Natrag   Forum.hr > Razno > Baš razno

Baš razno Teme za koje još nije otvoren specijalizirani podforum.
Podforumi: Kolekcionarstvo, Quizorama.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.12.2022., 00:59   #1101
evo ridam zbog fasttecha
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 01:38   #1102
Quote:
AnTTun kaže: Pogledaj post
Stigla prva narudžba s Puffkalice, Smok Morph 2 mod.

1. Boja nije ona koju sam tražio. OK nije ni drečavo zlatna, može proći pa .. 'ajde. Al' bilo bi OK javiti se prije slanja i pitati jel' može druga boja.
2. Kutija je otvarana. Na donjoj strani nema najlona već je malo lijepljeno selotejpom. Uređaj ne izgleda korišteno, moguće da je nekome pokazan ili je bio izložbeni primjerak ili tako nešto, ali u toj situaciji bih očekivao da se netko javi i pita da li bih to prihvatio.
nemoj se ljutiti, ali meni je ovo itekako za žaliti se - jer nisi dobio ono što si platio...
pogotovo jer kod njih na stranici ne možeš odmah odabrati željenu boju (ako postoji više njih), već ih moraš dodatno kontaktirati i napomenuti koju boju želiš - ako ti se potrefi da je imaju na lageru - dobit ćeš je, u svakom drugom slučaju bi bilo fer od njih da ti se jave povratno...

da - bilo bi fer da su objavili ili napisali ako je uređaj bio izložbeni ili korišten - no to je teško očekivati i od puno većih shopova (ne mislim samo na vape)
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 16:30   #1103
Quote:
Stigla prva narudžba s Puffkalice, Smok Morph 2 mod.

1. Boja nije ona koju sam tražio. OK nije ni drečavo zlatna, može proći pa .. 'ajde. Al' bilo bi OK javiti se prije slanja i pitati jel' može druga boja.
2. Kutija je otvarana. Na donjoj strani nema najlona već je malo lijepljeno selotejpom. Uređaj ne izgleda korišteno, moguće da je nekome pokazan ili je bio izložbeni primjerak ili tako nešto, ali u toj situaciji bih očekivao da se netko javi i pita da li bih to prihvatio.

Ništa od navedenog nije big deal, ali ako KIWI za suprugu dođe u krivoj boji šaljem sve nazad, tražim povrat novca i križam Puffku s popisa dobavljača...
opet puffka krame prodaje

niš čudno

neće pitat jer to nitko živ neće prihvatit

tamo sam kupovao dvaput, samo arome i samo na 40% off.

da se ne misli da se twebi smijem, ne smijem, žao mi je zbog toga

Ja bi im se javio i rekao što je problem, nek ti daju drugi.

netko tko je pakirao očito nije vidio
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 17:52   #1104
Quote:
60nine kaže: Pogledaj post
nemoj se ljutiti,
Ma ja sam ti puka mirnoća, poput leptirića na lahoru

Kao što sam rekao, ništa od navedenih zamjerki ne nalazim presudnim. Da je profesionalno, nije, al' ne mogu svi biti Juicedoctor

Čekam drugu narudžbu...

P.S. buje3000, sve 5, hvala na podršci
Old 07.12.2022., 17:57   #1105
BTW, stigao Smok R-KISS mod s Alije. Rekao bih idealan mod za ćorave i/ili one koji ne mare puno za postavke. Uklapam se u obje kategorije
Old 07.12.2022., 19:17   #1106
Quote:
Ma ja sam ti puka mirnoća, poput leptirića na lahoru
divno

ja većinom trolam i zajebavam se

Quote:
BTW, stigao Smok R-KISS mod s Alije. Rekao bih idealan mod za ćorave i/ili one koji ne mare puno za postavke. Uklapam se u obje kategorije
Koliko ti voliš Smok, toliko ga ja ne volim
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 19:39   #1107
Quote:
buje3000 kaže: Pogledaj post
divno
ja većinom trolam i zajebavam se
Koliko ti voliš Smok, toliko ga ja ne volim
1. Ti si još mlad, nestašan, zaigran i tak' to
2. A čuj, nemam nikakvih loših iskustava s tim (Smok) brandom. Osim pada moda u pivo. Al' to baš ne mogu pripisati Smoku

P.S. Zapravo sam fan Joyetecha, dijelom iz emotivnih razloga jer je njihov proizvod bio moj prvi 'mod'. AFAIC, njihov prelazak na podove je nenadoknadiv gubitak za vaping industriju. Al' to sam samo ja i moje tzv. mišljenje
Old 07.12.2022., 21:22   #1108
Moj Coolfire z50 sa zlide tankom ide u penziju pa molim pomoc oko kupnje novog , please.
To mi je prva i jedina parilica,kupljena na preporuku s foruma i jako sam (bila) zadovoljna s njom. Parim mtl, grijac 1.2.
Kupujem novog jer mi je poceo u zadnje vrijeme jako kurit grijace, parim otpocetka uglavnom 2-3 tekucine, nisam puno mijenjala,brzo sam nasla sto mi pase-vocne.
Okus je slabiji, nije kao prije , a grijace brzo skurim, i ocito moram nabaviti nesto novo. To mi se desava u zadnje vrijeme, ne kuzim zasto.i prije sam parila slatko voce pa se to nije desavalo.
Necu gledat puno na cijenu ali volila bi opet nesto slicno,ali bolje.
Dakle-volila bi komplet, da je jednostavan za koristenje, tvornicki grijaci,idealno bi bilo da ga mogu kao i Coolfire punit s punjacem, mtl. Izgled i cijena mi nisu toliko bitni samo da je kvalitetan i da dobro radi. Veliki tank isto nije na odmet.
Pa ako moze kakav prijedlog bila bi jako zahvalna
Myrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 22:02   #1109
zlide tank ti još može poslužit

nabavi grijač 1,6ohma i drž ga na 10-12W i neće ti biti problema

1,2 ohma grijač je meni malo... čudan, da ne kažem grozan

1,0 ohma je još gori

1,6 ohma je taman onakav kakav MTL grijač treba biti - pun okus i ugodan vape.

imaš i 0,8, kojeg treba kurit na 17 W i zakurac je i tu jer je propuh.

evo, ja ti ne znam niš bolje od tog, će morat netko drugi, meni je taman (iako, inače, mrzim iz dna duše sve s kupovnim grijačima, on je ok.

ako ti okus nije kao prije, operi tank.

izvadi grijač i potopi ga u neku čisteću otopinu, kolege će napisat u šta.
moja varijanta čišćenja je komplicirana i skupa, jer radim mješavinu Arfa, jabučnog octa i sode, i pravi je tramak, ali čisti i ulje

i radi pauze od tekućina, možeš 3 dana jednu, pa pauza 7 dana od tog okusa. U protivnom dobiješ "vaper's tongue" a to ti je da ne osjetiš okuse kako treba

meni je optimalno dan dva neki okus i onda 7-8 dana pauze od tog okusa
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2022., 23:24   #1110
Ja sve čistim sa isopropanolom. Od elektronike do vape opreme. Brzo ispari, dobro sve očisti i sve uredno dezinficira. Preporuka je da rastaviš tank i dobro ga očistiš. Očisti i kontakte i navoj na modu i tanku.

Okus je slabiji jer ako stalno pariš iste tekućine, razvije ti se vaperski jezik. Dobro ti je buje napisao, dva tri dana jednu, pa onda dva tri dan drugu tekućinu i tako u krug. Ako su jako slične sve, onda preporučam ili da popariš tu i tamo tank čiste baze ili nađeš neku drugačiju tekućinu i svakih dva tri dana presječeš sa tankom nečeg drugačijeg. Osobno isto volim slatke i voćne, ali imam cherry cigar i ryu4 vanilla caramel koji služe za presjeć jer su fine duhanske.

Kad kažeš brzo ti kuri grijače, što točno radi? Grijači ti kraće traju? Brže se zaprljaju toliko da su za baciti? Jer može biti i da je jednostavno lošiji batch grijača u igri.
Grimko is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2022., 02:14   #1111
Quote:
Grimko kaže: Pogledaj post
Ja sve čistim sa isopropanolom. Od elektronike do vape opreme. Brzo ispari, dobro sve očisti i sve uredno dezinficira. Preporuka je da rastaviš tank i dobro ga očistiš. Očisti i kontakte i navoj na modu i tanku.
khm, IPA alkohol nije baš za stvari koje stavljaš u sebe ili koristiš u njima nešto što uvlačiš u pluća ili stavljaš na kožu - više je za elektroniku, kontakte i takve stvari... to što IPA brzo ispari nema veze...

ako se već koristi alkohol, onda je bolja opcija onaj iz apoteke običan 70% jer i služi za primjenu na tijelu, rane itd... ili votka (ali to je skuplja opcija )

ps: ljudi znaju imati alergične reakcije na koži od IPA alkohola pa treba pripaziti kad se s njim barata (rukavice i to)

ako se tankovi redovno čiste (jednom mjesečno recimo) - dovoljan je i običan detergent za suđe s vodom, samo sve treba dobro isprati i posušiti...

upgrade opcija je kupiti onaj mali, kućni ultrasonični čistač (ja ga imam recimo i super je za takve stvari + naočale i ostale sitne pizdarije od nakita i slično)
- stavim u njega par kapi detergenta i vodu (u zadnje vrijeme koristim demineraliziranu zbog kamenca u vodi iz pipe koji je užas kod nas u Zg)
- sve rastavim na dijelove (dokle ide) i ubacim u ultrasonični
- pustim ga par ciklusa po 480 sekundi (fino lagano zagrije vodu, skine nečistoće vibracijom i dodatno opere zbog detergenta)
- sve isperem malo nakratko s vodom iz slavine i pustim na radijator da se posuši (na tanjurić sa salvetom ispod dijelova)

kad vidim na što liči voda nakon pranja više tankova na taj način - tek onda skužiš koliko je to sve u biti prljavo

kaj se tiče njenih grijača - ja mislim da je samo naletila na jako lošu seriju i možda je bolje uzeti neke iz druge serije i drugog otpora (kao što je Buje napisao) (btw čini mi se da je to djevojka koja je isto već pitala na VP grupi na facebooku ili imamo dvije osobe s istim problemom )
Odgovori s citatom
Old 08.12.2022., 10:25   #1112
a može biti u rijetkim slučajevima da se grijač kuri zato što je tekućina s previše PG-a

meni se to događalo s omjerima PG/VG 60/40

kada sam imao bazu VP/PG 50/50 i ješao tekućine od kojih aroma ide na 10% pa bi sveukupno tekućina bila PG/VG 60/40 a nekad i 65/35.

probaj neku VG/PG 70/30

ako je grijač napravljen da se može koristiti za VG/PG 70/30, a je, onda ne valja kada je obrnuto VG/PG i užasno radi, da ne kažem katastrofa. Jer grijač ne može savršeno raditi na oba omjera
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2022., 12:14   #1113
Tužan sam radi fasttecha. Redovito sam tamo uzimao coilove zadnjih nekoliko godina. Sad nemam pojma di da uzimam za tu cijenu koju sam tamo placao

9.50$ / 3 komada

Ajd, barem imam zalihu za nekoliko mjeseci.
bezimeni11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2022., 14:16   #1114
Quote:
a može biti u rijetkim slučajevima da se grijač kuri zato što je tekućina s previše PG-a

meni se to događalo s omjerima PG/VG 60/40

kada sam imao bazu VP/PG 50/50 i ješao tekućine od kojih aroma ide na 10% pa bi sveukupno tekućina bila PG/VG 60/40 a nekad i 65/35.

probaj neku VG/PG 70/30

ako je grijač napravljen da se može koristiti za VG/PG 70/30, a je, onda ne valja kada je obrnuto VG/PG i užasno radi, da ne kažem katastrofa. Jer grijač ne može savršeno raditi na oba omjera
ne bi li trebalo biti obratno - da gotovi grijači imaju problema s gušćim tekućinama jer se sporije natapaju? (više VG-a)

dosta tih gotovih grijača ima problema upravo sa gušćim tekućinama i neki idealan omjer im je 60/40 (u korist VG-a) iako neki sasvim normalno rade i sa 70/30...

sa rijeđim bi prije imali problema s curenjem i slinjenjem tekućine nego sa kurenjem coila...
Odgovori s citatom
Old 08.12.2022., 21:31   #1115
se sjećaš nekad, kad smo na MTLu bili, da smo po ljeti morali drugačije slagat grijač, nego po zimi, za isti omjer PG/VG jer bi inače moglo procurit jer je rijetka tekućina?

imo sam sferu v4, kurila je grijač prebrzo kada bih stavio tekućinu s više PG-a

znači na 50/50 dobro, na malo više i skuri grijač nakon 4ml , a inače bi vata trajala 12ml

dugo sam ju koristio, jedno 2 god svaki dan, odličan mali uski atty, stvarno rijetko bi nešto srao, ono možda 4 puta u 2 godine
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2022., 01:08   #1116
ne sjećam se, nikad nisam imao takvih problema, al fakat...
Odgovori s citatom
Old 09.12.2022., 05:14   #1117
Ja sam na 50:50, od prvog dana…
Hvala na puno super savjeta
Myrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2022., 08:54   #1118
Na ovo ti mogu samo reći da nisi znao složiti build na sferi kako treba, jer, PG ne mjenja agregatno stanje kao VG i ne dolazi do prevelike ekspanzije ili kontrakcije (zato se koristi u antifreeze mješavinama, između ostalog) te tekućine sa 50/50 omjerom ili više PG-a je preporučljivo pariti po zimi jer ne dolazi do nagle promjene negativnog tlaka u tanku i atomizer teže procuri kod prelaska u hladno-toplo i vice versa.

Ako ti je zagarao grijač, to je samo zbog toga što si nesposoban, nije do tekućine Vrlo vjerojatno si previše vate natrpao gore (ili filler, ne znam što si koristio) jer je "rijeđa tekućina"

Quote:
se sjećaš nekad, kad smo na MTLu bili, da smo po ljeti morali drugačije slagat grijač, nego po zimi, za isti omjer PG/VG jer bi inače moglo procurit jer je rijetka tekućina?

imo sam sferu v4, kurila je grijač prebrzo kada bih stavio tekućinu s više PG-a

znači na 50/50 dobro, na malo više i skuri grijač nakon 4ml , a inače bi vata trajala 12ml

dugo sam ju koristio, jedno 2 god svaki dan, odličan mali uski atty, stvarno rijetko bi nešto srao, ono možda 4 puta u 2 godine
fekoljabut is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2022., 15:25   #1119
Quote:
fekoljabut kaže: Pogledaj post
Na ovo ti mogu samo reći da nisi znao složiti build na sferi kako treba, jer, PG ne mjenja agregatno stanje kao VG i ne dolazi do prevelike ekspanzije ili kontrakcije (zato se koristi u antifreeze mješavinama, između ostalog) te tekućine sa 50/50 omjerom ili više PG-a je preporučljivo pariti po zimi jer ne dolazi do nagle promjene negativnog tlaka u tanku i atomizer teže procuri kod prelaska u hladno-toplo i vice versa.

Ako ti je zagarao grijač, to je samo zbog toga što si nesposoban, nije do tekućine Vrlo vjerojatno si previše vate natrpao gore (ili filler, ne znam što si koristio) jer je "rijeđa tekućina"
Vjerojatno

znaš me, i kak me zaboli kak grijač izgleda, dok radi, bilo kako, samo da radi

je trpo sam više vate, da imam s čim kanale popunit
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2022., 10:05   #1120
Quote:
znaš me, i kak me zaboli kak grijač izgleda, dok radi, bilo kako, samo da radi
baš super ako si ovo ozbiljno napisao i onda daješ savjete drugima oko vape-a
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:05.