|
|
12.09.2010., 21:33
|
|
:)
Registracija: Nov 2007.
|
U Dugom Selu nema interneta????
|
|
|
13.09.2010., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
srceko25 kaže:
Za one koji žive u Dugom Selu - kako je živjeti tamo? Kako je putovati svakodnevno u Zagreb na posao? Ima li vrtića, škola? Je li opasno po noći itd., kakvi su stanovnici? Ima li neugodnih mirisa i koliko često? Komentirajte.....
Hvala!!
|
Evo da ti bar netko odgovori  U Selu (od milja) je živjeti odlično. Ima nekih stvari koje bi trebalo hitno napraviti, popraviti, urediti ( što se tiče cesta i sl stvari) recimo fali još jednan gradski vrtić (za sada je jedan) ali to je riješeno sa privatnim vrtićima koje jedan dio subvencionira grad, ne znam koje su cijene to ćeš morati provjeriti. Postoje dvije osnovne škole i u planu je treća (al neće uskoro  ) i jedna srednja škola. Putovati vlakom je zakon, kako za ljude koji rade tako i za djecu koja idu u srednje škole u zg-u. Na glavnom kolodvoru si za 26 min, dakle stigneš brže nego ovi iz dubrave tramvajem  Radnička karta je oko 390 kn, studenti imaju besplatan pokaz i grad im subvencionira pola priključne karte. Cijene stanova (novogradje) su ti između 1100 i 1600 eura po m2 (al to trebaš isto provjerit). U mom dijelu nema neugodnih mirisa, ne znam za druge... Ako te još nešto zanima reci... 
|
|
|
13.09.2010., 18:14
|
|
|
Quote:
gabi_zg kaže:
Evo da ti bar netko odgovori  U Selu (od milja) je živjeti odlično. Ima nekih stvari koje bi trebalo hitno napraviti, popraviti, urediti ( što se tiče cesta i sl stvari) recimo fali još jednan gradski vrtić (za sada je jedan) ali to je riješeno sa privatnim vrtićima koje jedan dio subvencionira grad, ne znam koje su cijene to ćeš morati provjeriti. Postoje dvije osnovne škole i u planu je treća (al neće uskoro  ) i jedna srednja škola. Putovati vlakom je zakon, kako za ljude koji rade tako i za djecu koja idu u srednje škole u zg-u. Na glavnom kolodvoru si za 26 min, dakle stigneš brže nego ovi iz dubrave tramvajem  Radnička karta je oko 390 kn, studenti imaju besplatan pokaz i grad im subvencionira pola priključne karte. Cijene stanova (novogradje) su ti između 1100 i 1600 eura po m2 (al to trebaš isto provjerit). U mom dijelu nema neugodnih mirisa, ne znam za druge... Ako te još nešto zanima reci... 
|
Hvala na odgovorima!
Ma nešto razmišljam negdje neko zemljište kupiti, a u Dugom Selu mi se čini da cijene nisu otišle u nebesa.....ili sam u krivu?
|
|
|
14.09.2010., 21:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
srceko25 kaže:
Hvala na odgovorima!
Ma nešto razmišljam negdje neko zemljište kupiti, a u Dugom Selu mi se čini da cijene nisu otišle u nebesa.....ili sam u krivu?
|
Pa sigurno su jeftinije...al stvarno ne znam cijene!!!  Žao mi je što nema nikog drugog da odgovori... inače su dugoselci fini ljudi  al očito ih nema previše na forumu!!! hehe 
|
|
|
15.09.2010., 18:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
ni ja bas ne znam cijene zemljista ali svakako je jeftinije nego u ostalim dijelovima zupanije. Vlak je jako velika prednost D. Sela, pogotovo za svakodnevne migracije,
a zivot ovdje mi se cini mirniji nego u Zagrebu svakako, a ovdje sam zadnjih 10 godina i nikad me nije bilo strah po noci se vracati kuci  Mjesto u gradskom vrticu je malo teze trenutno dobiti, ali grad navodno radi na tom problemu, pa zivi bili pa vidjeli, isto kao i za jako potrebnu i trecu osnovnu skolu na podrucju grada. Iskreno, mislim da
ovaj grad treba jos dosta ulaganja u infrastrukturu. Sada je dobro sto imamo blizu izlaz na auto cestu, jos samo da se rijesi problem jako potrebnog nadvoznjaka, a isto tako mislim da bi trebalo malo vise u kulturna zbivanja ulagati. No i dalje je Zagreb blizu pa to nadoknadjuje. ovdje sam ako mogu na jos koje pitanje odgovoriti. eh, da...nema neugodnih mirisa!
|
|
|
17.09.2010., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Slučajno sam neki dan radio jednu fasadu (blizu nove škole) u D.Selu plac od 1000 m2(oko)cijena 60 000 Eura meni se to čini puno
|
|
|
17.09.2010., 22:59
|
|
|
Quote:
toni7 kaže:
Slučajno sam neki dan radio jednu fasadu (blizu nove škole) u D.Selu plac od 1000 m2(oko)cijena 60 000 Eura meni se to čini puno
|
Meni isto!  A i ne treba mi toliki plac, 400-600m2 čisto dovoljno.....
|
|
|
20.09.2010., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
srceko25 kaže:
Meni isto!  A i ne treba mi toliki plac, 400-600m2 čisto dovoljno.....
|
možda zato što je to sad "in" zona... treba pogledat i raspitat se... ja znam da su neki moji prijatelji po smiješnim cijenama kupovali zemljišta, dok su drugi masno plaćali...
|
|
|
22.09.2010., 10:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
srceko25 kaže:
Za one koji žive u Dugom Selu - kako je živjeti tamo? Kako je putovati svakodnevno u Zagreb na posao? Ima li vrtića, škola? Je li opasno po noći itd., kakvi su stanovnici? Ima li neugodnih mirisa i koliko često? Komentirajte.....
Hvala!!
|
Prije 3 godine sam se preselio i nisam požalio .Potpisujem sve što je do sada ekipa rekla ali bi i dodao da cijene zemljišta jako variraju i mislim da je teško naći dobru lokaciju.Sve kaj valja je zauzeto a ako slučajno nije onda je skupo. .Ne znam gdje planiraš lokaciju ali niže cijene znače i veću udaljenost od centra tj vlaka .
Interneta ima ,ne trebaš se bojati za to.Najbolje bi bilo da odeš u DS ,proškicaš kaj ti se i gdje sviđa. 
|
30.09.2010., 20:01
|
|
|
Quote:
djemba kaže:
Prije 3 godine sam se preselio i nisam požalio .Potpisujem sve što je do sada ekipa rekla ali bi i dodao da cijene zemljišta jako variraju i mislim da je teško naći dobru lokaciju.Sve kaj valja je zauzeto a ako slučajno nije onda je skupo. .Ne znam gdje planiraš lokaciju ali niže cijene znače i veću udaljenost od centra tj vlaka .
Interneta ima ,ne trebaš se bojati za to.Najbolje bi bilo da odeš u DS ,proškicaš kaj ti se i gdje sviđa. 
|
Znači isto kao i svugdje, koliko para toliko muzike.....  A nikad nisam ništa kvalitetno povoljno kupila (ništa nije "uletilo"), valjda bude tak i s nekretninom..... 
|
|
|
10.02.2011., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
|
|
|
10.02.2011., 20:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Baš mi je drago da je ova tema malo živnula.
Danas sam potpisala predugovor za 3soban stan u Dugom Selu, Fer Gradnja.
Gledali smo i stan u zgradi od Falačec gradnje, no nije htio spustiti cijenu od 1300 €/m2 pa smo odustali od njega.
Uglavnom zadovoljna sam svime, i ako sve uspije selim se u Dugo Selo nakon 16 godina života u Španskom .......
|
|
|
10.02.2011., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ms_4ever kaže:
Gledali smo i stan u zgradi od Falačec gradnje, no nije htio spustiti cijenu od 1300 €/m2 pa smo odustali od njega.
Uglavnom zadovoljna sam svime, i ako sve uspije selim se u Dugo Selo nakon 16 godina života u Španskom .......
|
Drago mi je da se netko javio. Možeš li iznijeti kakve detalje oko cijene, gradnje i sl. Za sutra sam dogovorio razgledavanje stanova pa me zanima na što da obratim pažnju. Može i na PM. 
Zadnje uređivanje Chosma : 10.02.2011. at 21:35.
|
|
|
20.02.2011., 22:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Ima li itko na forumu tko se iz Zagreba preselio u Dugo Selo i tko bi htio podijeliti svoje iskustvo ?
|
|
|
21.02.2011., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
da, evo prije 12 godina sam doselila iz Zg u Dugo Selo, iz stana u kucu i vec je to mi bio preporod.
U Zg sam i dalje isla na posao, u pocetku autom, onda vlakom pa opet autom, i tako kombinirano.
Vlak je stvarno super osim kad kasni npr zimi ili zbog necega, ali nije to tako cesto...iako u zadnje vrijeme
ne idem pa onda ni ne znam kako je sada.
Odusevila me brzina naravno rjesavanja papirologije, od MUP-a pa porezne
i sl jer je stvarno sve blizu i sve ima dakle ispostavu ovdje.
Tada jos ovdje nije bilo Konzuma i Kauflada i sl. pa je
i opskrba bila malo teza, a sada sve to se moze ovdje obaviti iako sigurno jednom mjesecno odem do Zg.
Nedostaje mi neki pravi plac svaki dan.
Sto se vrtica tice i dalje nema dovoljno mjesta a i druga osnovna skola nije konacno rjesenje
jer jos nedostaje barem jedna.
U domu zdravlja se isto dogadja da se dugo ceka, ali evo poceo je jos jedan pedijatar raditi ukoliko Vam je to bitno.
Mi nismo pozalili sto smo ovdje doselili, iako mislim da od svih gradova u zg zupaniji ovdje razvoj tece najsporije...
Ako ima neko konkretnije pitanje, ovdje sam.
|
13.05.2011., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ms_4ever kaže:
|
I jesi se preselila?  Kakva su prva iskustva?
|
|
|
03.06.2011., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
ms_4ever kaže:
|
S obzirom da su ostali još samo stanovi (prizemlje i potkrovlje) kvadrature cca 60m2 ,može li mi netko reči što i kako,preporučiti itd. (Fer gradnja) 
|
|
|
16.06.2011., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Ja i supruga smo kupili stan u toj zgradi u 2mjesecu i za sad mogu reci sve najbolje.Zgrada je lijepa i kvalitetna kao i unutrasnjost stubista i sami stanovi.Cijena je ok,probaj se jos malo cijenkati,moze proci.Prednost je sto kredit preko ZABE rijesis cas posla i uz povoljnije kamate.Susjedi su ok,svako gleda svoja posla.Sve u svemu preporucujem vam stan.Jedina zamjerka je sto nema podrumske prostorije,ostalo sve 5.
|
|
|
17.06.2011., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
travolta_ng kaže:
Ja i supruga smo kupili stan u toj zgradi u 2mjesecu i za sad mogu reci sve najbolje.Zgrada je lijepa i kvalitetna kao i unutrasnjost stubista i sami stanovi.Cijena je ok,probaj se jos malo cijenkati,moze proci.Prednost je sto kredit preko ZABE rijesis cas posla i uz povoljnije kamate.Susjedi su ok,svako gleda svoja posla.Sve u svemu preporucujem vam stan.Jedina zamjerka je sto nema podrumske prostorije,ostalo sve 5.
|
Hvala travolta,papiri su u banci,nadam se uskoro lijepe vijesti... 
|
|
|
29.07.2011., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
neki deniels kaže:
Hvala travolta,papiri su u banci,nadam se uskoro lijepe vijesti... 
|
Koliko su tražili za kaparu na predugovor?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:33.
|
|
|
|