Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
15.02.2015., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
|
Cak i da joj ovo budu savjetnici, jos uvijek su bolji izbor od Dejana Jovica, Budimira Loncara, Vesne Terselic i Zrinke Vrabec-Mojzes.
|
|
|
15.02.2015., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Šalu na stranu, meni je bila lijepa inauguracija, Kolinda je bila lijepa, dobro ajde malo je pretjerala sa šminkom(kao i uvijek), dobar izbor glazbe, odličan govor, uglavnom sve mi je bilo super, osim idiota Leke.
Inače gledao sam na RTL-u, mislim da su bili najbolji, bolji od NOVA tv.
Jedino ne kužim jednu stvar.
Pa jebemu mater, ja sam laik po tom pitanju, ali zar stvarno nitko nije uočio da će Predsjednica obučena u plavo izaći na identično plavu podlogu pozornice?
Pa to su neke osnovne stvari vizuelnog doživljaja o kojima se treba voditi računa
|
Vidi se da nikad nisi delal u štampariji.
To je sveta boja - zagrebačko plava!
Boja Dinama, Hadezeja - i Kolindina kaputića...
E jebemu, zaboravil sam - i boja očiju Majke Božje... 
|
|
|
15.02.2015., 22:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
|
Manje stete bi napravili od ove nazovi *obrazovane* grupe yugonostalgicara. 
|
|
|
15.02.2015., 22:30
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
malčica kaže:
|
Bas cudno da ti je samo to palo na pamet, bozemiprosti ko da si malo khmmm . . 
|
|
|
15.02.2015., 22:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
sb323ar kaže:
Ma pusti ih, oni ne mogu shvatiti da Gotovina jednostavno nije htio svojom pojavom zasjeniti Kolindinu pobjedu. 
|
Gotovina je ispao da nije čovjek od riječi. Rekao je da se neće petljati u politiku a onda onako javno da potporu Kolindi samo par dana prije izbora. Taj njegov poziv na kavu odnosno davanje otvorene potpore je odlučilo pobjednika na izborima. A kao neće se mješati u politiku a već je odlučio tko će biti budući predsjednik odnosno predsjednica. Nemam ja ništa protiv toga da se on politički izjašnjava, ali nek stoji iza svoje riječi.
|
|
|
15.02.2015., 22:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
rama kaže:
Nives je bila uzvanica. Ugodno ju je dojmila buduća predsjednica, njen govor i cijeli program.
Za podebljano, nisam stekla takav dojam.
|
Pa to je logično. Nives je cijenjena književnica, a Kolinda cijenjena političarka. Očekivano je da se krema hrvatskog naroda međusobno druži.
Quote:
Plavobili kaže:
Komentar s http://www.hkv.hr/vijesti/politika/1...kitarovic.html
"Što se tiče spominjanja Mesića i Josipovića, ta dva mangupa dobili su ogroman zvižduk svih nas nazočnih i dobro je bilo vidjeti mišljenje hrvatskog naroda o tome. Predsjednica je znala kakve će reakcije to spominjanje izazvati, u to sam uvjeren."
Glede same zakletve, samo strplivo djecice, jos samo 4 dana. Slutim da ce Predsjednica "pogresku" vrlo brzo "popraviti", i to temeljito.
|
A kako bi to ona, dječače, trebala popraviti?
Quote:
mravac8 kaže:
Hm .....
Gotovina je bio pozvan sa suprugom, ali je imao neodgodive obaveze pa nije mogao doći.
Hvala, Gotovina, to jako puno govori.
Svima koji znaju čuti.
|
Isto kao i cijeli svijet osim čelnika Regiona...
Quote:
7nationarmy kaže:
inauguracija nije misa, a ti koji tvrde da je narod stoka, da fali kulture i da je demokracija opasna - to je izumiruca karika politicara, to mozes vidjeti tek u tragovima cak i kod nas. je, narod nije obrazovan i narod je sirov. znas li zasto? dok su obitelji josipovic, milanovic, pusic (nastavi niz) lagodno zivjele u stanovima otetim prijasnjim legalnim vlasnicima, narod je imao dvije opcije - sutjeti i biti sirotinja ili otici u njemacku kopati kanale i nadati se da ce djeci moci priustiti bolji zivot. e sad, danas ih se naziva stokom, a one koji zive u otetim stanovima - svecima. zaboravi, proslo svrseno vrijeme.
|
A što ćemo s onim Titovim generalom koji je otkupio židovsku vilu za dvajst i nešto somova maraka, pa sutradan promijenio zakon, a? 
I tata bi, sine... Al kurac, nemre...
Quote:
John_Wayne kaže:
Predlazem novo hrvatsko odličje - velered Stjepana Mesica za veleizdajništvo. Prvi dobitnik - on sam. 
|
Predlažem novo hrvatsko odličje za balave trolove.
Kaj misliš, tko bi bi bio prvi dobitnik? 
|
|
|
15.02.2015., 22:40
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
 he he ... sama se pozvala na kavu sikterušu. No i dalje es zabavljajte u slijedećih mjesec i po 
|
|
|
15.02.2015., 22:40
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
bubi mir kaže:
Kakvu sam presudu predvidio protiv Gotovine?
On je izjavio: "Tamo gdje si sa puskom prosao u ratu, trebas moci sa ponosom proci u miru ! "
On je svjetlosne godine daleko od jednog Koradea i slicnih, pa makar o mrtvima sve najbolje.
|
Ti si neki astronaut? Pa Korade je bio prvopodređeni Gotovini, odnosno Gotovina je bio njegov direktan šef. Ništa Korade u ratu nije napravio bez Gotovininog znanja i odobravanja. A ono 10 godina nakon rata to je nešto drugo. U ratu to su bili jedan nadređeni i jedan podređeni, dio istog mehanizma, i među njima i ostalima gdje su Krstičević, Kotromanović nema razlike. To je sve jedna te ista vojska.
|
|
|
15.02.2015., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Inauguracija je zbilja bila prelijepa: svečana i dostojanstvena, a opet se osjećala toplina i prisnost, za što je najviše zaslužna Kolinda koja djeluje kao drago biće i ima prirodnost koja plijeni.
Pozornica: prekrasno! Jednostavno, kao i što je jednostavan i intiman Trg Svetog Marka sa predivnom crkvom skromnih proporcija i neke nadvremenske "narodske" ljepote... Minimalna intervencija "scenografa", prava mjera za postizanje maksimalnog vizualnog doživljaja!
Govor: izvanredan! Opet prava mjera domoljublja ali i otvorenosti svijetu, obraćanje Hrvaticama i Hrvatima, ali jednako i svim građankama i građanima Hrvatske, otvorenost prema svima - raznih nacionalnih, vjerskih i spolnih opredjeljenja...
Na kraju, kao žena, moram i o Kolindinom outfitu: za razliku od predizbornih kompletića koje sam na nekoj temi dobro iskritizirala, današnja obleka je bila izvanredna! Jednostavna, savršenog kroja i materijala, po želji Kolinde (kažu) bojom usklađena s pozornicom (ja možda ne bih baš potpuno istu nijansu kao tepih, radije bih nešto tamnije..., ali to nije neoprostiva pogreška.) Nakit - hrvatski tradicijski zlatni "botuni" - jako dobar izbor, delikatni i nenametljivi kao naušnice, a kasnije, na razgovorima, kad je bila u haljini, dodana im je još i ogrlica od "botuna".
Jedini minus: šminka koja se nije baš najbolje držala (a za takvu prigodu i nepredvidivu izloženost raznim dodirima, poljupcima i sl. je trebala biti super-ultra-turbo trajna i fiksirana). O umjetnim trepavicama i dalje mislim sve najgore i nadam se da će ih se Kolinda što prije riješiti... (Jel se to meni samo čini, ili su i ostale žene koje su nastupale danas iskopirale Kolindinu sklonost trepavicama: Renata (BTW - preeeedivno otpjevala!), Radojka (također izvanredna!), zboristice... Koju je to pošast Kolinda proširila...  )
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
Zadnje uređivanje Špranja : 15.02.2015. at 22:52.
|
|
|
15.02.2015., 22:47
|
|
עם ישראל חי
Registracija: May 2010.
|
Quote:
lezerkocije kaže:
Ti si neki astronaut? Pa Korade je bio prvopodređeni Gotovini, odnosno Gotovina je bio njegov direktan šef. Ništa Korade u ratu nije napravio bez Gotovininog znanja i odobravanja. A ono 10 godina nakon rata to je nešto drugo. U ratu to su bili jedan nadređeni i jedan podređeni, dio istog mehanizma, i među njima i ostalima gdje su Krstičević, Kotromanović nema razlike. To je sve jedna te ista vojska.
|
Korade je i prije rata bio isti onaj Korade poslije rata.
Jos je u ratu bio i najbolji.
Gotovina je za njega gospodin covjek, bio i ostao.
|
|
|
15.02.2015., 22:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
lezerkocije kaže:
Nemam ja ništa protiv toga da se on politički izjašnjava, ali nek stoji iza svoje riječi.
|
Quote:
saugaro kaže:
 he he ... sama se pozvala na kavu sikterušu.
|
Evo, vidis, Saugaro ti lijepo rekao (jedino ne znam je li vjerodostojno, jer slova nisu u boji). 
|
|
|
|
|
dodaj malo ludila
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Kukrika kaže:
Bas cudno da ti je samo to palo na pamet, bozemiprosti ko da si malo khmmm . . 
|
Prehlađena?
Uplakana kao žena na slici?
Štojaznam, baš tako izgleda....
Quote:
lezerkocije kaže:
Gotovina je ispao da nije čovjek od riječi. Rekao je da se neće petljati u politiku a onda onako javno da potporu Kolindi samo par dana prije izbora. Taj njegov poziv na kavu odnosno davanje otvorene potpore je odlučilo pobjednika na izborima. A kao neće se mješati u politiku a već je odlučio tko će biti budući predsjednik odnosno predsjednica. Nemam ja ništa protiv toga da se on politički izjašnjava, ali nek stoji iza svoje riječi.
|
Istina je, dao joj je podršku.
Došla ona nepozvana na kavu ili pozvana, svejedno je, nije idiot da ne zna kako je njihovo druženje tumačeno među biračima, da ne spominjem one ispod bine kad se Kitarovićka ispričavala zbog kašnjenja. Ups.
|
|
|
U samoizolaciji
|
Mislim da je Gotovina dao potporu Kolindi što je na kraju i odlučilo izbore zato jer je Josipović previše bio vezan uz Documentu, a poznato je da je Documenta htjela da Gotovina bude osuđen i da operacija Oluja bude prikazana kao zločin. Sreća je što je Gotovina imao pori ruci vrhunski pravni tim koji je srušio sve te optužbe, a on je sam rekao da valja oprostiti a ne valja zaboraviti. Sigurno nije zaboravio da se Josipović na beogradskoj televiziji B-92 nakon pravomoćne presude u kojoj je Gotovina oslobođen ispričavao i govorio kako je on zapravo idejni tvorac Documente. To ga je koštalo pobjede na izborima.
|
|
|
15.02.2015., 22:50
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
bubi mir kaže:
|
Tako se i meni cini, ne vidim da netko tvrdi suprotno 
|
|
|
15.02.2015., 22:52
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
bubi mir kaže:
|
Korade je bio zapovjednik 7. gardijske brigade. 7. i 4. gardijska brigada nosili su sve oslobodilačke operacije na Dinari koje je vodio osobno Gotovina. Mogao si bar osnove Domovinskog rata naučiti. Korade nije smio prdnuti bez Gotovine, kao ni Krstičević. A to što je bilo 10 godina nakon rata na ulazi u tu priču. I off topic si, pričaš laži i gluposti i trolaš bez veze.
|
|
|
15.02.2015., 22:53
|
|
Kršćanski komunist
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Saharun kaže:
sada slušao; slijedi "Ero sa onoga svijeta" najizvođenija jugoslavenska opera 
|
Nego kakva je nego Jugoslavenska? KOmponirana 1932, praizvedba 35.
Quote:
pikzibner kaže:
Ova pregojazna Gojanica je stvarno katastrofa! Tko je nju stavio da komentira inauguraciju - em je zlobna, em nema pojma, em je tako predebela da ju je neugodno uopće gledati takvu! I takva spodoba se nađe s visoka i posprdno komentirati inauguraciju prve hrvatske Predsjednice? Svašta - trebat će na HTV dobro pomesti.............
|
Mislim da je to Radmanovo namjerno podmetanje, možda čak sugestija o stilu vođenja, a moj je dojam da je Gojanica prije emisije popila tri konjaka. Preštekeo na Novu i rtl. Kaj nije u redu, nije.
Quote:
casio kaže:
|
Siguran si da zna? Možda misli da će biti doživotni premijer? Pametnjakoviću!
Quote:
John_Wayne kaže:
Cak niti Josipovic ni Leko nisu pljeskali. Koja blamaza, Zokan doslovno sam pljesce, i to jos onako jako lupa, ono u stilu - evo vam za inat ja cu pljeskat. :klap::klap:

|
Za shvatiti cinizam treba malo više uma i duha. POjasnit ću. Zoki cinično plješče prostakluku rulje koja "huhuče" tamo gdje tome nema mjesta. Neodgojeni prostak se ne zna svladati ni na svadbi, ni sprovodu. Takvima Zoki "plješče".
|
|
|
15.02.2015., 22:54
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
lezerkocije kaže:
Korade je bio zapovjednik 7. gardijske brigade. 7. i 4. gardijska brigada nosili su sve oslobodilačke operacije na Dinari koje je vodio osobno Gotovina. Mogao si bar osnove Domovinskog rata naučiti. Korade nije smio prdnuti bez Gotovine, kao ni Krstičević. A to što je bilo 10 godina nakon rata na ulazi u tu priču. I off topic si, pričaš laži i gluposti i trolaš bez veze.
|
Ratne zasluge mu nitko ne spori niti danas, sve prije i poslije je nesto drugo. 
|
|
|
15.02.2015., 22:55
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
sb323ar kaže:
Evo, vidis, Saugaro ti lijepo rekao (jedino ne znam je li vjerodostojno, jer slova nisu u boji). 
|
Čekaj, to je onaj koji je rekao da je Gotovina osuđen pravomoćno na 25 godina i to zato jer je Gotovinin advokat trgovački putnik 
tekl kad bude na engleskom  to će biti vjerodostojno 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:41.
|
|
|
|