Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
16.02.2015., 09:40
|
|
vakica
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
casio kaže:
Ma fućkalo se njima dvojici i to s razlogom, na ostatak cijelog govora predsjednica je dobila pljesak, ovacije i čestitke.
Sve je to demokracija, moraš se naviknuti na to.. 
|
fućkalo se na riječi novoizabrane predsjednice i točka
Quote:
casio kaže:
E pa kad oni nisu imali Josipovića i Mesića za predsjednike.
U zemljama gdje su slični likovi bili na vlasti obično bi dolazilo do nasilne smjene, pa se takvi onda normalno niti ne spominju na inauguraciji.
Ja osobno ne bih fućkao, ali s druge strane potpuno razumijem one koji to čine. 
|
u tim zemljama ne bi se ni uspio postaviti oooogromni kišobran, a kamoli ono čudo sa stolarijom.
nadam se da nitko od gostiju nije jučer prošao onuda i vidio tu spontanost.
Quote:
nomadi kaže:
Jedina nekulturna stoka su bili i ostali Milanović jer nije cestitao predsjednici i nije dao intervju, a uz njega Josipović jer nije dao intervju. Toliko o civiliziranosti jugofila.
|
....i to je istina! 
|
|
16.02.2015., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
unknown99 kaže:
Makedonije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Bosne, Srbije, region za Kitarovicku na okupu.
Jucer kaze Pahor, nadam se da ce Kitarovicka nastaviti inicijativu proces Brdo.
Bit ce zanimljivo slusat opravdanja dezurnih plasitelja regije.
Ako im je to bilo ljigavo od Josipovica, najmanje sto ocekujem iste kriterije.
|
"Jucer kaze Pahor, nadam se...", a tko mu brani. Kao sto mu nitko ne brani da sam skupi regijonase. Moze i spomen plocu odmah postaviti.
Pitanje je samo sto ce Kolinda reci. I uciniti!
Sudeci po onom sto se izgleda desilo u palaci Dverci, gdje su bila primanja i razgovori Kolinde sa stranim delegacijama, pa nam je Zole bez rijeci, ko furija, izjurio iz Dveraca, a ni drug sadasnji predsjednik nije imao izjavu da ju jutel udari na sva zvona, cutim da se dogodilo puno toga sto je za 180 zavrtilo “tekovine” dosadasnje drugarsko-regijonaske politike.
|
|
|
16.02.2015., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Plavobili kaže:
"Jucer kaze Pahor, nadam se...", a tko mu brani. Kao sto mu nitko ne brani da sam skupi regijonase. Moze i spomen plocu odmah postaviti.
Pitanje je samo sto ce Kolinda reci. I uciniti!
Sudeci po onom sto se izgleda desilo u palaci Dverci, gdje su bila primanja i razgovori Kolinde sa stranim delegacijama, pa nam je Zole bez rijeci, ko furija, izjurio iz Dveraca, a ni drug sadasnji predsjednik nije imao izjavu da ju jutel udari na sva zvona, cutim da se dogodilo puno toga sto je za 180 zavrtilo “tekovine” dosadasnje drugarsko-regijonaske politike.
|
Diplomati u EU ne očekuju promjenu smjera hrvatske politike, pogotovo ne vanjske u kojoj ovlasti, uz Vladu, ima i predsjednica države. Očekuju da će nova predsjednica dati svoj doprinos, u sklopu mandata i ovlasti, u suradnji s drugim državama EU i NATO-a u kreiranju i implementaciji zajedničke politike. Najviše prostora za doprinos Hrvatske, pa i predsjednice, vide u suradnji u regiji. Očekuju da će K. Grabar Kitarović nastaviti aktivno djelovati na jačanju regionalne suradnje.
I uputa iz EU je stigla. Samarcina plasiteljima.
Mozemo li ocekivati da ces imati iste kriterije, ili pognuti glavu i izmisljati nova opravdanja ?
Budite barem dosljedni u kriterijima, nista vise.
|
|
|
16.02.2015., 10:03
|
|
עם ישראל חי
Registracija: May 2010.
|
Quote:
unknown99 kaže:
Diplomati u EU ne očekuju promjenu smjera hrvatske politike, pogotovo ne vanjske u kojoj ovlasti, uz Vladu, ima i predsjednica države. Očekuju da će nova predsjednica dati svoj doprinos, u sklopu mandata i ovlasti, u suradnji s drugim državama EU i NATO-a u kreiranju i implementaciji zajedničke politike. Najviše prostora za doprinos Hrvatske, pa i predsjednice, vide u suradnji u regiji. Očekuju da će K. Grabar Kitarović nastaviti aktivno djelovati na jačanju regionalne suradnje.
Mozemo li ocekivati da ces imati iste kriterije, ili pognuti glavu i izmisljati nova opravdanja ?
Budite barem dosljedni u kriterijima, nista vise.
|
MA kakvi.
Govorit ce da se to tako treba jer nam je gospodarski bitna regija. Da smo sad mi face i ti koji diktiraju za razliku od predhodnika i da Kolinda Srbiju vod na uzici i nije li to bas divno. NEsto u tom stilu...
A istina je da smo na uzici i mi i oni.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
unknown99 kaže:
|
Da su EU, NATO i SAD htjeli "nastaviti aktivno djelovati na jačanju regionalne suradnje", i poteze drugova PravDe, Zole i vicmajstora, dosle bi u Hrvatsku kolone stranih delegacija i drzavnika, a vrlo nam vrhovnistvo ne bi imalo vremena obici sve drzave u koje su pozvani.
Kao sto se fino i jasno vidjelo, EU, NATO i SAD zdusno podrzase Kolindu i njezinu kandidaturu, i to jos jesenas na NATO-Summitu u Walesu, sto znaci; baj, baj i gadna samarcina regijonastvu drugova i drugarica s brdovita Balkana.
|
|
|
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Kladi kaže:
fućkalo se na riječi novoizabrane predsjednice i točka
|
Fućkalo se SAMO na spomen dva imena  , na ostatak govora dobila je pljesak, ovacije i podršku i točka.
Vi bi narodu začepili usta jer je kak ti nekulturan, a s druge strane vam je normalno i kulturno što premijer još uvijek nije čestitao novoizabranoj predsjednici i što su on i Josipović jučer izbjegavali dati bilo kakvu izjavu kao da su bili na inauguraciji u nekoj stranoj državi, a ne u svojoj vlastitoj. 
|
|
16.02.2015., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
unknown99 kaže:
|
šarmarčinu ste vi dobili 11 .01 . što se mene tiče ispunila prvo obećanje(za razliku od tebe koji si još ovdje) , ne koristi termin "region" i obraća "Hrvaticama i Hrvatima".
a to da će se ulizivati vama dragom regijunu, to ti možeš sada vjerovati,ali kada budete vidjeli da nije tako slijedit će još jedna šamarčina .
Zadnje uređivanje frane2110 : 16.02.2015. at 10:17.
|
|
|
16.02.2015., 10:06
|
|
עם ישראל חי
Registracija: May 2010.
|
Quote:
frane2110 kaže:
šarmarčinu ste vi dobili 11 .01 . što se mene tiče ispunila prvo obećanje(za razliku od tebe koji si još ovdje) , ne koristi termin "region" i obraća "Hrvaticama i Hrvatima" (na vašu žalost).
a to da će se ulizivati vama dragom regijunu, to ti možeš sada vjerovati,ali kada budete vidjeli da nije tako slijedit će još jedna šamarčina .
|
Pa da.
Regija ce se ulizivati njoj...nije li to bas divno?
|
|
|
16.02.2015., 10:10
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
Bask kaže:
Ante Tomić, svjedok s Markova trga:
Predsjednica je mogla vidjeti dvije stotine razloga zašto Hrvatska nije i neće biti bogata zemlja
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx
Ona se popela i prisegnula, no to ste vjerojatno vidjeli na televiziji i ne trebam vam posebno opisivati. Govor joj je, po mom sudu, bio pomirljiv i razuman, sa zadovoljstvom sam primijetio da je od izbora naučila kako građani nisu tek stanovnici gradova. Lecnuo sam se zapravo samo na jednu rečenicu pri samom kraju.
“Hrvatska će biti bogata zemlja jer ne vidim ni jedan razlog da to ne bude”, kazala je ponosno, ali svejedno nešto ishitreno gospođa predsjednica. Da je mene pitala, ja bih joj pokazao na stolice sa svečanim lupežima. Bilo je tamo, neću pretjerati, najmanje dvije stotine besramnih lupeža. Da je htjela, i Grabar-Kitarović je lijepo mogla vidjeti dvije stotine razloga zašto Hrvatska nije i, nažalost, neće biti bogata zemlja.
Smijem se, a plakao bi 
Tomić u sridu 
|
I mene je nasmijao
Prekrasno je slušati kmečanje urbanih jugoslovena koji se još nisu pomirili s činjenicom da je Kolinda pobijedila u utrci za jednu "nevažnu funkciju" 
|
|
|
|
|
malitonijel
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Bask kaže:
Ante Tomić, svjedok s Markova trga:
Predsjednica je mogla vidjeti dvije stotine razloga zašto Hrvatska nije i neće biti bogata zemlja
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx
Ona se popela i prisegnula, no to ste vjerojatno vidjeli na televiziji i ne trebam vam posebno opisivati. Govor joj je, po mom sudu, bio pomirljiv i razuman, sa zadovoljstvom sam primijetio da je od izbora naučila kako građani nisu tek stanovnici gradova. Lecnuo sam se zapravo samo na jednu rečenicu pri samom kraju.
“Hrvatska će biti bogata zemlja jer ne vidim ni jedan razlog da to ne bude”, kazala je ponosno, ali svejedno nešto ishitreno gospođa predsjednica. Da je mene pitala, ja bih joj pokazao na stolice sa svečanim lupežima. Bilo je tamo, neću pretjerati, najmanje dvije stotine besramnih lupeža. Da je htjela, i Grabar-Kitarović je lijepo mogla vidjeti dvije stotine razloga zašto Hrvatska nije i, nažalost, neće biti bogata zemlja.
Smijem se, a plakao bi 
Tomić u sridu 
|
Dobro je primjetio .
Što kažete na to , kako komentirate činjenicu da je toliko tih 'popularnih'
ljudi bilo u publici kao VIP i obični uzvanici ?
Jedan tekst koji to opisuje je i na indeksu,
http://www.index.hr/vijesti/clanak/g...ji/801448.aspx
Mislim stvarno kad si malo razmisliš s obzirom na situaciju u državi, povijest i sve druge okolnosti,
u najmanju ruku je čudno da su Bandić , Hrovatinčić,Bujanec itd , sve osuđeni i ljudi protiv koji se vodi postupak, bili među tih parsto ljudi na inauguraciji.
Bandić , u procesu, optužbe za xy stvari.
Bujanec , osuđen na uvjetno, plačao prostituku kokainom
Horvatinčić . što reć
Pa zar ozbiljno , takvi su trebali tamo bit ?
Zar nisu trebali i zar nebi bilo prirodnije i bolje da su bili večinom mladi ljudi, nove nade, poduzetnici , startupovci i slični.
Možda bolje ne razmišljati previše o tim gostima da se ne pokvari dojam
i ne zacopra predsjednicu.
U svakom slučaju ostaje pitanje, zašto su ti ljudi bili pozvani i zašto ih se i dalje drži u tom političko javnom prostoru toliko intenzivno.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
frane2110 kaže:
šarmarčinu ste vi dobili 11 .01 . što se mene tiče ispunila prvo obećanje(za razliku od tebe koji si još ovdje) , ne koristi termin "region" i obraća "Hrvaticama i Hrvatima" (na vašu žalost).
|
Jos da si ti Hrvat, pa bi to imalo smisla 
Mislis da te laprdanje i plasenjem regiom svrstava Hrvatom hahahahahaha.
Nisi ti niti h...
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
bubi mir kaže:
Pa da.
|
svakako je , jer će to značiti da ispunjavaju naše uvjete u približavanju EU .
|
|
|
16.02.2015., 10:12
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Quote:
bubi mir kaže:
Pa da.
|
Put prema zapadu vodi preko Zagreba, i toga su svi jako dobro svjesni 
|
|
16.02.2015., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
casio kaže:
Ma fućkalo se njima dvojici i to s razlogom, na ostatak cijelog govora predsjednica je dobila pljesak, ovacije i čestitke.
Sve je to demokracija, moraš se naviknuti na to.. 
|
ne casio, nema to veze s demokracijom, to je nedostatak kucnog odgoja i nekultura
ja na istu stvar upozoravam jos od predlanjskog vukovara, neke stvari jednostavno se - ne rade.
ova zemlja nije nicija privatna prcija, a jos manje krcma u kojoj su na snazi nekakva lakrdijaska pravila ponasanja, kakvi god da jesmo i koliko god da se razlikujemo neke stvari bi nam ipak morale bit svete, ne mislis li?
il si suglasam s time da se kolindi pocne hukat, bucat i fuckat tijekom svake naredne svecanosti, ceremonije, spomendana, blagdana cim progovori jer, jebiga, dolazi iz stranke kojoj se smijese stanovite presude, uz ostatak dobro nam znanog arsenala kojim su nas sve zaduzili koji se zakonom spojenih posuda dotice i nje?
il da ljevica jednostavno pocne po istom modelu privatizirat neke praznike, blagdane, spomendane, neke zastave, generale, trgove i od drzavnih svecanosti radit cirkus.. jer je to demokracija, jel moze?
|
|
|
16.02.2015., 10:13
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
casio kaže:
Fućkalo se SAMO na spomen dva imena  , na ostatak govora dobila je pljesak, ovacije i podršku i točka.
Vi bi narodu začepili usta jer je kak ti nekulturan, a s druge strane vam je normalno i kulturno što premijer još uvijek nije čestitao novoizabranoj predsjednici i što su on i Josipović jučer izbjegavali dati bilo kakvu izjavu kao da su bili na inauguraciji u nekoj stranoj državi, a ne u svojoj vlastitoj. 
|
A tko je spomenuo i izgovorio ta dva imena?
Tko se to zahvalio bivšim Predsjednicima i rekao da se neće ustručavati od njih zatražiti savjet?
Kome je govor prekinut zviždanjem primitivaca pa ih je morala smirivati podizanjem ruke?
:klap:
Gdje smo mi to napisali da je normalno i kulturno ne čestitati Predsjednici?
Molim citat.
Hvala
|
|
|
16.02.2015., 10:16
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
Plavobili kaže:
Kao sto se fino i jasno vidjelo, EU, NATO i SAD zdusno podrzase Kolindu i njezinu kandidaturu, i to jos jesenas na NATO-Summitu u Walesu, sto znaci; baj, baj i gadna samarcina regijonastvu drugova i drugarica s brdovita Balkana.
|
Sama kolinda je rekla da će raditi na ulasku regije u EU i NATO.
A ako europa ne želi region, zašto je onda njemačka organizirala skup suradnje u regiji?
|
|
|
16.02.2015., 10:16
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Quote:
sukKi kaže:
ne casio, nema to veze s demokracijom, to je nedostatak kucnog odgoja i nekultura
ja na istu stvar upozoravam jos od predlanjskog vukovara, neke stvari se jednostavno - ne rade.
|
Ponavljam ja to ne bih učinio, ali potpuno razumijem one koji jesu.
Imamo nekulturnog premijera koji se još nije udostojio čestitati novoizabranoj predsjednici.
Gdje je tu osnovna kultura i kućni odgoj kad već nema političkog?
Ili ćemo po onoj što je dozovoljeno jupiteru nije i volu. 
|
|
16.02.2015., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
i umro bi sad da nisi zatrolo, eh.. 
ps. imas onaj hardtalk u kojem milanovic nalazi pristojne rijeci pa cak i za - hadeze, dakle, nije iskoristio tu prigodu da popljuje ekipu s kojom ima posla u ovoj spaljenoj zemlji
i kako mu to vracaju?
cinkaju nas diljem europe, organiziraju kretenarije u australiji, postavljaju kajle di stignu, od svake cermonije naprave lakrdiju svojim hukanjem i bucanjem, izruguju se svakom pozitivnijem potezu, u EP salju dresirane pitbulove da seru po svakom nasem uspjehu, itd..
Zadnje uređivanje sukKi : 16.02.2015. at 10:25.
|
|
|
16.02.2015., 10:20
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Gdje smo mi to napisali da je normalno i kulturno ne čestitati Predsjednici?
Molim citat.
Hvala
|
Nigdje niste napisali ni da nije normalno. Pa ni jučer na dan inauguracije.
Vidiš, zato je premijer i ostao usamljen u jučerašnjem pljeskanju.
Dobro je da predsjednica nije spomenula njegovo ime jer bi negodovanja bilo još više, s punim pravom.. 
|
|
16.02.2015., 10:24
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
|
Quote:
sukKi kaže:
i umro bi sad da nisi zatrolo, eh..  
|
To nije trolanje već činjenica.
Poziva se na kulturu građane koji su hukali na spomen dva imena, a imamo premijera koji još nije svladao ni osnovnu političku kulturu a kamoli neku drugu pa čestitao novoizabranoj predsjednici.
S druge strane imamo Mesića koji vodi tim u rusiju kao da je pao s marsa i ne zna da smo članica EU-a i NATO saveza koji je dao jasne smjernice (sankcije) po pitanju gospodarske suradnje sa rusijomdok traje kriza sa Ukrajinom.
Jučer su i Milanović i Josipović bježali od kamera i mikrofona, što je u najmanju ruku primitivno obzirom da se pozivaju na demokraciju, demokratski izabranu vlast...trć,mrć,brć...
O sramotnom prijenosu državne televizije i Gojanice da i ne govorimo. 
Zadnje uređivanje casio : 16.02.2015. at 10:30.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:30.
|
|
|
|