Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.04.2023., 07:49   #1101
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
Borg je bio mrtav kad se Katica vratila iz Delte u Alfa kvadrant
Al se ipak njegovi ostaci javljaju u STPu.

Borg je počeo umirati već s Hughom.
Odgovori s citatom
Old 27.04.2023., 10:52   #1102
Quote:
Xenoborg kaže: Pogledaj post
Upravo nabasao na to da je Elnor poginuo na Excelsioru - i baš Picarda i Raffi boli banana za to.

Youtube.

Kakva serija!
Scenarist Matalas kaže da on nije bio na brodu. Jer, tko će mu popuniti posadu broda u Star Trek: Legacy?
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2023., 13:22   #1103
Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
Scenarist Matalas kaže da on nije bio na brodu. Jer, tko će mu popuniti posadu broda u Star Trek: Legacy?
Da, baš sam pogledao na Memory alphi i na njegovu Twitteru.

No tko kaže da nije zaboravio za njega pa jednostavno bubnuo da nije bio ondje?

Stvar je u tome šta ni Picard ni Raffi nisu reagirali na uništenje Excelsiora.
Xenoborg is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2023., 13:50   #1104
Evo, uspio napokon bingeati 3. sezonu...
Sve u svemu, ovako dobro realiziran fan service nisam do sad imao prilike vidjeti. Konačno, 20 godina od jebenog Nemesisa (i Enterprisea) uspjeli su vratiti pravi Trek!

Prva sezona Star Treka koja je na ekrane vratila humor, zajebanciju, i onaj osjećaj kud puklo da puklo, to boldly go... koji je bio temelj i originalnog serijala i TNG-a, a koji je toliko drastično nedostajao u svemu poslije. Eh da, i technobabble između Geordia i Date. Koliko mi je to falilo... Technobabble je osnova svemira, jebemu.

Bilo je i ovdje bezbroj mana i scenarističkih rupa. Ponajviše Borg sam, koji je već dopizdio i Bogu i narodu, ali ajde. I što je sa Picardovom zgodnom curom romulankom koja ga čeka u chateau? Bokić draga, vratio sam se, a ovo je moja životna ljubav i naš zajednički sin, trolol.

Ali pozitivnog je daleko više...

Data - njegov lik su toliko izmrcvarili od Nemesisa do 1. sezone STP, da nemam riječi kojima bi opisao koliko mi je drago da su mu konačno dali zaokruženu priču kakvu taj lik zaslužuje, doslovno od prve epizode TNG-a. Suze sam ronio, nećemo se lagati.

Enterprise D - bež zidovi, bež kožnate fotelje, tepih , ambijentalno je*eno SVJETLO!!!, bez lens flarea, staklenih površina, reflektora i ostalih hipsterskih set-design sranja koja su uništila Star Trek scenografiju.

Shaw je scenaristički masterpiece. Umjesto generičkog šupka koji na kraju "progleda", dobili smo najbolji lik u seriji.

Na kraju, predlažem kolektivnu amneziju kojom bi se iz kanona izbrisalo sve od kraja Enterprisea do 3. sezone Picarda i nastavak dalje u ovom smjeru.
Čak i ova ideja sa Enterpriseom G mi je dobro legla. Starfleet na jedan mali izraubani brod postavila sve neprilagođene troublemakere i devijante i sad će ih lansirati na petogodišnju misiju na rub svemira, samo da ih se riješe na neko vrijeme. Zakon.

I naravno, je*eš Trek u kojem John DeLancie nema zadnju riječ. Ave Q!
IceClimber is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:14.