|
|
11.11.2010., 15:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Lori se itekako da podmitit  . Kad su nagradice u pitanju najviše voli trakice od janjetine Dr. Clauder's. Čim čuje šuškanje vrečice dotrči do mene i skače metar u zrak.
Jel ima netko iz Zg. tko bi htio naći se na nekoj livadici u šetnji za vikend da se psići malo poigraju, ako bude lijepo vrijeme?
|
|
|
14.11.2010., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Velika Lori
Jučer sam vagala Lori i ima 3kg a stara je 6,5mj. tako da sam se oprostila s nadom da će ući u standard. Do kojeg mjeseca su vaši psi rasli? Da se počnem pripremat ako će biti gigant 
|
|
|
17.11.2010., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
katija kaže:
Jučer sam vagala Lori i ima 3kg a stara je 6,5mj. tako da sam se oprostila s nadom da će ući u standard. Do kojeg mjeseca su vaši psi rasli? Da se počnem pripremat ako će biti gigant 
|
moja žabica ima 6 mj i 3,5. davnih je dana prešišala standard. ali ja nju volim bez obzira ima li 2,5 ili 4  
|
|
|
27.11.2010., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
cura ili decko?
ejla..cackala sam dosta po forumu i letimicno sam i procitala vecinu sto pise o ovoj pasmini..e sad znam od koga cu uzeti bebicu i na sto moram obratiti pozornost ali ne znam sto mi je pametnije..uzeti curicu ili deckica? Iskreno nisam nikad imala kucnog psa a citala sam da curice ostavljaju flekice kad imaju menzis..koliko je to jako? I da li je pametnije sterilizirati ju ako se ne misli pariti? S druge strane sjecam se jednog muskog pasica kojeg je imao moj susjed i kad bi se neka kuja u susjedu tjerala on je toliko tulio da bi sve nas izludio..a koliko je skakao na nogu to necu ni spominjat..tako da bi ipak rade curicu..mozda.. i onda opet koliko je to uopce vazno? hvala 
|
28.11.2010., 18:19
|
|
Svarožić
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
Kidm kaže:
ejla..cackala sam dosta po forumu i letimicno sam i procitala vecinu sto pise o ovoj pasmini..e sad znam od koga cu uzeti bebicu i na sto moram obratiti pozornost ali ne znam sto mi je pametnije..uzeti curicu ili deckica? Iskreno nisam nikad imala kucnog psa a citala sam da curice ostavljaju flekice kad imaju menzis..koliko je to jako? I da li je pametnije sterilizirati ju ako se ne misli pariti? S druge strane sjecam se jednog muskog pasica kojeg je imao moj susjed i kad bi se neka kuja u susjedu tjerala on je toliko tulio da bi sve nas izludio..a koliko je skakao na nogu to necu ni spominjat..tako da bi ipak rade curicu..mozda.. i onda opet koliko je to uopce vazno? hvala 
|
Možda da si prvo postaviš pitanje koliko si uopće spremna prihvatiti sve ono što pas zapravo je. I ženke i mužjaci imaju svoje potrebe, nagone i ponašanja.
Što se ženki tiče, najbolje je stelizirati ukoliko se ne namjerava pariti, iako mnogi veterinari tvrde da je najbolje ipak dati da kuja ima jedno leglo prije nego se sterilizira.
Pas je divan božji dar dar čovjeku i unosi jako puno ljubavi i veselja u naše živote, ali i jako puno obaveze i odricanja. Sve to treba imati na umu i dobro se preispitati prije nego se ode po psa.
|
28.11.2010., 19:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Ne znam sto je za tebe pas ali za mene je on ravnopravni clan familije..a ako se ponasa kao moja famili to znaci da je neki put do boli dosadan,da usprkos mom pametovanju on radi po svom,da cu morat cistit za njim bez obzira na spol i da ce me vjerojatno kakve sam srece svaki dan dignut u 5 ujutro s molecljivim pogledom koji govori da bas sad mora ici na wc i to hitno..a s druge strane razveselit ce mi se svaki put kad me vidi kao djete djedu bozicnjaku,razveselit ce on mene i nasmijat kad sam totalno u bedu pa makar to bilo i s lokvicom nasred hodnika jer i to moze izmamit osmjeh..
sve pozitivne i negativne strane psa znam jer sam vec imala puno veceg psa prije gotovo deset god..ali je zivio u boksu ne u kuci i bio je pasmine koji je zahtjevala kilometarske setnje..znam da i yorki trazi setnje jer ipak je on terijer ali je manji i moze komotnije zivjeti sa nama u kuci nego veci pas..a i nemam namjeru jos otici po njega..mozda tek sredinom sljedece god..cekala sam ovoliko(htjela sam da klinci malo odrastu) mogu i jos malo..samo me zanimalo kakve je razlika i da li je uopce ima izmedu muzjaka i zenki sto se tice ponasanja i tih nekih nagona..u svakom slucaju planiram kastrirati psica bez obzira na spol..
|
29.11.2010., 10:46
|
|
Svarožić
|
Quote:
Kidm kaže:
Ne znam sto je za tebe pas ali za mene je on ravnopravni clan familije..a ako se ponasa kao moja famili to znaci da je neki put do boli dosadan,da usprkos mom pametovanju on radi po svom,da cu morat cistit za njim bez obzira na spol i da ce me vjerojatno kakve sam srece svaki dan dignut u 5 ujutro s molecljivim pogledom koji govori da bas sad mora ici na wc i to hitno..a s druge strane razveselit ce mi se svaki put kad me vidi kao djete djedu bozicnjaku,razveselit ce on mene i nasmijat kad sam totalno u bedu pa makar to bilo i s lokvicom nasred hodnika jer i to moze izmamit osmjeh..
sve pozitivne i negativne strane psa znam jer sam vec imala puno veceg psa prije gotovo deset god..ali je zivio u boksu ne u kuci i bio je pasmine koji je zahtjevala kilometarske setnje..znam da i yorki trazi setnje jer ipak je on terijer ali je manji i moze komotnije zivjeti sa nama u kuci nego veci pas..a i nemam namjeru jos otici po njega..mozda tek sredinom sljedece god..cekala sam ovoliko(htjela sam da klinci malo odrastu) mogu i jos malo..samo me zanimalo kakve je razlika i da li je uopce ima izmedu muzjaka i zenki sto se tice ponasanja i tih nekih nagona..u svakom slucaju planiram kastrirati psica bez obzira na spol..
|
Oprosti ako sam te ikako pogodila, nije mi to bila namjera. Naime način na koji si postavila upit mi se učinio da proizlazi iz nekih strahova i dilema koje se moraju riješiti prije nego se pas odluči dovesti.
Inače, razlika između ženki i mužjaka pasa je jednaka kod svih pasmina. Iako je jorki mali pas, jednako je velik pas u glavi i pas općenito kao i svi ostali psi. Jedina specifičnost jorkija koja recimo meni stvara veliki problem jest ta da je jako vezan za svoje vlasnike i ne voli ostajati sam. Želi stalno i svugdje ići s gazdom. To može biti veliki problem, posebno što pas hoće pasti u depresiju, razviti gastritis i sl. Imaš dosta dobre sitove koji pišu o osobinama raznih pasmina, pa tako i jorkija. Mali filmić koji ti preporučujem: http://www.youtube.com/watch?v=cSWWyqYJ6hw
Nadam se da ćeš odabrati ispravno i da te čeka sve ono čemu se toliko veseliš 
Lp
Zadnje uređivanje Ivanicapeca : 29.11.2010. at 10:52.
|
|
|
30.11.2010., 15:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Pozdrav svima !
Vec nekoliko dana listam staru temu o yorkijima i malo ima previse toga za sve procitat pa da vas tu pitam.
Dali je netko upoznat s time jesu li se u The Best Models promijenile cijene od 2008 do danas?
|
|
|
30.11.2010., 17:57
|
|
Zoo-Music Girl
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
_Teich_ kaže:
Pozdrav svima !
Vec nekoliko dana listam staru temu o yorkijima i malo ima previse toga za sve procitat pa da vas tu pitam.
Dali je netko upoznat s time jesu li se u The Best Models promijenile cijene od 2008 do danas?
|
Kod svih naših uzgajivača cijene su ostale iste.
Ipak, ukoliko si zainteresirana za zbilja kvalitetan uzgoj - toplo ti savjetujem da štene potražiš kod stranih breedera kojima naši nisu ni do koljena (slobodno me razapnite, stojim iza ovoga što sam napisala  ).
Pogledaj npr. ovaj sajt. Tu možeš naći detaljan popis europskih kennela, rezultata, linija...
|
|
|
02.12.2010., 10:57
|
|
Illuminata
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
Tupelo kaže:
Kod svih naših uzgajivača cijene su ostale iste.
Ipak, ukoliko si zainteresirana za zbilja kvalitetan uzgoj - toplo ti savjetujem da štene potražiš kod stranih breedera kojima naši nisu ni do koljena (slobodno me razapnite, stojim iza ovoga što sam napisala  ).
Pogledaj npr. ovaj sajt. Tu možeš naći detaljan popis europskih kennela, rezultata, linija...
|
i ja se apsolutno slažem. nisam oduševljena jorkićima koje vidim iz npr ove naše dvije splitske uzgajivačnice, ono, relativno lijepi jesu ali čini mi se da se u hr svi križaju međusobno i da su svi nekog čudnog karaktera: lijeni, asocijalni, ne znam, ne mogu to opisat, totalno ne-jorkići.
|
02.12.2010., 23:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Elle.Woods kaže:
i ja se apsolutno slažem. nisam oduševljena jorkićima koje vidim iz npr ove naše dvije splitske uzgajivačnice, ono, relativno lijepi jesu ali čini mi se da se u hr svi križaju međusobno i da su svi nekog čudnog karaktera: lijeni, asocijalni, ne znam, ne mogu to opisat, totalno ne-jorkići.
|
Slažem se ,imala sam ružnih iskustva iz splitske uzgaivačnice,tako nikoma nebi preporučila da u Splitu kupi yorkija.
|
|
|
12.01.2011., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
|
problemi s nogicom
Hej! Jel imao netko problema s nogicom-kukom? Lori je iz čista mira počela boljet nogica zadnja kad ju istegne sa strane. Bili smo na rentgenu kukova ali veterinar kaže da ništa ne vidi. Ona cvili kad nezgodno ustaje, kad ju se nezgodno uzme... Šta da radim?
|
|
|
13.01.2011., 00:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
katija kaže:
Hej! Jel imao netko problema s nogicom-kukom? Lori je iz čista mira počela boljet nogica zadnja kad ju istegne sa strane. Bili smo na rentgenu kukova ali veterinar kaže da ništa ne vidi. Ona cvili kad nezgodno ustaje, kad ju se nezgodno uzme... Šta da radim?
|
Katja, u zatvorenom topicu o jorkićima, dosta je bilo pisanja o problemima koje jorkiji mogu imati s nogicama. Pošto je topic zatvoren od strane moderatora, jer je bio bespovratno začatan  , te su inf. ostale tamo.
Možeš ga probat pronaći, ako nije obrisan, a ukratko ovako. Najčešće kod pasmine su problemi s patelama i nekroza kuka, obe su nasljedne,tj.genetski uvjetovane.
Probaj se bolje informirati o tome, ili pronađi veta. koji je upoznat s tom problematikom.
Što se tiče cijena štenaca u HR, moram se složiti, da su pretjerane , pogotovo kod nekih uzgajača. Definitivno ne opravdavaju svojom kvalitetom i izgledom....
|
|
|
13.01.2011., 16:07
|
|
Svarožić
|
Katja, hoće pas krivo doskočiti pa si malo nategne ligamente. Proći će, samo treba vremena. I probaj paziti da ne divlja baš ovih dana i ne skače sam na krevete i fotelje.
|
14.01.2011., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala! Inače sam upoznata i s patelama i s nekrozom, ali veterinar kaže da nije to. Valjda je onda samo istegnula ligament. To traje sad već 20ak dana. jel to normalno?
|
|
|
15.01.2011., 19:32
|
|
Svarožić
|
Quote:
katija kaže:
Hvala! Inače sam upoznata i s patelama i s nekrozom, ali veterinar kaže da nije to. Valjda je onda samo istegnula ligament. To traje sad već 20ak dana. jel to normalno?
|
Tetin jorki je šepao više od mjesec dana. No do duše, njen Bony voli jest pa i ima višak kila, pa je i oporavak valjda dulji zbog većeg opterećenja. Stavljala mu je hladne obloge i lagano ga masirala.
Moj Codie zna krivo stati i onda se folira cijeli dan kao da je teško bolestan, pažnje radi. Čim netko pozvoni, odmah se baca i niš ga ne boli 
Tak da paziš da ne skuži kak si posebno brižna kad je u takvom stanju, jer će ti igrati na taj sentiment. Prefrigani su to mali gremlini. Budi taman briža i pažljiva koliko je to potrebno bez previše tepanja i desertića za utjehu.
|
15.01.2011., 23:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Sad se manje brinem. Hvala puno! Čitam stari forum i gledam slikice. Cody je na nekima ista Lori- čak i ne leđima leži kao ona  . Baš bi voljela da se nadjemo u šetnjici kad još malo zatopli.
|
|
|
16.01.2011., 03:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Jorksirski terijer! TREBAM POMOC!
Pozdrav svima!
Htjela bi kupiti zenku jorksirskog terijera i dosta vec mislim da znam o njima, vec duze vrijeme citam o njima i raspitivam se..
Ali nitko mi jos nije znao reci zna li neku uzgajivacnicu, di mogu kupiti takvog psa? 
Ako je netko od vas slucajno upoznat s tim il je kupio nedavno takvog psa i zadovoljan je bila bi mu ili joj jako zahvalna na nekim informacijama
Zaljubila sam se u to preslatko stvorenje i moram ga imati 
Imala sam prije maltezera ali uginuo je prosle godine - od starostii jaadnicak 
al ovo je psic koji je dostojan da ga zamijeni i mislim da sam spremna za novog psa...
Molim vas pomozite ako imate bilo kakvih informacija! Hvala 
|
|
|
16.01.2011., 03:46
|
|
super mama
Registracija: Dec 2007.
|
Mogu ti preporučiti uzg. Fiocco Rosso http://www.fioccorosso.hr/ sve najbolje o njima.
|
|
|
16.01.2011., 09:59
|
|
:)
|
I ja ti preporučujem Fiocco Rosso! 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:36.
|
|
|
|