Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.03.2021., 09:31   #1101
Quote:
Buraz kaže: Pogledaj post
Koliko kužim mogao bi izimprovizirati posudu od aluminijske posude za hranu sa izbušenim rupama na vrhu.
A šta imaš improvizirat kad postoje gotove, kaufland, plodine, interspar, ma svi ovi maxi marketi.
https://hr.vi-go.eu/grill-ladice/131...l-4-paket.html
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 11:12   #1102
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
A šta imaš improvizirat kad postoje gotove, kaufland, plodine, interspar, ma svi ovi maxi marketi.

https://hr.vi-go.eu/grill-ladice/131...l-4-paket.html
To nije to.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 11:19   #1103
Quote:
Buraz kaže: Pogledaj post
Gdje si kupio tu rupičastu cijev?
A pelete?
Koliko kužim mogao bi izimprovizirati posudu od aluminijske posude za hranu sa izbušenim rupama na vrhu.

Imam već dosta sušenih grana i debla voćki što sam sakupio i što koristim sa klasičnim weberom na ugljen, pa mogu i to koristiti umjesto peleta.
Jedno i drugo sam uzimao iz stranih webshopova sa BBQ ponudom (ako te zanima mogu pogledati točno koji). Cijev je mislim ova, iako sam vidio kod nas nešto slično.
Ne znam di si doma, ali ako hoćeš probati mogu ti posuditi da vidiš kako to funkcionira (od kada sam kupio kettle rijetko to koristim).
Što se tiče DIY rješenja vidio sam da i to ljudi rade, staviš u alu posudu, zatvoriš sa folijom i izbušiš rupe gore.. treba probati.
crocus is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 12:17   #1104
te male tube za smokanje u plinskim roštiljima sam vidio nedavno, neznam gdje, ali sam vidio. lesnina bauhaus ....
vladjan1901 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2021., 08:42   #1105
Quote:
crocus kaže: Pogledaj post
Jedno i drugo sam uzimao iz stranih webshopova sa BBQ ponudom (ako te zanima mogu pogledati točno koji). Cijev je mislim ova, iako sam vidio kod nas nešto slično.
Ne znam di si doma, ali ako hoćeš probati mogu ti posuditi da vidiš kako to funkcionira (od kada sam kupio kettle rijetko to koristim).
Što se tiče DIY rješenja vidio sam da i to ljudi rade, staviš u alu posudu, zatvoriš sa folijom i izbušiš rupe gore.. treba probati.
Hvala puno na ponudi, ali nije potrebno .. budem si kupio svakako.
Dok ne nabavim ću oprobati sa točno onakvom alu tepsijom kaj farfan preporuča, baš ih imam i doma.

Quote:
vladjan1901 kaže: Pogledaj post
te male tube za smokanje u plinskim roštiljima sam vidio nedavno, neznam gdje, ali sam vidio. lesnina bauhaus ....
thnx, bacit ću oko
Old 06.03.2021., 12:47   #1106
Imam posudu iz Buhausa za 109 Kn.
Služi svrsi, materijal je dosta debeo, čak ima dolje po sredini utor pa se može staviti direkt na cijevni plamenik od plinskog roštilja.
Imam i jednu iz Ikea-e koja je koštala 20-40 Kn, ne sjećam se više, klasična kutija s rupičastim poklopcem ali od tanjeg inox lima.
Old 06.03.2021., 18:37   #1107

Hvala puno

Baš sad rokam malo
Old 12.03.2021., 11:11   #1108
Nabava plinskog roštilja

Pozz
Ima li tko iskustva s Kingstone plinskim roštiljima iz Bauhausa.
Zapeo mi je za oko model Cliff 450.
Nisam do sad nikad imao plinski roštilj pa me zanima iskustvo s ovim ili preporuka za bolji.
Dominations is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2021., 14:16   #1109
Meni i jeftiniji model iz Bauhausa godinama odlično radi posao tako da sa Clifom sigurno nećeš pogriješiti.
Old 12.03.2021., 16:46   #1110
Meni su u oku ovi modeli:

Weber Master Touch C-5750

Weber Master Touch Premium SE-5775 - drugačiji sistem poklopca, dodatni prsten za brikete te deflektor, searing rešetka

Kamado Joe Junior - najskuplji, ali i najmanji, ali vrlo vjerojatno i najbolji

Ima kod nas i Kamado Madness - zna li tko razlike između njih i Joe-a?

Šteta što su Kamado roštilji toliko manji, slijedeći cijenovni rang im je par tisuća kuna gore.

Najviše me privlači SE-5775, sama searing rešetka je 509 kuna na istom web-shopu, gledajući bez nje dođeš skoro na cijenu ovog plavog C-5750 modela. Plus još neke dodatne sitnice.

Krivo sam se izrazio, najviše me privlači Kamado roštilji, ali ne mogu si još priuštiti baš ono što bih želio, pa će vjerojatno ovi Weberovi biti kupljeni.

Ima li tko još kakve preporuke?
Kirkpatrick is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2021., 17:54   #1111
Ovaj Master touch premium imam pa ako te nešto zanima slobodno pitaj. Što se tiče kamada, KJ je razvikana firma sa boljim detaljima, rješenjima i vjerojatno garancijom dok je ovo drugo ajmo reći kopija. Jel vrijedi razlike u cijeni to svatko mora za sebe procijeniti.. Btw mali hint trenutno imaš na njuškalu KJ classic 2 za 6500kn pa ako ti je to u budžetu baci oko.
crocus is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2021., 18:19   #1112
Heh, hvala, malo mi je to previše. Mislim da će biti oko 3,000kn. Gledao sam podosta youtube uradaka s MT Premiumom, te mislim da će na njega pasti odabir.

Kako si zadovoljan s istim? Osim roštilja, što još pečeš/kuhaš?

Ako (kad) vrijeme dođe, nadam se i neke recepte da ćeš podijeliti?
Kirkpatrick is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2021., 20:39   #1113
Searing rešetka nije nužno potrebna. To je većinom za show, da se vide crte.

Najbolji sear je kada imaš dvije zone i di je na direktnoj zoni ugljen jako blizu mesu. To ga zapeče cijelom površinom, a ne samo na rešetki.

Ali naravno pošto je ovo i hobi, što god se može priuštiti i isprobati, super
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2021., 22:12   #1114
Upravo tako, iz istog razloga sam uzeo model ispod koji ju nema, kada pečem steak ili slične komade obično ih zapečem na ploči ili sam koristio cold grate technique (ima na yt).
Što se tiče samog roštilja mislim da je ok, meni je prilikom odabira prevagnuo ovaj dodatak sa heat deflectorom za smokanje i svidio mi se poklopac na šarki.
Po youtubeu ćeš naći sve što je dobro o njemu ja ću ti radije reći što mi se ne sviđa Taj dodatak za smokanje iako je dobro zamišljen mana mu je što je prsten u koji stavljaš brikete dosta plitak, tako da ako još na brikete staviš neki komad drveta više heat deflector neće lijepo nalijegati. I cijeli taj koncept ti sa jedne strane daje više mjesta na rešetki za meso ali ako želiš provjeriti koliko ti je još ostalo briketa ili dodati još drva za dimljenje moraš izvaditi van pola roštilja što baš nije praktično. U zadnje vrijeme dimim bez toga jer imam bolji pregled situacije.
Druga stvar koja me malo smeta je što poklopac loše dihta. Baš sam danas zalijepio neku brtvu za kamine pa ću uskoro isprobati koliko je taj mod uspio.
Na njemu uglavnom radim steakove i dimim meso (najčešće rebra svinjska/juneća i u zadnje vrijeme juneći vrat), za "običan" roštilj mi ga se ne da paliti pa to pečem na plinskom.
Kada dođe vrijeme možemo razmjenjivati iskustva i recepte ali mislim da je ovo odličan hobi jer na kraju spaja ljude i pruža lijepe trenutke. Nedavno sam dimio rebra, komad je bio vanserijski, iako su bila super uvijek nekako mislim da to može još bolje . Ovo je jedina slika jer su nestala u sekundi
crocus is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2021., 08:59   #1115
E poklopac na šarku je već prava stvar

IMaš kakav recept za juneća rebra? Kakva rebra tražiš u mesnici?
Ja sam probao samo jednom, samo sol i papar, ali je valjda meso bilo meh, pa je bilo onako baš bezveze.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2021., 10:42   #1116
Quote:
Sheshirdzhija kaže: Pogledaj post

Ja sam probao samo jednom, samo sol i papar, ali je valjda meso bilo meh, pa je bilo onako baš bezveze.
Trebat će ti dosta prakse sa kontrolom temperature i pečenjem, počmi od piletine, imaš na jutubi pregršt materijala. Ja kupio weber mt, preporuka, zajebi rešetku i zajebi onaj poklopac na šarke, jer kad ti to rikne,, razmrda se, moraš i naštelat, pa će poklopac dihtat, uzmi obični sa zakačkom za poklopac izad model od 2500 kn, bez tih điđamiđa. ne trebaju ti.

Heat deflector ti je dobar, jer dobivaš veću površinu za smokanje, jer kad ga nemaš onda ugljen ide na jednu stranu i uzima prosto na rešetki. No na tom roštilju češ peći i roštilj, dosta toga nećeš previše koristiti, a uvijek se može naknadno kupiti.
vladjan1901 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2021., 12:49   #1117
@vladjan
Ma imam ja roštilj i imam sistem za kontrolu temperature.
Radio sam većinom bacon i šunke, vrat.
Ali u rebra se nisam još dotakao previše, ponajviše jer ih nisam nigdje usput vidio.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2021., 17:53   #1118
Quote:
Sheshirdzhija kaže: Pogledaj post

Koja god rebra uzeo imas dosta otpada ako zelis napraviti da budes zadovoljan. Naime, slicno kao kod svinjskih rebara, i ova su iz vise misica (kod svinje je mascoba), sto ne bi bio problem da im misicna vlakna nisu okomita. Meni npr to ne smeta jer ih ionako potrgam za sendvice.
Kad kupis rebra, odstrani sve iznad prvog misica. Taj dio je ujedno i najvise prosaran intermuskularnom masnocom, pa ces dobiti suculent teksturu bez suhih i zvakastih dijelova.
Najbolje sto mozes naci za novac koji si spreman platiti je da se domunđaš s nekih mesarom i da te zove kad dobije šarolea ili limuzina.

Poslano sa mog M2007J17G koristeći Tapatalk
balzag is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2021., 18:35   #1119
Upravo se spremam stisnuti "kupi" na ovo u Bauhausu: https://i.imgur.com/a7mhjAy.png

Te nakon kratkog vremena ovo kod KraljaŽara: https://i.imgur.com/hTFuPv0.png

Običan Master Touch umjesto Premiuma zato što ga nemaju trenutno u Bauhausu, a kod KraljaŽara je dosta skuplji. Ovako si mogu priuštiti neke dodatke. Za koji mjesec još nešto, pa za koji mjesec nekon toga opet još nešto. Kamen za pizzu sam uzeo odmah, jer volimo i to, a i domaći kruh dosta. Rukavice su dosta skupe, pa ništa od njih trenutno, a možda mi ni termometar neće trebati odmah na početku kad se učim. Ima li tko kakve ideje za druge dodatke koji bi mogli olakšati ili uljepšati doživljaj? Jel sam uzeo nešto tupo?

Usput, primjetio sam i ovaj roštilj: https://www.rostilji.hr/proizvod/ros...et-black-57cm/

Dosta je jeftiniji tamo nego drugdje (za 1000+ kuna), pa sam si mislio možda i njega. Ništa od ikakvih dodataka ne bih uzeo trenutno uz isti, a i za njega bi mi zbilja trebao prekrivač, koji košta 800 kuna! Mislim, stol je super, Master Touch obični izgleda da je u njemu, a i zanimljivi dodaci (koji nisu neophodni, doduše), ali vjerojatno ne ovaj put...
Kirkpatrick is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2021., 19:02   #1120
Netko je hvalio okrugli granitni kamen za pizzu iz bauhausa, mislim da dođe cca 200kn i navodno je odličan, a puno deblji od ovog oriđiđi
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:02.