Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.09.2011., 16:46   #101
Novi broj je vani. Mislim, najbolji do sada!
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2011., 10:00   #102
Quote:
batik kaže: Pogledaj post
Osobno mi se sviđa smjer kojeg pomalo Despot zauzima...
Koji je to smjer?

Quote:
Novi broj je vani. Mislim, najbolji do sada!
Po cemu?

Pitam to zato sto sam odustao od kupovine tog casopisa, kvaliteta clanaka je losa, a pristup pristran i prepolitiziran. Zato me zanima sto je u ovom najboljem do sada broju drugacije?
Gugenheim is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2011., 12:14   #103
Quote:
Gugenheim kaže: Pogledaj post
Koji je to smjer?

Po cemu?

Pitam to zato sto sam odustao od kupovine tog casopisa, kvaliteta clanaka je losa, a pristup pristran i prepolitiziran. Zato me zanima sto je u ovom najboljem do sada broju drugacije?

Smjer- mislim da je stvorio, napokon, jezgro prilično kvalitetnih suradnika na svojim područjima (Aralica, Dimitrijević, Raguž x 2, Kekez, Freivogel...).

Ovaj broj je najbolji zbog gore navedenog kao i zbog odabira tema; Hrvati na Falklandima, teme iz Domovinskog rata (Stolac), Freivogelov tekst o JKRM (s dosta "sočnih" detalja o odnosu stožera kopnene vojske spram mornarice, za mene potpuno nepoznati detalji), zanimljiv prikaz kaciga u DR (prilično dinamično i iz "prve ruke"), Kekezova Udbina, drugi dio Trsta...Ima i dalje tema koje nisu najbolje obrađene, ali sad nebi o njima jer su u manjini.
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2011., 13:25   #104
Quote:
Hrvati na Falklandima, teme iz Domovinskog rata (Stolac), Freivogelov tekst o JKRM (s dosta "sočnih" detalja o odnosu stožera kopnene vojske spram mornarice, za mene potpuno nepoznati detalji), zanimljiv prikaz kaciga u DR (prilično dinamično i iz "prve ruke"), Kekezova Udbina, drugi dio Trsta...Ima i dalje tema koje nisu najbolje obrađene, ali sad nebi o njima jer su u manjini.
Ajde dobro, odabir tema zvuci zanimljivo. Samo da je i kvaliteta clanaka na nekoj razini.
Gugenheim is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2011., 10:20   #105
Ja priličan propuh vlada u člancima.
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2011., 14:48   #106
Jedino što i valja su ˝neutralne˝ teme tipa: ˝kacige u DR˝,˝Hrvati u Faklandskom ratu˝,˝Bitka na Maratonskom polju˝,itd.Izađe i koji zanimljv članak o bitkama u DR... Ovo ostalo je tako očito pristrano da je to za nevjerovat.
Hercegbosanac is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2011., 20:30   #107
ovo o Trstu kao da čitaš Borbu ili neš s tog pravca. O stručnosti isto bi se dalo raspravljati, u temi o Afganu spominje njemački TENK MARDER ...
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2011., 20:38   #108
Ima gusjenice? Tenk je! Jednostavno, zar ne?
Hollow Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2011., 23:47   #109
yes, vala o tome nisam ni mislio. nikad ne budem naučio što je što
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2011., 21:25   #110
napravili su i stranicu...
http://www.vojnapovijest.hr/
za pohvalu...
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2011., 16:59   #111
Što mislite o novom broju?

Iskreno, sviđa mi se časopis, ovako sada je baš onako kako treba biti....samo da neke teme malo proguraju u prvi plan....
Old 06.10.2011., 18:07   #112
Quote:
Zagorski Križar kaže: Pogledaj post
Što mislite o novom broju?

Iskreno, sviđa mi se časopis, ovako sada je baš onako kako treba biti....samo da neke teme malo proguraju u prvi plan....
Odlične teme, izuzev ona o PZO-u iznad Broda. Taj članak je pravi pamflet, sve vrvi od floskula i laži. "Oborili 27 aviona", "uzletjela je cijela eskadrila MIG 21 od šest aviona".... "i onda su ti Migovi gađali s raketama Maveric". A o "minobacačkim topovima" i "strijeli" da i ne govorim! Jedina sreća je što je taj članak jedino u cijeloj tiskovini koji ne bi trebalo biti tamo. Uz taj minus, novina je jako, jako dobra!
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2011., 19:38   #113
A opet ostajem zaprepašćen nekim napisanim glupostima. Razina vojno stručnog znanja pojedinih autora je sramotna.

Paj sada citate napisa ispod slika:

"... daljinomjerom određuju pravac ..." , a na slici obični topnički kompas

"... namješta ciljnik protuoklopnog topa.", a na slici panorama (koja istina može na PO top), ali služi prije svega za posredno gađanje

to je ono što vidjeh prelistavajući idemo dalje
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2011., 19:53   #114
Quote:
Grga-os kaže: Pogledaj post
A opet ostajem zaprepašćen nekim napisanim glupostima. Razina vojno stručnog znanja pojedinih autora je sramotna.

Paj sada citate napisa ispod slika:

"... daljinomjerom određuju pravac ..." , a na slici obični topnički kompas

"... namješta ciljnik protuoklopnog topa.", a na slici panorama (koja istina može na PO top), ali služi prije svega za posredno gađanje

to je ono što vidjeh prelistavajući idemo dalje
To je iz 1. brigade? Nemam sad novinu pored sebe.
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2011., 22:25   #115
Quote:
To je iz 1. brigade? Nemam sad novinu pored sebe.
je iz tog teksta
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2011., 14:09   #116
Br. 8 je vani. Jel' tko čitao ikakvi su komentari?
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2011., 22:00   #117
Prolistao sam nabrzinu jer sam izgubio volju kada sam na prvim stranicama pročitao da je Marder tenk te spominjanje brdskih tenkova i tenkovskih haubica (autor misli na Pzh2000). Članak o Crnim Mambama mi se čini zanimljiv i to ću definitivno pročitati, za ostalo nisam siguran.
Hollow Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2011., 23:32   #118
Je opet ima prosera s vojnim terminima. Osim ovoga što je Hollow napisao nisam stigao ni ja više vidjeti, ali me strah ....
Grga-os is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2011., 23:52   #119
Imam prvih 6 brojeva i casopis mi je ok.Samo nikako kad sam u Iloku da naletim na njega.Koliko razumem vecina autora su honorarni saradnici?
Old 07.11.2011., 09:43   #120
Quote:
Hollow Point kaže: Pogledaj post
Prolistao sam nabrzinu jer sam izgubio volju kada sam na prvim stranicama pročitao da je Marder tenk te spominjanje brdskih tenkova i tenkovskih haubica (autor misli na Pzh2000). Članak o Crnim Mambama mi se čini zanimljiv i to ću definitivno pročitati, za ostalo nisam siguran.
Mislim da znam u čemu je problem. Ove tekstove gdje je Marder tenk i ostale gluposti u novinu rade novinari Večernjeg lista, a ne ovi honorarci koji se puno više razumiju u vojne teme i čiji tekstovi ne obiluju takovim "biserima".
batik is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:58.