Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.07.2023., 23:59   #1121
Quote:
somied kaže: Pogledaj post
ma da, koja glupost... ima u filmu neki otok gdje furaju djecu da se clanovi politicke i ekonomske elite izivljavaju na njima... koja fikcija... nema sanse da tako nesto postoji.
Da, i Epstein je izvršio samoubojstvo....vjerojatno iz zasjede
Old 17.07.2023., 08:52   #1122
Quote:
ma da, koja glupost... ima u filmu neki otok gdje furaju djecu da se clanovi politicke i ekonomske elite izivljavaju na njima... koja fikcija... nema sanse da tako nesto postoji.
Quote:
Baphomet kaže: Pogledaj post
Da, i Epstein je izvršio samoubojstvo....vjerojatno iz zasjede
Nije mi jasno što mislite da radite ovakvim postovima.
Jasno mi je da slušate podcaste i čitate članke koja su čista propaganda i izvaljuju ključne riječi, te ponavljenjem tih riječi vraćate se u emocije koja vam je propaganda programirala, no nadao sam se da imate minimalni intelekt da možete analizirati činjenice koje vam prezentiraju.
Epstin je mala beba prema katoličkoj crkvi što se tiče pedofilije, a vjerojatno i ostale organizirane religije.
Kolumbijski child traficking je naudio puno manje djece nego republikansko forsanje oružija.
Američko forsanje divizije bogatsva je naudilo milione djece po generacijama i njihovu budućnost, umjesto da kao europljani daju zaista jednaku mogućnost edukacije i prilike putem socialnih programa i kvalitetne edukacije.
dobrimag is offline  
Old 17.07.2023., 10:11   #1123
iskreno nisam uopce to pratio, pogledat cu kad se pojavi negdje... ali rijec je o fikciji, stoga mi nije jasno to drvlje i kamenje od strane ljevih medija. valjda jer snjeguljica nije crna u tom filmu?
somied is offline  
Old 17.07.2023., 12:28   #1124
Quote:
dobrimag kaže: Pogledaj post
Nije mi jasno što mislite da radite ovakvim postovima.
Jasno mi je da slušate podcaste i čitate članke koja su čista propaganda i izvaljuju ključne riječi, te ponavljenjem tih riječi vraćate se u emocije koja vam je propaganda programirala, no nadao sam se da imate minimalni intelekt da možete analizirati činjenice koje vam prezentiraju.
Evo, napravio si intelektualnu analizu iz koje slijedi da je...

Quote:
Epstin je mala beba prema katoličkoj crkvi što se tiče pedofilije, a vjerojatno i ostale organizirane religije.
Kolumbijski child traficking je naudio puno manje djece nego republikansko forsanje oružija.
Epstein je pojedinac pa nema smisla stavljati njega samog na jednu stranu vage, a na drugu kompletnu hijerarhiju KC i ostalih religijskih institucija.

Pošteno bi bilo govoriti o mogućnosti zloupotrebe moći i prikrivanja zlodjela o kojem god se društvenom krugu i pojedincima radilo... inače padamo u zamku predrasuda, kojim medijima vjerujemo, tj. tko te medije i društvene mreže bolje kontrolira.

Vezano za tradicionalne religije, treba reći ovo... ome su na kraju vezane za svoje Svete Knjige, a one itekako vode računa o kršenju moralnih pravila... sekularni zakoni su odjek i konkretizacija tih pravila, međutim, ti zakoni se mogu mijenjati... a tko ima najveću moć za promjenu zakona prema svojim interesima ?

Ne mora se biti uvjeren u QAnon tumačenja, a da budemo svjesni kako globalne (i lokalne) elite dopuštaju sebi koješta što obični smrtnici neće učiniti, već i zbog zakonske represije i osude svoje okoline.

Quote:
Američko forsanje divizije bogatsva je naudilo milione djece po generacijama i njihovu budućnost, umjesto da kao europljani daju zaista jednaku mogućnost edukacije i prilike putem socialnih programa i kvalitetne edukacije.
Da, Amerika nasuprot Europi, međutim, sjaj europskih država blagostanja blijedi (bez nekog primjetnog rasta vlastite ekonomske konkurentnosti), pa bi se o tome trebalo povesti računa bez samozadovoljnog uspoređivanja sa "nemilosrdnim Amerima'.
cestar is offline  
Old 17.07.2023., 18:02   #1125
Zanimljiv je način na koji lijevi politički spektar brani pedofiliju i seksualizaciju djece u svojim redovima, 'to je ništa prema KC'. Tako si valjda i naši političari pravdaju kad maznu koji milijunčić - ma to je ništa prema onome što su drugi pokrali.

Vrlo licemjerno. Zapravo je zanimljivo kako se imputira da je svatko tko je protiv pedofilije, trgovine djecom, seksualizacije djece koja dolazi od strane lijevih elita sigurno neki teški vjernik, pa bi eto taj trebao prvo pomesti pod svojim pragom

Da i je tako, bilo bi odvratno razmišljati na taj način, a dakako da nije tako. Prvi sam koji će svoje dijete taktički usmjeriti van vjeronauka i Crkve. To ne znači da ga moram dobrovoljno predati nekom drugom kultu doduše. A taj drugi woke kult je u ovom trenutku mnogo moćniji od Crkve, te ga samim time percipiram i kao veću opasnost za svoje dijete.
krcmije is offline  
Old 17.07.2023., 20:23   #1126
a ne znam, ljevica ima taj neki izgovor "u redu je pedofilija jer je ima u crkvi".
nije bas da sam odusevljen tim rezoniranjem, ali svaka budala ima svoje veselje.
somied is offline  
Old 18.07.2023., 06:12   #1127
Quote:
krcmije kaže: Pogledaj post
Zanimljiv je način na koji lijevi politički spektar brani pedofiliju i seksualizaciju djece u svojim redovima, 'to je ništa prema KC'. Tako si valjda i naši političari pravdaju kad maznu koji milijunčić - ma to je ništa prema onome što su drugi pokrali.

Vrlo licemjerno. Zapravo je zanimljivo kako se imputira da je svatko tko je protiv pedofilije, trgovine djecom, seksualizacije djece koja dolazi od strane lijevih elita sigurno neki teški vjernik, pa bi eto taj trebao prvo pomesti pod svojim pragom

Da i je tako, bilo bi odvratno razmišljati na taj način, a dakako da nije tako. Prvi sam koji će svoje dijete taktički usmjeriti van vjeronauka i Crkve. To ne znači da ga moram dobrovoljno predati nekom drugom kultu doduše. A taj drugi woke kult je u ovom trenutku mnogo moćniji od Crkve, te ga samim time percipiram i kao veću opasnost za svoje dijete.
Baš tako.

Prvi sam koji sam svoje odgojio van svake religije i debilnog konzervativizma, ali to ne znači da trebam sad svoje dijete predati novoliberalnim zvijerima sličnih mentalnih poremećaja kakve su imali neki svećenici.

Ali... ovdje imaš tih nekih majki, koje bi na oltar pedoliberalizma i vlastito dijete predale, da ih nedajbože okolina ne bi vidjela nemodernim i zaostalim. Pomodna kastracija svijesti i mladih tijela istovremeno... bolesno, bolesno koliko i pedofilija u crkvi ili sličnim ustanovama.
Sale Nagy is offline  
Old 18.07.2023., 10:11   #1128
Osim toga, što znači : ima pedofilije u Katoličkoj crkvi?
Sistemski? Ili pojedinačno? Jesu li to ljudi koji žive u skladu sa naukom crkve?
Ili se imputira da je pedofilija U nauku crkve?
Ima pedofilije u obrazovnom sustavu. Pa ga ne smatram pedofilskim niti razapinjem kolektivno....

Napad na ovaj film sada na način na koji je to napravio onaj Rotschild na CNN-u smatram ozbiljno poremećenim i jaaako suspektnim glede motiva.

Glede Epsteina i njegovog samoubojstva...ima sjajna replika u onoj seriji Homeland. Da treba paziti da se nešto ne desi...prometna, vješanje o kvaku...i sl.
doc_1 is offline  
Old 18.07.2023., 11:39   #1129
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Epstein je pojedinac pa nema smisla stavljati njega samog na jednu stranu vage, a na drugu kompletnu hijerarhiju KC i ostalih religijskih institucija.
Ali ima smisla kad vidiš propagandu protiv Episteina i propagandu za crkvu.
U režiji političkih istomišljenika koji su napravili film.
Quote:
Ne mora se biti uvjeren u QAnon tumačenja, a da budemo svjesni kako globalne (i lokalne) elite dopuštaju sebi koješta što obični smrtnici neće učiniti, već i zbog zakonske represije i osude svoje okoline.
Moja problematika je kad te iste elite izbacuju propagandu kako će se oni boriti protiv izmišljene elite ako ih podržaš. I onda to ekipa masovno puši.
Kako je Trump anti elitist, kako su republikanci anti elitisti, kako se svi oni zajedno bore protiv zlostavljanja djece i dizanja ljudskih prava. I onda sa botovima to masovno spamaju na društvenim mrežama. A ekipa to puši.
Quote:
Da, Amerika nasuprot Europi, međutim, sjaj europskih država blagostanja blijedi (bez nekog primjetnog rasta vlastite ekonomske konkurentnosti), pa bi se o tome trebalo povesti računa bez samozadovoljnog uspoređivanja sa "nemilosrdnim Amerima'.
Europa, bez ikakvih prirodnih bogastava i kompletno uništenom infrastrukturom nakon 2 ww se digla blizu top mjesta svjetske ekonomije.
Tako da nešto što radimo očito pali.
dobrimag is offline  
Old 18.07.2023., 12:22   #1130
Quote:
dobrimag kaže: Pogledaj post
Europa, bez ikakvih prirodnih bogastava i kompletno uništenom infrastrukturom nakon 2 ww se digla blizu top mjesta svjetske ekonomije.
Tako da nešto što radimo očito pali.
Digla bi se 30 godina kasnije bez obilate američke pomoći.
Motivirane idejom da je ne pregazi komunizam...
doc_1 is offline  
Old 18.07.2023., 12:31   #1131
Quote:
doc_1 kaže: Pogledaj post
Digla bi se 30 godina kasnije bez obilate američke pomoći.
Motivirane idejom da je ne pregazi komunizam...
Netko bi rekao...diplomacija i ljudska prava su naše najjače oružije!
Neki drugi, koji se bore protiv europe, bi rekli da je to wokizam i vodi smrti.
dobrimag is offline  
Old 18.07.2023., 12:35   #1132
Poanta je sljedeca, bez obzira na vjerska ili politicka uvjerenja pojedinaca ili grupe pravilo je sljedece "Ostavite djecu na miru"...
Old 18.07.2023., 13:18   #1133
Quote:
)Ankh( kaže: Pogledaj post
Poanta je sljedeca, bez obzira na vjerska ili politicka uvjerenja pojedinaca ili grupe pravilo je sljedece "Ostavite djecu na miru"...
A čime to postižeš? Koje konkretne metode?
dobrimag is offline  
Old 18.07.2023., 14:06   #1134
Javnom kastracijom i zatim smaknućem, uz live prijenos
Tom Cruiser is offline  
Old 18.07.2023., 15:56   #1135
Quote:
Tom Cruiser kaže: Pogledaj post
Javnom kastracijom i zatim smaknućem, uz live prijenos
Ja, eto, nemam nikakvih problema da te javno kastriraju i pogube.
Javni prijenos mi je samo malo morbidan ali eto...
dobrimag is offline  
Old 19.07.2023., 08:27   #1136
Quote:
rekao sam ti da navlace sa godinama... to je do 18 godina. sad do koliko su godina djeca djeca... to je filozofsko pitanje. mi imamo neku mentalnu sliku kad kazemo "dijete" i zamisljamo djete od par godina.
Koristiš retoriku "mi" i "oni". Neki "oni", kažeš, "navlače sa godinama", dok "mi imamo neku mentalnu sliku". Tko su kod tebe "mi"? Tko su "oni"? Zašto je tvoja/vaša "mentalna slika" bitna? Evo npr. istina je, kad kažeš "dijete", i ja prvo pomislim na dijete mlađe dobi, ali odlično znam da je zakonski dijete i sa 17 godina i da to tako ulazi u statistike (nekad, u A-U, granica je bila 15, od 15 do 50 u statistikama su se vodili kao odrasli, a iznad 50 kao starci).

Definicija Ujedinjenih naroda, Konvencija o pravima djeteta, navodi načelnu granicu od 18 godina, osim u pojedinim slučajevima definiranim zakonom.

The United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC) defines a child as everyone under 18 unless, "under the law applicable to the child, majority is attained earlier".

Quote:
glavni uzrok smrti u starijim godistima su obracuni bandi i tesko da to ima veze sa legalnim oruzjem. a i skoncentrirano je u demografskoj grupi koja nema veliko posjedovanje legalnog vatrenog oruzja. ako zelis pomoci djeci, moras dobro razluciti uzroke smrti po demografskim grupama i godinama starosti.
Obračuni bandi djece od 16-17 godine, pri čemu se koristi ilegalno vatreno oružje? Na to po tebi otpada 19% smrti djece (tj. starih do 18 godina) u SAD? I to po tebi nije ništa strašno?

Evo guglajući nađoh najnoviji tekst, jučer objavljeno: Child and Teen Firearm Mortality in the U.S. and Peer Countries
U 2020. i 2021. vatreno oružje pridonijelo je smrti više djece u dobi od 1 do 17 godina u SAD-u nego bilo koja druga vrsta ozljeda ili bolesti. Stopa smrtnosti djece od vatrenog oružja udvostručila se u SAD-u s nedavno najniže razine od 1,8 smrtnih slučajeva na 100 000 u 2013. na 3,7 u 2021.

Sjedinjene Države imaju daleko najveću stopu smrtnosti djece i tinejdžera od vatrenog oružja među drugim zemljama. Ni u jednoj slično velikoj, bogatoj zemlji vatreno oružje nije među prva četiri uzroka smrti djece i tinejdžera, a kamoli uzrok broj jedan. Američke države s najviše zakona o oružju imaju nižu stopu smrti djece i tinejdžera od vatrenog oružja nego države s malo zakona o oružju. No, čak i države s najnižim brojem smrtnih slučajeva djece i tinejdžera od vatrenog oružja imaju stope mnogo veće od onih u sličnim zemljama.
Godine 2021., vatreno oružje je bilo uključeno u 2.571 slučajeva smrti djece u SAD. Na drugom mjestu motorna vozila. Utapanje 841 slučaj.

U Europskoj uniji godišnje bude ukupno oko 6.700 smrti od vatrenoga oružja, pri čemu su velika većina, oko 5.000, samoubojstva. (Firearms and deaths by firearms in the EU)
Old 19.07.2023., 10:46   #1137
Mislim da je samo pitanje vremena kada će se i pedofili ugurati svoje slovo u LBGT.....
Old 19.07.2023., 10:54   #1138
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Obračuni bandi djece od 16-17 godine, pri čemu se koristi ilegalno vatreno oružje? Na to po tebi otpada 19% smrti djece (tj. starih do 18 godina) u SAD? I to po tebi nije ništa strašno?
Pa lijepo ti je rečeno, dobar dio toga se dešava upravo u državama sa strogim zakonima o posjedovanju oružja.

Mogu oni zabraniti oružje, ali imaju problem bandi s kojim se nemaju političke volje obračunati te će visoka smrtnost djece nastaviti rasti jer su pod utjecajem BLM-a popustili u borbi sa kriminalom.
krcmije is offline  
Old 19.07.2023., 11:18   #1139
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Koristiš retoriku "mi" i "oni". Neki "oni", kažeš, "navlače sa godinama", dok "mi imamo neku mentalnu sliku". Tko su kod tebe "mi"? Tko su "oni"? Zašto je tvoja/vaša "mentalna slika" bitna? Evo npr. istina je, kad kažeš "dijete", i ja prvo pomislim na dijete mlađe dobi, ali odlično znam da je zakonski dijete i sa 17 godina i da to tako ulazi u statistike (nekad, u A-U, granica je bila 15, od 15 do 50 u statistikama su se vodili kao odrasli, a iznad 50 kao starci).

Definicija Ujedinjenih naroda, Konvencija o pravima djeteta, navodi načelnu granicu od 18 godina, osim u pojedinim slučajevima definiranim zakonom.

The United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC) defines a child as everyone under 18 unless, "under the law applicable to the child, majority is attained earlier".

Evo guglajući nađoh najnoviji tekst, jučer objavljeno: Child and Teen Firearm Mortality in the U.S. and Peer Countries
U 2020. i 2021. vatreno oružje pridonijelo je smrti više djece u dobi od 1 do 17 godina u SAD-u nego bilo koja druga vrsta ozljeda ili bolesti. Stopa smrtnosti djece od vatrenog oružja udvostručila se u SAD-u s nedavno najniže razine od 1,8 smrtnih slučajeva na 100 000 u 2013. na 3,7 u 2021.

Sjedinjene Države imaju daleko najveću stopu smrtnosti djece i tinejdžera od vatrenog oružja među drugim zemljama. Ni u jednoj slično velikoj, bogatoj zemlji vatreno oružje nije među prva četiri uzroka smrti djece i tinejdžera, a kamoli uzrok broj jedan. Američke države s najviše zakona o oružju imaju nižu stopu smrti djece i tinejdžera od vatrenog oružja nego države s malo zakona o oružju. No, čak i države s najnižim brojem smrtnih slučajeva djece i tinejdžera od vatrenog oružja imaju stope mnogo veće od onih u sličnim zemljama.
Godine 2021., vatreno oružje je bilo uključeno u 2.571 slučajeva smrti djece u SAD. Na drugom mjestu motorna vozila. Utapanje 841 slučaj.

U Europskoj uniji godišnje bude ukupno oko 6.700 smrti od vatrenoga oružja, pri čemu su velika većina, oko 5.000, samoubojstva. (Firearms and deaths by firearms in the EU)
naravno da odnos prema oružju ima utjecaja...samo budala bi to negirala.

Međutim, postoje i brojni drugi faktori. Ponajprike kulturološki, a o tome se u USA vrlo nerado govori jer dobiješ etiketu rasista i tko zna što još.

Crno dijete ima gotovo 5 puta veću vjerojatnost da bude ubijeno vatrenim oružjem od bijelog djeteta. Ima i nekoliko puta veću opasnost od azijata i značajno veću opasnost od hispano.
nije to slučajno i nije ni do samog siromaštva (za što se mnogi odmah hvataju). Ako uzmeš siromašno crno dijete i siromašno bijelo dijete -nekoliko puta veća je mogućnost da crno dijete neće završiti srednju školu, nekoliko je puta veća mogućnost da će mu se dogoditi maloljetnička trudnoća i da će biti samohrana majka, itd...
Ima raznih razloga za sve ovo, a djelomično je i kulturološko i u odnosu određene zajednice prema nekim stvarima (pa koliko god to ružno i nepopularno nekima zvučalo...). Želim reći da je onda vatreno oružje samo nastavak puno dubljih stvari i iako doprinosi nekim stvarima -reći da je ono uzrok nečemu je zabijanje glave u pijesak.
denijama is offline  
Old 19.07.2023., 11:24   #1140
svakom tko je pogledao podatke, ne zbirne za sva godista za cijeli SAD je jasno o cemu pricam. koristiti zbirnu statistiku za tako nehomogenu zemlju je glupost. dugo godina je stopa bila manje vise ista (stsgnirala po svim skupinama, ali uvijek je bila veca za crno stanovnistvo), i onda je naglo eksplodirala za crnacko stanovnistvo u skupini 15+. nije 5x veca, nego 10x veca smrtnost u toj demografskoj skupini. nije u medjuvremenu bilo promjena nekih znacajnih politika oko drzanja oruzja. odmah je jasno da je glavni uzrok negdje drugdje. moze ga se povezati sa rastom koristenja sintetickih droga, metamfetamina. mozda da se one zabrane bi pomoglo?
oni koji zbog politicke agende trose drustvenu energiju na relativno mali problem i zatvaraju oci nad ogromnim, ne pomazu djeci. naprotiv, oni stete djeci.
somied is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:53.