Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli

Mobiteli Podforumi: Android, iPhone, Aplikacije, Usporedbe mobitela

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.12.2014., 20:43   #101
naravno da ce radit, pusti kaj kinez pise. kad stigne, preporučam programčić tipa h2testw da vidiš ima li zaista deklarirani kapacitet, a usput ćeš i vidjet je li brza koliko je deklarirana
Old 02.01.2015., 15:36   #102
Micro SD kartica 32gb class 4 vs viši class ima li razlike?

Bok ekipa, kao prvo želim Vama i Vašim obiteljima sve najbolje u novoj godini, situacija je sljedeca, imam samsung s3 uređaj i imam puno slika i video zapisa na njemu pa sam si htio kupit mem karticu od 32gb da si proširim memoriju, gledam na njuškalu čovjek prodaje 32gb karticu ali class 4, za 80kn.. Pa mene sad zanima kakva je razlika i da li uopce ima razlike izmedu class 4 sd kartice i class 10?

http://www.njuskalo.hr/kartice-citac...oglas-13865006

Vec sam narucio karticu pa se moram ic nac sa covjekom, da li sam pogrijesio što sam narucio? 8 banki nije puno ali bilo bi mi krivo ako je kartica zapravo zadnja šuga te da prilikom snimanja full hd rezom na mobitelu ili slikanjem da micro sd kartica troka, znači ona bi bila samo u mobitelu kao pohrana ništa drugo..

Zadnje uređivanje gamer55 : 02.01.2015. at 15:54.
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 17:32   #103
Ima razlike. CL10 kartice dopuštaju barem 2.5 veću brzinu pisanja od CL4 kartica. CL4 bi u teoriji trebalo biti dovoljno za snimanje HD videozapisa.
Probaj prije kupovine i testirati ima li kartica deklarirani kapacitet putem nekih ranije spomenutih programa.
Old 02.01.2015., 17:35   #104
Evo kaj možeš uzet za 120kn se eBaya (samo primjeri): ovo i ovo
Old 02.01.2015., 17:43   #105
evo kupio od čovjeka karticu, radi bez ikakvih problema, video snimanje u full hd-u radi na mem. kartici bez ikakvih problema, tj nema trokanja prilikom spremanja na nju, to me najvise zabrinjavalo ali eto sve
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 19:37   #106
Samo da javim da ipak imam veliki problem sa micro sd karticom Prebacio sam sve slike sa interne memorije uređaja na micro sd, non stop mi je galerija štekala i nisam nikako mogao pristupit galeriji niti preko usb-a da prebacim u kompjuter slike te ih tako spasim, te kada sam snimao dulji video na rezoluciji 1920x1080 izbacio mi je error, očito jebena class 4 kartica nije dovoljna i te sam tako sad izgubio stotinjak slika, ma bravo ja
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 19:48   #107
Nema to veze s klasom. Ovo je očito kartica s lažiranim kapacitetom. Kineska noname kartica, prodaje ju za 80 kn, znači da na ebayu kupuje vjerojatno za 40 kn ili manje, što nikako ne može biti 32 GB.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 19:53   #108
31.72gb, barem tako mobitel detektira.. Ali i čitao sam sad po drugim stranicama ljudi preporucuju class 10 za snimanje videa na boljoj rezoluciji tako da sam se ja zajebo, jbg trebao sam prije provjerit neke stvari pa tek onda kupit, javio sam se čovjeku reko sam mu barem da mi vrati pola novaca..

Zadnje uređivanje gamer55 : 02.01.2015. at 20:01.
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 20:10   #109
Nema veze što mobitel detektira. Probaj napuniti čitavu karticu s nekim random podacima (mjuza s kompa, slike, nešto), ako ju bez problema napuniš i SVE te datoteke rade, onda je kartica ok. Ako ti stvari nestaju, ili javlja grešku kad kopiraš, onda je fake.

Sve te fake kartice pokazuju kapacitet kao što na njima piše a zapravo imaju puno manje (npr. 1 GB) i kad premašiš 1 GB sa kopiranjem podataka na nju ili snimanjem videa, počneš dobivati errore.
Old 02.01.2015., 20:32   #110
izvadio sam karticu iz mobitela neda mi se zajebavat kad sam izgubio galeriju slika, dobro nije baš puno slika ali opet uspomene su od izlazaka pa mi je baš krivo. Znači kada sam kupio karticu ubacio sam ju u mobitel (samsung s3) mob je bez problema detektiro karticu i šljaka bez ikakvih problema, nakon toga sam u opcijama od kamere stavio da mi videozapis i slike spremaju na micro sd i tu počinju problemi.

Počnem snimat sa kamerom i izbaci error nešto tipa nemoguće spremit videozapis i još neke errore. Ma nema veze više nikad ta smeća nepoznata necu uzimat i gotovo.
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 20:38   #111
Stavi ju u SD adapter i ubaci ju u laptop/PC ako imaš čitač kartica pa se igraj s njom.
Old 02.01.2015., 21:10   #112
Quote:
cickova kaže: Pogledaj post
naravno da ce radit, pusti kaj kinez pise. kad stigne, preporučam programčić tipa h2testw da vidiš ima li zaista deklarirani kapacitet, a usput ćeš i vidjet je li brza koliko je deklarirana
Quote:
gamer55 kaže: Pogledaj post
izvadio sam karticu iz mobitela neda mi se zajebavat kad sam izgubio galeriju slika, dobro nije baš puno slika ali opet uspomene su od izlazaka pa mi je baš krivo. Znači kada sam kupio karticu ubacio sam ju u mobitel (samsung s3) mob je bez problema detektiro karticu i šljaka bez ikakvih problema, nakon toga sam u opcijama od kamere stavio da mi videozapis i slike spremaju na micro sd i tu počinju problemi.

Počnem snimat sa kamerom i izbaci error nešto tipa nemoguće spremit videozapis i još neke errore. Ma nema veze više nikad ta smeća nepoznata necu uzimat i gotovo.
covjece, post iznad tvog prvog

skini i testiraj, prema opisu to je to, lazni kapacitet. Kinez fleša FMW kartice na 32GB i to je ono kaj mobitel/komp procita i napise. E sad, to kaj ona nema, nego podatke pise ili cirkularno (dakle, kad dodje do kraja, krene ispocetka), ili "zapise", pa imas to kaj se tebi dogadja.
Old 02.01.2015., 21:46   #113
Ili probaj sa WinHex otvoriti

http://www.winhex.com/winhex/hex-editor.html

pa vidi koje ti adrese prezentira "vidi"

U principu smatraj sd karticu kao svijet za sebe, a ne baš memorija kao memorija.

Zato je meni presmiješno kada na testovima mobova kažu za neki mob kao minus što nema SD.

Taj da zna kako radi SD, vjerojatno bi promijenio minus u plus
WPLumia is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 23:00   #114
Razvalio sam jebenu karticu u komadiće, a da se opet ne opečem kaj mislite jel bi ova odradila posao kak spada? A od poznatog je proizvodaca i jos je class 10..

http://www.njuskalo.hr/kartice-citac...oglas-13193406
gamer55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 23:09   #115
Zašto riskirati ovako? Dodaj još 20-ak kn i kupi u normalnom dućanu.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 23:13   #116
Ako ti sta pomogne i nije ti hitno. Ovu sam ja narucija
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...w_bottom_links
75kn
android-Split is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 23:19   #117
Kaj se nisi dosta opekao s karticama kupljenim preko njuškala? Kupi radije u dućanu - em što ne bi smjela biti neka kopija (lažni kapacitet) em što imaš garanciju za nju.
Inače, h2test (program) detektira stvarni kapacitet SD kartice.
Što se tiče cijena, čim je cijena sumnjivo niska, vjerojatno postoji razlog za to (u najboljem slučaju je ukradena, a u najgorem ima lažni kapacitet ili je neispravna)
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2015., 23:24   #118
Quote:
WPLumia kaže: Pogledaj post

Zato je meni presmiješno kada na testovima mobova kažu za neki mob kao minus što nema SD.

Taj da zna kako radi SD, vjerojatno bi promijenio minus u plus
Ha!? Pa ovisi koji mob. Kapacitet je najbitnija stavka, a ako uzimas C10 UHS nema problema ni s brzinom. Ako ima 128 GB ili minimum 64 GB interne onda mu ne treba kartica. Al ne možeš reći da jedan Sony sa 16 GB interne memorije ne treba utor za karticu, pa kome je danas dosta 16 GB? ja imam tih 16 + 64 GB karticu i skoro pa mi je malo

Da Sony zamjeni utor za SD sa 128 GB interne onda bi bilo ok ali to ima više nedostataka nego prednosti. Kao prvo, interna memorija je skupa tako da bi mob sa npr 64 GB bio skup ko suho zlato. Drugi i ogroman problem je sta u slučaju da mob crkne, spašavanje podataka je jako teško ili nemoguće, a ovako izvadiš karticu i daš mob na servis, a podaci ostaju na kartici. Imao sam taj slučaj, dao mob na servis i formatirati su mi mob bez ikakve najave, al nisam ništa izgubio jer im karticu nisam dao, a na njoj sam imao par stotina slika.

Nikad nisam imao problema s karticama, tako da još uvijek smatram da su kartice bolje rješenje. Razlika u brzini između Class 10 UHS i interne memorije postoji ali nije baš da se vidi u svakodnevnom korištenju. Igrice mi rade, 1080p snimanje mi radi, galerija i pjesme se učitavaju instantno itd. Samo ja sam htio u startu izbjeći glavobolje pa sam uzeo novu karticu u trgovini sa 3 godine garancije i sad sam miran. Za tri godine ću promjenit mob sigurno, možda i dva a ako ne prijeđem na internu memoriju, onda ću u 3 godine sigurno kupit 128 GB karticu jer će mi 64 doći malo tako da je 3 godine garancije zapravo doživotno u mom slučaju

Sent from my Sony Xperia Z1 using Tapatalk

Zadnje uređivanje mekerica : 02.01.2015. at 23:37.
mekerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2015., 09:11   #119
Sve stoji što si rekao, samo nisi razumio za što sam rekao onaj komentar. Tj. nisam se dovoljno dobro izrazio.

Znači u mob recenzijama, kada god imaju mob koji nema sd utor, to stave kao minus. A nema zato što ima "dovoljno" ugrađene. Oni ne uzimaju taj kontekst da li je unutra 32, 64, 128 gb.

Naravno i sd ima svojih prednosti poput prenosivosti.

Inače, nikada ne bih tako riskirao preko oglasa sa noname karticama. Ako su vam podaci bitni, bolje izabrati poznate proizvođače.

Čak je onih 80kn i previše.
WPLumia is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2015., 11:30   #120
Nemaju bas svi mobiteli dovoljno interne memorije, dosta ih ima 16GB pa cak i manje, a to je mizerno malo. U svakom slucaju, ne skodi ako mobitel ima utor za SD karticu.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk 2
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:29.