Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.10.2016., 14:34   #101
Jos se igras sa time, moram ti reci jednu sitnicu.
Taj kompresor je predvidjen za rad u zatvorenom sistemu i brzo ce izgubiti ulje a samim time i podmazivanje.
Nije za rad na duge staze. MHO

pozdrav
Old 03.10.2016., 19:16   #102
nabavio treci.. potpuno ispravan kompresor. Puse ko lud... i ima svu start tehniku.

Samo da ti kazem.... Tata koristi takav kompresor za pumpanje guma na traktoru i prikolici... pokrenuo ga je tamo negdje oko 2000te. Kap ulja dodao nije.. radi dan danas.
angelina_2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2016., 08:07   #103
jeeej. hvala svima na pomoci. Kompresor super radi. Izmijenio ulje.. nadruka 4,2 bara ( na koliko sam sklopku slozio) u roku 7,4 minute. I vise nego dovoljno s obzirom da je boca 20-25l

Zadnje uređivanje angelina_2 : 04.10.2016. at 08:19.
angelina_2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2016., 11:26   #104
jel ovo za ispuhavanje dovoljno dobar,nikakvi zračni alati se nebi se koristili
http://www.trutanic.hr/shop/1564/ele...hinen-e-241850
Old 06.11.2016., 11:52   #105
Quote:
mmiksi kaže: Pogledaj post
jel ovo za ispuhavanje dovoljno dobar,nikakvi zračni alati se nebi se koristili
http://www.trutanic.hr/shop/1564/ele...hinen-e-241850
Da.
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2016., 14:42   #106
za ispuhivanje dati 1600 kuna , kaj buš ti to ispuhival ?- zlatnu prašinu
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2016., 17:03   #107
50 litarski su kompresori svih proizvođača slične cijene a na 200tinjak kuna nemoram gledati
Old 06.11.2016., 19:51   #108
Kompresor 25l, 270l na usisu (Parkside.Lidl) za oko 800HRK: dovoljno za sva (amaterska) ispuhivanja.
3007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2016., 00:29   #109
Quote:
3007 kaže: Pogledaj post
Kompresor 25l, 270l na usisu (Parkside.Lidl) za oko 800HRK: dovoljno za sva (amaterska) ispuhivanja.
Ako ima brzinu od 270L/min na usisu to znaci da pumpa spremnik 30% sporijom brzinom odnosno oko 189L/min i to pri 0 bara. A poslije sve do 8 bara pada negdije na oko 130-140L/min tako da u principu nije to neka velika brzina pumpanja, ali ok moze posluziti za propuhivanje, pumpanje guma i eventualno klamericu jer ona trosi svega 0.5-1L po ispucavanju. Za farbanje nije cak ni za LVLP jer ima premali spremnik, treba bit bar onaj od 50L da mos obaviti nekakav posao jer bi se nacekao da pumpa svako malo napumpa spremnik. A LVLP trosi oko 150L/min ovisno o velicini dizne.
E sad onaj od elektro machinen za 1600kn s 50L spremnikom nije los, samo puno je to love jer imas od Einhella za nizu cijenu 1200-1400kn, a ista stvar samo drugo pakovanje. Bitno da ima uljno podmazivanje, znaci da nije suhi jer je suhi kratkog vijeka u odnosu na uljni.

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2016., 06:52   #110
2001 sam kupio Elektromasinen, suhi 24 litre, radi i danas, pumpa gume, ispuhuje sve i sva.

oslabio je primjetio sam da mu sad vise treba da napumpa te 24l, ali kud mi se zuri.

Vrlo bitno mi je da je lagan za prijenosenje, sa jednom rukom ...

Sve u svemu svoj test je polozio i jako mi pomaze oko kucnih poslova.

Tada je bio u Bauhausu na akciji 700 kn
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2016., 20:23   #111
evo kupio sam 50 lit. za 900(akcijska cijena) kn,na njemu je naljepnica pod imenom META,isti je kao EM.,Praktik ,Einhell
ne dobije se ništa uz njega
Old 10.02.2017., 17:25   #112
Ako nekoga zanima ima u kauflandu kompresor od 20 litara, navodno 50% sniženje, 600 kn. Bavaria BAC 200/20 OF.
sub0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2017., 18:48   #113
Pozdrav,
U fazi sam razmisljana o kupovini kompresora pa bih molio za vasu pomoc. Imam jako puno drvne grade za pobrusit, rijec je o drvenoj kuci. U razmisljanju sam sam se prihvatit toga, segment po segment. Razmisljam o zracnim brusilicam zbog toga da ju mogu ganjat par sati neprekidno bez bojazni o pregrijavanju. Kolko sam uspio istrazit, one trose prosjecno 500-tinjak l/h, sto mi se cini jako puno. E sad pitanje je s kakvim bi kompresorom to uspio pogonit i da dela 2-3 sata u komadu. Koliki je cjenovni rang za takve masine. Kompresor bi kasnije iskoristio i za bojanje pobrusenog. Svjestan sam da to zahtjeva ozbiljniji alat, zato i trebam misljenja pametnijih. Fala.
JackZg is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2017., 21:00   #114
@JackZg

Na krivom si putu, ispod 7000kn nemaš ništa za takav posao s zračnom brusilicom kako bi radio cijeli dan. Uostalom i kompresor se može pregrijati, točnije mislim na električni motor. Električni motor na kompresoru zna imat onaj temperaturni prekidač, ako se pregrije jednostavno se isključi i to traje dok se neohladi.

http://www.lincos.hr/klipni-kompreso...0bara-cb-20043

Ja bi na tvom mjestu radije iskrešao za 2 brusilice pa kad prva pregrije uzmeš drugu, dok se prva hladi i tako u krug. Ostat će ti brdo love da iskrešaš za kompresor od 3500kn za bojanje.

http://www.lincos.hr/klipni-kompreso...8bara-cb-10021

SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2017., 22:50   #115
Nisu ni ekscentricne brusilice jeftine. Vece tracne mi ne odgovaraju zbog uglova, kutna eventualno za 5% povrsine ako i toliko. Nedo bog da mi jedna kihne.Kompresor cu iskoristit jos niz puta, imam gdje. Ak uzmem ovaj samo za bojanje znam da cu pozalit. 7000 nije mala lova. Da platim majstora za taj posao ja mislim da me ispod 20000 za brusenje nebi ni pogledao, malo sam i rekao.

Valjda moze taj kompresor izdrzat 3-4 sata bez prestanka. Pa pauzica
JackZg is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2017., 00:47   #116
Quote:
JackZg kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
U fazi sam razmisljana o kupovini kompresora pa bih molio za vasu pomoc. Imam jako puno drvne grade za pobrusit, rijec je o drvenoj kuci. U razmisljanju sam sam se prihvatit toga, segment po segment. Razmisljam o zracnim brusilicam zbog toga da ju mogu ganjat par sati neprekidno bez bojazni o pregrijavanju. Kolko sam uspio istrazit, one trose prosjecno 500-tinjak l/h, sto mi se cini jako puno. E sad pitanje je s kakvim bi kompresorom to uspio pogonit i da dela 2-3 sata u komadu. Koliki je cjenovni rang za takve masine. Kompresor bi kasnije iskoristio i za bojanje pobrusenog. Svjestan sam da to zahtjeva ozbiljniji alat, zato i trebam misljenja pametnijih. Fala.
u grubo govoreci, trazis kompresor na koji ide motor od 4kw ili vise i koji po mogucnosti ima 2 stupnja kompresije.

Vecina kompresora iz te klase na nasem trzistu koriste Abac pumpe, sto ce reci da trazis da ima Abac 5900 pumpu ili bolju. (http://www.presing-doo.hr/pl/206/pg/...e-pumpe.wshtml)

Motori isto imaju neke klasifikacije koliko dugo mogu raditi na nazivnoj snazi, to obicno pise na plocici od motora, ali za desifriranje se raspitaj kod nekog mestra koji se kuzi u motore.
Old 21.03.2017., 06:53   #117
Quote:
JackZg kaže: Pogledaj post
Nisu ni ekscentricne brusilice jeftine. Vece tracne mi ne odgovaraju zbog uglova, kutna eventualno za 5% povrsine ako i toliko. Nedo bog da mi jedna kihne.Kompresor cu iskoristit jos niz puta, imam gdje. Ak uzmem ovaj samo za bojanje znam da cu pozalit. 7000 nije mala lova. Da platim majstora za taj posao ja mislim da me ispod 20000 za brusenje nebi ni pogledao, malo sam i rekao.

Valjda moze taj kompresor izdrzat 3-4 sata bez prestanka. Pa pauzica
E ne moze, moze pola sata do sat vremena konstantno kako koji el. motor. Samo neki posebni mogu konstantno kroz 24h.
Za el. brusilicu nemas brige, ak crkne pod garancijom je pa nemas brige. Jeftinija varijanta ti je kupit odmah dvije elektricne pa izmjenjujes svakih 15-20min narednih 24h.

SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2017., 13:00   #118
Upravo me to zanima, zato i pitam. Fala ti. Dobro cu to jos proucit. Onda realno mogu i kistom pofarbat, samo radi bojanja mozda i ne uzmem onda kompresor.
JackZg is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2017., 00:21   #119
Poz, ja se bacam u kupovinu kompresora za premontiravanje kotača i tu i tamo za polakirat nekaj sitno... (da mi skine set kotača i stavi drugi, 40€... mater lopovsku) (neću kluč, loše iskustvo..kupio pneumatski čekić)

-ne bih nužno potrošio nešto kaj ne moram al ako je neki best buy kupit ću...

vidih u temi da niko nije tražio nekaj slično pa ak može neki link kaj otprilike trebam tražit...

-pogledao sam po netu kaj sve treba/ide i tek sad niš ne kužim
Old 22.03.2017., 06:18   #120
pošto ti ne znaš kaj hočeš tebi je bitno potrošiti novac , tak da je svejedno kaj uzmeš
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:29.