Android mobiteli Mobiteli pokretani Android OS-om |
|
|
29.07.2012., 17:40
|
|
šumska djeva
Registracija: Sep 2007.
|
Moj je mob crni, a stavila sam si dolje onaj rozi čep.
Baš mi je sladak tako 
Taj donji poklopac malo škripucka i kod mene, tako da bolje ne dirat to previše.
I btw meni uopće ne izgleda loše taj stražnji poklopac, to je neka kao gumirana plastika, tako da po njoj znaju ostat packe od prstiju, ali lako se to očisti, samo prebrišeš nekom krpicom... onako, izgleda ko stražnji dio od SE k800i.
Meni je fotić čist ok, a što se glazbe tiče isto sve super, jedino mi se čini da zvučnik malo šušti kad se sluša nešto s youtubea, al to nisam baš istestirala kako treba jer i tako više manje glazbu slušam na slušalice; može bit da je bilo do snimke, ne do zvučnika...
Eh, a baterija meni drži jedan dan... ali to će se isto s vremenom promijenit jer ga neću baš toliko maltretirat po cijeli dan 
|
|
|
29.07.2012., 17:55
|
|
---------------
Registracija: Jan 2009.
|
Da, i mislio sam da je crni bolji.  zašto nije bilo crnoga kad sam kupovao...?!
Tako je i sa Live With Walkman i Xperia X10i bilo. Bijeli su samo bili bijeli glatki, a crni su imali taj protuklizni sloj i izgledali su puno bolje i elegantnije. Ovaj bijeli je prosto rečeno užas. Kada bolje zagledaš, ima neke flekove. Onako kao da je stvarno tempera, nije jednolična nijansa boje. Moram pribaviti crni poklopac...
Svim budućim kupcima xperie U - Ne kupujte bijele jer su koma. A ako baš hoćete bijeli - kupite crni a ja vam dam bijeli poklopac u zamjenu za crni i platim ćevape.
Edit: Rosie tebi bi još onda ovo taman pasalo. 
Zadnje uređivanje yucatan : 29.07.2012. at 18:03.
|
|
|
29.07.2012., 18:39
|
|
šumska djeva
|
Gledala sam već te raznorazne dodatke, taj mi se baš svidio, al meni je bitnije da mi zaštiti mob pri eventualnom padu, nego od grebanja, tako da sam naručila neki što ide skroz oko oklopa i malo je mekša guma.
E, a sad pitanje u vezi onog bootloadera i čega već.
Dakle, nije da planiram rootat ili nešto jer stvarno nemam potrebu, nego me zanima kako znaš da je neki mob brandiran, gdje se to vidi?
Jel to samo znači zaključan na mrežu?
edit:
dakle, u dialer se ukuca *#*#7378423#*#*, i onda ideš na 'configuration'
u dnu mi piše
rooting status:
bootloader unlock allowed: Yes
Zaključujem da ga se onda može otključat preko sonijevih stranica ipak?
Zadnje uređivanje Rosie-Posie : 29.07.2012. at 18:56.
|
|
|
29.07.2012., 18:54
|
|
---------------
|
Ja ne volim silicon gel caseove jer se navlače i uvijek mi negdje "zijevaju" hard case mi je bolje vidjeti.
Za bootloader utipkaj: *#*#7378423#*#* pa Service info > Configuration > Rooting Status.
Vidjeti ćeš slijedeće:
Za vidjeti da li je mob zaključan na mrežu ideš u: Service info > SIM lock
|
|
|
29.07.2012., 19:00
|
|
šumska djeva
|
Hvala 
Snašla sam se, ma čudo je taj google 
ma dobro mislim da je zaključan na mrežu, al to mi nije toliko bitno
već oko 12 godina imam isti broj, nekako sumnjam da ću ga baš sad mijenjat
EDIT:
nego, jel mi može neko ovo dešifrirat, jel zaključan na mrežu ili nije?
koliko sam ja svatila, ako nema x u ovim zagradama onda nije zaključan?
haaa?
neam pojma 
Zadnje uređivanje assassin : 29.07.2012. at 22:40.
Reason: Spojeno :)
|
|
|
29.07.2012., 22:13
|
|
---------------
|
Očigledno nije
I meni točno tako izgleda.
No zar ti nije najjednostavnije upiknuti neku karticu drugog operatera? (čak netreba biti aktivna)
Da i da se nadovežem na tvoj raniji post. Netrebaš mijenjati broj, ali kad mijenjaš operatera onda ako je uređaj zaključan na matičnu mrežu (t-mobile) možeš se slikati ako odeš primjerice u tomato.
(Btw da, nebi bilo loše da se mogućnost editiranja postova produži na barem par sati)
|
|
|
29.07.2012., 22:26
|
|
šumska djeva
|
ma nemam ni jednu drugu karticu pri ruci... dečko i ja smo oboje na bonbonu...
a, da, mijenjala sam mrežu; bila sam t-mobile, sad sam bonbon, zadržala sam broj... ali to je ko da i nisam mijenjala mrežu 
a bonbon mi je toliko super da ne razmišljam o ponovnoj promjeni, bar do 2020. 
|
|
|
29.07.2012., 22:48
|
|
---------------
|
Da, onda ti je svejedno. No, lakše je prodati mob kasnije kada nije zaključan.
Tako da ja uvijek ako mogu, biram otključane pri kupovini.
Ovaj mi svidio po specifikacijama i obzirom da sa xperijama nisam imao loša iskustva bio je logičan izbor za tu cijenu.
Ehm, samo da je crni  , ali dobro što je tu je. Vidim na ebayu ima originalni poklopac za 17tak $ No u procesu dolaska iz Hong Konga je hard case pa će "tempera" biti zaštićena.
No evo još da napomenem. Događaju mi se čudne stvari sa Go launcherom na ovom mobu. Nestaju određene aplikacije. Točnije "messaging" Nestane ikona odasvud, i ne da je nema samo u app draweru nego je nema ni među hidden apps. Jedina mogućnost slanja poruka mi je iz phone aplikacije kada odaberem kontakt pa kliknem da želim poslati poruku. Reinstalirao launcher, i drugi dan opet isto. Sa stockom je sve u redu.
|
|
|
30.07.2012., 09:27
|
|
šumska djeva
|
Znaci bonbon xperije su isto otkljucane. Woohoo!
Guglah malo to sa go launcherom, mislim da je to njihov bug. Mozes li na home screen dodati app shortcut?
Imas li najnoviji verziju go.lexa?
Sent from my Xperia U
|
|
|
30.07.2012., 10:12
|
|
---------------
|
Daj još baci oko na: "Bootloader unlock allowed" što ti piše?
Da, imao sam stariju verziju sa mobilisim foruma pa sam sa marketa skinuo aktualnu. Isti jarac.
App shortcutove sam stavljao bez problema, međutim kada bi mi iz app drawera nestala aplikacija onda bi nestala i sa homescreena. Zapravo najprije su počele nestajati sa homescreena, to sam pripisao čestom prčkanju, pa sam mislio da sam nehotice odvukao shortcut u kantu. Onda mi je postalo sumnjivo kako bi to tako često bilo, a onda šok - nema aplikacije ni u app draweru!
Idem gledati u hidden apps, nema ni tamo. Poisključim sve hidden - još je nema, reinstaliram launcher. Op, tu je. Nakon par sati kad se sjetim idem gledati - nema.
Tada sam našao Holo launcher koji ima slične mogućnosti kao i Go. Taj se nakon 2 dana toliko usporio i počeo trzati da sam mislio kako je mob počeo umirati. 
Prokletinja. Sad moram imati stock launcher kojega nikako nevolim. Apex koji je odličan ne radi na GB-u. Ostali su mi ružni ili spori ili... bah...
|
|
|
30.07.2012., 21:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Dugo razmisljam o kupovini xperie u ili xperie arc s pa ako ima netko tko je koristio oba uređaja da mi pomogne oko ove dvojbe. hvala 
|
|
|
30.07.2012., 21:37
|
|
šumska djeva
|
Quote:
84737 kaže:
Daj još baci oko na: "Bootloader unlock allowed" što ti piše?
Da, imao sam stariju verziju sa mobilisim foruma pa sam sa marketa skinuo aktualnu. Isti jarac.
App shortcutove sam stavljao bez problema, međutim kada bi mi iz app drawera nestala aplikacija onda bi nestala i sa homescreena. Zapravo najprije su počele nestajati sa homescreena, to sam pripisao čestom prčkanju, pa sam mislio da sam nehotice odvukao shortcut u kantu. Onda mi je postalo sumnjivo kako bi to tako često bilo, a onda šok - nema aplikacije ni u app draweru!
Idem gledati u hidden apps, nema ni tamo. Poisključim sve hidden - još je nema, reinstaliram launcher. Op, tu je. Nakon par sati kad se sjetim idem gledati - nema.
Tada sam našao Holo launcher koji ima slične mogućnosti kao i Go. Taj se nakon 2 dana toliko usporio i počeo trzati da sam mislio kako je mob počeo umirati. 
Prokletinja. Sad moram imati stock launcher kojega nikako nevolim. Apex koji je odličan ne radi na GB-u. Ostali su mi ružni ili spori ili... bah...
|
napisala sam iznad tvog posta u kojem si mi objasnio kako da dođem do tamo, da mi piše unlock allowed yes, al postali smo otprilike u isto vrijeme pa valjda nisi skužio 
ja sam se sad već navikla na stock browser, stavila sam prvo go l.ex, ali nikako nisam mogla dodat ovaj divni sat sa stock launchera... prije sam imala neki sat s prognozom (na sonicu), ali pošto sad postoji aplikacija hr vrijeme koja skida podatke sa dhmz, i ima widget, onda mi treba samo sat, a ovaj mi se baš svidio 
znam da ima i za skinut takav, al eto... sitničarim 
poslagala sam si aplikacije u app draweru kako mi paše, jbg imam jedno 2 i pol stranice aplikacija koje mi tamo ne trebaju, al šta je, tu je
|
|
|
30.07.2012., 22:32
|
|
---------------
|
Uh da... editirala si post u isto vrijeme kada sam i ja pisao svoj pa nisam skužio.
Super. Čekamo razvoj situacije i ako nebude u skorije vrijeme ICS-a ili još bolje JB-a ništa nas nemože spriječiti da ga sami "nafitiljimo" na mob.
Ja nekako od samih početaka ne volim Sonyev launcher, pa ni taj sat. (bude i tebi možda dosadilo vremenom)
Da, baš u tim aplikacijama kojih ima "more" a beskorisne su je problem. Zato mi treba neki bolji launcher, a niti jedan ne radi... 
No, kad riješe root bez unlocka bootloadera odmah instaliram titanium i napravim ja začas mjesta bez sakrivanja apliacija. Ako ću trebati dulje vremena čekati budem i otključao bootloader samo da "pometem" bloatware. Nije da mi smeta u svakodnevnom radu, ali.. jednostavno to nemogu gledati. Onaj Help, Reccomender pa Setup Guide...oči mi izbija svaki puta kad ih vidim.
@emanuelson1000 ovdje vidi i pitaj za usporedbu.
|
|
|
01.08.2012., 10:20
|
|
šumska djeva
|
Dostupan je nekakav update. Malo me strah stavit ga.
Ajde ko će bit hrabar pa dat izvještaj?
Sent from my Xperia U
|
|
|
01.08.2012., 14:33
|
|
šumska djeva
|
ok napravila sam update, sad je build number 6.0.B.3.184
zasad ne vidim nikakvu razliku
Edit: sad je na quadrantu rezultat 2446, a prije je bio negdje 2140.
Zadnje uređivanje Rosie-Posie : 01.08.2012. at 14:48.
|
|
|
01.08.2012., 22:34
|
|
---------------
|
He he. Nisi mogla izdržati! 
Radila si preko PC Companiona? OTA neidem gledati jer mi onda uvijek "skače" reminder kad se spojim na net ako ne napravim update.
Koliko sam ja skužio čitajući ovdje i ovdje taj update ima valjda neke fixeve za mrežu i wireless. Meni to dobro radi.
|
|
|
02.08.2012., 09:21
|
|
šumska djeva
|
Pa provjerila sam s moba jel postoji novi software, i onda, kao što kažeš, se nisam mogla riješiti te ikone u status baru, pa sam napravila update preko PCC. Mislim da su malo optimizirali sve, ne samo baseband. Neki ljudi su imali nekakvu ljubičastu mrlju na kameri, to je isto riješeno.
Men se čini da je mikrofon malo glasniji, tj osjetljiviji.
Sent from my Xperia U
|
|
|
02.08.2012., 09:46
|
|
---------------
|
Budem ja svejedno pričekao.  Radi mi dobro (izuzev onih sitnica sa automatskim brightnessom) pa nemam afiniteta za bilo kakve promjene.
Nekako sam se uvjerio vremenom da ona " ne popravljaj što nije pokvareno" stvarno stoji. Taman kada se najmanje nadaš onda nešto zezneš, a onda k tome još kronično nemaš vremena za istraživanje kako to srediti na najbezbolniji način.
Btw, kaj niko drugi nema Xperiu U osim tebe i mene? Ili se nitko nebi uključio u raspravu nego mudro šuti i čita.
|
|
|
02.08.2012., 10:19
|
|
nepopravljivi pesimist
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
84737 kaže:
Budem ja svejedno pričekao.  Radi mi dobro (izuzev onih sitnica sa automatskim brightnessom) pa nemam afiniteta za bilo kakve promjene.
Nekako sam se uvjerio vremenom da ona " ne popravljaj što nije pokvareno" stvarno stoji. Taman kada se najmanje nadaš onda nešto zezneš, a onda k tome još kronično nemaš vremena za istraživanje kako to srediti na najbezbolniji način.
Btw, kaj niko drugi nema Xperiu U osim tebe i mene? Ili se nitko nebi uključio u raspravu nego mudro šuti i čita.
|
ja još čekam da je kupim, možda malo pojeftini 
a i gušt mi je čitati vas dvoje "golupčića", te skupljat korisne informacije.....
|
02.08.2012., 10:42
|
|
---------------
|
Aha, ako ćeš čekati da bude pojeftinila onda nikada nećeš kupiti.
Naime izađe novi model, pa počneš "sliniti" nad njime, a onda opet čekaš da taj bude jeftiniji...
Ako ćeš nas "slušati" onda ćeš se isprepadati i misliti da mob ne valja ništa. Zapravo je suprotno.
Vidiš da smo mi picajzle i smeta nas prašina koja se nakupi u xperia utisnutom logu. To sve što mi pišemo je za prosječnog korisnika nevažno i pretežno ga neće ni smetati.
O da, ne diviš se samo ti Rosienim postovima. Ja je pratim još iz Sonic teme i mogu reći da se baš veselim što je ona kupila XU. Znam da ako mi nešto nebude jasno, ona je već to negdje pročitala ili se susrela sa tim problemom osobno.
Strašna je 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:56.
|
|
|
|