Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
06.12.2024., 11:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Pablo kaže:
Meni je ovo najbolji cover (Book 5)
|
Je, i meni isto.
Nego de mi reci jesi ti spreman za čitanje Wind and Truth? Jesi završio ranije knjige? Znam da si rekao da ideš na reread svega prije izlaska pete knjige
|
|
|
06.12.2024., 11:57
|
|
Ya-Yo Gakk
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
CanSee kaže:
Je, i meni isto.
Nego de mi reci jesi ti spreman za čitanje Wind and Truth? Jesi završio ranije knjige? Znam da si rekao da ideš na reread svega prije izlaska pete knjige
|
Nedi kad sam rješio RoW re-read, sad sam na 10 poglavlju WaT 
|
|
|
06.12.2024., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pablo kaže:
Nedi kad sam rješio RoW re-read, sad sam na 10 poglavlju WaT 
|
Svaka čast na brzini
Ja am završio Rememberance of the Earths past tamo polovicom listopada i tada sam trebao početi Stormlight ali sam zeznuo i pročitao Digitalni ugljik, Mislim super je knjiga, ali me sjebalo za 10ak dana, nisam baš brzo čitao.
I sada sam na 70% Oathbringera. Ali dobra je stvar to što ja nisam još pročitao Dawnshard i Rhytim of War, pa evo sad kad ovo završim sve redom mi je novo.
|
|
|
06.12.2024., 13:10
|
|
Ya-Yo Gakk
|
Quote:
CanSee kaže:
Svaka čast na brzini
Ja am završio Rememberance of the Earths past tamo polovicom listopada i tada sam trebao početi Stormlight ali sam zeznuo i pročitao Digitalni ugljik, Mislim super je knjiga, ali me sjebalo za 10ak dana, nisam baš brzo čitao.
I sada sam na 70% Oathbringera. Ali dobra je stvar to što ja nisam još pročitao Dawnshard i Rhytim of War, pa evo sad kad ovo završim sve redom mi je novo.
|
Janisam čitao ove 0.5 knjige. Možda Dawnshard i pročitam ali Edgedancer neću s obzirom da mi je Lift iritantna.
|
|
|
06.12.2024., 14:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pablo kaže:
Janisam čitao ove 0.5 knjige. Možda Dawnshard i pročitam ali Edgedancer neću s obzirom da mi je Lift iritantna.
|
Ja bi ti preporučio da pročitaš Edgedancera. Dok je i mene ta mala Lift na početku nervirala, njezin spren mi je predobar i baš mi je dobra ta njihova interakcija, on sav ozbiljan a ona kao dijete.
Ali ono što je bitno u Edgedanceru je pojavljivanje jednog Sleeplessa. Osim toga nije predugačka, brzo se pročita.
E također hvala puno na savjetu za audioknjigu za reread, samo zbog toga sam i došao ovoliko daleko (Oathbringer 70%), inače nema šanse da bi pročitao preko 3000 stranica u 37 dana čitanja uz ove obaveze koje trenutno imam. A sad znam slušati i u redu u banci i u vožnji itd. I još sam si kupio sve knjige na Audible, uzeo 5 kredita za 14 eura i sad fino imam sve, odličan deal.
|
|
|
06.12.2024., 17:17
|
|
Ya-Yo Gakk
|
Quote:
CanSee kaže:
Ja bi ti preporučio da pročitaš Edgedancera. Dok je i mene ta mala Lift na početku nervirala, njezin spren mi je predobar i baš mi je dobra ta njihova interakcija, on sav ozbiljan a ona kao dijete.
Ali ono što je bitno u Edgedanceru je pojavljivanje jednog Sleeplessa. Osim toga nije predugačka, brzo se pročita.
E također hvala puno na savjetu za audioknjigu za reread, samo zbog toga sam i došao ovoliko daleko (Oathbringer 70%), inače nema šanse da bi pročitao preko 3000 stranica u 37 dana čitanja uz ove obaveze koje trenutno imam. A sad znam slušati i u redu u banci i u vožnji itd. I još sam si kupio sve knjige na Audible, uzeo 5 kredita za 14 eura i sad fino imam sve, odličan deal.
|
To je jeftino. Samo e-book 5 košta 18€
|
|
|
06.12.2024., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pablo kaže:
To je jeftino. Samo e-book 5 košta 18€
|
da, uzeo sam taj ebook za 18 eura i još taj audiobook za 1 kredit. Nek se nađe
|
|
|
06.12.2024., 21:54
|
|
Ya-Yo Gakk
|
Quote:
CanSee kaže:
da, uzeo sam taj ebook za 18 eura i još taj audiobook za 1 kredit. Nek se nađe
|
Ako si uzeo kompatibilne verzije koje podržavaju whispersync možeš na aplikaciji na mobu koristiti immersive reading opciju gdje ti čita i u isto vrijeme highlighta tekst. Fora stvar.
|
|
|
28.12.2024., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
Wind and Truth hvala bogu nije smeće kao što je Rhythm of War bio. Je da ima cringe scena, pogotovo kad krene introdukcija psihologije i terapeutskih znanosti, ali barem je knjiga zabavna. Odlični arcovi za Kaladin/Syl (počinjem vjerovati da bi se tu zbilja mogla razvit neka romansa), Adolina (moj GOAT), Shallan i naravno Dalinar (kako si legendaran, Dalinare). Jasnah je pojela govno u ovoj knjizi, i to mi je drago, jer je antipatična do bola. Raspisao bi se malo više, ali sam preglup da skužim spoiler tagove u ovom trenutku.
Na završetku prve faze ovog serijala mislim da mi je ranking:
1. Oathbringer
2. Way of Kings = Wind and Truth = Words of Radiance
9999999. Rhythm of War
Šteta što čovjek ima 50 projekata na kojima istovremeno radi pa se ne vraćamo na Roshar prije 2031.
|
|
|
31.12.2024., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Meni je Rhythm of War super. Jučer to završio i krenuo na Wind and Truth. RoW ima definitivno težu priču i sigurno manje akcije, ali i odličnih otkrivenja i objašnjavanja. Kaladinova borba s depresijom je vrhunska, tu se baš vidi da je Brando to proučavao, taj PTSP je prikazan stvarno kako treba. Znam da su ljudi prigovarali na poglavlja od Eshonai i Venli, pogotovo na poglavlja od ranije, ali u njima se sazna puno bitnih stvari i ja zaista nisam osjetio nekakvo usporavanje radnje. I sve s Adolinom i Shallan u Shadesmaru mi je bilo odlično.
I meni jako odgovara taj znanstveni pristup magiji, kao i povezivanje sa drugim cosmere svijetovima i likovima, znam da nisu svi fanovi toga, ali meni je top.
Na redditu sam neki dan pročitao da je netko napisao da je problem taj što je RoW izašao 2020., kada je vladala korona, karantene i koješta i kako su ljudi bili u puno lošijem raspoloženju pa da im zato nije odgovarala knjiga u tom trenutku jer je mračnija od dosadašnjih, možda ima i tu nešto, ja sam je čitao kad mi sve štima u životu.
A Wind and Truth, prologue sa Gavilarom, brutalno dobro.
|
|
|
02.01.2025., 17:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
Quote:
CanSee kaže:
Meni je Rhythm of War super. Jučer to završio i krenuo na Wind and Truth. RoW ima definitivno težu priču i sigurno manje akcije, ali i odličnih otkrivenja i objašnjavanja. Kaladinova borba s depresijom je vrhunska, tu se baš vidi da je Brando to proučavao, taj PTSP je prikazan stvarno kako treba. Znam da su ljudi prigovarali na poglavlja od Eshonai i Venli, pogotovo na poglavlja od ranije, ali u njima se sazna puno bitnih stvari i ja zaista nisam osjetio nekakvo usporavanje radnje. I sve s Adolinom i Shallan u Shadesmaru mi je bilo odlično.
I meni jako odgovara taj znanstveni pristup magiji, kao i povezivanje sa drugim cosmere svijetovima i likovima, znam da nisu svi fanovi toga, ali meni je top.
Na redditu sam neki dan pročitao da je netko napisao da je problem taj što je RoW izašao 2020., kada je vladala korona, karantene i koješta i kako su ljudi bili u puno lošijem raspoloženju pa da im zato nije odgovarala knjiga u tom trenutku jer je mračnija od dosadašnjih, možda ima i tu nešto, ja sam je čitao kad mi sve štima u životu.
A Wind and Truth, prologue sa Gavilarom, brutalno dobro.
|
Ma problem je što je RoW prvi njegov rad s novim urednikom. A urednik koji (vrlo očito) ne zna kazati "Brandone ovo je previše" nije dobar urednik. Nije problem što RoW nema akcije, problem je što Kaladin i Shallan ponavaljaju istu radnju iz prošlih knjiga po već jedno 3. put. I da, razumijem da mentalne bolesti tak funkcioniraju u pravom životu, ali mislim da to ispada apsolutno monotono u pisanom formatu jedne Fantasy knjige. Umjesto njihovih ponovljenih radnji smo mogli malo više vremena provesti s Dalinarom, koji je u knjizi ukupno 3-4 poglavlja.
Za mene je knjiga bila toliko loša da nisam imao volje čitati išta od Sandersona zadnje 4 godine. Jednostavno me slomio s narativom u RoW. 
|
|
|
03.01.2025., 19:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Jel ima ko audio Wind and Truth ??? (Normalno na inbox  ).
|
16.01.2025., 19:30
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: May 2009.
|

Quote:
GCentrala kaže:
Wind and Truth hvala bogu nije smeće kao što je Rhythm of War bio. Je da ima cringe scena, pogotovo kad krene introdukcija psihologije i terapeutskih znanosti, ali barem je knjiga zabavna. Odlični arcovi za Kaladin/Syl (počinjem vjerovati da bi se tu zbilja mogla razvit neka romansa)
|
Sad znam zašto sam dosad (nesvjesno) izbjegavala forume o Stormlight Archive. Kako nekome može ova abominacija pasti na pamet, a vidim da se i na redditu proširila.. Tako mi i treba, znatiželja je ubila mačku 
|
|
|
21.02.2025., 14:30
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Syl je zaljubljena u Kaladina
Nikako da krenem s Windom iako sam skinuo i audio knjigu
Je li tko slusa grafic novel verzije audio knjiga. Meni su bile odlične ali se više ne sjećam koje sam sve naslove poslušao tako
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:20.
|
|
|
|