Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.05.2024., 09:38   #101
Meni nije toliko glad kad pocnem postiti nakon ugljikohidrata nego keto flu, glavobolja i simptomi odvikavanja od ugljikohidrata.
Postim sad, 120h, pa 96, sad na 40 od 72, i nastavit cu postit 72h stalno do željene kilaže.
Jedino me žgaravica muči zbog povišene kiseline zbog nejedenja pa se ta kiselina ne utopi u hrani.
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2024., 08:36   #102
Ta gladovanja su katastrofa. Naravno da ćeš izgubiti i dosta mišićne mase i vode pa će kilaža pasti. Bolje mjeri opseg struka koji kod muškaraca ne bi trebao biti veći od polovice visine ako te zanima prevencija kardiovaskularnih i svih ostalih kroničnih bolesti.
Frankie is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2024., 10:39   #103
Quote:
Frankie kaže: Pogledaj post
Ta gladovanja su katastrofa. Naravno da ćeš izgubiti i dosta mišićne mase i vode pa će kilaža pasti. Bolje mjeri opseg struka koji kod muškaraca ne bi trebao biti veći od polovice visine ako te zanima prevencija kardiovaskularnih i svih ostalih kroničnih bolesti.
Meni je veći opseg od polovice struka, zato i mršavim.
112cm na 190cm visine.
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2024., 06:37   #104
U postupku ćeš izgubiti i dio mišićne mase koja povećava trošenje kalorija čak i u mirovanju tako da će kasnije kile lakše ići gore. Bolja alternativa bi bila vježbe snage, barem 10k koraka na dan i zdravo se hraniti ali za to se ipak treba potruditi..
Frankie is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2024., 07:20   #105
Quote:
U postupku ćeš izgubiti i dio mišićne mase koja povećava trošenje kalorija čak i u mirovanju tako da će kasnije kile lakše ići gore. Bolja alternativa bi bila vježbe snage, barem 10k koraka na dan i zdravo se hraniti ali za to se ipak treba potruditi..
lik je trol. zatrovao je temu rekreacije sa postovima o mršavljenju, pa prežderavanju....pa pitanjima.... kad je tamo postao šala prebacio se tu. trudiš se,ali sačuvaj živce od trola
Old 29.05.2024., 12:58   #106
Quote:
Radim od 6 do 10k koraka na dan, brutala znači po suncu ubijem se, prvo sam gubio salo u bedrama, sad je krenulo i u trbuhu i ogromna je razlika u svega 3 dana, skroz se utegnuo.
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2024., 12:58   #107
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post
lik je trol. zatrovao je temu rekreacije sa postovima o mršavljenju, pa prežderavanju....pa pitanjima.... kad je tamo postao šala prebacio se tu. trudiš se,ali sačuvaj živce od trola
Što je najgore, nisam trol.
Pogledaj na Rekreaciji slike
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2024., 23:29   #108
Quote:
Kod posta samo o vodi, nećeš izgubiti mišićnu masu. Evolucija nam je tu jako sklona, jer to je bio dio naše svakodnevnice kroz 2 milijuna godina. Nismo imali hranu svakodnevno, i kad bi nam mišići kod gladovanja atrofirali, izumrli bi odavno. Znanstveno je dokazano da za vrijeme posta tijelo intenzivno luči hormon rasta, i ne samo da mišići ne nestaju, nego se čak i povećaju. Moje osobno iskustvo je upravo takvo. Naravno, ako idemo na dugotrajni post od mjesec dana vjerojatno će doći će i do smanjenja mišića, uz uvjet da samo doma ležimo i ništa ne radimo. No to ionako u postu ne bi smjeli, jer nam je evolucijski za vrijeme posta uvijek na pameti bila potraga za hranom, i nismo samo u špilji čekali da jabuke sazriju, već smo aktivno tražili hranu.
guslac is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2024., 03:26   #109
Jel toliko bitno sta se jede prije gladovanja?
Dan prije gladovanja sam nazalost slabo jeo. Doručkovao u 10 i navečer tek jeo desert u 21 h ... I drugi dan gladovanja proslo kolko toliko ok ipak dan nakon gladovanja sam odmah imao mucninu kad sam se probudio i poslije sam i povraćao ...ma uzas a izgleda da je bitno sta se jede prije gladovanja.. i inace predzadnji put kad sam gladovao mi je bilo odlično bez problema cak sam imao super stolicu uvečer na dan gladovanja a dan poslije gladovanja nisam imao nikakvih problema...
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2024., 21:09   #110
Moje iskustvo je da kad idem na post definitivno krećem već od ručka taj dan, tako da za večeru ništa ne jedem. Tako ispadne da do ručka sljedeći dan imam već 24 sata na kontu. U početku mo je isto drugi dan posta znao davati glavobolje, ali možeš si olakšati s andolom recimo, on ništa ne utječe na post. Što se tiče toga je li bitno koja hrana se jede prije posta,rekao bi da je jako bitno. I to ne dan ranije, već barem tjedan dana, jer pokazalo mi se je da s čim manje ugljikohidrata u prehrani ulazim u post, tim bolje ga izdržim.
guslac is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 21:37   #111
Baš mi je drago što ima novih objava . Ja isto krećem na post, vidjet ćemo koliko dana ću izdržati. Nedavno sam probala, uspjela jedva 48 sati, ubila me glavobolja 😂. Sad planiram malo duže pa ću pisati tu kako mi ide. Sretno svima!
Spunk is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2024., 11:49   #112
Quote:
guslac kaže: Pogledaj post
Kod posta samo o vodi, nećeš izgubiti mišićnu masu. Evolucija nam je tu jako sklona, jer to je bio dio naše svakodnevnice kroz 2 milijuna godina. Nismo imali hranu svakodnevno, i kad bi nam mišići kod gladovanja atrofirali, izumrli bi odavno. Znanstveno je dokazano da za vrijeme posta tijelo intenzivno luči hormon rasta, i ne samo da mišići ne nestaju, nego se čak i povećaju. Moje osobno iskustvo je upravo takvo. Naravno, ako idemo na dugotrajni post od mjesec dana vjerojatno će doći će i do smanjenja mišića, uz uvjet da samo doma ležimo i ništa ne radimo. No to ionako u postu ne bi smjeli, jer nam je evolucijski za vrijeme posta uvijek na pameti bila potraga za hranom, i nismo samo u špilji čekali da jabuke sazriju, već smo aktivno tražili hranu.
Ovo je, naravno, potpuna budalastina. Post itekako negativno utjece na smanjenje misicne mase i agresivne dijete su katastrofalne za ocuvanje misica (ne znam odakle ideja da bi tijelo prioritiziralo ocuvanje misica koji su metabolicki zahtjevni, a ne masnih naslaga tj.zaliha energije koja je ocito potrebna za nastavak zivota). Doduse glavnu ulogu tu ima trening tj.fizicko opterecenje misica koje je glavni prediktor ocuvanja i izgradnje misicne mase neovisno o kalorijskom balansu, samo sto ce to znaciti ocuvanje misica u deficitu i veci rast u suficitu.
Ovakav post o kakvom pricate je s fizioloske strane potpuno besmislen i nema nikakve posebne benefite.
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2024., 08:44   #113
evo da se i ja pohvalim,

zadnji obrok u Nedjelju predvečer, nakonn toga išao spavati i od tad samo voda, razmisljam da izdrzim jos danas cijeli dan i sutra pojedem dorucak. Ako danas izdrzim bez hrane bit ce preko 80h. Ali moram priznat osjecam veliku malaksavost, jos ko za vraga ovaj tjedan i idem u gym. ALi ajde pokusat cu jos danas izgurat

pa sutra poslje treninga u sklopu teretane imamo zdravke obroke, pa cu si narucit omlet..
Old 12.06.2024., 19:09   #114
Quote:
Spunk kaže: Pogledaj post
Baš mi je drago što ima novih objava . Ja isto krećem na post, vidjet ćemo koliko dana ću izdržati. Nedavno sam probala, uspjela jedva 48 sati, ubila me glavobolja 😂. Sad planiram malo duže pa ću pisati tu kako mi ide. Sretno svima!
Bravo ti si jedva 48 s ja sam uspio jučer 24 sata...eh sta se moze bilo je jace od mene drugi put bum vise ak bog da...
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2024., 07:56   #115
Quote:
guslac kaže: Pogledaj post
i ne samo da mišići ne nestaju, nego se čak i povećaju. Moje osobno iskustvo je upravo takvo.
Takvo je bilo i moje iskustvo.

Quote:
neobuzdan kaže: Pogledaj post
Bravo ti si jedva 48 s ja sam uspio jučer 24 sata...eh sta se moze bilo je jace od mene drugi put bum vise ak bog da...
Pomalo. Ako svaki tjedan npr. postiš 24 sata, to će ti postati normalno, pa ćeš moći povećati na 36 sati. Nakon nekog vremena onda i na više...
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2024., 12:47   #116
evo ja danas ujutro završio gladovanje

kako je bilo dobro bilo što stavit u usta, bio sretan ko klinac
Old 14.06.2024., 11:11   #117
Quote:
bLah. kaže: Pogledaj post
Ovo je, naravno, potpuna budalastina. Post itekako negativno utjece na smanjenje misicne mase i agresivne dijete su katastrofalne za ocuvanje misica (ne znam odakle ideja da bi tijelo prioritiziralo ocuvanje misica koji su metabolicki zahtjevni, a ne masnih naslaga tj.zaliha energije koja je ocito potrebna za nastavak zivota). Doduse glavnu ulogu tu ima trening tj.fizicko opterecenje misica koje je glavni prediktor ocuvanja i izgradnje misicne mase neovisno o kalorijskom balansu, samo sto ce to znaciti ocuvanje misica u deficitu i veci rast u suficitu.
Ovakav post o kakvom pricate je s fizioloske strane potpuno besmislen i nema nikakve posebne benefite.
Pa evo, budalaština ili ne, kod mene je upravo tako. Ja ne gubim mišićnu masu kod posta, čak štoviše. A kad smo kod nelogičnosti, onda je upravo ovo što ti pričaš nelogično - zamisli ljude koji su prije 500 000 godina tražili hranu danima, možda i tjednima. I sad da su im ti isti mišići atrofirali, da su oni malaksali, poumirali od gladi, kako bi se mi kao vrsta uopće očuvali? Pogledaj malo životinjski svijet oko sebe, jedu li lavovi svaki dan? Krokodili? Majmuni?
Imaš čitav niz predavanja na Youtube gdje se sa znanstvene strane objašnjava što se sve događa u postu, i nigdje nitko ne spominje atrofiju mišića već sasvim suprotno.
guslac is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2024., 13:47   #118
Naravno da gubis misicnu masu, vjerojatno je samo nemas dovoljno da bi gubitak bio primjetan. A dalje ne znam sto uopce rec na logiku koju koristis, pa prezivjeli su oni koji nisu tjednima trazili hranu i tako smo se kao vrsta ocuvali, oni koji su predugo postili su poumirali, nazalost nista drugacije nije ni danas, pa nije neka tajna u kakvom su stanju milijuni ljudi koji nemaju stabilnu prehranu. Uostalom pogledaj uopce kako izgledaju ljudi koji i danas zive van moderne civilizacije.

A usporedbe sa zivotinjskim svijetom su potpuno promasene i otud toliko i netocnih informacija. U kontekstu posta se najcesce proucavaju misevi koji imaju neusporedivo brzi metabolizam od ljudi, njihov jednodnevni post znaci gubitak 30% tjelesne mase i otud svi drugi procesi koji se ukljucuju, kod ljudi 1-2-3 dnevni post ne znaci nista dobrog.
Da manje slijedis pseudoznanstvene budalastine na youtubeu, a vise naucis bar osnove biologije sve bi bilo jasnije, do tad ces samo sirit stetne savjete pravdajuci ih 'vlastitim iskustvom' iako pojma zapravo nemas sto se u tvom tijelu dogadja nego si samo nabrijan na besmislene metode koje koristis
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2024., 06:28   #119
Quote:
miss.silence kaže: Pogledaj post
Takvo je bilo i moje iskustvo.

Pomalo. Ako svaki tjedan npr. postiš 24 sata, to će ti postati normalno, pa ćeš moći povećati na 36 sati. Nakon nekog vremena onda i na više...
Ma mogu ja i 36 h bez problema nego sad zadnje kad sam gladovao imo sam hrane uvečer ostalo i pojeo reko sada kad si gladan sad ces pojest to sutra nece valjati ionako...
Dobro je jednom jedan kolega reko da on u stanu ima samo vodu iz špine i nist drugo a lik zgodan mrsav...
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2024., 07:55   #120
Quote:
neobuzdan kaže: Pogledaj post
Ma mogu ja i 36 h bez problema nego sad zadnje kad sam gladovao imo sam hrane uvečer ostalo i pojeo reko sada kad si gladan sad ces pojest to sutra nece valjati ionako...
Dobro je jednom jedan kolega reko da on u stanu ima samo vodu iz špine i nist drugo a lik zgodan mrsav...
Meni nekad bude ful lako, a nekad budem bas gladna, kako koji put.
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:14.