjene i odgojene u razdoblju balkanske zajednice, a u medijima prevladavaju vijesti iz Srbije.
Treba nam jedno 50 godina potpunog odmaka od Balkana, i opet cemo imati srednjoeuropski mentalitet i generacije odgojene na europskim civilizacijskim tekovinama.
Veselim se naraštajima koji će slušati Udu Jurgensa.
the edge is offline  
Old 15.02.2015., 20:24   #11153
Quote:

Zabava i sport donose ogroman profit, znaci toga ce biti sve vise.
Tako da mislim radi se o profitu a ne o ljubavi, namerno se to servira.
Vukela is offline  
Old 15.02.2015., 20:25   #11154
Quote:
zenodor kaže: Pogledaj post
"Sama inauguracija prošla je kako već takve stvari i prolaze. Golemi, superteatralni cirkus kojim mala i siromašna država otkriva svoje komplekse i operetne sanjarije o velebnim krunidbama uz koje se barem jedno nedjeljno podne može osjećati strašno važno i ozbiljno. Svi znamo kako već idu scenariji takvih priredbi. Napirlitani baletani iz one garde koju je izmislio FT ponosno stoje uz povijesne postrojbe dok im kaputići vijore na vjetru, pleh-glazba svira koračnice, doajeni glumačkog mainstreama izvikuju riječi himne i domoljubne poezije kao da su užasno ljuti na publiku, a pokoja nježna duša u publici od ganuća plače uz intoniranje himne", piše Tportal o inauguraciji predsjednice Grabar-Kitarović:

http://www.tportal.hr/magazin/tv/369...zemaljaca.html
Uopće me ne čudi ovakva "kritika" sestre blizanke Elizabete Gojan.
jiri sotola is offline  
Old 15.02.2015., 20:25   #11155
Quote:
Ne 50 godina, nego za 100 godina.

Jer već najmlađi danas znaju tko je Sandra Afrika.

Ali ne možeš ljudima zabraniti da slušaju tu glazbu, ali možeš zabraniti otvaranje novih turbofolk klubova.

Teško će Kolinda ići protiv svog biračkog tijela.

Zadnje uređivanje DJTcro : 15.02.2015. at 20:30.
DJTcro is offline  
Old 15.02.2015., 20:28   #11156
Quote:
Henry_Kinasky kaže: Pogledaj post
Sto se tice Vucica, neizmerno sam zadovoljan njegovim prisustvom na inouguraciji. Ali ne zato sto "donosi poruku mira i dobrosusedske saradnje", vec zato sto slusa Kolindinu zahvalnicu Tudjmanu i braniteljima, sedeci pored Mercepa...zao mi je sto citam da nije bio Gotovina.
A eto, cak je i Mesica sreo na ulici, pa su popricali...
ja sam se danas, moram priznati, ugodno iznenadila. gospodin Vucic je bio odmjeren, ljubazan i pristojan.

Quote:
Razbijač kaže: Pogledaj post
"Pazi se stoko, ide alfa ženka koja vozi traktor", riče panično ugojena krava iz usrane štale...
sto je tu smijesno?!?!

Quote:
richard5 kaže: Pogledaj post
Čestitam HTVu i drugu Radmanu.
Da bi omalovažili sam čim inauguracije predsjednice i samu predsjednicu, vođenje prijenosa prepustili su Elizabeti Gojan. I uspjeli su. No, sve je krenulo suprotno očekivanjima. Na kraju je ispalo da goreg vođenja prijenosa i lošijih komentara iz studija nikad nismo ni čuli ni vidjeli.
uzas! i onda se HTV cudi sto mu Nova uzima primat...

Quote:
jiri sotola kaže: Pogledaj post
Ja sam odmah znao da je novatv moj izbor. Odlični su bili. Sveprisutni, dobri gosti, najbolje od informative što se nudi na hrvatskoj novinarskoj sceni, pet plus
slazem se. posebnu paznju su posvetili sitnicama, detaljima. odlicno odradjen posao.
Mammi is offline  
Old 15.02.2015., 20:28   #11157
Quote:
the edge kaže: Pogledaj post
Veselim se naraštajima koji će slušati Udu Jurgensa.
Ja se isto veselim narastajima koji nece pojma imati kako se zovu pjevaci iz Srbije, kojima ce te pjesme biti strane i nepoznate, koji nece biti bombardirani vijestima iz regije odnosno Srbije.

Treba nam jedno 50 godina Europe, u kojima nece biti ni trunke balkana, i evo nas opet tamo gdje smo vec bili prije 1918. godine.
John_Wayne is offline  
Old 15.02.2015., 20:32   #11158
Quote:
Ne 50 godina, nego za 100 godina.

Jer već najmlađi danas znaju tko je Sandra Afrika.

Ali ne možeš ljudima zabraniti da slušaju tu glazbu, ali možeš zabraniti otvaranje novih turbofolk klubova.
Ne mozes zabraniti, ali mozes smanjti utjecaj. Ako smanjis kolicinu vijesti iz Srbije, ako se o tome ne govori, onda to nece moci pustiti korijene, kao sto nazalost vec je. Ali treba nam sigurno par desetljeca odmaka od balkana da se kao nacija isčistimo od tog loseg balkanskog utjecaja. Dakle treba smanjiti kolicinu vijesti iz Srbije, a forisirati vijesti iz Europe, i da vidis rezultata.
John_Wayne is offline  
Old 15.02.2015., 20:33   #11159
Quote:
Ja se isto veselim narastajima koji nece pojma imati kako se zovu pjevaci iz Srbije
Onako iskreno, ti sa srednjoeuropskim mentalnim sklopom, koliko si upoznat sa austrijskom, mađarskom, českom ili slovačkom glazbenom scenom i uz kojeg pjevača/grupu se rado opuštaš?
Old 15.02.2015., 20:35   #11160
Quote:

što misliš tko je (i na koji način) kriv za tzv regijonski turbofolk kod nas?
jeeeRajt is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:31.