|
|
02.09.2014., 08:08
|
|
Dežurno gunđalo
Registracija: Apr 2006.
|
BTW, od zimskog reda letenja, Air france uvodi dodatni let za Zagreb, i mijenja vremena letova.
09:00Zagreb 11:05 Paris (CDG)
18:00Zagreb 20:00 Paris (CDG)
I za nazad:
12:35 Paris (CDG) 14:25 Zagreb
15:30 Paris (CDG) 17:20 Zagreb
|
|
|
02.09.2014., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
teve max kaže:
ok, mijenja se vrijeme polaska, ali ne zbog mojih nekih osobnih razloga, već zbog toga što su oni ubacili taj dan jedan let koji nije postojao, ne znam koliko je to česta praksa..
|
a znam ali - za njih je to dodatni let a ne promjena termina. Ali - APP, ne?
|
|
|
05.09.2014., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
nukac kaže:
BTW, od zimskog reda letenja, Air france uvodi dodatni let za Zagreb, i mijenja vremena letova.
09:00Zagreb 11:05 Paris (CDG)
18:00Zagreb 20:00 Paris (CDG)
I za nazad:
12:35 Paris (CDG) 14:25 Zagreb
15:30 Paris (CDG) 17:20 Zagreb
|
Ovako, kada sam kupovao karte u 7. mjesecu bila su ova dva leta za natrag i odabrao sam onaj koji mi više odgovara (normalno kasniji let), a za tamo je bio samo jedan let ovaj u 18:00, i sad u ponedjeljak 01.09. su ubacili taj jutarnji u 09:00 koji mi puno više odgovara jer mi ostaje cijeli dan u Parizu. Onako s onim večernjim letom gubim dan. Meni je sve jasno da ako imam MiNi karte da za njih nema promjene. Ali isto tako mislim da je u interesu svih aviokompanija da njihovi putnici kupe što je moguće ranije njihove karte, što sam ja i učinio, skoro 5 mjeseci prije sam kupio karte, i sada ispada da netko tko želi kupiti karte za taj dan DANAS nakon 2 mjeseca, ima više mogućnosti i istu cijenu, jer je let tek stavljen i nije popunjen pa su cijene minimalne. Znači ja sam kažnjen jer sam kupio kartu toliko unaprijed. To je to. Izgubio sam dan u Parizu bezveze, da sam čekao do danas mogao sam kupiti karte po istoj cijeni i izabrati let ujutro s kojim imam dan više. S Air France-om sam izmijenio nekoliko mailova i čekam odgovor od nadležnih viših instanci, ali do danas nakon 2 dana još nema odgovora. I ne znam koliko je uopće to česta praksa da ubace jutarnji let, bilo bi mi logičnije da prvo imaju raniji jutarnji let i da ako se on popuni, da onda ubace večernji let, a ne obrnuto. Možda se varam.
|
|
|
05.09.2014., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
UglyKidJoe kaže:
a znam ali - za njih je to dodatni let a ne promjena termina. Ali - APP, ne?
|
Čekam odgovor od nadležnih.. 
|
|
|
05.09.2014., 16:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Držim ti fige, ali istraživanja kazuju da se aviokarta, ukoliko se kupuje unaprijed, najviše isplati kupiti oko 60 dana prije leta. Tada su kod ozbiljnih kompanija obrisi reda leta jasni a cijana najniža za krajnjeg korisnika.
|
|
|
05.09.2014., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
UglyKidJoe kaže:
Držim ti fige, ali istraživanja kazuju da se aviokarta, ukoliko se kupuje unaprijed, najviše isplati kupiti oko 60 dana prije leta. Tada su kod ozbiljnih kompanija obrisi reda leta jasni a cijana najniža za krajnjeg korisnika.
|
Nisam znao za to istraživanje, ali istini za volju, početak 11. mjeseca, let iz Zagreba za Pariz, ma neće im nijedan let biti popunjen ni približno i oni sad meni ne mogu izići u susret..i sad će mi bezveze propasti jedan dan..
|
|
|
05.09.2014., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Ha čuj, tako oni uglavnom zaradjuju...
|
|
|
06.09.2014., 00:44
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
teve max kaže:
Ovako, kada sam kupovao karte u 7. mjesecu bila su ova dva leta za natrag i odabrao sam onaj koji mi više odgovara (normalno kasniji let), a za tamo je bio samo jedan let ovaj u 18:00, i sad u ponedjeljak 01.09. su ubacili taj jutarnji u 09:00 koji mi puno više odgovara jer mi ostaje cijeli dan u Parizu.
|
Ja sam u sestom/sedmom mjesecu gledala let za drugi grad u Francuskoj i presjedanje bi bilo u Parizu CDG i bio mi je ponudjen jutarnji let, jer naravno s ovim vecernjim ne bih stigla do cilja u istom danu. Let bi bio krajem 9. mjeseca. Cijena je ubitacna, bila onda i sada.
Cisto me zanima, jesi gledao za druge datume, je li bilo jutarnjih letova?
|
|
|
06.09.2014., 11:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bezveze kaže:
Ja sam u sestom/sedmom mjesecu gledala let za drugi grad u Francuskoj i presjedanje bi bilo u Parizu CDG i bio mi je ponudjen jutarnji let, jer naravno s ovim vecernjim ne bih stigla do cilja u istom danu. Let bi bio krajem 9. mjeseca. Cijena je ubitacna, bila onda i sada.
Cisto me zanima, jesi gledao za druge datume, je li bilo jutarnjih letova?
|
Nisam gledao druge datume,ali pretpostavljam da je u tom trenutku sve bilo tako. Tog leta ujutro sigurno nije bilo, jer bila su 2 leta za povratak i to sam vidio, znači nisam previdio ovo ujutro, a čak imam i screenshot na whatsapp-u gdje se vidi da nema tog leta ujutro, jer sam ga slao curi da čujem njeno mišljenje.  I prošlu subotu sam gledao taj let jer bi nam se neki prijatelji možda pridružili i nije bilo tog jutarnjeg leta. Znači stavili su ga najvjerojatnije sada u ponedjeljak.  Ne znam koliko je to česta praksa,ali ispao sam glup na žešće, jer ću izgubiti jedan dan bezveze, jer sam kupio kartu 5 mjeseci unaprijed.  Misleći da su rasporedi letova fiksni, i da eventualno mogu ukinuti let,ali da će dodati let??? Još u Hrvatskoj?? To još ne vjerujem 
|
|
|
06.09.2014., 15:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Pozdrav, naime gledao sam da online rezerviram karte za Eiffella pa vidim da je sve rezervirano unaprijed mjesec dana i više  .. pa me zanima postoji li kakva alternativna stranica preko koje se možda može nešto probat rezervirat, hvala
|
|
|
06.09.2014., 16:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Nekad znaju pustit još karata u prodaju pa s vremena na vrijeme pogledaj dal su se pojavile karte za razdoblje koje ti treba..
|
|
|
07.09.2014., 02:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
atiljak kaže:
Pozdrav, naime gledao sam da online rezerviram karte za Eiffella pa vidim da je sve rezervirano unaprijed mjesec dana i više  .. pa me zanima postoji li kakva alternativna stranica preko koje se možda može nešto probat rezervirat, hvala
|
Alternativa su ti i stepenice - ali to svi kao kugu izbjegavaju...
|
|
|
07.09.2014., 18:56
|
|
Verified!
|
Quote:
teve max kaže:
Nisam gledao druge datume,ali pretpostavljam da je u tom trenutku sve bilo tako. Tog leta ujutro sigurno nije bilo, jer bila su 2 leta za povratak i to sam vidio, znači nisam previdio ovo ujutro, a čak imam i screenshot na whatsapp-u gdje se vidi da nema tog leta ujutro, jer sam ga slao curi da čujem njeno mišljenje.  I prošlu subotu sam gledao taj let jer bi nam se neki prijatelji možda pridružili i nije bilo tog jutarnjeg leta. Znači stavili su ga najvjerojatnije sada u ponedjeljak.  Ne znam koliko je to česta praksa,ali ispao sam glup na žešće, jer ću izgubiti jedan dan bezveze, jer sam kupio kartu 5 mjeseci unaprijed.  Misleći da su rasporedi letova fiksni, i da eventualno mogu ukinuti let,ali da će dodati let??? Još u Hrvatskoj?? To još ne vjerujem 
|
Ma dobro, ozbiljnija kompanija ne bi smjela ukidati let ... onako bezveze.
A sta se moze, moglo ti se desiti i da let postane jeftiniji (osim skuplji). Najbolje ne gledat vise nakon kupnje.
Ne znam je li bi se mogao pojaviti kao slucajno ujutro i zamolit da te boardaju na taj let (ako nije rasprodan, ili netko se ne pojavi, pa bolje da mu ti oslobodis mjesto na popodnevnom letu  )
|
|
|
07.09.2014., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bezveze kaže:
A sta se moze, moglo ti se desiti i da let postane jeftiniji (osim skuplji). Najbolje ne gledat vise nakon kupnje.
Ne znam je li bi se mogao pojaviti kao slucajno ujutro i zamolit da te boardaju na taj let (ako nije rasprodan, ili netko se ne pojavi, pa bolje da mu ti oslobodis mjesto na popodnevnom letu  )
|
Misliš da bi to prošlo? Imaš nekih iskustava ili saznanja da bi to moglo proći?
|
|
|
07.09.2014., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
atiljak kaže:
|
Oni to puštaju u prodaju u setovima, pojavit će se opet mjesta skoro pa sigurno. Nije bilo mjesta mjesec dana unaprijed i kad sam ja išao pa su se kasnije pojavila. Pogledaj sada za sljedećih par dana, čisto da znaš što da očekuješ. Ako baš ne bude ništa za tvoj dan uvijek možeš ispod tornja stati u red za karte ali to probaj izbjeći jer gužve su ogromne.
Quote:
UglyKidJoe kaže:
Alternativa su ti i stepenice - ali to svi kao kugu izbjegavaju...
|
Stepenicama može samo do drugog kata. Na vrh nikako.
|
|
|
07.09.2014., 21:59
|
|
Verified!
|
Quote:
teve max kaže:
|
Ne bas. Jednom u USA sam zakasnila na connection flight, pa sam morala promijeniti let. Srecom bilo je letova svaki sat. Dodijelili su mi let 2 sata kasnije, na kraju sam stigla do gate-a prije nego je prethodni let poletio i s odusevljenjem su me prekrcali, zajedno s torbom.
|
|
|
08.09.2014., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gileg kaže:
Oni to puštaju u prodaju u setovima, pojavit će se opet mjesta skoro pa sigurno. Nije bilo mjesta mjesec dana unaprijed i kad sam ja išao pa su se kasnije pojavila. Pogledaj sada za sljedećih par dana, čisto da znaš što da očekuješ. Ako baš ne bude ništa za tvoj dan uvijek možeš ispod tornja stati u red za karte ali to probaj izbjeći jer gužve su ogromne.
Stepenicama može samo do drugog kata. Na vrh nikako.
|
Pa da, ali mu neće odbiti da mu prodaju kartu do vrha. Problem je iz podnožja.
|
|
|
08.09.2014., 11:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
teve max kaže:
|
Ne i nemoj to raditi - nije to ZET pa APP. Drugo su vezani letovi a drugo je tvoja situacija koja je takva kakva jest.
|
|
|
08.09.2014., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bezveze kaže:
|
Znaš da je to nemoguće - ne prolaze u tim stvarima APP spike: muči ga nesanica...
|
|
|
08.09.2014., 20:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Hvala na pomoci, budem pratio stranicu
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:39.
|
|
|
|