|
|
20.11.2020., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
@MMachete i @gFlores
Ja ne krivim Roga, niti je standardni član postave, niti je učinio nenogometni potez, potegnuo je u žaru borbe, greška je nastala već prije jer tu loptu Ronaldo nije smio ni primiti. Sve od tog trena nadalje je rezultat vrhunske kvalitete protivnika, a mi se tješenjem da je to slučajno nećemo dovesti nikamo.
Modrić je par sekundi prije pokazao da će lopta ići na Ronalda, nitko nije izašao ispred igrača, to je abeceda nogometa, a tu se pitam gdje je trenerska ruka, trener nije tu dva dana kao pred Ukrajinu pa da se igra psihologa već malo duže, također gdje su bile upute "šefa obrane", lako je biti šef na instagramu ili u svlačionici, ajde frende pokaži znanje i vodstvo na terenu.
Trener i obrana nisu na nivou hrvatske reprezentacije, a okrivljavanjem Roga koji nije član postave se sasvim sigurno stvari neće popraviti.
Po meni su Dalić i Lovren prokockali ovu utakmicu a taj tandem je zreo i za debakl na Euru.
Ako ćemo o rješenjima, za trenera je teško reći jer bitno je da čovjek to želi, ne može se nekoga "posaditi", ali svakako vjerujem da među onima koji to žele biti ima itekako boljih od Dalića.
Veličanje Livakovića (koji je solidan vratar) je degutantno i moglo bi završiti nekim kiksom ili debaklom za kojeg će momak onda ispaštati a nije fer jer pošteno radi i vidi se da radi na manama i trudi se, realno za reprezentaciju bi bilo najbolje da se u ovom periodu na golu napravi konkurencija jer ima kandidata, nije Livaković Jašin da mu se ne smije konkurirati.
Što se tiče obrane, tu svjetlo na kraju tunela ne vidim, Ćaleta je nešto kao Lovren, puno Bud Spencer akcije a rupe se vide iz svemira, Škorić nije taj nivo ni fizički a kamoli tehnički, Pongračić mi se sviđa ima dobar pristup igri i od ove garniture napravit će najbolju karijeru, ali trebalo bi takvih bar 4-5 da generacija iznese obranu. Treba svakako vidjeti i Katića i ove neke što se spominju, nisam ih gledao, ali ako imaju imalo pojma, treba im dati priliku.
|
|
|
20.11.2020., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
nautautor kaže:
@MMachete i @gFlores
Ja ne krivim Roga, niti je standardni član postave, niti je učinio nenogometni potez, potegnuo je u žaru borbe, greška je nastala već prije jer tu loptu Ronaldo nije smio ni primiti. Sve od tog trena nadalje je rezultat vrhunske kvalitete protivnika, a mi se tješenjem da je to slučajno nećemo dovesti nikamo.
Modrić je par sekundi prije pokazao da će lopta ići na Ronalda, nitko nije izašao ispred igrača, to je abeceda nogometa, a tu se pitam gdje je trenerska ruka, trener nije tu dva dana kao pred Ukrajinu pa da se igra psihologa već malo duže, također gdje su bile upute "šefa obrane", lako je biti šef na instagramu ili u svlačionici, ajde frende pokaži znanje i vodstvo na terenu.
|
Sve to stoji ali greška je prije svega Rogova. Pa ne može ti trener usaditi osnovne stvari, što bi kopačke stavio na ruke ako mu trener ne kaže da idu na noge ?
Quote:
nautautor kaže:
Po meni su Dalić i Lovren prokockali ovu utakmicu a taj tandem je zreo i za debakl na Euru.
|
Ne bi se složio, boljeg stopera od Lovrena nemamo, a i glupo je omalovažavati stopera koji je godinama bio više-manje standardan stoper Liverpoola. Ako nisi znao Liverpool je najbolja ekipa na svijetu zadnjih par godina.
Quote:
nautautor kaže:
Veličanje Livakovića (koji je solidan vratar) je degutantno i moglo bi završiti nekim kiksom ili debaklom za kojeg će momak onda ispaštati a nije fer jer pošteno radi i vidi se da radi na manama i trudi se, realno za reprezentaciju bi bilo najbolje da se u ovom periodu na golu napravi konkurencija jer ima kandidata, nije Livaković Jašin da mu se ne smije konkurirati.
|
Livaković je prosječan golman, odličan u nekim segmentima, u nekim segmentima loš. Nešto možda i može popraviti, visinu sigurno ne može
Quote:
nautautor kaže:
Što se tiče obrane, tu svjetlo na kraju tunela ne vidim, Ćaleta je nešto kao Lovren, puno Bud Spencer akcije a rupe se vide iz svemira, Škorić nije taj nivo ni fizički a kamoli tehnički, Pongračić mi se sviđa ima dobar pristup igri i od ove garniture napravit će najbolju karijeru, ali trebalo bi takvih bar 4-5 da generacija iznese obranu. Treba svakako vidjeti i Katića i ove neke što se spominju, nisam ih gledao, ali ako imaju imalo pojma, treba im dati priliku.
|
Lovren je jedina klasa od stopera (malo tužno, priznajem), ovo sve drugo je 2. ako ne i 3.liga. Bradarić bi mogao biti vrhunski bek, sve drugo djeluje jako depresivno.
I na kraju ne bi se baš složio sa pljuvanjem po Daliću. Čovjek je imao 3 zadatka:
1. dovući nas na SP pobjedom nad Ukrajinom (u gostima !) kad je na aerodromu preuzeo krš i raspad od ekipe.
2. proći grupu na SP
3. kvalificirati se na EP
Sve je napravio, plus mali bonus, uhvatio srebro na SP. Sad reći da je on najslabija karika je isto malo nezahvalno.
|
|
|
20.11.2020., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
gFlores kaže:
Sve to stoji ali greška je prije svega Rogova. Pa ne može ti trener usaditi osnovne stvari, što bi kopačke stavio na ruke ako mu trener ne kaže da idu na noge ?
|
Pa tko će mu ih usaditi, tata? Imamo neorganiziranu obranu. Pustimo sad koji je nivo talenta i znanja. Neorganizirani su i to kriminalno. To je posao trenera. Ako se pod "izbornik" misli da mora samo izabrati igrače koji onda dođu i sami odrade, onda sam krivo shvatio koncepciju. Ali mislim da se ne možeš dvije godine furati na "došao sam jer su me zvali".
Quote:
gFlores kaže:
Ne bi se složio, boljeg stopera od Lovrena nemamo, a i glupo je omalovažavati stopera koji je godinama bio više-manje standardan stoper Liverpoola. Ako nisi znao Liverpool je najbolja ekipa na svijetu zadnjih par godina.
|
Gdje to piše da je Liverpool najbolja ekipa?  Zadnjih par godina je najbolja ekipa uvjerljivo Real Madrid.
A Lovren... E da mi je naći onu snimku kad ga je u Francuskoj neki anonimus driblao od centra do gola...
Quote:
gFlores kaže:
Livaković je prosječan golman, odličan u nekim segmentima, u nekim segmentima loš. Nešto možda i može popraviti, visinu sigurno ne može 
|
Momak se trudi, meni dovoljno, ali mislim da mu zdrava konkurencija ne bi štetila.
Quote:
gFlores kaže:
I na kraju ne bi se baš složio sa pljuvanjem po Daliću. Čovjek je imao 3 zadatka:
1. dovući nas na SP pobjedom nad Ukrajinom (u gostima !) kad je na aerodromu preuzeo krš i raspad od ekipe.
2. proći grupu na SP
Sve je napravio, plus mali bonus, uhvatio srebro na SP. Sad reći da je on najslabija karika je isto malo nezahvalno.
|
Kritika nije pljuvanje, a sport i biznis ne priznaju stare zasluge.
Obavio je svoje, dok nije došao na jačega (Deschamps). I tu utakmicu je izgubio Dalić. Igrači su je zamalo dobili.
|
|
|
20.11.2020., 17:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
gFlores kaže:
Lovren je jedina klasa od stopera (malo tužno, priznajem), ovo sve drugo je 2. ako ne i 3.liga. Bradarić bi mogao biti vrhunski bek, sve drugo djeluje jako depresivno.
2. proći grupu na SP
|
možda je jedina svjetska klasa i da drugi još nisu niti će bit ta razina, al i od igrača 2 klase možemo napravit jednu respektabilnu čvrstu obranu koja ipak neće primat golove kao sad
tu je Bradarić kao lijevi bek, Barišić isto, Car, Pongračić, Katić Nikola iz Rangersa za kojeg se nadam da će se uspjet oporavit od ozljeda i bit kvalitetan branič, Filip Uremović, može i Škorić iako igra u HNL-u, al nije ni HNL toliko loš koliko ga mi znamo popljuvat, može svakako odigrat solidnu utakmicu kao protiv Portugala, onda desni bek Vrsaljko i još neki mladi igrač, netko će isplivat
uglavnom su to zasad solidni igrači koji bi zajedno mogli zajedno sa odličnim defenzivnim veznim kao Broz ili u budućnosti Moro stvoriti čvrsti blok
nije ni Švedska, ne znam tko još, ekipa sa svjetskim klasama, al imaju dobru obranu, dobro se pokrivaju i surađuju, to nama treba, suradnja, pokrivanje i iznošenje lopte prema naprijed i imat ćemo dobru obranu, ovo je sad bila tragedija od količine primljenih golova i načina primanja golova
|
|
|
21.11.2020., 08:51
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
frane mafia kaže:
Ne bi reka da Bjelica ne zna s igračima. Kod gube koji imaju kancerogenu svlačionicu već 20 godina valjda su igrači prilično stali iza njega.
|
Ma Bjelica je baš ono medijski napuhan. Evo gledam na indexu neku anketu o najboljim trenerima na ex-Yu prostorima i Bjelica kao najbolji.  A čovjek nakon dobrih rezultata s Dinamom završi u Osijeku.  Najbolji naš trener zadnjih godina je Kovač, a pao je u repkici zbog nesuglasica oko pretjerane discipline s igračima s kojima je do jučer igrao. Pametnom dosta. Reprezentacija nije klub, a naš mentalitet nije za izbornika tiranina. Dalić je neki idealan mix - zna uspostaviti odnos sa igračima, a nije truba u taktičkom segmentu. Sad je postalo pomodno pljuvati ga, ali ja vjerujem da njegov rezultat 2018. na SP s nama ne bi postigao ni jedan Capello na svom vrhuncu kao najveći taktički mag.
I dajte malo realnosti oko raznih Juranovića, Škorića, Melnjaka i sličnih. To su prosječni igrači i ništa više. Jedvaj je zadnjih sezona pao, ali sjećam se da je po dolasku u Bayer bio vrlo dobar na beku, tako da bih opet radije njemu dao poziciju ako počme češće igrati, nego jednom Juri kojem će Hajduk i Legia biti vrhunac karijere.
|
|
|
21.11.2020., 10:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
GojkoVelicanstv kaže:
Ma Bjelica je baš ono medijski napuhan. Evo gledam na indexu neku anketu o najboljim trenerima na ex-Yu prostorima i Bjelica kao najbolji. A čovjek nakon dobrih rezultata s Dinamom završi u Osijeku.  Najbolji naš trener zadnjih godina je Kovač, a pao je u repkici zbog nesuglasica oko pretjerane discipline s igračima s kojima je do jučer igrao. Pametnom dosta. Reprezentacija nije klub, a naš mentalitet nije za izbornika tiranina. Dalić je neki idealan mix - zna uspostaviti odnos sa igračima, a nije truba u taktičkom segmentu. Sad je postalo pomodno pljuvati ga, ali ja vjerujem da njegov rezultat 2018. na SP s nama ne bi postigao ni jedan Capello na svom vrhuncu kao najveći taktički mag.
I dajte malo realnosti oko raznih Juranovića, Škorića, Melnjaka i sličnih. To su prosječni igrači i ništa više. Jedvaj je zadnjih sezona pao, ali sjećam se da je po dolasku u Bayer bio vrlo dobar na beku, tako da bih opet radije njemu dao poziciju ako počme češće igrati, nego jednom Juri kojem će Hajduk i Legia biti vrhunac karijere.
|
Novi Ciro Blazevic
|
|
|
21.11.2020., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Masa ljudi na ovom forumu je pisalo da je Dalić novi Ćiro Blažević 
|
|
|
21.11.2020., 11:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2019.
|
Pa i je, Bjelica s Ćirom veze nema, sasvim drugačiji trener, okružio se s odličnim pomoćnicima i to mu je već veliki plus. Nije da ga nešto posebno volim jer je veličao glavu, ali uz Jurića, Bilića i Leku trenutno naš najbolji trener.
|
09.12.2020., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Daliću idi molit Rakitića na koljenima da odigra EP.
|
10.12.2020., 01:13
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Kvins kaže:
Daliću idi molit Rakitića na koljenima da odigra EP.
|
jedino ako misli odrađivati s klupe, za odmaranje glavnih igrača, za što bi prilično dobro došao. trenutno, i luka i broz su opcije ispred njega iza, a niksi je jača opcija naprijed, tako stvari stoje. više energije unose u igru i odrade bitniji posao
|
|
|
10.12.2020., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima minuta za raketu, kad ispadne netko od veznjaka nema koga stavit. Modrić ne može 90 minuta, mogao bi Modrić 60 minuta, Raketa 30.
|
10.12.2020., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Kvins kaže:
Ima minuta za raketu, kad ispadne netko od veznjaka nema koga stavit. Modrić ne može 90 minuta, mogao bi Modrić 60 minuta, Raketa 30.
|
Modric (zamjena Kova), Broz (zamjena Rog) i Vlasic (zamjena Pasalic).
O ofanzivnoj vezi u guzvu jos dodaj Kramarica, koji bi uvijek radje iza napadaca nego kao spica ili krilo... Ja mislim da u sredini imamo vise nego dovoljno dobrih igraca, treba misliti i na kvale za SP22 kao i na samo SP.
Ja ga bi poveo samo ako bude zadovoljan biti zadnja rezerva u sredini, za slucaj zabrana zbog zutih ili ozljeda (ili kao zamjena pred kraj produzetka).
|
|
|
13.12.2020., 08:52
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2012.
|
Vidim Sosa sve bolji u Stuttgartu, a Gvardiol u Dinamu također zna fino odigrati na LB, tako da bi ja na Dalićevom mjestu definitivno otpilio Melnjaka, a moguće i Barišića, i prednost dao Bradariću, Sosi i eventualno Gvardiolu.
|
|
|
15.12.2020., 00:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
GojkoVelicanstv kaže:
Vidim Sosa sve bolji u Stuttgartu, a Gvardiol u Dinamu također zna fino odigrati na LB, tako da bi ja na Dalićevom mjestu definitivno otpilio Melnjaka, a moguće i Barišića, i prednost dao Bradariću, Sosi i eventualno Gvardiolu.
|
Slažem se! Ne znam je li netko spominjao onog mladog stopera koji igra u Portugalu, Borevković čini mi se. Možda je sad prekasno da ga se ubaci u A ekipu, ali zanimljiv je za budućnost.
|
|
|
16.12.2020., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Rog i Pašalić nisu nivo Rakitića.
|
16.12.2020., 11:53
|
|
Vorumska avangarda
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
Merkat0890 kaže:
Slažem se! Ne znam je li netko spominjao onog mladog stopera koji igra u Portugalu, Borevković čini mi se. Možda je sad prekasno da ga se ubaci u A ekipu, ali zanimljiv je za budućnost.
|
Mislis prerano?
Treba taj mali jos dost zganaca pojesti da bi do A repke dosao (a ima potencijala, vidim ga u klubu tipa Benfica ili Sporting dogodine, kao sto je i Krovinovic prosao taj put).
Inace, polako se stvara dugorocna guzva na poziciji stopera
• Lovren
• Vida (vjerojatno kompletno out iz repke)
• Caleta Car (vec u prvoj postavi)
• Pongracic (Wolfsburg mu je stepenica prema vecim klubovima)
• Uremovic (vec dokazan zrtvovanjem na desnom beku, decko je stoper i isto ce iz Rusije preko repke u vece klubove)
• Jedvaj (stogod mislili o njemu, ipak je dio momcadi i igra Bundesligu, mozda i proigra jednom, uvijek ce se vrtjeti oko kadra)
Za isprobati:
• Gvardiol (18) (nas najbolji stoper uz Lovrena i Caletu Cara trenutno, makar mi se svi tu smijali - decko ce do zvjezdanih visina)
• Katic (24) (Rangersi)
• Sutalo (20) (Atalanta, vec igra povremeno cijele tekme u Serie A)
• Borevkovic (23) (poprilican potencijal, ali trenutno mu je na listi negdje tu mjesto)
+
• svake godine netko iskoci od mladih ili kroz HNL, ili okolnim putevima (Rusija, Portugal, Belgija, Ceska, itd...)
|
17.12.2020., 13:32
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
|
|
17.12.2020., 14:55
|
|
šumar
Registracija: Sep 2006.
|
Dejo care ti si bog 
|
|
18.12.2020., 08:14
|
|
4 TD's in a single game
Registracija: May 2008.
|
Snimano tosterom
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:39.
|
|
|
|