|
|
08.10.2011., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Nerodena djeca se jedino mogu bojati HDZ-a. Kad se rode bit ce duzni 50,000€ ako se pita HDZ.
|
|
|
08.10.2011., 22:17
|
|
Skeptik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Francesca kaže:
Dakle prvo te desetak dana pune hormonima, svaki dan dvije injekcije u trbuh
Nuspojave su da si ko balon, da te rasturaju jajnici, malo ti vruce a malo zima a na psihicke nuspojave jos nisam ni dosla
|
Neki dobivaju i 4 injekcije, pa i više. No možeš ih si davati sama, to je injekcija kao inzulinska, ide u salo.
Quote:
Paralelno te prate na uzv da vide rast stanica, dakle svaki drugi dan na pregled
Kad stanice naradzu onda ide punkcija
|
Ispravak: ne stanica (one se na ultrazvuku ne vide!) nego folikula u kojima se razvijaju jajne stanice. Po veličini folikula se zna je li se stanica razvila do faze kad se može oploditi.
Quote:
Dva puta su mi izvadili po 19 stanica, i sve ih oplodili (nisam bila u Hrvatskoj) ali prvi put se oplodila jedna, a drugi put tri
|
Po toj količini (19 folikula) procjenjujem da imaš nekih 32 godine max. Ja znam neke koje su išle dvanaest puta na postupak.
Zaboravila si dodatne injekcije koje idu u "debelo meso" i još neke pilule i pretrage...
Quote:
Nek se desi da se niti jedna stanica ne odmrzne uspjesno - zena je izgubila dva mjeseca vremena, i izgubila je dvije sanse pokusaja sa odrznutim embrijima
|
Nije samo to. Stimulacijom se ne proizvode jajne stanice, već se samo prije troše (razvijaju) one koje već imaš. Ti si se već rodila sa svim jajnim stanicama koje ćeš ikad imati! One samo sazrijevaju (svaki mjesec jedna...) a stimulacijom hormonima samo njih tjeraš da se prije razviju.
Dakle svako jaje koje se baci je nepovratno izgubljeno. A kolićina tvojih jaja je ograničena i konačna.
Quote:
Milinovic je sramotan politicar, sramotan covjek a prije svega je sramotan lijecnik i to jos ginekolog
Toliko od mene na tu temu
|
Ma cijela stvar je trubljenje u konzervativni rog. OK, neka se onda embriji ne uništavaju nego neka se doniraju. Pa bi tako parovi koji nemaju ni jajašca (recimo, neka bolest jajnika, pa odstranjeni radi raka...) mogli imati djecu.
Poanta je da nitko ne ide u taj postupak iz čiste obijesti da bi bacao oplođena jajašca i mučio djecu. To su uglavnom ljudi koji su na sve načine pokušavali ostati trudni, koji obično imaju planinu medicinske dokumentacije koja je obično rezultat bolnih i neugodnih postupaka.
Da ne govorim o cijeni, pogotovo ako se ide privatno...
A ostalo, "dijete koje nema oca" -- nevjerojatno da pričamo o tome.
Pa koliko ima djece bez očeva oduvijek? Kao rezultati usputnog seksa, očeva koji su jednostavno otišli prije nego što se dijete rodilo, očeva koji su našli neku drugu ženu... o čemu mi tu raspravljamo? O nekom idealnom svijetu?
Mislite li da su prije 100 godina sva djeca imala oca?
Osvrnite se oko sebe. Ne živimo u idealnom svijetu.
|
|
|
09.10.2011., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Daniel.N kaže:
A ostalo, "dijete koje nema oca" -- nevjerojatno da pričamo o tome.
Pa koliko ima djece bez očeva oduvijek? Kao rezultati usputnog seksa, očeva koji su jednostavno otišli prije nego što se dijete rodilo, očeva koji su našli neku drugu ženu... o čemu mi tu raspravljamo? O nekom idealnom svijetu?
Mislite li da su prije 100 godina sva djeca imala oca?
Osvrnite se oko sebe. Ne živimo u idealnom svijetu.
|
I što kažu istraživanja i statistike na koja se tako često volimo pozivati? U kakve osobe izrastu djeca koja rastu bez oca? Istina-po nekim procjenama u Hrvatskoj svako 5 dijete raste bez oca. No trebamo li zato pustiti da kola idu potpuno nizbrdo pa ozakoniti istospolne brakove.
A život djeteta bez majke bolje je ne spominjati.
I nebih sada spiku o tome kako je bolje imati dva oca ili majke nego oca pijanca. Pogledajmo malo postotke osoba oboljelih od AIDS i broju narkomana unutar gay populacije. Da ne spominjem da oca ili majku geya ništa ne sputava da se i sam oda uživanju alkohola i postane pijanac.
|
|
|
09.10.2011., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Nerođena djeca ne mogu se obraniti ni od primitivaca tipa Milinović. Ministar si valjda umišlja da bi neko nerođeno dijete htjelo biti usvojeno baš u obitelj kojoj je na čelu zatucani pater familias tipa Milinović.
|
|
|
24.10.2011., 00:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Milinovic je u pravu. Istospolne brakove ne treba dozvoliti. Ako se oni "vole" zasto trebaju imati papir s potpisima? A dati im djecu je jos veca ludost!! Pa sto vi ne citate bibliju? Adam i Eva... Tamo gdje spominjete alkoholicare i to uopce nema veze s ovim. Kako netko moze dati djecu alkoholicarima? Pa valjda si ih sam napravi.
I ono sto svi zaboravljaju je poznata izreka "ne cini drugome ono sto ne zelis da on tebi cini". Sto bi vi da ste posvojeno dijete u gay obitelji? Sto bi da imate dvije "mame"? Svi vi koji sebe nazivate liberalima nemate nista protiv gayeva, ali samo da su sto dalje. Sto bi da vam sutra sin kaze da voli decke? Iskreno se zapitajte i pustite ono "svi su jednaki", i stavite sebe i vas zivot u te situacije.
Zamislite samo neko dijete sutra u takvoj obitelji. Svi u skoli mu se smiju, gleda serije, filmove, cita knjige, ali svugdje djeca imaju mamu i tatu, i on se jadan pita "zasto se ja nisam rodio u normalnoj obitelji?". I tu dolazimo do Milinoviceve izjave. Zasto dijete nema pravo roditi se u normalnoj obitelji? Zasto bi mu to pravo rusili neki egzibicionisti?
Ako ovako nastavimo, za 10 godina ce uvesti brakove izmedju ljudi i zivotinja!!
|
|
|
24.10.2011., 08:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
A dati im djecu je jos veca ludost!!
|
Ma fora je u tome sto usvajanje djece od strane homoseksualne zajednice nitko niti ne zagovara, jedini je HDZ koji iz nekog razloga (dobropoznat svima) svako malo nacne tu temu. Isto kao i gomila ostalih paranoicnih tema u kojima napadaju izmisljene neistomisljenike.
Quote:
Pa sto vi ne citate bibliju?
|
Halo, treba postivat Ustav. RH je sekularna drzava i ne vaze (automatski) zakoni iz Biblije ili Kurana.
Quote:
I ono sto svi zaboravljaju je poznata izreka "ne cini drugome ono sto ne zelis da on tebi cini". Sto bi vi da ste posvojeno dijete u gay obitelji?
|
Pa ja osobno bih vjerojatno radije da sam posvojeno dijete u gay obitelji nego da sam odrastao u domu za nezbrinutu djecu (gdje me zlostavljaju). Pitanje je sto je bolje za dijete, vjerujem da cemo ubrzo imat i empirijske vrijednosti pa ce se lako dokazat jel bolje prodju djeca iz doma ili djeca odgajana u homo-brakovima.
Quote:
Sto bi da vam sutra sin kaze da voli decke?
|
Kako mislis "sta bi?". Pa ne bih ga ubio ili ubio sebe. Sta bi ti?
|
|
|
24.10.2011., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Milinovic je u pravu. Istospolne brakove ne treba dozvoliti. Ako se oni "vole" zasto trebaju imati papir s potpisima? A dati im djecu je jos veca ludost!! Pa sto vi ne citate bibliju? Adam i Eva... Tamo gdje spominjete alkoholicare i to uopce nema veze s ovim. Kako netko moze dati djecu alkoholicarima? Pa valjda si ih sam napravi.
I ono sto svi zaboravljaju je poznata izreka "ne cini drugome ono sto ne zelis da on tebi cini". Sto bi vi da ste posvojeno dijete u gay obitelji? Sto bi da imate dvije "mame"? Svi vi koji sebe nazivate liberalima nemate nista protiv gayeva, ali samo da su sto dalje. Sto bi da vam sutra sin kaze da voli decke? Iskreno se zapitajte i pustite ono "svi su jednaki", i stavite sebe i vas zivot u te situacije.
Zamislite samo neko dijete sutra u takvoj obitelji. Svi u skoli mu se smiju, gleda serije, filmove, cita knjige, ali svugdje djeca imaju mamu i tatu, i on se jadan pita "zasto se ja nisam rodio u normalnoj obitelji?". I tu dolazimo do Milinoviceve izjave. Zasto dijete nema pravo roditi se u normalnoj obitelji? Zasto bi mu to pravo rusili neki egzibicionisti?
Ako ovako nastavimo, za 10 godina ce uvesti brakove izmedju ljudi i zivotinja!!
|
Moj komentar na sve ovo skupa je da se nadam da si kastriran.
Rasprava s osobama poput tebe nema smisla jer kad mi se netko počne pozivati na Bibliju kao mjerilo svega dobroga, jasno je koliko je sati. Ima li u Bibliji možda primjera zlostavljanih maloljetnih dječaka? Ako nema, znam gdje takve primjere možemo naći u ogromnom broju 
Djeca se smiju drugoj djeci i zato što nemaju lijepe cipele, ili novu torbu, ili zato što nose naočale, ili ne znaju preskočiti kozlić. Smiju im se i jer im je tata ćelav a mama krezuba. I djeca u "normalnim obiteljima" nailaze na takve situacije i razvijaju komplekse.
Kad do toga dođe, ne treba krivca tražiti u djetetu koje je ismijavano, niti u njegovoj obitelji, već u onima koji su odgojeni u obitelji punoj predrasuda.
Ja se npr. mogu smijati Milinovićevoj kćeri jer joj je tata budala. Jel to znači da mu treba oduzeti dijete? Ili da nikad nije ni trebao imati djecu, jer svojim ponašanjem riskira da se toj djeci u školi netko smije zbog njega? 
|
|
|
24.10.2011., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Stalno su aktivne ove rasprave o sodomiji...ne, ne treba im dati pravo na djecu.
|
|
|
24.10.2011., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
On ne bi dao ni straight ljudima koji ne mogu imati djecu mogućnost da ju dobiju in vitro...why uopće raspravljati o ičemu šta on kaže.
Da, treba dati mogućnost. Mislim da se ne bi jako koristila jer uopće nema toliki broj ljudi u RH koji u se voljni deklarirati kao gay, a ona djeca kojoj bi takvi ljudi bili roditelji bi po mom sudu bila ok. Kao što onaj tko može imati djecu nema pravo zabraniti onima koji ne mogu, tako ni hetero populacija nema pravo zabranjivati gayevima.
|
|
|
24.10.2011., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Titania kaže:
Covjek je reakao istinu, medjutim treba imati na umu da HDZ ce (isto kao SDP) dozvoliti i sve ono sto mu kazu njegovi gospodari iz New Yorka, Brisela ili Londona.
Pa tako i istospolne brakove, njihovo posvajanje djece. Ovo je na zalost samo ulagivanje konzervativniom biracima, ali HDZ je i tu izgubio sansu. Pijetlovi pobjedjuju, a tada pomozi nam Boze.
|
Pomozi nam Bože kad pijetlovi pobijede,misliš na kukuriku koaliciju?. A šta je sada med i mljeko s tvojim KRADEZEOM? Otvori oči.
|
|
|
24.10.2011., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Ljudi su razliciti i razlicito se ponasaju, ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost. Evo vam definicija braka s wikipedije: "Brak je životna zajednica dviju osoba različitog spola (žene i muškarca) koja ima sociološke, kulturne, vjerske i pravne posljedice. Osnovna funkcija braka je osnivanje obitelji i stvaranje potomaka."
E sad, kakve veze zivotne zajednice istospolnih parova imaju veze s ovim? Zasto ljudi koji se vole, a istih su spolova trebaju imati neki dokument za to? Nisam ja ni primitivan, ni zatucan, nemam nista protiv takvih ljudi inace, ali jednostavno te gay brakove ne mogu zamisliti.
I u bibliji ima i nasilnika i svega drugoga, ali ne kao primjer dobrog. Samo je treba procitati.
A to da je bolje zivjeti u gay obitelji nego u domu je mozda istina, ali zasto onda obitelji koje ne mogu imati vlastitu djecu, ne posvoje malu dijecu iz domova, nego idu na umjetnu oplodnju. Ja mislim da je glavni razlog sto bi oni htjeli da je njihove krvi i da ga ta zena rodi, ali nije li to malo sebicno? Zar nije bolje spasiti djecu iz domova i odgojiti ih u ljubavi nego "njih ko sisa, bitno da je ovo nase krvi i da sam ja bila trudna i rodila"? Ovo je vec druga tema, ali svejedno.
|
|
|
24.10.2011., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Ljudi su razliciti i razlicito se ponasaju, ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost. Evo vam definicija braka s wikipedije:
|
Cuj ovo, "definicija" sa Wikipedije se lako promjeni, imas tamo nesto kao "edit" gumb. Nadam se da ne zelis rec da bi ljudi trbeali zivjet po nacelima koji su zapisani u Wikipediji jer se ta nacela ne mogu mijenjat? Puno stvari se mijenja s vremenom, tako i znacenje braka. Ova "tvoja" definicija uopce ne vazi u mnogim zemljama svijeta.
Quote:
Zasto ljudi koji se vole, a istih su spolova trebaju imati neki dokument za to? Nisam ja ni primitivan, ni zatucan, nemam nista protiv takvih ljudi inace, ali jednostavno te gay brakove ne mogu zamisliti.
|
Pa nitko te ne sili da se ozenis za nekog istog spola kao i ti.
A sto se dokuemnta tice, isti argument bi mogao primijenit i na heteroseksualne brakove, kao sto ce njimauocpe papir ako se vole.
Quote:
A to da je bolje zivjeti u gay obitelji nego u domu je mozda istina, ali zasto onda obitelji koje ne mogu imati vlastitu djecu, ne posvoje malu dijecu iz domova, nego idu na umjetnu oplodnju.
|
Pa evo ti ces moc posvojit koga kod pozelis. Mozes cak i preskocit to da pokusas dobit vlastito dijete, zasto ne uzmes odmah ovo iz doma? Meni nema nista cudno u tome da ljudi radije zele imat dijete koje su oni zaceli, rodili i koje ima njihove gene nego da posvoje tudje dijete.
Tudje dijete u pravilu posvajaju Angelina Jolie i oni koji iz tehnickih razloga ne mogu imat svoje dijete.
Quote:
Ja mislim da je glavni razlog sto bi oni htjeli da je njihove krvi i da ga ta zena rodi, ali nije li to malo sebicno?
|
I da je sebicno - to je u prirodi homo sapiensa i ne vidim smisao da se to negira niti vidim ista loseg ili sebicnog u tome da netko zeli imat dvijete koje je on sam radio/zaceo.
|
|
|
24.10.2011., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
KOPENHAGEN - Danska je objavila planove o legalizaciji brakova homoseksualnih parova, kao i to da će im biti dozvoljeno crkveno vjenčanje. Danski ministar Manu Sareen rekao je za lokalne novine Jyllands-Posten da bi gay žene i muškarci trebali dobiti dozvolu da se vjenčaju već iduće godine kad se ispune zakonske procedure.
- Radujem se trenutku kad ću vidjeti prvi homoseksualni par da izlazi iz crkve. Ja ću stajati tamo i bacat ću rižu na njih, rekao je Sareen tom prilikom, prenosi Star Oberver.
On je dodao da ima mnogo prijatelja koju su homoseksualci, da se oni vole isto kao i heteroseksualci, a nemaju ista prava i to je problem.
Danska je prva država koja je legalizovala gay civilno partnerstvo i 1989. godine. Neka istraživanja pokazuju da skoro 70 posto ljudi podržava istospolne brakove. Prvi takvi brakovi mogli bi biti sklopljeni već u martu 2012. godine.
dobrodosli u EU ministre Milinovicu.
|
|
|
24.10.2011., 19:30
|
|
Registrirani korisnik
|
U crkvi se sigurno nece vjencavati ni u Nizozemskoj, jedino kod maticara. Tako da mi je to malo cudno sto je rekao!? Koliko ja znam da crkva zeli moze i danas bilo gdje sklapat gay brakove...
|
|
|
24.10.2011., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dje-CAk kaže:
U crkvi se sigurno nece vjencavati ni u Nizozemskoj, jedino kod maticara. Tako da mi je to malo cudno sto je rekao!? Koliko ja znam da crkva zeli moze i danas bilo gdje sklapat gay brakove...
|
u Svedskoj luteranskoj crkvi (drzavnoj crkvi) se gay brakovi mogu ozakoniti i u Crkvi.
U Nizozemskoj ne mogu, samo kod maticara.
|
|
|
24.10.2011., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
francesca_00 kaže:
u Svedskoj luteranskoj crkvi (drzavnoj crkvi) se gay brakovi mogu ozakoniti i u Crkvi.
|
Dobro to, ali u Katolickoj ne mogu. Jer da mogu, onda bi Crkva radila protiv svog nauka.
Znaci kad bi se kod nas ozakonili gay brakovi, mogli bi se sklapati samo kod maticara.
|
|
|
24.10.2011., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Dobro to, ali u Katolickoj ne mogu. Jer da mogu, onda bi Crkva radila protiv svog nauka.
Znaci kad bi se kod nas ozakonili gay brakovi, mogli bi se sklapati samo kod maticara.
|
da, ja mislim da su vise bitnija prava, a ne hoce li se obred odrzati u crkvi ili kod maticara, ili na plazi u spanjolskoj.
ali cinjenica je danas sve vise zemalja u svijetu za gay brakove (kao i potpora) u zapadnim zemljama.
vecina od 60% stanovnika argentine koja je katolicka odobrava gay brakove koji su legalni od 2010.
|
|
|
24.10.2011., 20:35
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Grinch24 kaže:
Nerodena djeca se jedino mogu bojati HDZ-a. Kad se rode bit ce duzni 50,000€ ako se pita HDZ.
|
ako ne i više
|
|
|
24.10.2011., 20:35
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
francesca_00 kaže:
|
Pa bi po tebi mi trebali preći i u luterane da bi bili "moderni" ??
|
|
|
24.10.2011., 20:47
|
|
-----
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
volvos40 kaže:
Pa bi po tebi mi trebali preći i u luterane da bi bili "moderni" ??
|
Kakvom logikom si došao do ovog zaključka? 
Ne nego gay-evi pređu u luterane da bi se vjenčali u crkvi.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:14.
|
|
|
|