Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Lokalni izbori 2025., Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.08.2024., 21:30   #101
Quote:
Brogan kaže: Pogledaj post
tragikomična nacija...samo sve manje komična, barem meni.

ne znam kako je drugima. država postala kaotična klaonica..

edit: dakle, za 1000-1500 eura mjesečno prodaju sve, život, ili ljudskost, ista stvar. fantastično. prava ekipa ti moji zemljaci
Rusija je mala beba za takve jadnike
Pretjerana korupcija i nepotizam imaju i svoj danak u krvi. Ne nazivaju se karcinomom drustva bez veze.
Sto se tice onih koji cine gore navedeno. Svatko ima svoje razloge zasto to cini i svaki razlog ima smisao tome koji to cini. Da imam samo osnovnu skolu i kupljenu diplomu srednje skole, da se jedva znam potpisati i da dobijem neki drzavni posao gdje realno niti ne radim nista, niti mislim o icemu i to za range 1000 - 1500 eura, ne bih talasao. Uredno bih zaokruzio ta tri carobna slova svake izbore. U Rusiji je ista prica sa jos i gorim scenarijima.
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:33   #102
Quote:
T-3000 kaže: Pogledaj post
Pretjerana korupcija i nepotizam imaju i svoj danak u krvi. Ne nazivaju se karcinomom drustva bez veze.
Sto se tice onih koji cine gore navedeno. Svatko ima svoje razloge zasto to cini i svaki razlog ima smisao tome koji to cini. Da imam samo osnovnu skolu i kupljenu diplomu srednje skole, da se jedva znam potpisati i da dobijem neki drzavni posao gdje realno niti ne radim nista, niti mislim o icemu i to za range 1000 - 1500 eura, ne bih talasao. Uredno bih zaokruzio ta tri carobna slova svake izbore. U Rusiji je ista prica sa jos i gorim scenarijima.
sa jednim dodatkom, da je najveći dio i "fensi školovanih i iskusnih ljudi", ako rade u RH, osuđeno na najgore od najgorega - na HDZ.

Ja ne vidim kako to, taj tumor destruktivni, možeš izbjeći ako radiš išta bitnije i na većoj skali u ovoj državi. Pojest će te, nema te.

jedino ti je rješenje ako si amoralna stoka i tupoglavi nestručni klimavac, koji je osuđen na njih, čega su oni svjesni.
Onda nemaš problema.

ako vide da vrijediš - nema te.
Old 13.08.2024., 21:37   #103
ovo je velika tragedija i treba pustiti istragu da pokaze sto je bilo. ne treba koristiti kao napad na Vladu i bilokakve politicke igre.

Ja sam član HDZa i nemam nikakav interes u tome, niti išta već jedino mislim da je HDZ najbolji tko može voditi državu.

Neka istraga utvrdi činjenice a onda se traži odgovornost
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:39   #104
Quote:
gigapop kaže: Pogledaj post
Eto, po našem starom običaju vidim najezdu vrhunskih inženjera brodogradnje, brodskih stručnjaka svake vrste, i neprikosnovenih brodarsko strojarskih autoriteta koji jednu tragediju, koja, usput rečeno, još nije niti istražena, te struka i istražni organi ovlašteni za takve poslove, nisu niti izbliza dali svoj nalaz, se uzdiže na nivo političkog problema.
E sad bih ja postavio jedno pitanje, onako hipotetski; Što ćete ako se pokaže da je doista riječ o ljudskoj pogrešci? Što ćemo onda? Mislim stvarno treba imat đon umjesto obraza svatko tko ovakvu tragediju, gdje su ugašena tri života, bez obzira na uzrok, koji zasad još uvijek nije nedvosmisleno utvrđen, koristi za političko šibicarenje.
I svatko tko na ovo nasjedne, u osnovi je zapravo idiot, jer neizravno pristaje na tezu da kad bi kojim slučajem ministar i premijer bili iz neke druge stranke, da se ova tragedija ne bi dogodila, ergo za pad rampe kriv je AP i HDZ.
Svaki "dio" pomicnog sustava mora imati osiguranje od "potpunog" pada...

Vidim, krenula najezda HDZ botova koji sve znaju i koji su kus oko partije, osim kad ju treba braniti...

I faktori sigurnosti, određivanje istih i implementiranje istih veze nema s inzinjerima brodogradnje ili brodskih strucnjaka...

Niti moras biti brodarsko strojarski autoritet, sto uopce ne postoji...

Postoje osnove strojarstva, nalaze se u kolegijima ES, Biblija svakom strojaru...

I da, jesam neprikosnoveni strojarski autoritet...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:39   #105
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
ovo je velika tragedija i treba pustiti istragu da pokaze sto je bilo.
kaj šta je bilo?!

ovdje se ne pitamo to. ovdje se pitalo što je bilo sa upravljanjem Jadrolinijom i državom, resorima. Al to pitanje je suvišno i NIJE potrebna istraga nikakva.

Sve je jasno ko dan i maloj djeci. Svaka čast da priznaš da si u HDZ-u. Velika je to hrabrost priznati takvo šta.....
Old 13.08.2024., 21:44   #106
Quote:
kaj šta je bilo?!

ovdje se ne pitamo to. ovdje se pitalo što je bilo sa upravljanjem Jadrolinijom i državom, resorima. Al to pitanje je suvišno i NIJE potrebna istraga nikakva.

Sve je jasno ko dan i maloj djeci. Svaka čast da priznaš da si u HDZ-u. Velika je to hrabrost priznati takvo šta.....
i što tražiš nove izbore????
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:49   #107
Quote:
T-3000 kaže: Pogledaj post
Ovo.
Višegodišnja korupcija, nepotizam i negativna selekcija traže nešto zauzvrat.
Nama je GDO osoba koja je zbog prekršaja bježala policajcima i ima bliske odnose s osuđeni kriminalcima.
Mi glasujemo za političku garnituru koja je iznjedrila xy korumpiranih ministra.
Nama je normlalno da moćnici ubijaju ljude pod izgovorom sinkope i za to ne odgovaraju.
Nama je sasvim normalno da politički nezadovoljnici prijete državnim udarima i dizanjem plinskih boca u zrak u centru glavnog grada.
Nama ne predstavlja nikakav problem nacionalna demografska katastrofa čije posljedice nitko živ još ne može sagledati.
Nama je bitno da se mirovine podignu 50€ pred izbore.
Nama je bitno da država upravlja čim većim portfeljom radnih mjesta jer na taj način ćemo biti zaštićeni od otkaza a na dan izbora ćemo zaokružit što god treba.
Nama je sasvim normalno da ministri kupuju diplome u bosanskhercegovačkim zabitima ne znajući što su i koliko studirali.
Mi Hrvati !!!
el Torro is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:50   #108
Quote:
gigapop kaže: Pogledaj post
I svatko tko na ovo nasjedne, u osnovi je zapravo idiot, jer neizravno pristaje na tezu da kad bi kojim slučajem ministar i premijer bili iz neke druge stranke, da se ova tragedija ne bi dogodila, ergo za pad rampe kriv je AP i HDZ.
Svatko tko nasjedne nanove pamfletice stvarno jest idiot...

Sagledajmo cinjenice...

Zadnja 4 trajekta izgrađena su 2014.g., za vrijeme SDP-a...

Postojali su i daljnji planovi revitalizacije flote, dio koje je i zadnji trajekt izgrađen 2017.g.

Novi trajekti su građeni za cca. 8 milja...par godina poslije HDZ stoka kupuje rashodovane rage od brodova bez potrebnih papira za 13 milja...

A sada opet nabaci neki spin, da te opet poklopim cinjenicama...

Unistavate krađom sto i kako stignefe, ne gledajuci za posljedice...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:52   #109
Quote:
i što tražiš nove izbore????
Ne metiljajte, kako vas je par odmah dotrcalo braniti lopovsku zgadiju...

U zapadnim demokracijama, pada Vlada...

Minimum je smjena cijele uprave i resornog ministra...

Ali, kako bi to govneto Pelnkovic odradilo, pardon, odlican manager Plenkovic...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:52   #110
HDZ-ovcima propale privatne firme. Onda su im dali da vode Jadroliniju
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...vijesti_prva_m
Quote:
Jadrolinijom upravljaju HDZ-ovci
U Upravi Jadrolinije sjede tri čovjeka, svi su članovi HDZ-a. David Sopta je predsjednik Uprave, dok su Goran Frković i Riano Bukša članovi Uprave.
Sopta je na čelo Jadrolinije došao još u rujnu 2017. godine, a prema tvrdnjama više medija, dobar je poznanik aktualnog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.
Quote:
Sopta bez iskustva u pomorstvu i brodarstvu
U Jadroliniju je došao s gotovo nikakvim iskustvom u tvrtkama vezanim uz pomorstvo i brodarstvo. Prije Jadrolinije radio je u Croatia Lineu, bio je zamjenik ministra vanjskih poslova 2004. i 2005. godine, a zatim je uglavnom radio kao menadžer u osiguravajućim društvima.
Quote:
Dolaskom u Jadroliniju Sopta je najavio da će se baviti opcijama kupovine polovnih brodova uz ogradu da je to ipak državna tvrtka i da želi "graditi brodove u hrvatskim brodogradilištima". Najavljivao je i veliku modernizaciju flote naglasivši da mu je to prioritet u mandatu.
No prvu godinu njegova mandata obilježila je afera Katamaran, odnosno provedba natječaja za nabavu dva nova i dva polovna katamarana. Naime, Jadrolinija je u tu sezonu trebala ući s četiri katamarana više, no to se nije dogodilo.

Navodno je bilo i pogodovanja u tom natječaju, a afera je riješena tako što je resorni ministar Butković smijenio dva člana Uprave, dok je Sopta ostao.
Quote:
Tjednik Nacional objavio je sredinom prošle godine da je do tada u Soptinom mandatu Jadrolinija kupila samo jedan novi brod, i to katamaran Jelena, dok se godinama spretno izbjegavala gradnja novih brodova u hrvatskim brodogradilištima.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:53   #111
Pa to sa Jadrolinijom otkad ja znam traje vec vise od 15 godina. Vjerojatno otkad je ove drzave uopce. Na veliku vecinu javnih natjecaja ne mozes proci jer ce se nesto namjestiti da prodje onaj tko treba. Ista ekipa koja je za Jadroliniju radila poslove opremanja i remonta jos u bivsoj drzavi radi i sada sa istim (sada privatiziranim) firmama. A ta cetiri nova broda izgradjena u Kraljevici kojima se bivsi predsjednik uprave hvali su bila toliko dobra da je glavni inspektor Jadrolinije odbio potpisati primopredaju rijecima da on u zatvoru zavrsiti nece pa je istu potpisala uprava.

Istim rijecima sam ja zavrsio svoju poslovnu suradnju sa remontnim brodogradilistem koje ih cesto servisira kad sam odbio ugraditi neke jeftinije materijale koji nisu negorivi i ne smiju se ugradjivati u putnicke brodove.
HoD is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:56   #112
Bez naskakivanja
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:56   #113
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Ne metiljajte, kako vas je par odmah dotrcalo braniti lopovsku zgadiju...

U zapadnim demokracijama, pada Vlada...

Minimum je smjena cijele uprave i resornog ministra...

Ali, kako bi to govneto Pelnkovic odradilo, pardon, odlican manager Plenkovic...
ok padne vlada, i mislis da ne bi opet mi dobili vecinu? odgovori iskreno.

neka istraga pokaze uzrok ove tragedije a onda idemo o odgovornosti da se nikada vise ne ponovi ovako nesto, na tome treba raditi.
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 21:57   #114
Quote:
HoD kaže: Pogledaj post
Pa to sa Jadrolinijom otkad ja znam traje vec vise od 15 godina. Vjerojatno otkad je ove drzave uopce. Na veliku vecinu javnih natjecaja ne mozes proci jer ce se nesto namjestiti da prodje onaj tko treba. Ista ekipa koja je za Jadroliniju radila poslove opremanja i remonta jos u bivsoj drzavi radi i sada sa istim (sada privatiziranim) firmama. A ta cetiri nova broda izgradjena u Kraljevici kojima se bivsi predsjednik uprave hvali su bila toliko dobra da je glavni inspektor Jadrolinije odbio potpisati primopredaju rijecima da on u zatvoru zavrsiti nece pa je istu potpisala uprava.

Istim rijecima sam ja zavrsio svoju poslovnu suradnju sa remontnim brodogradilistem koje ih cesto servisira kad sam odbio ugraditi neke jeftinije materijale koji nisu negorivi i ne smiju se ugradjivati u putnicke brodove.
eto...predivna iskustva sa terena, iz HDZ industrija.
takav grandiozni prijezir prema životu, da nemam riječi.

lova, lova, lova.

al znanje, život, poštenje - za kretene i luzere kojima nije mjesto "za stolom".

e pa super jebote....zombiji
Old 13.08.2024., 22:00   #115
Quote:
ok padne vlada, i mislis da ne bi opet mi dobili vecinu? odgovori iskreno.

neka istraga pokaze uzrok ove tragedije a onda idemo o odgovornosti da se nikada vise ne ponovi ovako nesto, na tome treba raditi.
Nebi dobili većinu...nebi imali ni sada većinu bez DP-a koji je pokojni kao stranka...

Dakle, metiljaj i dalje, gdje je odgovornost svih govneta, od Plenkovića na dolje?

Sve su to njegove pajde i njegovi "radari"...

Klaun, kao i svi iz HDZ partije...kruha bi bili gladni bez politike...

Još te čekam da nabrojiš onu većinu ministara koji bi u privatnom sektoru imali veće plaće nego sada, nakon novih povišica...još jedno partijsko metiljanje, samo kad je trebalo argumentirati, nestao si...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 22:03   #116
Quote:
eto...predivna iskustva sa terena, iz HDZ industrija.
takav grandiozni prijezir prema životu, da nemam riječi.

lova, lova, lova.

al znanje, život, poštenje - za kretene i luzere kojima nije mjesto "za stolom".

e pa super jebote....zombiji
O, pa ne bi se ja ogranicio samo na jednu stranku. Nista se tu nikad promijenilo nije. Cak koliko me sjecanje sluzi ona cetiri prijespomenuta broda su izgradjena i zaprimljena za vlade danasnjeg predsjednika.
HoD is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 22:07   #117
Quote:
HoD kaže: Pogledaj post
O, pa ne bi se ja ogranicio samo na jednu stranku. Nista se tu nikad promijenilo nije. Cak koliko me sjecanje sluzi ona cetiri prijespomenuta broda su izgradjena i zaprimljena za vlade danasnjeg predsjednika.
da, nažalost.

svi smo tom faking Milančetu dali glas kad god je trebalo, jer je dobar u slaganju narativa da je bolji od HDZ-a....a zapravo je njegova bratija isti vrag ko i HDZ, samo na nešto manjoj skali, jebiga....al suštinski isto.
Očajan si kad ti neki Zoka jedini nudi ruku spasa, onda se ti primiš čvrsto za tu ruku u očaju, onda ti se on lijepo posere na tu ruku, i u svoju vladu postavi jednako treš ministre kao i HDZ. super.

Nije riješio situaciju u niti jednom resoru, i niti jednoj instituciji ili državnoj firmi.
Old 13.08.2024., 22:09   #118
Quote:
kaj šta je bilo?!

Nije hrabrost nego đon obraz.

Stigla direktiva: pst, pst, nitko nije kriv, neka institucije rade svoj posao.

Čekamo što će "neovisni" DORH pod vodstvom "našeg dečka" Turudića napraviti.

Hoće li na vrijeme pokrenuti istragu ili osluškivati što sugerira Središnjica?
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 22:15   #119
btw...a koji je epilog bio jednog sličnog slučaja HDZ pokolja, kad su mafijašili oko HŽ-a i pruga i zalili prugu herbicidom, te je kod iskliznuća poginulo X ljudi?

Da li je to ikad iko ozbiljnije odgovarao? Ako nije, onda neće ni oko ovoga...

Ista stvar....jebeš ljudski život. Lova je lova
Old 13.08.2024., 22:26   #120
Quote:
BrokenEmpire kaže: Pogledaj post
I kreće svaljivanje krivice na preminule od strane HDZ bojne. Degutantno.
pa po svim zakonima o zaštiti na radu stradali će biti krivi
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:20.