Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.02.2015., 09:30   #11641
Quote:
casio kaže: Pogledaj post
Dobar članak u Večernjem listu. http://www.vecernji.hr/hrvatska/na-i...ampanji-990201

Doista je zanimljivo ovo levičarsko cendranje o uzvanicima na inauguraciji.
Dok su Milanović i Josipović prije par mjeseci sa Merčepom polagali vijenac u Vukovaru onda im to nije smetalo. Nije im smetalo ni to što je Ferenčak u Josipovićevom izbornom stožeru, nije im smetalo ni što što je Milanović govorio za Bandića da je najbolje što SDP-e ima za Zagreb, ne smeta im Vlahušić u Dubrovniku, niti Sabo u Vukovaru, niti Merzel u Saboru, ne smeta im ni to što je Mesić u Australiji veličao ustaštvo ali im zato smeta Thompson.

Nakon Milanovićevih riječi "ili mi ili oni", i nakon Josipovićevih riječi "o ustaškoj zmiji koja se vraća u Hrvatsku", stvarno se pitam kako će se provesti to zajedništvo koje nam je i više nego potrebno. Bojim se nikako.
Ja nisam ni očekivao da su gosti na inaguraciji ljudi bez mane, uključujući i samu Predsjednicu. Ljudi mogu i griješiti. Ako je po onoj Isusovoj: "Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen", takvih nije bilo na Inauguraciji.
Pokojni Predsjednik Tuđman je otrpio najviše kritika što je dao šansu i onima koji su bili protiv Samostalne Hrvatske. Da ironija bude veća, takvi ga kritiziraju i danas.
Nova Predsjednica, najavljuje nastavak hrvatskog zajedništva i dobiva iste kritike?!
Ne treba odustati od zajedništva, ali treba izvući pouku.
Oni koji nisu prihvatili ruku pomirenja tada, najvjerojatnije neće ni sada.

"Ako te netko prevari jednom, on je kriv, a ako te prevari i drugi put sam si kriv"!

Pozdrav
Nikola Duspara
Nikola Duspara is offline  
Old 17.02.2015., 09:34   #11642
Quote:
Xenoborg kaže: Pogledaj post
Dva vjerojatno najreprezentativnija primjerka jada i bijede hrvatske desnice, uvaženi Andrija Hebrang i štovani kolumnist Milan Ivkošić, jučer su nam u Otvorenom prezentirala ideju pomirbe. Zlatko Komadina jasno ju je i glasno predstavio narodu
Hahahaha ... zato su im suprotstavili Branka Mijića, kolumnistu Novog Lista, glasila riječkog SDP-a ...
Sve pohvale sudioniku jučerašnje rasprave, našem dubrovčaninu profesoru Ivi Bancu ... inače, doktorantu na američkog sveučilišta Stanford i predavaču sa Yale-a.
A što se tiče Zlatka Komadine, meni je izgledao kao da je došao u studio direktno iz Plavog podruma u Volskom, inače poznatog okupljališta riječkih SDP-ovaca.
Old 17.02.2015., 09:34   #11643
Gdje je nestala Kolindina torbica? Kad se pojavila, imala je torbicu. Nakon inauguracije mi se čini da je nije bilo, mahala je rukama dok je silazila niz Opatičku, ne vidjeh torbicu ...
brodačka is offline  
Old 17.02.2015., 09:36   #11644
Quote:
pukovnikz kaže: Pogledaj post
Neka mi netko objasni, što je Buda Lončar radio tamo?

Vidim, ljevičarima nije smetao Buda Lončar, smetali su im neki naši generali DR-a!

Ali ima i jedna dobra vijest, svileni propjevao himnu!
pa naravno da buda nije upitan uzvanik. čist je buda ko rosa jutarnja. primjer za ugled, moralna veličina što više.
antifan is offline  
Old 17.02.2015., 09:38   #11645
Quote:
pinzgauer kaže: Pogledaj post
Iako sam ja prvotno mislio da je razlog pozivanja Nives Celzijus na inauguraciju to što je u svojoj pjesmi Karanfili opjevala i Predsjednicu Republike i Predsjednika HDZ-a;

Kara, kara, karanfili
to se tebi, draga, mili
kita, kita, kita cvijeca
to je bolja sto je veca

Razlog je ipak prozaičniji.
Naime Nives je pozvana jer je Srpkinja

'Mislim da je samim time što me predsjednica pozvala na inauguraciju, pokazala da provodi ono što je ranije govorila. Time je dala podršku članici manjine, ipak sam ja Srpkinja i nikad nisam to tajila', kazala nam je.

http://www.jutarnji.hr/nives-celziju...aciju/1296635/

Ccccc, njoj jos nitko nije objasnio da je politicka Hrvatica?
A, dobro bude, ima vremena.
bubi mir is offline  
Old 17.02.2015., 09:41   #11646
Quote:
brodačka kaže: Pogledaj post
Gdje je nestala Kolindina torbica? Kad se pojavila, imala je torbicu. Nakon inauguracije mi se čini da je nije bilo, mahala je rukama dok je silazila niz Opatičku, ne vidjeh torbicu ...
Torbicu je bila predala Nataliji Hmelini , čini mi se neposredno nakon izlaska iz uspinjače ...
Bogami ne znam koja mi je od ove tri zgodnija: dal' Kolinda Grabar Kitarović, dal' Jadranka Jureško Kero ili Natalija Hmelini!
Old 17.02.2015., 09:43   #11647
Quote:
Jack Doe kaže: Pogledaj post
Ne vjerujem da će lustracije i biti, ali bi ona bila izrazito korisna. Ovako ćemo izgleda morati čekati da biologija riješi taj problem udbaša i kosovaca.
Nepotrebna je lustracija (nit će je biti) kako je zamišljaju neki, da se kukom i motikom proganjaju i sude bivši funkcioneri bivšeg sustava.

Ono što se mora dogoditi to je golo otvaranje arhiva SKH kao i beogradskih arhiva SDB/KOS medijima i povjesničarima. Točka.

Da onda vidimo što je radio Ante 1971. , što su titovi gardisti razgovarali na raportima sa oficirima KOS-a, što je Nobilo radio kao republički tužitelj, što je radio Luka Bebić, što Kosorka a što Beus Richemberg, zašto je Mesić 1991. želio da baš Karamarko ide s njim kao suradnik u Presjedništvu SFRJ, tko je podjelio oružje TO, tko je držao na vezi Dragu Hedla a tko Inoslava Beškera...

to je prva faza

U drugoj fazi treba otvoriti sve one "Tuđmanove" arhive koje je Mesić pomno i selektivno sakrio a koji govore tko je sve izrastao iz Sorosevih donacija i kako su bili povezani sa stranim obavještajnim službama tokom i nakon rata...
hr1u00 is offline  
Old 17.02.2015., 09:48   #11648
Što se tiče gostiju ja mislim ovako:

Horvatinčiću sigurno nije bilo mjesto u vip loži, on je poduzetnik ( a Kolinda je poseban naglasak stavila na poduzetnike, privatnike koji trebaju pokrenuti gospodarstvo ) ali čovjek koji je gliserom usmrtio dvoje Talijana i, što je važnije, onda pobjegao ne pokušavši pomoći tim ljudima već je radio sve što je mogao da prikrije što je napravio ne bi trebao biti neki moralni uzor ni hrvatskim poduzetnicima ni hrvatskim građanima koji za poduzetnike rade, pa ni ostalima.

Ok, možda Tedeschija nije pozvala u vip ložu jer je Milanovićev prijatelj, ali zar to nije bila prilika da istakne nekog samozataojnog poduzetnika koji teško radi, širi svoja poduzeća i uspješan je i moralan?

Tko bi to bio?

Ne znam, ali meni padajau na pamet dvojica o kojima se malo zna - vlasnik RI Denta i vlasnik Aqamarisa.

Ri dent je na području Hrvatske ( Rijeka, Istra ) ali je izvoznik, u njemu zube popravljaju Talijani.

Aquamaris je uspješna izvoznička tvrtka.

Što mislite o prijedlogu?
mravac8 is offline  
Old 17.02.2015., 09:51   #11649
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
Što se tiče gostiju ja mislim ovako:

Horvatinčiću sigurno nije bilo mjesto u vip loži, on je poduzetnik ( a Kolinda je poseban naglasak stavila na poduzetnike, privatnike koji trebaju pokrenuti gospodarstvo ) ali čovjek koji je gliserom usmrtio dvoje Talijana i, što je važnije, onda pobjegao ne pokušavši pomoći tim ljudima već je radio sve što je mogao da prikrije što je napravio ne bi trebao biti neki moralni uzor ni hrvatskim poduzetnicima ni hrvatskim građanima koji za poduzetnike rade, pa ni ostalima.

Ok, možda Tedeschija nije pozvala u vip ložu jer je Milanovićev prijatelj, ali zar to nije bila prilika da istakne nekog samozataojnog poduzetnika koji teško radi, širi svoja poduzeća i uspješan je i moralan?

Tko bi to bio?

Ne znam, ali meni padajau na pamet dvojica o kojima se malo zna - vlasnik RI Denta i vlasnik Aqamarisa.

Ri dent je na području Hrvatske ( Rijeka, Istra ) ali je izvoznik, u njemu zube popravljaju Talijani.

Aquamaris je uspješna izvoznička tvrtka.

Što mislite o prijedlogu?
Trebalo je dodati i "RIZ odašiljače"
Old 17.02.2015., 09:58   #11650
Quote:
Jack Hammer kaže: Pogledaj post
Trebalo je dodati i "RIZ odašiljače"
Nisam razumjela .... zašto RIZ odašiljače, što je s njima?
mravac8 is offline  
Old 17.02.2015., 10:07   #11651
Quote:
Apsolutno se slažem!

Quote:
Ok, možda Tedeschija nije pozvala u vip ložu jer je Milanovićev prijatelj ...
Postavlja se pitanje tko je sastavljao listu uzvanika. Neki od pozvanih i/ili poznatih imena mi se nikako ne uklapaju u sve to ... Možda mi je promaklo, ali nisam vidio Ivicu Todorića ...
Old 17.02.2015., 10:07   #11652
Quote:
Nikola Duspara kaže: Pogledaj post
Nova Predsjednica, najavljuje nastavak hrvatskog zajedništva i dobiva iste kritike?!
Konzervativci definiraju zajedništvo tako da bude sve po njihovom i sad ćemo svi biti jedinstveni u njihovom planu
Kung-Lao is offline  
Old 17.02.2015., 10:11   #11653
Amandman na Plan 21: ILI MI ILI ONI!

Quote:
Kung-Lao kaže: Pogledaj post
Konzervativci definiraju zajedništvo tako da bude sve po njihovom i sad ćemo svi biti jedinstveni u njihovom planu
Za razliku od SDP-ovih neoliberala čiji je plan: ili mi ili oni!
Old 17.02.2015., 10:16   #11654
Sad mi je jasno,zatucani hrvatski narod fućka Mesiću a jedini zoki plješće.
Valjda je samo on znao da je bivši predsjednik uzimao mito od finske tvrtke Patria.
Nadam se da ćemu ubrzo saznati zašto je pljeskao bivšem predsjedniku Josipoviću.

Zadnje uređivanje mrki99 : 17.02.2015. at 10:43.
mrki99 is offline  
Old 17.02.2015., 10:18   #11655
Quote:
Ja sam Ante kaže: Pogledaj post
Za razliku od SDP-ovih neoliberala čiji je plan: ili mi ili oni!
Što je tu netočno?
Ako nećeš glasati za SDP, HDZ će sastaviti vlast.

HDZ je karcinom koji se zavukao u sve pore društva i zatrovao hrvatski narod
Kung-Lao is offline  
Old 17.02.2015., 10:20   #11656
Quote:
brodačka kaže: Pogledaj post
treba pitat nekog od ovih silnih uzvanika poštenjačina. siguran sam da jedan od njih zna gdje je torbica
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
Cesc is offline  
Old 17.02.2015., 10:21   #11657
Quote:
zeusxl kaže: Pogledaj post
Najveci mi je uzitak doci na forum i citati vas objave u kojima u svom nemocnom bijesu prosipate zuc.
Vi ste gubitnici. U zadnje tri godine izgubili ste sve izbore na koje ste izasli. Drago mi je da vas i dalje vodi milanovic jer bi pod njegovim vodstvom Sdp postao izvanparlamentarna stranka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidim kako se pokušavaš svađati, ne znam sa kime.. Zanimljivo je kako prosipaš domoljublje, a sudeći po lokaciji nisi spreman živjeti i raditi u vlastitoj domovini i tako svojim radom, zalaganje i plaćanjem poreza doprinjeti njenom razvoju i boljitku
ecobarbarus is offline  
Old 17.02.2015., 10:22   #11658
Quote:
Kung-Lao kaže: Pogledaj post
Što je tu netočno?
Ako nećeš glasati za SDP, HDZ će sastaviti vlast.

HDZ je karcinom koji se zavukao u sve pore društva i zatrovao hrvatski narod
Ne, karcinom hrvatskog društva su jugocendravci koji su se svuda zavukli, mediji koje kontroliraju i tzv. ljevica koja živi od podjela te ih zato promovira, izmišlja i traži, znaju da su suvišni, pa im zato trebaju podjele, podijeli pa vladaj.
Kexx is offline  
Old 17.02.2015., 10:24   #11659
Quote:
Ja sam Ante kaže: Pogledaj post
Kolegice, samo smireno! Kad' smo izdržali do sad', izdržat' ćemo valjda nekako još i ovih par mjeseci. Predsjednicu već imamo ...
Svakako su me ovdje zvali ali još me nisu u ženskom rodu oslovljavali.
Old 17.02.2015., 10:24   #11660
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Ne, karcinom hrvatskog društva su jugocendravci koji su se svuda zavukli, mediji koje kontroliraju i tzv. ljevica koja živi od podjela te ih zato promovira, izmišlja i traži, znaju da su suvišni, pa im zato trebaju podjele, podijeli pa vladaj.
Ja sam ljevičar i baš me briga ako si ti za zabranu pobačaja, gej brakova i slično. ja imam svoj stav.

A desničari se jako uzbude i naljute kad imaš drugačije mišljenje od njih.
Kung-Lao is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:25.