Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.01.2010., 20:31   #101
Jesi li radila test na candidu? Ona napravi svašta.
morska alga is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2010., 23:27   #102
Quote:
morska alga kaže: Pogledaj post
jesam, to su mi odmah napravili, a ona je bila u referentnom intervalu, i to više prema donjoj granici.
sweet ivi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2010., 11:36   #103
Radila sam test intolerancije na hranu u Figurelli! Ne preporucam..pre velika cijena za test koji se dobije! Test čak i nije test, nego mailom pošalju namirice koje smiješ i koje nesmiješ konzumirati (znači, nema nekog posebnog nalaza testa), te one koje nisu preporučljive..Slijedeća stvar koju pošalju je jelovnik- jelovnik koji se ne slaže sa tzv. testom..npr. piše-mliječni proizvodi-IZBJEGAVATI, dok u jelovniku piše- ujutro čaša jogurta! Razočarana sam!
Preporučam "Školu mršavljenja", gdje je cijena viša od testa intolerancije (mogućnost plaćanja na rate za razliku od testa intolerancije), ali isplati se! Naime, nakon internističkog pregleda, elektrokardiograma i detaljne antropometrije (kompleksni izmjer i procjena stupnja i tipa pretjerane uhranjenosti), radi se plan mršavljenja, uključuje se u individualne prezentacije i konzultacije, psihološki se testiraju prehrambene navike i povezane osobitosti,te se uključuje u edukativno-motivacijski program s praćenjem uspjeha tijekom 3mj.! Ova škola uči da: NEMA ČAROLIJE, ORGANIZMU JE POTREBNA HRANA, SAMO TREBA ZNATI MISLITI PRAVILNO O NJOJ, GRADITI VLASTITO ISKUSTVO, ZNANJE I STAVOVE !
Cijena testa intolerancije bila je1.200 kn, dok je cijena škole 2.000kn
nijeuopcebitno is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2010., 22:16   #104
Imam ceste stolice i napuhavanja, i povremene bolove u zglobovima. Uz to mi zna nekad izbiti na kozi kao neki "ujed" koji svrbi, natekne plikic, pa onda prodje sam od sebe nakon par sati ili dan-dva. Radila sam pred par godina testove na alergije (imala sam dugotrajni kasalj), nije mi nadjeno nista, ispalo je da je bio neki bronhitis koji sam vukla mjesecima i onda izlijecila na moru.

Prosla sam vec sve moguce pretrage koje se rade u te svrhe (za jedno i drugo zdruzeno, i za jedno i drugo individualno), nista mi nije nadjeno - ni giht, ni reuma, ni paraziti, ni bakterije, ni gljivice, ni stitnjaca,.... Moja dr. opce prakse je vec digla ruke od mene i misli da su jedino zivci preostali kao uzrok, ali meni se cini da su mi zivci u redu - dobro spavam, ne nerviram se, sretna sam generalno, napokon imam stalni posao i rijeseno stambeno pitanje.... bila sam u zivotu pod puno vecim stresovima ali je sve bilo OK, ne vidim zasto bi me sad odjednom zivci "tjerali na WC"?

Inace se hranim prilicno zdravo i umjereno, ne pretjerujem ni u cemu, ni u kolicinama, imam normalnu tezinu i hormoni su mi OK.

Zanima me da li je netko od vas tko je napravio test intolerancije na hranu, izbacio "zabranjene" namirnice, i shvatio da pomaze (dakle, problemi su nestali ili su se bitno smanjili) nakon toga usporedio popis namirnica za namirnicama koje su preporucene odnosno zabranjene za njegovu krvnu grupu?

Da li je moguce dobiti taj test placeno od zdravstvenog osiguranja?
Brijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2010., 09:26   #105
ne, zdravstveno ne pokriva taj "pregled"

ja sam iz istih problema bila na testu intolerancije i mogu ti reći da je to najbolja stvar koju sam u životu napravila.

išla sam kod nutricionistice i napravila test. on se bazira na stiskanju akupunkturnih točaka i elektromagnetskih valova. testirala me na cca 100 namirnica, metali, drveća, materijali...dobila sam isto kao u bolnici tabelicu s popisom visokog, srednjeg i niskog praga tolerancije. izbjegavala sam što mi je smetalo (a smetala mi je sva hrana koju sam tad jela) i pila još neki čaj i u mjesec i dvadeset dana riješila se svojih tegoba i smršavila 5 kila. to je bilo krajem prvog mjeseca. sad se pridržavam svega i dalje i pijem čaj samo što nekad kad ne mogu izdržat pojedem nešto što nebi smjela.
Old 15.03.2010., 14:24   #106
Quote:
subota kaže: Pogledaj post
išla sam kod nutricionistice i napravila test. on se bazira na stiskanju akupunkturnih točaka i elektromagnetskih valova. testirala me na cca 100 namirnica, metali, drveća, materijali...dobila sam isto kao u bolnici tabelicu s popisom visokog, srednjeg i niskog praga tolerancije. izbjegavala sam što mi je smetalo (a smetala mi je sva hrana koju sam tad jela) i pila još neki čaj....
Hvala na savjetu.

Koji caj, koji mu je sastav?

Mozes li reci na sto su ti sve nasli, a koji su ti bili pocetni simptomi? (moze i na pm ako ti je draze)

Ne razumijem ovo, isto kao i u bolnici? Sto su ti i u bolnici radili? Neki test sa vadjenjem krvi, ili alergo testove?
Brijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2010., 20:33   #107
Zanima me da li je netko od vas radio testiranje na dva razlicita nacina (pomocu akupunkturnih tocaka i krvnim testom), u razlicitim institucijama, i da su mu pritom rezultati bili identicni? To je naime ono sto bih ja napravila prije no sto krenem izbjegavati 30ak namirnica, ako mi se tako pokaze.

K tome me zanima (jos bolje ako mi odgovori neki nutricionist, no moze i netko tko se testirao pa ima iskustva) kolika je vremenska i kolicinska ekspozicija nekoj hrani potrebna da se rezultat testa pokaze pozitivnim.
Npr, ako pijem mlijeko samo u kavi, da li ce se to vidjeti? I da li ta kolicina mlijeka moze izazivati moje probleme?
Ili npr, ako nisam godinu dana jela janjetinu, da li ce se u tom testu vidjeti da mi potencijalno smeta janjetina?

Quote:
nijeuopcebitno kaže: Pogledaj post
Preporučam "Školu mršavljenja", gdje je cijena viša od testa intolerancije (mogućnost plaćanja na rate za razliku od testa intolerancije), ali isplati se!
Vjerujem da je dobra, no neki od nas ne muce muku s tezinom vec s drugim simptomima (spomenula sam neke u ranijem postu) - ovaj test je zadnje sto mi pada na pamet, i sto jos nisam provjerila. A kad puno radis pa nemas bas mogucnost stalno ici u ducan i spremati si 3 obroka dnevno, i kad si k tome puno na putu, nije lako s ovim mukama... Pogotovo kad se vozis autobusom a on na cijeloj ruti napravi pauzu od 5 minuta, pa obaras rekorde u pronalazenju "bajnog" javnog WC-a, cekanju na red, koristenju, pranju i povratku natrag Ili si u avionu a zbog sigurnosnih razloga ili turbulencija ne mozes ustati par sati...
Brijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2010., 23:24   #108
Cijena

Očito da je ovaj test prava stvar a u ST u Analizi piše da sad košta 950 kuna, da li neko zna isti test a da je jeftinije u Zagrebu?
croatino is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2010., 12:18   #109
Quote:
croatino kaže: Pogledaj post
Očito da je ovaj test prava stvar a u ST u Analizi piše da sad košta 950 kuna, da li neko zna isti test a da je jeftinije u Zagrebu?
onda to nije to... ja se taman spremam u polikliniku u nemetovoj
cijena je 2750kn

Now you dont need money
With a face like that, do ya honey
joujou is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2010., 12:51   #110
Quote:
joujou kaže: Pogledaj post
onda to nije to... ja se taman spremam u polikliniku u nemetovoj
cijena je 2750kn

Je imaš pravo, ja sam krivo vidio a danas u Analizi mi kažu da toliko košt i kod njih. Definitivno je vrijedno turističkog posjeta Beogradu, kad bi znali jel to isti test i gdje točno ga obavit tamo.
croatino is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2010., 12:53   #111
Quote:
croatino kaže: Pogledaj post
Je imaš pravo, ja sam krivo vidio a danas u Analizi mi kažu da toliko košt i kod njih. Definitivno je vrijedno turističkog posjeta Beogradu, kad bi znali jel to isti test i gdje točno ga obavit tamo.
nije isti
tamo ga rade iz prsta, ne iz vene (to je, navodno, velika razlika )
i rade ga na samo 50 namirnica, umijesto 100

Now you dont need money
joujou is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2010., 12:58   #112
intolerancija

ja sam bila na test uintolerancije i platila ga 1.000 kn!!!! I nisam vadila krv !!!Test je odličan ali sam bila u Zgrebu u jednom centru.
Old 24.03.2010., 13:11   #113
test

Bok,
ja sam napravila test u tom centru ali sam otišla tamo pa su me "pikali" i dobila sam popis namirnica koji je aparat izbacio.
Ja sam već dugo godina pokušavala smršaviti odnosno gotovo sve sam probala i mogu reći da je najvažnij donijeti odluku nejesti! Najjeftinije je nejesti : prvo ne trošiš novvce na tretmane, drugo nemaš neki posebni jelovnik i ne gubiš vrijeme ..jednostavno jedi jabuke dva dana da se želudac smanji i nemoj jesti...to se čini teško ali najvažnije je reći sebi " ja ću sada smršaviti i mršavim svakog dana" naravno i jednostavno ne jesti-. U tom slučaju , kad jedeš kao vrabac možeš pojesti i onu hranu na koju si intolerantan. Čak sam provela i malo istraživanje o mršavim ljudima...i rezultat je slijedeći ..oni jednostavno ne jedu ili jedu kao ptičice! Oni uopće ne misle o hrani, dijetama testovima i sl. misle o drugim stvarima i jednosavno ne jedu

Quote:
nijeuopcebitno kaže: Pogledaj post
Radila sam test intolerancije na hranu u Figurelli! Ne preporucam..pre velika cijena za test koji se dobije! Test čak i nije test, nego mailom pošalju namirice koje smiješ i koje nesmiješ konzumirati (znači, nema nekog posebnog nalaza testa), te one koje nisu preporučljive..Slijedeća stvar koju pošalju je jelovnik- jelovnik koji se ne slaže sa tzv. testom..npr. piše-mliječni proizvodi-IZBJEGAVATI, dok u jelovniku piše- ujutro čaša jogurta! Razočarana sam!
Preporučam "Školu mršavljenja", gdje je cijena viša od testa intolerancije (mogućnost plaćanja na rate za razliku od testa intolerancije), ali isplati se! Naime, nakon internističkog pregleda, elektrokardiograma i detaljne antropometrije (kompleksni izmjer i procjena stupnja i tipa pretjerane uhranjenosti), radi se plan mršavljenja, uključuje se u individualne prezentacije i konzultacije, psihološki se testiraju prehrambene navike i povezane osobitosti,te se uključuje u edukativno-motivacijski program s praćenjem uspjeha tijekom 3mj.! Ova škola uči da: NEMA ČAROLIJE, ORGANIZMU JE POTREBNA HRANA, SAMO TREBA ZNATI MISLITI PRAVILNO O NJOJ, GRADITI VLASTITO ISKUSTVO, ZNANJE I STAVOVE !
Cijena testa intolerancije bila je1.200 kn, dok je cijena škole 2.000kn
Old 24.03.2010., 13:12   #114
test

Možeš li mi reći kakav je to test
Quote:
morska alga kaže: Pogledaj post
Old 24.03.2010., 13:24   #115
kako to mislis 'pikali' su te a nisi vadila krv

Now you dont need money
joujou is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2010., 16:51   #116
Quote:
sheportal kaže: Pogledaj post
ja sam bila na test uintolerancije i platila ga 1.000 kn!!!! I nisam vadila krv !!!Test je odličan ali sam bila u Zgrebu u jednom centru.

Pa što ne kažeš koji je to centar, ako već spominjemo i druge? Ako nisi vadila krv kako su onda odredili reakciju Igg??
croatino is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2010., 11:47   #117
Prije nego bacite novac procitajte ovo:
http://www.quackwatch.org/01Quackery...ergytests.html
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2010., 11:52   #118
kakve to veze ima s bilo cim

Now you dont need money
joujou is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2010., 11:54   #119
Lijepo pise koji testovi su u najmanju ruku sumnjivi i na koji nacin zapravo treba testirati.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2010., 12:47   #120
pikanje

Quote:
joujou kaže: Pogledaj post
kako to mislis 'pikali' su te a nisi vadila krv
pa samo su nekim aparatom koji ima nešto kao sondu tražili akupunkturne točke po prstima ruku i pritiskali njime ali ne boli ništa.
Pronašli su da sam intolerantna na bijelu ribu, bijeli šećer, kakao, krumpir, integralno brašno i rižu, mahune, piletinu i crni luk. A ja sam to baš stalno jela!!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:55.