Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2015., 02:32   #1101
Smjeskica imas pravo.naravno da je problem u muzu.ne bih joj bila u kozi.ja imam problema radi svekj al barem mi nije kamperica u kuci.
Mislim da wp nece ovo moc presjec na lijep nacin.rijetko tko to uspije

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
megran is offline  
Old 05.08.2015., 19:05   #1102
Quote:
marincezg kaže: Pogledaj post
pretpostavljam da joj je muz tih i miran kao i moj pa se ne zeli prepucavati, odbrusiti i svađati...
a mozda ih se i boji...vjeruj mi ima i takvih muzeva jer ako dođe do svađe i to malo zesce moze svekar/otac reci van iz kuce a ja mislim da je mog muza to frka...(a mozda i njezinog)
mada bi i mogli biti postanari jer zajedno imamo oko 7500 kn i nemamo djecu ali moj muz to nebi htio...
zato ce rađe sutiti i nebu ulazil u nikakve rasprave, nazalost...
Pa vjeruj mi da bi i ja najradije to, ali trenutno nam kupaona liči više na gradilište, al ajd, snašla bi se i s tim, ali nemamo vrata na kući... doduše uskoro će to biti gotovo, pa ćemo se maknut - NAPOKON.

Btw, jučer sam imala još jedan incident, pa me je draga sveki izvrijeđala mužu (ali dovoljno glasno da i ja čujem) da sam ja 'kao da sam u šumi odrasla' i da 'ona ovako neuredno biće nije nikad upoznala', zato što sam, pazite sad, s krivom krpom obrisala pod u našoj sobi, jer tu sobu se ne briše sa krpom s kojom se briše boravak, već treba uzeti posebnu krpu (ja trebam takve stvari znat jer ne znam kako), i jer mi u čak mjesec dana nijednom nije palo napamet da obrišem prašinu sa lustera. Bilo je još komentara, ali mi je iskreno mučno kad se sjetim pa neću ni nastaviti...

Ništa, čekamo da riješimo zidove i vrata do kraja, u međuvremenu će doći, nadam se i kuhinja, i vjerujem da smo za koji tjedan već preseljeni, toliko ću još izdržat. Držite fige!
Groovie is offline  
Old 06.08.2015., 13:51   #1103
Quote:
Groovie kaže: Pogledaj post
'kao da sam u šumi odrasla' i da 'ona ovako neuredno biće nije nikad upoznala',
Ovo se ne odnosi samo na tebe...

Smatram da suprug mora u ovakvim situacijama dati do znanja samo jednu stvar:

"Ako ne poštujete moju suprugu, ne poštujete ni mene! Tu povlačim granicu. Pređete li ju još jednom, zaboravite da smo obitelj. Članovi obitelji se ne omalovažavaju,a moja supruga, sviđala se vama ili ne, je iznimno važan dio obitelji i očekujem da ju poštujete, bez obzira u čijoj se kući nalazila. Ako nećete, vaš izbor, ali i moj izbor je da to ne toleriram."

Gdje je vašim muževima zaštitnički poriv? Jel bitnije poštovanje/ljubav/mir ili (neznatno) bolja ekonomska situacija?
seagreen is offline  
Old 06.08.2015., 14:00   #1104
Dobroj vecini muzeva je bitna vise ekonomska situacija. Bilo da zive kod njegovih ili njezinik uvijek ce biti svađa između njegove zene i svekrve/njene mame jer su to 2 generacije pod krovom i svako ima svoj stil zivota....a zene ponajvise rade oko kuce i obitelji pa zato i dolazi do sukoba između zena i svekrva/mama. Muzevi se nikada me svađaju sa svojim tastom ili tatom. Jedino se mogu posvađati oko fotelje pred tvom kada je tekma ili novina.
Kako god okrenes njima bitno da oni osobno ne moraju kuhati, prati, peglati, cistiti itd....a da li ce to raditi zena, punica ilk mama...njima tak svejedno.
pincica is offline  
Old 06.08.2015., 14:21   #1105
Quote:
seagreen kaže: Pogledaj post
"Ako ne poštujete moju suprugu, ne poštujete ni mene! Tu povlačim granicu. Pređete li ju još jednom...
Onda što?
Oni trenutno nisu u položaju da se postavljaju jer će završiti na ulici, i sama je to nekoliko puta napisala.
Zadnji put je on prijetio majci prekidom kontakta, ona ga je smirila. S druge strane, i bez nje je "već nekoliko puta letio na cestu", a bilo je burno i kad je ona bila tamo kad nije radila, pa baš i ne znam koliko bi se te prijetnje ostvarile, a koliko bi samo svekrva shvatila da laju, ali ne grizu previše.
Ms_Manners is offline  
Old 06.08.2015., 14:47   #1106
@white panties

imaš puno problema, i suosjećam s tobom, ali evo imam jednu ideju oko onog kako si premorena od posjeta. zašto ne iskoristiš dolazak svekrve da ti malo čuva dijete, a ti si odeš u šoping? ili odeš s mužem u kino ili šta vas već veseli?
a kad ti je muž doma, pošalješ baku s bebom u park da bi se vas dvoje mogli malo "odmoriti", čitaj pomaziti. čak i ako dojiś, uvijek možeš jedan obrok izdojiti pa da ga ona da, zar ne? ta žena je očito s jedne strane usamljena a s druge strane jako usmjerena na vas, pa iskoristi to tako da svi profitiraju. ovaj intenzivan i naporan period će ipak proći, a baka s kojom nisi posvađana dobro će ti doći da ti je pri ruci i kasnije.

ali bitno: kad obnovite seksualni život, tvoj muž će se prisjetiti zašto si mu ono ti ipak bolja od matere, i bit će automatski na tvojoj strani u bilo kakvom pitanju koje iskoči.

primjetio sam da je jako puno žena izrazito fokusirano na malo dijete, i gubi iz vida svoje ostale odnose. to je i prirodno i ok, ali kad znate da je tome tako možete se i potruditi u nekom trenutku fokusirati i na druge dijelove svog života.
uzadnjicas is offline  
Old 06.08.2015., 17:17   #1107
Quote:
seagreen kaže: Pogledaj post
Ovo se ne odnosi samo na tebe...

Smatram da suprug mora u ovakvim situacijama dati do znanja samo jednu stvar:

"Ako ne poštujete moju suprugu, ne poštujete ni mene! Tu povlačim granicu. Pređete li ju još jednom, zaboravite da smo obitelj. Članovi obitelji se ne omalovažavaju,a moja supruga, sviđala se vama ili ne, je iznimno važan dio obitelji i očekujem da ju poštujete, bez obzira u čijoj se kući nalazila. Ako nećete, vaš izbor, ali i moj izbor je da to ne toleriram."

Gdje je vašim muževima zaštitnički poriv? Jel bitnije poštovanje/ljubav/mir ili (neznatno) bolja ekonomska situacija?
Imam novi update, mislim da je ovo i zadnji, budući da se obistinilo to što sam i prognozirala - izbacila nas je iz kuće, tj. mene a moj BM ide samnom spavat na pod u našu kuću sa golim zidovima i bez vrata U jednu ruku osjećam ogromno olakšanje, jer ju ne moram više gledat i trpit tu torturu. A sve je propucalo danas oko toga zašto ja uzimam njihove cigarete, kad sam rekla da neću više, i da ću im platit, da nije problem, da je muž rekao da je to ok, da mogu i da nisam znala, i zamolila sam ju da se ne razgovara na takav način samnom kao da sam neznamtko, da ako joj nešto treba, da me slobodno može zamolit, da mi nije ništa problem, ali da joj ne mogu čitat misli. s toga je nekako eskaliralo na to zašto moj muž ima poderane čarape i gaće, a ja pušim kupovne cigarete kad ima motanih (a prije sekund mi je zabranila da ih pušim), na što sam joj ja odgovorila pa nisam mu ja mama da mu kupujem gaće i čarape, a ona će pa zar mu mama mora cijeli život kupovat čarape, a ja ju gledam u čudu, pa ne, čovjek ima 30 godina, treba si ih kupovat sam... I tako, ispala sam sponzoruša koja se tamo njoj uvalila da joj otme kuću valjda, ne znam, iako sam zadnjih 10 godina ja samostalno živjela i privređujem cijeli život sama za sebe, kupila sam namještaja, tv, kompjuter za nas, još moji roditelji kupuju praktički cijelu kuhinju... kad sam joj rekla da se tko koje cigarete puši i tko kome gaće kupuje te raspodjela financija u našoj vezi nje ne tiče, te da ne znam više što bi joj rekla, ako me ne želi u svojoj kući neka mi kaže, na što je gospođa izjavila 'a što bi ti više da ti kažem?'. samo sam otišla, nogom više neću stupit u tu kuću, eto... uz sve moguće napore, nisam uspjela izbjeći neminovno. dragi je rekao da neće više s njom riječ prozborit, njega mi je i najviše žao, ali ja sam se svojski trudila da do toga ne dođe, gospođa je nažalost inzistirala, te uz to što smatra da sam prljava i ovakva i onakva, sad sam još i sponzoruša i jedva sam dočekala da se njima utrpam, te mi je još direktno rekla da odem iz njene kuće, pa više ništa nažalost ne mogu napraviti. Ali sam mogu vam reći zbilja sretna. barem sam ću noćas na svom podu spavati.
Groovie is offline  
Old 06.08.2015., 20:21   #1108
Svekrva se ponijela apsolutno neprihvatljivo, ali iskreno nije mi jasno da si ti tek sad sretna što spavaš na svom, pa makar i bez vrata, tako ste mogli i bez da je došlo do ove situacije.
Realno da sam čula kako za mene neko kaže da sam rasla u šumi i da sam najneurednije biće te da neko baca odjeću po meni dok još ležim u krevetu nema te kuhinje i vrata koje bih čekala da iselim.
Otvoreno te nije željela tu, ti si to znala a ostala si...dijelom si i sama kriva.
Old 07.08.2015., 00:14   #1109
I najgore od svega je i najbitnije: zasto ali zasto nije i on otisao sa tobom??????

megran is offline  
Old 07.08.2015., 00:20   #1110
Pa je.
Old 07.08.2015., 00:24   #1111
Pincica dobar post! I ono sto svi rade je balansiranje izmedu mame i zene koje moze stati jedino kad zena totalno poludi i prekine sva vidanja i kontakte sa svekrvom.ja ne kuzim kako da vecina povampiri poslije svadbe? Da mi to netko objasni.moja svekrva i svekar su bili podnosljivi (mada sam osjecala njihov primitivizam) no nakon svadbe udri drvljem i kamenjem

megran is offline  
Old 07.08.2015., 15:07   #1112
Quote:
smjeskica kaže: Pogledaj post
Svekrva se ponijela apsolutno neprihvatljivo, ali iskreno nije mi jasno da si ti tek sad sretna što spavaš na svom, pa makar i bez vrata, tako ste mogli i bez da je došlo do ove situacije.
Realno da sam čula kako za mene neko kaže da sam rasla u šumi i da sam najneurednije biće te da neko baca odjeću po meni dok još ležim u krevetu nema te kuhinje i vrata koje bih čekala da iselim.
Otvoreno te nije željela tu, ti si to znala a ostala si...dijelom si i sama kriva.
Gledaj, nije sve tako crno bijelo. Razumijem tvoje gledište, s kojim se realno i slažem, previše sam i predugo trpila, ali sve iz razloga jer je mene moj muž molio da se strpim dok ne završimo kuću i da odemo u miru. ja sam pokušala biti maksimalno strpljiva, nisam se svađala, nisam se dala isprovocirati, ali mi je žena ipak lijepo u lice rekla da me ne želi u svojoj kući. Tu ja svoje ruke perem. Ja sam pregrizla svoj ponos zbog svog budućeg muža, zbog svojih roditelja, ukratko da ne radim frku tamo gdje ne treba, u nadi da ću malo otrpit, riješit kuću i otići bez generalne svađe. Jer sad je žešže sr*nje, jer budući muž je sada prekinuo svaki kontakt s njom, a nije mi bila želja to priuštit osobi koju volim. U svađi je s tatom, jer mu otac to nije ni pokušao spriječit, već je samo slijegao ramenima (u mojim očima su jednako odgovorni za cijelu situaciju, iskreno, makar mu je otac inače jako dobar čovjek, ali je papučar svojoj ženi i tu nema pomoći). Moja majka je na rubu plača jer trenutno spavamo na podu i nemamo ništa, a moj otac je bijesan ko ris, posebno zato što su od dragog ljudi bili kod mojih doma, ručali, spavali u našem stanu (roditelji su dobrostojeći, imaju svoju kuću i vlastiti stan u drugom gradu koji mi obično koristimo kad dođemo i koji su nam nudili i opremili da tamo živimo, samo što tamo nažalost nema za dragog posla), a sad kad god žele mene posjetit moraju prolazit kroz dvorište koje dijelimo s njima i to je njima zaista užasan osjećaj, što im vjerujem. Ja ne bih mogla nosit odgovornost za tu situaciju na svojim leđima, pa trpila - trpila. I strašno mi je žao što je do toga uopće došlo, te se i ovako osjećam krivom i preispitujem se konstatno da li sam mogla što drugačije napraviti, iako znam da bi u kojem god slučaju rezultat bio isti, kad tad. Ja sam tu situaciju htjela pošto - poto izbjeći, ali svekrva nažalost žena kakva je, i nju jednostavno nije briga, čini mi se, ni za svog sina, ni za svog muža, ni za moje roditelje koji su primili pod svoj krov i nju i njenog sina prihvatili kao svog (iako mi nismo vjenčani, kao što je ona istaknula, i ja sam njoj nitko i ništa), a pogotovo ne za mene. Nemam više što reći.
Groovie is offline  
Old 07.08.2015., 15:15   #1113
Quote:
megran kaže: Pogledaj post
I najgore od svega je i najbitnije: zasto ali zasto nije i on otisao sa tobom??????

I išao je dragi samnom, naravno. Zbog te cijele situacije se čak i posvađao i sa majkom i sa ocem, te prekinuo svaki kontakt s majkom.
Groovie is offline  
Old 07.08.2015., 15:29   #1114
Quote:
Pincica dobar post! I ono sto svi rade je balansiranje izmedu mame i zene koje moze stati jedino kad zena totalno poludi i prekine sva vidanja i kontakte sa svekrvom.ja ne kuzim kako da vecina povampiri poslije svadbe? Da mi to netko objasni.moja svekrva i svekar su bili podnosljivi (mada sam osjecala njihov primitivizam) no nakon svadbe udri drvljem i kamenjem

Čekaj Remo da se zakunemo, pa da vidiš kako mi je..emo!

Eto odgovora na "prije i nakon svadbe"!
Walkira34 is offline  
Old 07.08.2015., 20:04   #1115
Groovie
Ok.nek ostane dosljedan svojoj odluci!

megran is offline  
Old 07.08.2015., 21:17   #1116
Quote:
Groovie
Ok.nek ostane dosljedan svojoj odluci!

Sigurno bude. Na žalost, nije nešto privržen svojoj majci budući da ga je već stjerala na cestu više puta i nije nešto posebno brižna, pa nemaju neki pretjerano blizak odnos, više sam ja inzistirala da se ti odnosi drže u kolikom tolikom miru, jer sam odrasla u takvom okruženju gdje su obiteljski odnosi svetinja nad svetinjama, pa mi je bilo teško pojmiti, i danas je, da postoje ljudi kojima obitelj, pa čak i odnos majka-sin, tako malo predstavlja. Meni je teško gledati njega u toj situaciji, jer si ne mogu ni zamisliti kako se osjeća bez te podrške. Mislim iskreno da je njemu teže nego meni u ovoj situaciji, ali mu nažalost tu ne mogu nikako pomoći...
Groovie is offline  
Old 08.08.2015., 12:09   #1117
Quote:
Sigurno bude. Na žalost, nije nešto privržen svojoj majci budući da ga je već stjerala na cestu više puta i nije nešto posebno brižna, pa nemaju neki pretjerano blizak odnos, više sam ja inzistirala da se ti odnosi drže u kolikom tolikom miru, jer sam odrasla u takvom okruženju gdje su obiteljski odnosi svetinja nad svetinjama, pa mi je bilo teško pojmiti, i danas je, da postoje ljudi kojima obitelj, pa čak i odnos majka-sin, tako malo predstavlja. Meni je teško gledati njega u toj situaciji, jer si ne mogu ni zamisliti kako se osjeća bez te podrške. Mislim iskreno da je njemu teže nego meni u ovoj situaciji, ali mu nažalost tu ne mogu nikako pomoći...
možeš mu pomoći tako da konačno prestaneš forsirati nešto što nije moguće ostvariti zbog toga kaj je tebi teško pojmiti da nisu svi roditelji i djeca u bliskom odnosu prepunom ljubavi
znaš ono, put u pakao popločan je dobrim namjerama...
na tebi i tvom mužu je da vas dvoje izgradite obitelj (koju sačinjavate vas dvoje i djeca) u kojoj će se razgovarati, davati podrška, poticaj i ljubav a ne da to namećeš nekome tko to nije u stanju ostvariti

što prije to shvatiš, prihvatiš i prestaneš muža gurat u odnos koji je nemoguć, to će njemu biti lakše...
umjesto ovog što radiš reci mu da znaš da mu je teško i da vjeruješ da će on jednog dana imat puno kvalitetniji odnos sa svojom djecom, pomakni mu fokus na budućnost
Old 08.08.2015., 18:19   #1118
Quote:
sunce kaže: Pogledaj post
možeš mu pomoći tako da konačno prestaneš forsirati nešto što nije moguće ostvariti zbog toga kaj je tebi teško pojmiti da nisu svi roditelji i djeca u bliskom odnosu prepunom ljubavi
znaš ono, put u pakao popločan je dobrim namjerama...
na tebi i tvom mužu je da vas dvoje izgradite obitelj (koju sačinjavate vas dvoje i djeca) u kojoj će se razgovarati, davati podrška, poticaj i ljubav a ne da to namećeš nekome tko to nije u stanju ostvariti

što prije to shvatiš, prihvatiš i prestaneš muža gurat u odnos koji je nemoguć, to će njemu biti lakše...
umjesto ovog što radiš reci mu da znaš da mu je teško i da vjeruješ da će on jednog dana imat puno kvalitetniji odnos sa svojom djecom, pomakni mu fokus na budućnost
Sori, ali nemaš pojma o čemu pričaš, iskreno. Ja njega nisam na ništa forsirala, pa tako niti da ode samnom, niti da prestane pričat sa svojom majkom (to je on napravio radi cijele trakavice njihovog odnosa koji se ne tiče niti mene a pogotovo ne vas svih ovdje), niti sam mu išta nametala ili forsirala, on je svoj čovjek koji svoje odluke donosi sam na osnovu svoje interpretacije cijele situacije. Znao je i on meni reći da se mogu malo više potrudit, spočitat mi neke stvari, vikat na mene zbog svega i svačega (što je imalo osnovu), ali u ovoj situaciji ja sam malo toga mogla napraviti da smirim stvari. On ima beskrajno razumijevanja za mene i ja za njega, i shvaćam da mu je teško i rekla sam mu to već milijun puta, da znam da je njemu sad pet puta teže nego meni, i da ne očekujem od njega da prekine odnose sa svojom obitelji (baš iz razloga jer mi je to nezamislivo), niti ću ja to napraviti (samo neću prihvaćati nikakva materijalna dobra više od njih, da mi se ne bi opet za koji mjesec spočitnulo da ja njih iskorištavam, čisto zato) niti ga guram u ikakav odnos koji je nemoguć (uopće nemam pojma koji je bio cilj ove izjave ni koji bi to nemogući odnos u koji ja njega guram, al ajd). Ja sam samo htjela reći da meni moji roditelji nikad ne bi priredili takvo jedno sr*nje, pa da je on crni cigan, niti bi mi ikad priuštili da spavam na podu u kući bez vrata, sve i da sam lopov i narkoman (jer bilo je i takvih slučajeva u mojoj siroj obitelji i nikad nikog se nije tjeralo iz kuće, jer jednostavno smo svi tako odgojeni i gotovo), i ne mogu ni zamisliti koliko ga boli što je tako nešto doživio (već neznamkojiput) od svoje majke i koliko se nevoljeno mora osjećat zbog toga, a ja mu tu ljubav ne mogu nažalost nadomjestit, koliko god pokušavala. SA da ćemo mi svoju djecu odgajat drugačije, to je već davno utvrđeno i dogovoreno, i naši zajednički ciljevi u životu nas i drže pozitivnima i sretnima zajedno. Pokušavam ga svakim danom svojim ponašanjem (i riječima) uvjerit u činjenicu da će se na mene uvijek moći osloniti i računat na mene i cijelu moju širu obitelj, tako da ne mora imat više taj osjećaj nesigurnosti, i pokušavam djelima izgraditi naš odnos u tom smjeru gdje smo partneri u dobru i u zlu, gdje radimo zajedno i u dogovoru jedno s drugim za našu obitelj i našu bolju budućnost. Griješim, sigurno, da, ali zasad mislim da mi dobro ide...

Uglavnom, ne znam što je trebala biti poanta ovog komentara, ali eto... Ako je netko nešto krivo shvatio iz mog prethodnog komentara, da razjasnim.
Groovie is offline  
Old 08.08.2015., 19:51   #1119
Groovie
Postoje svakakvi ljudi.nazalosti i ti svakakvi postanu roditelji.dosli ste do kraja odnosa.vjerujem da i ti shvacas da je to jedan dio procesa koji je sad gotov.
Ako te muz trazi razgovarajte o tom.ja imam iskustva kod mm da kad pocnem razgovor o tome a on nije spreman nije dobro.
Pusti ga da mu se sve slegne i kad se oporavi on ce sigurno pocet sam o tome.nemoj ga ti u meduvremenu ispitivati.
Dobro je da si odlucila ovo za materijalno.i mi smo.okolo se pricalo koliko smo nezahvalni a svekrva bi htjela doc u posjetu koliko ona dugo hoce i pritom radila razdor u nasem braku.
Kako mislite i na koji nacin napraviti vjencanje?

megran is offline  
Old 08.08.2015., 20:36   #1120
Quote:
Na žalost, nije nešto privržen svojoj majci budući da ga je već stjerala na cestu više puta i nije nešto posebno brižna, pa nemaju neki pretjerano blizak odnos, više sam ja inzistirala da se ti odnosi drže u kolikom tolikom miru, jer sam odrasla u takvom okruženju gdje su obiteljski odnosi svetinja nad svetinjama, pa mi je bilo teško pojmiti, i danas je, da postoje ljudi kojima obitelj, pa čak i odnos majka-sin, tako malo predstavlja. Meni je teško gledati njega u toj situaciji, jer si ne mogu ni zamisliti kako se osjeća bez te podrške. Mislim iskreno da je njemu teže nego meni u ovoj situaciji, ali mu nažalost tu ne mogu nikako pomoći...
o ovome ti govorim
ti si imala tu sreću i blagoslov da si odrasla u kvalitetnoj obitelji pa ti je nepojmljivo da si članovi obitelji mogu radit stvari koje si imala prilike iskusit kod svekrve
zato ti kažem, oni ne mogu imat kvalitetan odnos, niti je na tebi da mu to nadomjestiš. ti imaš dobar uzor u svojoj primarnoj obitelji i to ti treba poslužit kao model kojeg ćeš prenjeti i u novu obitelj i pomoć svom mužu da gradite takav odnos sa svojom djecom

znam da si loše i da si doživjela traumu ali nemoj skakat na svaku napisanu riječ, pročitaj što ti pišemo jer ti govorimo iz neutralne pozicije i želimo ti pomoći
i ja sam odrasla u izrazito disfunkcionalnoj obitelji i znam da mi je, kad sam odrasla. od partnera trebao osjećaj sigurnosti, pozitiva i "pogled u svijetlu budućnost" a ne da mi on nadomjesti mamu tatu i ostale
na dobrom ste putu, samo se okrenite prema naprijed

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:51.