Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
03.09.2015., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Sve ih na goli otok i streljati. Odreda.   
Ma streljanje je jos predivna opcija za pojedine.
Da pojasnim, nije mi svekrva, baka mi je ali je danas napala moju mami i svoju drugu snaju. Nikad u životu nije nista radila, niti joj je bilo tesko, vec ko najveca gospođa sjedi i zanovijeta. Izvlasi ce na bolesti, ogovara susjede i kuje spletke, a kad ju netko od susjeda napadne i pita sta govori onda sjedne na sred dvorista i sama se svađa. S zrakom, pticama i misevima, tko ju zna.
Tata se ozenio ali nije mogao otici zbog novca, no odvojio je sve, rezije, ulaze sve, dvije odvojene kuce, ali njezin teror vec krece. Godinama sjedi i vristi, jedan dan joj tata ne valja, drugi mama, treci zdrak.
Meni je kao maloj u naletu ludila nos razbila i rekla da nikome ne kazem.
Danas je krenula brojati jer brat mora ici zubaru u pola 4, a tat radi do 3 sata, pa jer su maske koje su nam kucni ljubimci u kuc, da ce nasu majku istjerati van, da smo mi kopilad, da ja idem na studij jeba** se okolo ( inace mi ide fakultet i među najboljim studentima sam), pa nas je pljunula u lice, prijetila da ce nas utuci stapom, a kako imamo 4 psa njih je krenula ganjati i lupati. Kad sam rekla da prestane, krenula je s tim kako ju jutros susjed napao na putu do trgovine i rekao joj je*** ti majku, a ova mu je rekla da je lud i neka se ide ljeciti, a neki dan je po njegovoj zeni pljuvala.
Kaze da joj tutnji u glavi i onda je danas dosla mene i brata napasti. Pa je zvala oca i zalila mu se, a do prije nedavno je po selu pricala kako on nju tuce. Ne znam stvarno vise. 
|
|
|
03.09.2015., 13:13
|
|
n/a
Registracija: Sep 2007.
|
Neka demencija?
Ima li otac petlje zvati liječnike kad ju sljedeći put ulovi?
|
|
|
03.09.2015., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ms_Manners kaže:
Neka demencija?
Ima li otac petlje zvati liječnike kad ju sljedeći put ulovi?
|
O tome smo pricali s nasom doktoricom, davala joj je tablete, pokusavala urazumiti ali jednostavno ne slusa ili odbija slusati. Sad se zatvorila u svoj dio i bacila krompire na dvoriste.
|
|
|
03.09.2015., 13:17
|
|
n/a
|
Mislila sam na neku malo stručniju pomoć, ako ispadne da je potrebno.
Govorim ti iz iskustva s djedom. Nisam bila prisutna njegovih zadnjih mjeseci, ali nije bilo baš lijepo, svašta je izvodio, ali dopustilo mu se da to predaleko ode prije nego što su nešto zaista poduzeli. (Pitanje bi li i tad da je na demenciji ostalo, da nije otišlo na konkretnije medicinske potrebe.)
|
|
|
03.09.2015., 13:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Nismo vise pametni, s majkom sam pricala i ona to vec duze vrijeme govori.
Spackama je napravila to da tete joj vise ne dolaze, nitko iz sela ne prica s nama.
Sama ima svoju mirovinu koja nije mala i moze pristojno zivjeti, a nama prigovara kako jedemo meso i pijemo sokove ili ne znam ni ja sta vise.
I meni je to sad postalo ocito, sama je rekla da joj tutunji u glavi. 
Stvarno se bojim da ce ju netko jednog dana s necim negdje lupiti ako nastavi s ovim, a u zadnje vrijeme divljanje je postalo sve cesce.
|
|
|
03.09.2015., 13:22
|
|
n/a
|
A gle, dok ti ocu ne svane...
|
|
|
03.09.2015., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da i on to zna, samo je tesko prihvatiti.
Bio je susjed i rekao da ce ju tuziti i na jednu ruku mi je drago, nazalost.
Mislim ni krivog ni duznog covjeka napasti na putu do trgovine i tako sta mu reci.
|
|
|
03.09.2015., 13:33
|
|
n/a
|
Quote:
Miss Nice kaže:
Bio je susjed i rekao da ce ju tuziti i na jednu ruku mi je drago, nazalost.
|
Da, to bi vam nažalost bilo izvrsno. (Nije sarkazam.)
|
|
|
03.09.2015., 13:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ms_Manners kaže:
Da, to bi vam nažalost bilo izvrsno. (Nije sarkazam.)
|
Razumijem potpuno.
Dosla je do te razine da se sestricna udala i premisljali su se hoce li ju zvati ili ne, zvali u zadnji tren, pa je isla s nama, ja sam vozila i u jednom trenu je otvorila vrata ( navodno slucajno) gurnula nogu van i proveli smo noc na hitnoj.
Prije 5-6 godina lagala je mojima da sam dovela decka doma i spavam s njim, moji dolazili kuci taman tad a ja sama citala knjigu. Ma uzas. 
|
|
|
03.09.2015., 13:43
|
|
n/a
|
Ja sad neću u dedine spačke, ionako ga nema više i nema smisla uzrujavati se oko toga, ali bar ti traži način da se makneš što prije, kad već nemaju petlje.
Meni nije jasno da netko ne vidi da tu treba odlučnije mjere poduzeti, ali eto, druga generacija gleda drukčije od ove prve pod čizmom.
|
|
|
03.09.2015., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja idem za par dana nazad na studij i nema mene, samo ostaju brat i majka, i moji ljubimci.
Ne znam, valja ce se otac opametiti danas, tete i ostali nemaju veze s tim jer joj se ne javljaju na telefon i ne dolaze joj, ali razumijem tebe u potpunosti.
|
|
|
03.09.2015., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
A da otac sanjezinom doktoricim sredi papiure za tipa Vrapce....nez am koja je procedura, ali mislim da tada tvoj otac postaje njezin skrbnik jher nijhe pri sebi. Kada je napadu ludila zvati hitnu da se ima zapisano.
Nije lagana procedura ali treba pokusati jer po ovome sto si napisala zena doista nije vise svoja, pozdravila se sa mozgom.
Sent from my P7 using Tapatalk
|
|
|
03.09.2015., 14:41
|
|
n/a
|
E, pincica, to sve ide s doktorima lakše, problem je uglavnom u onima koji bi ih trebali zvati...
|
|
|
03.09.2015., 14:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Slazem se. Znadem da je moguce, jer od bivseg decka baka je trako lijepo strpala svog muza u Vrapce, od kuda se vise nikada nijhe vratio.
Sent from my P7 using Tapatalk
|
|
|
03.09.2015., 15:07
|
|
n/a
|
Ja to ne bih olako nikome predložila, jer znam kakvi su okolo uvjeti i teško bi mi bilo nekoga na to "osuditi" ako se može izbjeći, neke udari senilnost ili bolest i onda se pogube pa im se i karakter izmijeni, ali neki su si stvarno sami krivi i to jest njihova prava narav, a ne shvate ni kad dođu u situaciju da im treba nečija briga da nemaju na temelju čega očekivati da se netko previše žrtvuje zbog njih.
Jednom sam bila na nekom događanju u jednom staračkom domu (volonterski), izgledali su tako usamljeno i bilo mi ih je baš žao, dok mi nije prijatelj ispričao samo djelić onoga što su neki simpatični i jadni djedice i bake izvodili svojim obiteljima (dio onoga što je znao, nije baš da prati to previše pozorno) i što izvode osoblju i sustanarima u domu. Priče kakve se i tu mogu naći, uostalom.
|
|
|
03.09.2015., 15:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Znam osobu koja radi u domu, nisu oni tamo niti jadni niti bijedni, vrlo lijepo im je. Imaju tople obroke, kupanja, masaze svaki dan, druze se, idu na igre, putuju, zapravo im je vrlo dobro, ali spacke međusobno uzasne znaju zaditi..
|
|
|
03.09.2015., 15:18
|
|
n/a
|
U ovome nisu baš takvi uvjeti bili, bar ne za većinu. Državni, možda je u tome stvar.
Ali opet bi mi bilo žao npr. svekrvu tamo strpati jer znam da ona živi za svoj vrt i svoju slobodu. I kad nikamo ne ide, neke stvari su joj važne i umrla bi iznutra da to nema.
|
|
|
04.09.2015., 13:34
|
|
Registrirani korisnik
|
I ovaj nas tu je državni i uvjeti su im tip top. Bolji nego sto su neki doma imali.
|
|
|
04.09.2015., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Kad ovo sve citam, moram priznat da mi bude lakse. Ja sam se udala mlada i zivim u dr. drzavi, daleko od svoje obitelji......... U svom nekom naivnom svijetu, kada vjerujes novim ljudima koji te okruzuju iz razloga sto postajete obitelj, normalno i gledas ih takvim ocima s toliko postovanja kao i svoje sto gledam, i trazis ponekad neku zamjenu mame,tate,sestre ali to nikad i nitko nece moc zamjenit...tomu svemu se sada mogu samo smijat. Ono najgore sto skuzis s vremenom i sto ujedno narusava moj unutarnji mir je sto znam da sam za sve ja kriva,niti svekrva, niti svekar, niti muz samo ja. Jer sam im to dopustila. Ali vec danas sam ja druga osoba, psihicki pomaknuta i nauceni su da samnom kontakta vise nema.
|
|
|
04.09.2015., 16:19
|
|
Evanđelje po Luki 6:22-23
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Miss Nice kaže:
|
Daj se smiri 
Tvoja baka je teško psihički bolesna žena i reci svome tati da se ponaša jako neodgovorno kada ne traži pravu pomoć za nju. Kaj iz lijenosti kaj iz komfora i onoga "joooj kaj bu selo reklo kakav sam sin"
Baka treba stručnu pomoć i posljedice svega su da će napraviti zlo sebi ili nekome drugom.Treba pozvati hitnu i razgovarati sa njenom liječnicom jer baka treba liječenje. 
Žena nije pri sebi i sve kako reagira je znak nekoga psiho problema. Ona nije samo ljuta, tužna ili uznemirena već je prolupala pomalo. Ljutnja na nju takvu je besmislena a ona nije kriva kaj ste svi vi inertni. Ti , mama i tata. Pa onda dok sebi ili npr. susjedima ne napravi zlo čekajte da stvar sama prođe. Jesi punoljetna ? Jesi. Tata neće zvati hitnu i potruditi se da baka dobiva lijekove ?
Potrudi se ti. Raspitaj, kontaktiraj i obavi kaj možeš. Vidiš da se baki stanje pogoršava, da joj tutnji u glavi. Kako se tako svi ponašate kao da će to samo proći.? Aj ti Mile, ne nego ti Pero, aj ti Marice, ne nego ti Janice itd.
Ako si našla posao ili upisala se na faks, ako drndaš po Forumu onda možeš naći vremena, snage i volje da se baki pomogne.Ti, ako tata trut neće.

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:12.
|
|
|
|