Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
22.07.2023., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Zato jer nikoga ne zanimaju spek fileki.
Ne zanimaju turiste, ne zanimaju ni domace.
Da ikoga zanima i da imaju računicu nudili bi.
Nije ni cudo sta su ti sve firme propale kad ne razumijes osnove ponude i potražnje. 
|
|
|
23.07.2023., 15:27
|
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
|
ja bi prije rekao da se radi o kombinaciji mentaliteta i interesa ugostitelja... i dandanas u Slavoniji jedes rijecnu ribu i svinju na 100 nacina, u Zagorju strukle i puricu z mlincima, u Dalmaciji janjetinu i ribu
a u Zagrebu bome hamburgere i azijski fusion 
|
23.07.2023., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Kako god okrenes pricu opet se to svede na potraznju i ponudu
Bio to mentalitet, nezainteresiranost, turisti, woke svjetonazor, crkva, komunisti,... sve se svodi da nitko nece nuditi ono sto nitko nece da kupi.
Kao sto se ranije vise puta spominjalo, vecina nas domacih kad ide u restoran nece da naruci ono sto ionako jedemo svi kod kuce ili kod baki i djedova..
Zena mi ne sprema azijsku kuhinju i bome onda prvi zelim da provam nesto azijsko, a fileki i punjene paprike mi ionako na uši izlaze kod kuce i punice.
Mozda za vas par sta mantrate o domacoj spizi da se za pocetak ozenite ili bar posjetite vase bake i djedove? :zu o:
|
|
|
23.07.2023., 19:09
|
|
road warrior
|
ja bi primjerice uvijek izabrao gulas ili fileke ili opcenito nesto sa zlicom ako je izbor to ili s druge strane
pica ili hamburger  e sad zbog cega se gura ovo drugo, moja pretpostavka je da se tu moze vise zaraditi
tojest moze se nabiti cijena
|
23.07.2023., 22:10
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
pa danas je u zg najpopularnija albanska hrana cevapi, to je prvo sto se trazi a s cime? opet albanskim ajvarom.
jako zagrebacki
|
|
|
24.07.2023., 09:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Krkimir kaže:
ja bi prije rekao da se radi o kombinaciji mentaliteta i interesa ugostitelja... i dandanas u Slavoniji jedes rijecnu ribu i svinju na 100 nacina, u Zagorju strukle i puricu z mlincima, u Dalmaciji janjetinu i ribu
a u Zagrebu bome hamburgere i azijski fusion 
|
U Dalmaciji i dalje većinom vladaju restorani sa gumenim lignjama i pomfritom, pohancima i sličnim. Iako se popravlja gastro scena i ima super restorana, većinom su ti dobri restači sa autohtonom spizom malo više klase i malo paprenijih cjena.
Stvar je samo u demografiji gostiju restača. Tj što se može dobro prodavati. Ionako se svi primarno oslanjaju na turiste i sezonu, pa tek onda na domaće goste.
Druga stvar je što se ne znaju dobro izreklamirati tj marketing im je loš. Kao da se otvaraju restači stihijski. Umjesto da naprave dobro istraživanje tržišta, nađu koja demografija im je cilj i onda marketing prema toj skupini. Jednostavno marketing treba pošteno odraditi. AKo ne znaju sami, uložit lovu u dobru marketinšku agenciju.
Realno, nema Italija toliko bolju kuhinju. Samo imaju puno bolji marketing. I znaju bolje prodati priču. Sama klopa nije više dovoljna, danas se plaća priča, doživljaj i klopa. Cjeli paket.
|
24.07.2023., 11:18
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
nitko ne jede spek fileke jer se djecu prestalo siliti da jedu takve uzase pa se nisu na to naucili i sad kad si sami kupuju hranu jedu ono sto vole 
|
24.07.2023., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
a svi ti klinci mahom idu pojest u mcdonalds.
meni se čini egzotičnim kad umjesto toga uleti klasička pizza il ćevapi. 
|
24.07.2023., 13:53
|
|
Valar Morghulis
|
Quote:
argentina kaže:
a svi ti klinci mahom idu pojest u mcdonalds.
meni se čini egzotičnim kad umjesto toga uleti klasička pizza il ćevapi. 
|
klincima uzrasta 11 do 15-16 je Mekic izlazak, klopa je sporedna.
Nisu za birceve jos, nisz za igrane na parku, mekic je jedino di mogu otici
ja sam vise mislila na ljude koji su 20-40, jebes mi sve ako znam ikoga tko jede spek fileke 
|
24.07.2023., 14:13
|
|
road warrior
|
na Gastronomiji pise jedan kuhar koji radi u studentskoj menzi u Varazdinu, kaze da kad bude pohana piletina bijelo meso da sve odmah ode
a kad bude katabatak ili batak da skoro niko ne uzme 
|
24.07.2023., 17:40
|
|
Valar Morghulis
|
pa da, ne vole kosti i zilice
ni ja to ne jedem a starija sam vise no duplo 
|
24.07.2023., 17:47
|
|
Valar Morghulis
|
btw, vi kaj placete za filekima i takvom klopom imate bistro Pri Vujci, na Rudeskoj.
fakat ima te starinske hrane 
|
25.07.2023., 13:14
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Vujča samo dostava, već godinu dana, ak ne i dulje.
|
|
|
25.07.2023., 14:36
|
|
Valar Morghulis
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
Vujča samo dostava, već godinu dana, ak ne i dulje.
|
pa ono, to su gableci, neces navecer na veceru otici s muzem/zenom na fileke 
milim, mozda oces ne znam ja, ja ne prilazim filekima na blize od 2 m :lol
|
25.07.2023., 17:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
SummerNight kaže:
pa da, ne vole kosti i zilice
ni ja to ne jedem a starija sam vise no duplo 
|
Nisam sto godina jela pohani batak.
U zadnje vrijeme 2 puta, nema tu nikakvih žilica, mekano ko putar.
(spadam u te koji siciraju i ne podnose nikakve žlundre i masnoće)
|
25.07.2023., 18:48
|
|
Valar Morghulis
|
kak nema zilica bokte, sve ono uz kost, zilice, tetive, uzas
|
26.07.2023., 12:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
ima ficlek pod zidom ta starinska jela iskljucivo:
mast i čvarci, sir i vrhnje, krvavice, fasiranci, jetrica, ajngemahtec, pohanci, filana paprika, sarma, krpice sa zeljem, trganci itd 
|
27.07.2023., 12:22
|
|
road warrior
|
izgleda da je problem puno siri, naime sjecam se da sam na Gastronomiji na temi Restorani u Splitu pitao gdje da odem na nesto jednostavno tipa frigane srdele, gavuni, lignje ili rizoto od liganja/brudet
pa mi je jedan splicanin (inace konobar) rekao da on nesto takvo trazi po Splitu godinama i da jos nije nasao 
ali zato azijskih fusion lokala ima svakih parsto metara
|
27.07.2023., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Jer je to spiza koju će ti napraviti nona.
S time da ima mjesta u Dalmaciji di se može pojest i friška riba i lignje i školjke. Ali ćeš sve to i platiti pošteno jer idu na fine dining varijantu. Ono što su naši pametno skužili je da se isplati tradicionalna jela uzeti i od toga napraviti fine dining iskustvo i to fino naplatiti. Jer ionako su ti primarni gosti turisti.
Najbolji primjer toga je Pelegrini u Šibeniku. Stvarno rade super klopu inspiriranu tradicijom, super namirnice, super vina, ali zato računaj da je 6 sljedova 165 eura plus 100 eura za vinsku pratnju svakom sljedu. I da ga jebeš, isplati se radi klope i radi samog iskustva.
Ti mislim više pucaš na nešto jednostavno, praktički gablec restoran. To ti se ne isplati pretjerano baš, ali da se naći po konobama u manjim mjestima.
|
27.07.2023., 17:21
|
|
road warrior
|
Quote:
Grimko kaže:
S time da ima mjesta u Dalmaciji di se može pojest i friška riba i lignje i školjke. Ali ćeš sve to i platiti pošteno jer idu na fine dining varijantu. Ono što su naši pametno skužili je da se isplati tradicionalna jela uzeti i od toga napraviti fine dining iskustvo i to fino naplatiti. Jer ionako su ti primarni gosti turisti.
|
Ja od pocetka govorim da je u ovome problem.
Cijeli Split i Trogir i Kastela idu na Klis na janjetinu, a u Splitu se ne usude okrenuti janjca jer turisti bjeze kad vide janje nabijeno na razanj 
pa je posljedica toga da 90% lokala u Splitu zatvori 1.10. i otvori nakon Uskrsa a da i dalje svi domaci idu na Klis,
a u Zagrebu u centru grada moras traziti povecalom nesto sto nije hamburger-pica-tortilja plus da ne moras iskrcati bogatstvo da se od toga najedes
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:26.
|
|
|
|