Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.01.2024., 22:00   #101
Quote:
mr.ivek kaže: Pogledaj post
K4 ima plastične elemente na pumpi koji odlaze tako da ...
da odlaze. meni otišlo nakon 10g.
inače, odlaze i aluminijski.
i ti si svog promijenio nakon 10g.
koja je razlika u trajnosti?

meni je najveća razlika što ne može na vruću vodu.

inače k3-k5 mozes upgradeati na alu za 50eur.
naručiš 9.002-456.0 Pump head Alu FC ric.
paše na masu modela:
Alu FC Ric spare parts kit for Karcher series k3-k5: K 3.800, K 4 basic, K 4 premium eco! ogic, K 4.650 Jubilee, K 4 full control, K 5.200, K 5.210, K 5.520, K 5.530, K 5.585, K 5.600, K 5.610, K 5.640, K 5.650, K 5.675, K 5.68 MD, K 5.700, K 5.800, K 5 basic, K 5 compact, K 5 premium, K 5 full control, K 5 premium full control.
gadze is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2024., 09:23   #102
Quote:
Winetou kaže: Pogledaj post
Molio bih pomoć oko ova dva strojčeka.

Ovo je Scheppach, visokotlačni čistač/perač https://www.bauhaus.hr/elektricni-vi...hoCMNYQAvD_BwE

A ovo je Black and Decker, čistač/perač

https://www.ekupi.hr/hr/Dom%2C-vrt-i.../p/EK000414179

Podjednake su snage, Scheppach je 2400W, a B&D 2200W, samo što Scheppach ima 180 bara, a B&D 150 bara. Isto tako, Scheppach ima 480l/h, a B&D ima protok vode od 440 l/h, pa čak i vrijednosti su slične, prvi je 139 eura, a B&D malo manje od 148 eura. Nisam nekakav znalac, ali neke stvari znam, šta treba gledati kod istih, materijal pumpe, snagu, pritisak koji ostvaruje, protok vode..., pa eto i dužinu jamstva.

Zanima me koji je bolji perač, kvalitetnije izrade ili šta već... Po nekoj mojoj odluci, meni bi prevagnuo Scheppach, jer ima 5 godina jamstva, ali nikad nisam čuo za tu firmu. Za oba perača baš i nema nekih podataka na Googleu, a recenzije/ocijene također imaju podjednake. Perač bih koristio za pranje auta, betonskih površina i još neke poslove oko kuće. Ako znate za još neke perače tih osobina i cijene do 150 eura, slobodno ih predložite. Hvala.
Taj scheexxx je u xyz varijanti prodavan kod nas.
Kod mene je pod drugim imenom i bojama.
Riknuo pištolj pa sam dao prepravit šlauf da mogu od kretchera našarafit. Ovi naravno imaju kontra priključak pa niš ne paše

Uglavnom ak kupuješ neko ime istina da više platiš jer imaju image al i bolje rade. Ovaj je ok za neku amatersku povremenu upotrebu al da je neka sreća i nije.
Old 10.01.2024., 18:58   #103
Trebam onaj nastavak za perač za čišćenje cijevi.
Perač je Parkside iz Lidla. Da li ima neki univerzalni koji paše i gdje da gledam? Kako se taj nastavak uopće zove službeno?
črni is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2024., 20:05   #104
Da, bilo je toga u Lidlu, imam ga doma.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2024., 20:13   #105
Quote:
črni kaže: Pogledaj post
Trebam onaj nastavak za perač za čišćenje cijevi.
Perač je Parkside iz Lidla. Da li ima neki univerzalni koji paše i gdje da gledam? Kako se taj nastavak uopće zove službeno?
Tražio sam moguće adaptere u pevecu i bauhausu ali ništa. Različite dimenzije.
Dolazilo je cca 200 kn ... ali se nalazilo i jeftinije. Zove se crijevo za čišćenje odvoda . mram pitat ifrenda on ima i kutiju, naime takve stvari kupuje po dva komada (nek se nađe)
saugaro is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2024., 21:30   #106
Strpite se i čekajte, sad će proljeće pa kreću vrtni alati, miniwash i dodaci.
Adaptera ima na ebay/ali express, karcher crijeva ima u bauhaus, ali i košta.
Jedino možda ako se nađe Lavor, jer parkside je u originalu njihova kopija. Ja sam na ebayu kupio lavorov nastavak.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2024., 21:55   #107
Lidl perači koriste isti prihvat kao i Lavor Wash.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2024., 18:56   #108
Aha, znači bude i u lidlu. Nisam primjetio. No ako neko ugleda neka javi ovdje obavezno. Više pratim fhr nego lidlove kataloge pa makar i alate.

thnx svima za info
črni is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2024., 14:18   #109
Zna li netko da li bi ovo bilo ok za pranje auta, štengi povremeno, alge na betonu u vrtu (doslovce par kvadrata)? Ne daje mi se neka ozibljna lova, ako ovo radi posao. Još je i 100e na akciji. Vidim da pumpa nije plastična, pa je i to neki početak.

https://www.ekupi.hr/hr/Dom%2C-vrt-i.../p/EK000380138
podtri is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2024., 16:37   #110
Quote:
podtri kaže: Pogledaj post
Zna li netko da li bi ovo bilo ok za pranje auta, štengi povremeno, alge na betonu u vrtu (doslovce par kvadrata)? Ne daje mi se neka ozibljna lova, ako ovo radi posao. Još je i 100e na akciji. Vidim da pumpa nije plastična, pa je i to neki početak.

https://www.ekupi.hr/hr/Dom%2C-vrt-i.../p/EK000380138
sta te briga kakva je pumpa. nije plasticna, a ne dopusta temperaturu vode vise od 40C.

uredjaj je ok za tu cijenu, i to je to. nista vise, i nista manje.
gadze is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 08:15   #111
Dobar dan, ako netko ima iskustva sa visokotlačnim peračem anovi reveberi blue clean 747 ili nešto drugo u rangu do 650 e, samo da nije bosch ghp. Lp
skurinjac is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 11:20   #112
Quote:
črni kaže: Pogledaj post
Aha, znači bude i u lidlu. Nisam primjetio. No ako neko ugleda neka javi ovdje obavezno. Više pratim fhr nego lidlove kataloge pa makar i alate.
Evo ako ti je Slovenija zanimljiva kod njih je od četvrtka po 20e.
Mi u pravilu imamo sličnu ponudu pa provjeri u četvrtak ujutro ponudu za sljedeći tjedan kod nas. Nebi se čudio da bude i tu, već je vrijeme za vrtne alate.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 13:50   #113
Prilmljeno na znanje!
črni is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 17:42   #114
Znači idući četvrtak kod nas crijevo za odštopavanje u Lidlu po 22e. Za parkside miniwash, ali dolazi u kompletu i adapter za karcher.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 18:13   #115
Naravno, mora kod nas bit skuplje pa makar i 2€

Baš prolistao novi katalog, osim crijeva za 22€ imaju i neku kosilicu benzinku 4ks za 370€. Na žalost nije crna iz performance serije.
sandstone is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 22:51   #116
a ovaj perač jel čemu. moram kupiti a pojma nemam šta. ne zahtjevno pranje, par staza, terasa, eventualno mjesto gdje se mačke penju vertikalno uz fasadu (ne pitajte, ludnica ali moje su pa sta da radim)
Matematika is online now  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2024., 07:56   #117
Nekakav forumski koncenzus je da je best buy. Dovoljno je snažan za čišćenje terasa, staza, kamenih ograda, ima dugo crijevo.
Solidna garancija i još važnije ne rade problema. Tko god je imao kvar, bez natezanja su mu promjenili dijelove ili poslali novi.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2024., 22:44   #118
hvala
Matematika is online now  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2024., 14:05   #119
Pozdrav ekipa,trebam pomoc!
U potrazi sam za visokotlacnim peracem ponajvise bi se koristio za pred-poslje sezonsko vrijeme turizma

Dalle treba mi nesto za kamen/beton/fuge jer na betonu se zimi uhvate one naslage prosle godine sam posudio od frenda k2 al nije uspio dignuti tu kao “mahovinu” s betona pa bih volio da me uputite sta da kupim?
bignike is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2024., 16:08   #120
Pozdrav, trebao bi minivaš kojim bi oprao krov kuće i beton okolo kuće. Jer novce koje bi dao da to netko odradi kupim pošteni minivaš. A kasnije bi ostao za pranje auta, motora, alata, ponovo betona itd...

Dobio sam preporuku za ovaj Villager, jer ima mesinganu pumpu i nastavke pa bi trebao biti puuuno dugotrajniji. Protok je 450l/h. Koja je razlika između radnog pritiska 150bar i max pritiska 225bar kod navedenog Villagera? Max pritisak se dobije promijenom mlaznice? Šteta jedino što ima 5m crijeva umjesto 8m LINK

Imate preporuku nekog drugog perača?

PS: ako netko koristi glave za pranje betona tipa kao od karchera? Da li ta glava ima dovoljno snage ili je ipak bolje mlaznicom? Tipa ovako nešto LINK
[]$@ is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:30.